Connect with us

Marknadsnyheter

Två nya motorsågar i 40cc-klassen för trädproffs

Published

on

Husqvarna utökar sitt sortiment för arborister och trädvårdspersonal med två nya bensindrivna motorsågar i 40cc-klassen. 540 XP® Mark III är en helt ny motorsåg och är anpassad för den som föredrar sågar med bakre handtag vid arbete från skylift eller vid markarbete. T540 XP® Mark III har topphandtag och en ny kraftfull motor som är ännu bättre vid varm- och kallstart än tidigare versioner. Den har också förbättrade köregenskaper. Med de nya motorsågarna breddar Husqvarna sitt sortiment för proffs inom trädvård.

Husqvarna har tillverkat motorsågar i över 60 år och tar nu ytterligare ett steg för att tillgodose trädproffsens behov. T540 XP® Mark III är en pålitlig motorsåg med optimal manövrering som har hög skärkapacitet för att klara tjocka grenar och stammar. Tack vare en helt ny motor kan mer arbete utföras på kortare tid, dessutom hålls en låg vikt för att skapa mer kraft i förhållande till vikt.

För att komplettera T540 XP® Mark III har Husqvarna också släppt 540 XP® Mark III – en helt ny motorsåg med bakre handtag för markpersonal och de som utför lättare skogsarbete. Precis som T540 XP® Mark III är 540 XP® Mark III lätt att använda och lätt att bära. Det gör den till en idealisk såg för alla som fäller och gallrar mindre träd.

”Dessa två sågar utökar vårt utbud för trädproffs som vill kunna välja mellan topphandtag och sågar med bakre handtag med bensin som kraftkälla. Versionen med bakre handtag är också ett utmärkt alternativ för skogsägaren som prioriterar låg vikt och smidighet med hög prestanda och där batteri än så länge inte är den optimala lösningen,” säger Lasse Strandell, produktspecialist på Husqvarna.

Hög tillförlitlighet och komfort

Båda modellerna har AutoTune 3.0™ vilket ger optimal motorprestanda genom automatisk inställning av förgasaren och en förenklad startteknik, Smart Start®, som gör motorn lättare att starta än tidigare versioner. Motorsågarna är därför pålitligare och startar oavsett arbets- eller väderförhållanden i parken eller skogen. Det utfällbara flip-up-tanklocket som är lätt att öppna och stänga, gör det enklare att tanka.

Sågarna är ergonomiskt utformade och enkla att manövrera. Det underlättar arbetet uppe i träden. De är utrustade med Air Injection som effektivt renar insugsluften och gör att luftfiltret inte behöver bytas lika ofta. Det gör det möjligt för användaren att göra mer arbete på kortare tid. T540 XP® Mark III och 540 XP® Mark III är utrustade med LowVib®, effektiva vibrationsdämpare som absorberar vibrationer och skyddar användarens armar och händer.

Båda motorsågarna kan anslutas till Husqvarna Fleet Services™ för att hålla koll på användning och när produkterna behöver servas. De levereras också med Husqvarna X-CUT™, X-PRECISION™ och X-FORCE™ skärutrustning för att ytterligare förbättra skärkapaciteten.  

T540 XP® Mark III och 540 XP® Mark III säljs till ett rekommenderat cirka pris på 9 390 respektive 9 590 kronor. Försäljningen startar under första kvartalet 2023.

Fakta om Husqvarna T540 XP® Mark III and 540 XP® Mark III

Cylindervolym: 39 cm³

Vikt utan skärutrustning: 3,8 / 4,1 kg

Effekt: 1,9 kW

Vikt/effekt förhållande: 0,46 / 0,5 kW/kg

Typ av kedja: SP21G (T540 XP® Mark III), S93G (540 XP® Mark III)

Start: Run-on-choke med Smart Start för snabb, enkel och pålitlig start

Tjänster inbyggt: Bluetooth®

Tjänster tillval: Husqvarna Fleet Services™

För mer information, kontakta:

Lasse Strandell, produktspecialist Husqvarna, 072 245 12 99, lars.strandell@husqvarnagroup.com

Daniel Andersson, marknadschef PRO, Husqvarna, 072 855 13 76, daniel.andersson@husqvarnagroup.com    

Tv nya motorsgar i 40ccklassen

Om Husqvarna

Husqvarna är ett varumärke inom Husqvarna Group som ärmarknadsledandepå innovativa, hållbara produkter och tjänster för trädgård, park och skog. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling, och är en pionjär inom robotgräsklippare och motorsågar. I företagets produktportfölj ingår i dag nästa generationens robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkonsumenter. Hållbarhet, innovation och digitalisering fortsätter att vara viktiga delar i resan framåt.  Husqvarnas produkter säljs i över 100 länder.

