Connect with us

Marknadsnyheter

Skolon publicerar delårsrapport per 30 september 2022

Published

on

Skolon AB (publ) publicerar idag sin delårsrapport för det tredje kvartalet 2022. Under perioden 1 juli – 30 september steg nettoomsättningen med 159% till 21 mkr och EBITDA-resultat för perioden uppgick till 872 tkr. Delårsrapporten visar därmed på den starkaste tillväxten hittills för bolaget.

Under det tredje kvartalet växte antalet betalande användare med 10% och uppgick per den 30 september till 495 064 stycken, samtidigt som snittintäkten per användare (ARPPU) uppgick till 100 kr, beräknat på intäkterna för de senaste 12 månaderna.

Skolons vd Oliver Lundgren kommenterar:

– Vi har en stark period bakom oss med ökad tillväxt som vi lyckats realisera på ett effektivt sätt. Vi ser också en ökad användning i plattformen, vilken har slagit nya rekordnivåer efter skolstarten i augusti med anledning av att fler skolhuvudmän kommit igång med att förenkla sitt digitala lärande genom vår plattform. Detta är möjligt tack vare en gemensam insats av hela team Skolon, där utfallet med ökad tillväxt och ökad användning tar oss ett steg närmare vår vision om att möjliggöra digitalt lärande för alla.

 

Delårsrapporten visar för perioden 1 januari – 30 september 2022 på en samlad tillväxt om 80% med en omsättning på 42,7 mkr och ett EBITDA-resultat på -5,3. Tillväxten under året består till 100% av organisk tillväxt.

 

Siffror inom parentes avser utfall under motsvarande period föregående år.

 

Tredje kvartalet 2022

         Nettoomsättningen uppgick till 21 (8,1) Mkr, en ökning med 12,9 Mkr eller 159%, varav 100% är organisk tillväxt.

         EBITDA uppgick till 872 (-537) Tkr. Rörelseresultatet uppgick till 47 Tkr (-1,4 Mkr).

         Resultat per aktie uppgick till 0,0018 kr för årets tredje kvartal.

         Kassaflödet före finansieringsverksamheten uppgick till 1,1 (-1,2) Mkr. Nettokassan uppgick till 27,3 (3,3) Mkr vid periodens slut.

 

Januari – september 2022

         Nettoomsättningen uppgick till 42,7 (23,7) Mkr, en ökning med 19,0 Mkr eller 80%, varav 100% är organisk tillväxt.

         EBITDA uppgick till -5,3 (-2,2) Mkr. Rörelseresultatet uppgick till -7,8 (-4,5) Mkr.

         Resultat per aktie uppgick till -0,3 kr för årets nio månader.

         Kassaflödet före finansieringsverksamheten uppgick till -6,5 (-2,4) Mkr. Nettokassan uppgick till 27,3 (3,3) Mkr vid periodens slut.

         Antalet betalande användare uppgick till 495 064 vid perioden slut, en ökning med 10% sedan föregående rapport.

         Snittintäkt per användare (ARPPU) uppgick till 100 kr, beräknat på intäkterna för de senaste 12 månaderna.

 

Väsentliga händelser under tredje kvartalet 2022

         Under början av augusti meddelades att Skolon tilldelas kontrakt i en norsk upphandling för Stavanger, Sandnes, Sola och Randaberg kommun. Avtalet omfattar 36 000 användarlicenser, samt möjlighet att via plattformen göra inköp av digitala läromedel och skolverktyg.

         Senare i augusti meddelade bolaget att man har ingått ett samarbete med Spotify-ägda Soundtrap for Education. Samarbetet ger elever och lärare som använder Skolons digitala plattform möjlighet att utforska och lära sig använda olika former av professionella ljudinspelningar via Soundtrap for Educations verktyg.

         I slutet av augusti meddelade bolaget att man hade meddelats tilldelningsbeslut i en upphandling genomförd av de två norska kommunerna Fredrikstad och Hvaler. Avtalet omfattar 10 500 användarlicenser för lärare och elever i Skolonplattformen, samt möjligheten att via plattformen göra inköp av digitala läromedel och skolverktyg.

 

Väsentliga händelser efter periodens utgång

         I oktober meddelade bolaget att ett samarbetsavtal tecknats med Our Learning Cloud, även kallat OLC, ett engelskt edtech-bolag som levererar IT-tjänster till engelska skolor och skolhuvudmän. Skolon kommer lanseras som en samlingsplats för digitala skolverktyg och läromedel för OLC:s befintliga kunder, vilket idag rör cirka 50 000 användare. Samarbetet innebär att Skolon avser att inleda en etablering på den engelska marknaden.

         I oktober meddelade bolaget även att det som en av tre leverantörer getts tilldelningsbeslut i Adda:s nationella ramavtal “Digitala läromedel 2022”, vilket innebär att en stor del av Sveriges skolhuvudmän ges legala förutsättningar att göra inköp av digitala läromedel direkt via Skolons plattform, utan att behöva göra enskilda upphandlingar. Av Skolons befintliga svenska kunder som idag använder Skolons plattform för att samla sina digitala läromedel, är cirka 65% anslutna till Addas ramavtal.

 

Rapporten i sin helhet finns tillgänglig på https://skolon.com/rapporter.

 

Denna information är sådan information som Skolon AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU’s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom nedanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande klockan 08.00 CET den 11 november 2022.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Oliver Lundgren

CEO / Verkställande Direktör

 

oliver.lundgren@skolon.com

+46 (0)733-12 67 77

 

Om Skolon

Skolon är ett svenskt SaaS-bolag (Software as a Service) som utvecklar en digital plattform för skolor och som samlar alla digitala verktyg och läromedel från olika leverantörer på ett ställe. Skolon får digitala skolverktyg att fungera i klassrummet och bolagets plattform gör det enkelt och säkert att arbeta digitalt i skolan. Bolagets kunder är primärt kommunala och privata skolhuvudmän i Sverige och Norge.

