Connect with us

Marknadsnyheter

Enastående utsikt och arkitektonisk elegans samverkar perfekt på det nya – Quality Hotel Match

Published

on

Efter många år av planering och farthinder står nu det nya Quality Hotel Match på plats i Jönköping.  Här har alla hotellrum en enastående utsikt mot Vättern oavsett våning och plats. Med sin arkitektoniska elegans knyts gammalt och nytt ihop genom en tegelgrund och glasfasad. Hotellet är belägen på det industriella tändsticksområdet som genom hotellets gestaltning fått nytt liv och samhörighet till staden.

 

Med sina 18 våningar, 229 hotellrum, 10 mötesrum, restaurang, bar och gym står nu det nya Quality Hotel Match på plats i Jönköping. Hotellet har en yta på totalt 12 300 kvm, där höjden sträcker sig till 60 meter upp i skyn, vilket ger en enastående utsikt. Hotellet är beläget i det industriella tändsticksområdet och fick som uppgift att sammanfläta det mer moderna västra centrum med den befintliga industriella arkitekturen. Här knyts gammalt och nytt ihop på ett harmoniskt och innovativt sätt.

På våren 2015 vann Skanska och Enter Arkitektur tillsammans marknadsanvisningstävlingen för det nya hotellet som skulle befinnas på det historiska tändsticksområdet.

        Det var jätteroligt att vinna tävlingen tillsammans med Skanska. Det var ett tag sen vi vann det men vi har lärt oss otroligt mycket under alla åren, det är första gången vi har gjort ett hus på 18 våningar, säger Ulrika Cedwin VD på Enter Arkitektur.

Under planeringsfasen ställdes frågorna kring hur man skulle gestalta dessa två olika stadsdelarna på bästa sätt och hur de skulle samverka tillsammans. Enter Arkitektur lyckades att finna en smart och snygg arkitektonisk lösning på detta.

        Vi ville ta tändsticksområdet närmare staden och skapa en passage som leder till området. Detta gjorde vi genom en bred och stor trappa som enkelt kan nås via hotellet Bottenvåningarnas tegel är valt i en kulör och struktur för att knyta ihop byggnaden med tändsticksområdet. Tegelfasaden bryts med glasade slitsar, vilket skapar transparens mot det offentliga stråket och platserna. Glasvolymen upptill kopplas mot staden fast med en mer modern touch. Ambitionen var att länka samman stadskärnan med tändsticksområdet, att låta byggnaden bli en generator för stadslivet, säger Ulrika.

   

En gradient glasfasad

Hotellet har en midja på plan två som separerar teglet mot glasfasaden och tack vare en genomgående korridor på alla våningar har man separerat de två olika glasdelarna av hotellet elegant. Glasfasaden som är riktad mot tändsticksområdet har en liknande tegelröd färg, medan den andra sidan har en svart glasfasad riktad mot staden.

Glasfasaden är tätare ned till av hotellet och desto längre upp man tittar på byggnaden blir fasaden alltmer öppen, vilket skapar en bredare utblick mot staden och Vättern. Detta ger en vag uppfattning av en gradient som gradvis rör sig mot himlen.

        Fönsterbandet var väldigt viktigt då det löper hela varvet runt hotellet. Detta gör att ALLA rum oavsett vart de befinner sig har Vättern utsikt. Rummen längst upp på hotellet har transparens och får då en fantastisk utsikt tack vare klarglaset, säger Ulrika.

 

Likaså har hållbarhet varit en prioritet för detta projekt där man har jobbat mycket med materialval. Quality Hotel Match har därför gjort en ansökan till LEED Sweden där de beräknas hamna på den näst högsta nivån – Gold.

 

WICONA har genom UPB levererat 4600m2 elementfasad och 646m2 stickfasader till projektet. Aluminiumprofilerna är integrerade med laminerat glas AGC Stopsol Supersilver Grå beläggning i två olika färger. På de två första våningarna har stickfasaden monterats mellan tegelväggen, där själva glasstrukturen har ett trippelglas med SNX60 HT solskyddsglas. Likaså upprätthåller fasaden höga ljudkrav mellan hotellrummen (RW + Ctr = 53dB) vilket skapar en lugn och stimulerande miljö där brusljudet stängs ute för hotellgästerna.