Husqvarna Group, som också inkluderar Gardena och Husqvarna Construction, har 13 900 anställda globalt. Nettoomsättningen 2021 uppgick till 47 miljarder kronor. Läs mer på husqvarna.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Slottsviken publicerar årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen får härmed avge årsredovisning avseende räkenskapsåret 2023

Årsredovisningen finns tillgänglig på Bolagets webbplats www.slottsviken.se

För mer information kontakta:

Jakob Österberg, VD

Slottsviken Fastighetsaktiebolag (publ)

Telefon 018-19 49 50

E-post jakob.osterberg@slottsviken.se

 
Om Slottsviken Fastighetsaktiebolag:

Slottsviken är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och utvecklar attraktiva fastigheter i stadsnära områden. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Göteborg. Slottsviken är noterat på Spotlight Stock Market sedan 1997 och handlas via banker och fondkommissionärer.

Continue Reading

Marknadsnyheter

RaySearch och C-RAD tecknar samarbetsavtal

Published

on

By

RaySearch Laboratories AB (pub) och C-RAD AB är glada att kunna tillkännage ett samarbetsavtal som syftar till att gemensamt utveckla innovativa lösningar och produkter för att förbättra kvaliteten på strålbehandling.

Fokus för samarbetet är att undersöka hur C-RAD:s ytskanningsteknologi kan utnyttjas vid dosplanering i RaySearchs dosplaneringssystem RayStation. Idag används ytorna från Catalyst+, C-RAD:s system för ytguidad strålbehandling, under bildtagning och behandling. Genom att göra Catalysts+ ytor tillgängliga i RayStation®* skapas många användningsmöjligheter. En sådan är att expandera en CBCT-bild, som har ett begränsat avbildningsområde, genom att använda information från ytskanningen. Detta kommer att leda till ett mer komplett återskapande av patientens anatomi, vilket i sin tur resulterar i ett mer tillförlitligt underlag för kliniska beslut. Som ett första resultat av samarbetet kommer ovan beskrivna tillämpning att demonstreras under den pågående mässan ESTRO. Därefter kommer andra användningsområden av företagens respektive produkter att utforskas.

Cecilia de Leeuw, vd och koncernchef, C-RAD: “Vi är mycket glada över samarbetet med RaySearch, genom vilket vi ska förbättra och hitta nya innovativa lösningar i vår gemensamma kamp mot cancer.”

Johan Löf, grundare och vd, RaySearch: “Jag ser fram emot att samarbeta med C-RAD, vars kontor dessutom ligger nära oss i Sverige. Den ytterligare information om patientens anatomi som tillhandahålls genom ytskanning via Catalyst+ har potential att avsevärt förbättra olika steg i dosplaneringsprocessen för strålbehandling i RayStation.”

För mer information vänligen kontakta: 
Johan Löf, grundare och vd, RaySearch Laboratories AB (publ) 
Tel: +46 (0) 8 510 530 00 
johan.lof@raysearchlabs.com  

Om C-RAD 
C-RAD utvecklar ytskanningsteknologi för strålterapi för att möjliggöra en mycket exakt dosavgivning till tumören och samtidigt skydda frisk vävnad från oönskad exponering. Med hjälp av höghastighets 3D-kameror i kombination med förstärkt verklighet stöder C-RAD den initiala patientpositioneringen och övervakar patientens rörelser under behandlingen för att säkerställa hög tillförlitlighet, ett effektivt arbetsflöde och ökad noggrannhet. C-RAD övervakar patientens rörelse utan att använda markörer eller ytterligare dos för att ge den högsta nivån av patientsäkerhet och komfort.
 C-RAD AB är noterat på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på c-rad.com.