 

Skolons aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market.
FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Amnode – publicerar årsredovisning för 2023

Published

on

By

Amnode publicerar inför framläggandet på årsstämman den 14 maj 2024 i Gnosjö, årsredovisningen för verksamhetsåret 2023-01-01 – 2023-12-31 med revisionsrapport. Årsredovisningen för räkenskapsåret 2023 finns tillgänglig som bifogat dokument, på bolagets webbplats (www.amnode.se) samt på bolagets kontor (Sjörydsvägen 12, 335 32 Gnosjö). Årsstämmokommunikén 2024 publiceras den 14 maj 2024.

För mer information eller frågor kontakta styrelsens ordförande

Lars Save
070-590 18 22
info@amnode.se

Amnodes affärsidé är att vara en komplett och innovativ leverantör och samarbetspartner till OEM, Industri- och VVS-kunder inom segmentet bearbetade mässingskomponenter på den europeiska marknaden. Amnode erbjuder produkter från fyra kärnområden; varmsmide, pressgjutning, bearbetning samt automatsvarvning.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Spotlight Group AB säljer verksamheten i dotterbolaget Shark Communication AB

Published

on

By

Spotlight Group AB (”Spotlight Group” eller ”Bolaget”) har tecknat avtal med Honeybadger AB (”Honeybadger”) om försäljning av verksamheten i dotterbolaget Shark Communication AB (”Shark”). Honeybadger övertar verksamheten den 30 april 2024. Försäljningen har begränsad direkt effekt på koncernens finansiella ställning, men är också ett led i att skapa en kostnadsstruktur som ger Spotlight Group bärkraft även i ett svagt marknadsklimat.

”Med försäljningen av Sharks verksamhet har vi genomfört ännu en av de beslutade sparåtgärderna i koncernen och har skapat en ny grupp som består av våra verkliga kärnverksamheter. Det känns tryggt att lämna över Sharks verksamhet, personal och kunder till en aktör som har stor erfarenhet av finansiell kommunikation och vår målsättning är att fortsätta att ha ett gott samarbete med Shark som en del av Honeybadger”, säger Spotlight Groups koncernchef Peter Gönczi.

Honeybadger är en IR-kommunikationsbyrå baserad i Göteborg, som grundats av företagets VD Johan Waldhe. Sharks verksamhet är planerad att fortsätta i Malmö under varumärket Shark Communication, men blir organisatoriskt en del av Honeybadger.

”Sharks erfarna team och kontaktnät kommer att bredda och fördjupa Honeybadgers nuvarande kunderbjudande inom finansiell kommunikation, samtidigt som vi erhåller ett kontor på plats i den attraktiva Malmö-Lund-regionen. Den här affären blir därmed en naturlig utveckling av vår kärnverksamhet, samtidigt som det blir möjligt för mig själv att fokusera mer på de spännande utvecklingsprojekt som vi bedriver inom Honeybadger. Vi ser fram emot att börja arbeta tillsammans med Shark och deras kunder”, säger Johan Waldhe.

För ytterligare information om Spotlight Group, vänligen kontakta:
Peter Gönczi, VD och styrelseledamot
E-post: ir@spotlightgroup.se
Telefon: +46 8 511 680 60
Hemsida: www.spotlightgroup.se

Spotlight Group är en koncern av fristående verksamheter med ett gemensamt syfte – att förenkla för bolag att växa. Bolaget etablerades 1997 och marknadsplatsen Spotlight Stock Market har idag cirka 160 noterade bolag med flera hundratusen aktiva investerare. Sedermera Corporate Finance och MCL, med expertis inom kapitalanskaffning för tillväxtbolag respektive börs- och aktiemarknadsjuridik, är också två viktiga byggstenar i koncernen. Sedan start har även en rad andra nydanande initiativ tagits, vilket skapat ett ekosystem av börsnära tjänster och tekniska lösningar, så som Nordic Issuing och FinReg Solutions (bland annat innehållande eAktiebok, Placing värderingar och Kalqyl), anpassade efter tillväxtbolagens behov i en noterad miljö. Spotlight Group avser att fortsätta vara en pionjär i att utveckla verktyg för noterade tillväxtföretag och därmed skapa förutsättningar för ökad sysselsättning, innovation och konkurrenskraft. Koncernen fyller därmed en viktig samhällsfunktion.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Första spadtaget för framtidens äldreboende i Nordanstig

Published

on

By

Idag, den 29 april, togs första spadtaget för det nya särskilda boendet för äldre i Bergsjö, Nordanstigs kommun. Samfori Fastigheter deltar i projekteringsarbetet på uppdrag som specialistkonsult och Samforis Kristoffer Andersson närvarade tillsammans med bland andra Kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg och Ledningsutskottets ordförande Lars Hed.

Det nya äldreboendet utvecklas med utgångspunkt i hälsingearvet och hög kvalitet. Boendet får multifunktionella ytor med färgskalor från naturen och hälsingegårdarna, vinterträdgård för hemtrevnad och en takterrass med utsikt över bygden. För anhöriga finns övernattningslägenhet. Boendet utrustas med den senaste tekniken för en arbetsmiljö i toppklass.

Grattis till Nordanstig och kommunens invånare efter första spadtag för ert framtida fina äldreboende!

Kontakt och mer info om projektet:

Nimrod Badur (epost: nimrod@samfori.se), Kristoffer Andersson (epost: kristoffer@samfori.se)

I bIld: Ledningsutskottets ordförande Lars Hed, Kristoffer Andersson (Samfori), Kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.