TagMasters amerikanska dotterbolag Sensys Networks trafikdetekteringsutrustning kvalificerar sig för Buy America-kraven

| 22 september, 2022 | 0 kommentarer

Pressmeddelande, Stockholm 22 september 2022

TagMaster, en ledande tillverkare och leverantör av datalösningar och avancerade sensorsystem för Smarta Städer inom Traffic och Rail, har fått sitt amerikanska dotterbolag Sensys Networks kvalificerat enligt kraven för Buy America i 2021 Infrastructure Investment and Jobs Act. Det innebär att TagMaster kan ta ordrar finansierade inom det stora infrastrukturpaket som den amerikanska kongressen beslutade om i november 2021.

Sensys Networks, baserat i Berkeley i Kalifornien, har under det senaste året arbetet med att ta hem all produktion till USA och växlat över till lokala leverantörer. Det främsta syftet har varit att effektivisera leveranskedjorna och därmed mildra de globala leveransproblem som många teknikbolag har upplevt de senaste åren och därmed minska ledtiderna väsentligt.

Genom att all trafikdetekteringsutrustning från Sensys Networks numera produceras lokalt innebär åtgärderna även att företaget uppfyller de senaste Buy America-kraven i 2021 Infrastructure Investment and Jobs Act och därmed kvalificerar sig för federal finansiering via Federal Highway Administration (FHWA).

”Genom att lokalisera det mesta av vår tillverkning är vi nu mycket mindre mottagliga för störningar i leveranskedjan. Att vi dessutom kvalificerar oss enligt de tuffa Buy America-kraven ökar vår potential på den amerikanska marknaden”, säger Jonas Svensson, VD, TagMaster.

Sensys Networks effektiviserade leveranskedjor gör företagets lösningar och produkter mer attraktiva för amerikanska vägoperatörer då det innebär förkortade ledtider, minskad planeringsosäkerhet, förbättrad lagertillgänglighet och potentiell tillgång till federal Buy America-finansiering.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Jonas Svensson, VD, +46 8-632 19 50, [email protected]

Om TagMaster

TagMaster är ett applikationsinriktat teknikföretag som utvecklar och säljer avancerade sensorsystem och lösningar baserade på radio-, radar-, magnetisk- och kamerateknologier för krävande miljöer. TagMaster arbetar inom två segment – Segment Europa och Segment USA – under varumärkena TagMaster, Citilog och Sensys Networks – med innovativa mobilitetslösningar för att öka effektivitet, säkerhet, bekvämlighet och för att minska belastningen på miljön inom Smarta Städer. TagMaster har dotterbolag i England, Frankrike och USA och exporterar främst till Europa, Mellanöstern, Asien och Nordamerika via ett globalt nätverk av partners och systemintegratörer. TagMaster grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Kista. TagMaster är ett listat företag och aktien handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm. TagMasters certifierade rådgivare (CA) är FNCA Sweden, telefon +46852800399, E-post: [email protected] , www.tagmaster.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.