 

Quality Hotel Match framtid

Quality Hotel Match har den bästa utsikten i hela staden men byggnationen har inte alltid varit en dans på rosor. Det har funnits många farthinder på vägen där bygget har skjutits av flertal anledningar. Sprickor på närliggande byggnader och svavelrester från den gamla tändsticksfabriken som skapade små explosioner, men efter många år står det nu klart vid Vätterns sydligaste punkt och blivit ett nytt landmärke för Jönköping.

        Det är kul att se resultatet efter så många år sen vi vann projektet, man blir så glad. Men det roligaste förutom själva färdigställningen av hotellet var nog smyg invigningen som hölls cirka en vecka innan öppningen av hotellet. Att få träffa alla inblandade i projektet och fira det tillsammans, säger Ulrika.

Vad tror du hotellet kommer tillföra till staden?

        Jag tror att hotellet kommer att öppna upp stråket mellan centrum och tändsticksområdet, vilket kommer att tillföra mycket till området. Det behövs hotell i Jönköping speciellt med tanke på Elmia där många event och mässor hålls men även locka andra att komma till Jönköping för att besöka staden, avslutar Ulrika.  

 

Fakta:

WICONA-Kund: AS UPB

WICONA-Produkt: WICTEC EL 60 + WICTEC 50

Arkitekt: Enter Arkitektur AB

Byggherre: Skanska

Fotograf: Anders Bobert

Caroline Jonson
Communication Manager
076 113 97 98
caroline.jonson@hydro.com

OM WICONA:

Under de senaste decennierna har varumärket WICONA utvecklats till en synonym för aluminiumsystem för fasader, fönster och dörrar som uppfyller de högsta standarderna på marknaden.

Denna höga tekniska standard, expertis och bearbetning av produktkvalitet samt en rad olika omfattande specialisttjänster – är alla ett viktigt bidrag till varumärkets framgång. WICONA ägs av det norska företaget Hydro, ett fullintegrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder över alla kontinenter, som kombinerar lokal expertis, global forskning och en enastående produktutveckling.

 www.wicona.se

/ FÖLJ OSS

Facebook.com/wicona

www.linkedin.com/company/wicona-sverige

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan till digital presentation. Kommentarer till utfall i nyemission.

Published

on

By

Fredagen den 17 maj, kl. 10:30 – 11:00 hålls en webbsänd presentation av Bolagets VD Hans Wallin med kommentarer till den nyligen avslutade nyemission som VibroSense genomfört, samt en uppdatering av Bolagets planer för den närmaste framtiden. I samband presentationen ges möjlighet att ställa frågor.

Klicka på länken för att registrera deltagande. Registreringen bekräftas via epost som innehåller en länk för att ansluta till konferensen.

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_YaEhfJA-TD22s1d9XIOoSg

Deltagare kan ställa frågor skriftligt via en chat som öppnas i anslutning till presentationen.
Presentationen kommer hållas på svenska, men det går också bra att ställa frågor på engelska.

Kontakt
Hans Wallin, VD VibroSense Dynamics AB
Tel: +46 40 88 026
E-post: info@vibrosense.com
www.vibrosense.se

“The new Gold Standard for reliable
detection of nerve damage”

Om VibroSense Dynamics AB (publ)
VibroSense Dynamics AB (publ) utvecklar och säljer medicintekniska produkter och tjänster för diagnostikstöd vid nervskador i händer och fötter. Metoden går ut på att mäta och kvantifiera förmågan att känna vibrationer vid flera frekvenser. Bolagets kunder är diabetesmottagningar, företagshälsovård, sjukhus, vårdcentraler och forskare.
Vår vision är att bolagets produkter ska vara ett standardinstrument vid alla neurologiska undersökningar för att upptäcka tidiga tecken på förändringar i känseln så att patienter och deras vårdgivare kan sätta in förebyggande åtgärder som förhindrar, reducerar eller fördröjer uppkomsten av nervskador i händer och fötter.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nordic Asia publicerar årsredovisning för 2023

Published

on

By

Nordic Asia Investment Group 1987 AB (”Nordic Asia” eller ”bolaget”), ett svenskt investmentbolag med fokus på den kinesiska konsumentmarknaden, publicerar idag sin årsredovisning för räkenskapsåret 2023.

Årsredovisningen är bifogad i pressmeddelandet och kan även laddas ner på bolagets hemsida, https://nordicasiagroup.com/investerarrelationer/rapporter-presentationer.