Om RaySearch 
RaySearch Laboratories AB (publ) är ett medicintekniskt företag som utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. RaySearch marknadsför RayStation®* dosplaneringssystem (TPS) och onkologiinformations-systemet (OIS) RayCare®*. De senaste tilläggen i RaySearchs produktlinje är RayIntelligence® och RayCommand®*. RayIntelligence är ett molnbaserat analyssystem för onkologi (OAS) som cancerkliniker kan använda för att samla in, strukturera och analysera data. Behandlingsstyrsystemet (TCS) RayCommand är utformat som en länk mellan behandlingsmaskinen och systemen för dosplanering och onkologiinformation. 

Programvara från RaySearch har sålts till drygt 1 000 kliniker i 43 länder. Företaget grundades år 2000 som en avknoppning från Karolinska Institutet i Stockholm och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003. Mer information finns på raysearchlabs.com. 
 
Om RayStation 
RayStation®* är ett flexibelt, innovativt dosplaneringssystem som används av många ledande cancercenter världen över. Det kombinerar unika funktioner för adaptiv terapi, flermålsoptimering och marknadsledande algoritmer för optimering av behandlingsplaner för HDR-brachyterapi och extern strålbehandling med fotoner, elektroner och protoner samt heliumjoner och koljoner. RayStation har stöd för ett stort antal behandlingsmaskiner. Det möjliggör att all behandlingsplanering kan göras i ett och samma system och att befintlig utrustning kan utnyttjas maximalt. RayStation kan integreras fullständigt med RayCare®*. Genom att harmonisera behandlingsplaneringen skapas bättre vård för cancerpatienter över hela världen. 

* Regulatoriskt godkännande krävs på vissa marknader.  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Styrelsen i S2Medical AB (publ) har beslutat att bolagets årsredovisning även ska utgöra en kontrollbalansräkning, vilket till följd senarelägger bolagets årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen i S2Medical AB (publ) (”S2Medical” eller ”Bolaget”) har i enlighet med aktiebolagslagen (25 kap 13 §), upprättat en kontrollbalansräkning (”KBR”) genom att besluta att balansräkningen i bolagets årsredovisning även skall utgöra en KBR. I syfte att ge Bolagets revisor tillräcklig frist för att möjliggöra denna process har styrelsen valt att senarelägga publiceringen av Bolagets årsredovisning med 6 dagar till den 9 maj 2024.

Beslutet att upprätta KBR grundar sig i att Bolagets egna kapital för närvarande är lägre än hälften av det registrerade aktiekapitalet. Styrelsen ser det inte som sannolikt att denna brist kommer att elimineras enbart genom regleringen av bolagets tillgångar och skulder i samband med genomförandet av den godkända rekonstruktionsplanen. Då både KBR och det positiva utfallet av företagsrekonstruktionen visar på livskraft anser styrelsen att en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital är en tillräcklig åtgärd för att helt eliminera kapitalbristen. Styrelsen avser därför att föreslå en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital. Förslaget kommer att inkluderas i kallelsen till Bolagets kommande årsstämma för beslut.

Vi ser positivt på framtiden och jag uppfattar detta som en nödvändig administrativ åtgärd för att justera ett oproportionerligt stort aktiekapital på över 16 miljoner SEK.” Säger Bolagets CEO, Petter Sivlér

Denna information är sådan som S2Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-05-03 20:38 CET.

Kontaktuppgifter
Petter Sivlér – CEO, S2Medical AB (publ)
Telefon: +46 (0)8-70 000 50
E-post: petter.sivler@s2m.se

Certified Adviser
Vator Securities AB
Telefon +46 (0)8-580 065 99
Hemsida: www.vatorsec.se 
Epost: ca@vatorsec.se

Om S2Medical 
S2Medical AB (publ) är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och säljer innovativa sårläkningsprodukter för hela sårläkningsprocessen med fokus på brännskador och kroniska sår. Bolaget har utvecklat eiratex®, ett nytt cellulosabaserat material för läkning av svåra brännskador och kroniska sår. Materialet läker sår effektivt och därmed minskar både lidande för patienter samt kostnader för hälso- och sjukvården. 

Aktiens kortnamn: S2M

Aktiens ISIN-kod: SE0011725084

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.