För frågor hänvisas till

Yining Wang, VD

Telefon: +46 (0) 76 286 43 46

E-post: yining@nordicasiagroup.com

Certified Adviser

Aktieinvest FK AB är bolagets Certified Adviser och kan nås på telefon: +46 8 506 517 03 samt e-post: rutger.ahlerup@aktieinvest.se

Om Nordic Asia

Nordic Asia Investment Group 1987 AB (”Nordic Asia”, ”bolaget”) är ett svenskt investmentbolag som avser att identifiera och långsiktigt äga en koncentrerad investeringsportfölj i marknadsledande bolag med exponering mot den växande inhemska konsumentmarknaden i Kina.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Beslut vid årsstämma i Medivir den 7 maj 2024

Published

on

By

Medivir Aktiebolag (publ) har idag den 7 maj 2024 hållit årsstämma. Årsstämman genomfördes med fysisk närvaro av aktieägare och med möjlighet för aktieägare att utöva sin rösträtt genom förhandsröstning (poströstning). Årsstämman i Medivir Aktiebolag (publ) fattade följande beslut:

Fastställande av resultat- och balansräkningar samt ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktör
Årsstämman beslutade att fastställa resultat- och balansräkningarna för år 2023 och de personer som varit styrelseledamöter respektive verkställande direktör beviljades ansvarsfrihet för 2023 års förvaltning.

Resultatdisposition
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bolagets resultat balanserades i ny räkning.

Ersättning till styrelsen och revisor
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsearvodet ska uppgå till sammanlagt högst 1 990 000 kronor årligen med följande fördelning. Ordföranden ska ersättas med 690 000 kronor och övriga ledamöter som inte är anställda i bolaget ska ersättas med vardera 260 000 kronor. Vidare ska revisorsarvode utgå enligt godkänd räkning inom ramen för offert.

Val av styrelse och revisor
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsen ska bestå av sex ordinarie ledamöter utan suppleanter och att bolaget ska ha en revisor utan suppleanter.

Årsstämman beslutade vidare, i enlighet med valberedningens förslag, om omval av Uli Hacksell, Lennart Hansson, Bengt Westermark, Yilmaz Mahshid och nyval av Angelica Loskog och Anna Törner till styrelseledamöter. Uli Hacksell omvaldes som styrelsens ordförande.

Revisionsbolaget Grant Thornton AB omvaldes, i enlighet med valberedningens förslag och styrelsens rekommendation, till bolagets revisor.

Riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
Årsstämman beslutade att anta nya riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare, i enlighet med styrelsens förslag.

Styrelsens ersättningsrapport
Årsstämman beslutade att godkänna den av styrelsen framlagda ersättningsrapporten.

Emissionsbemyndigande
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av stamaktier till ett antal som sammanlagt inte överstiger 20 procent av totalt antal utestående aktier i bolaget efter utnyttjande av bemyndigandet.

Syftet med bemyndigandet är att ge styrelsen flexibilitet i arbetet med att säkerställa att bolaget på ett ändamålsenligt sätt kan tillföras kapital för finansieringen av verksamheten. Utgivande av nya aktier med stöd av bemyndigandet ska genomföras på marknadsmässiga villkor.

Långsiktigt incitamentsprogram i form av aktiematchningsprogram (LTIP 2024)
Årsstämman beslutade slutligen, i enlighet med styrelsens förslag, att anta ett långsiktigt incitamentsprogram i form av ett aktiematchningsprogram för nyckelpersoner (LTIP 2024), innefattande beslut om bemyndigande för styrelsen att öka bolagets aktiekapital med högst 850 000 kronor genom emission av högst 1 700 000 C-aktier och att besluta om återköp av samtliga utestående C-aktier samt överlåtelse av egna aktier till deltagarna i enlighet med villkoren för LTIP 2024 och i marknaden.

För ytterligare information om besluten hänvisas till kallelsen som finns tillgänglig på bolagets hemsida, www.medivir.se.

För mer information, vänligen kontakta
Magnus Christensen, finanschef
Telefon: 08 5468 3100

E-mail: magnus.christensen@medivir.com

Om Medivir
Medivir utvecklar innovativa läkemedel med fokus på cancersjukdomar där de medicinska behoven är stora. Företaget satsar på indikationsområden där tillgängliga behandlingsmetoder är begränsade eller saknas och det finns stora möjligheter att erbjuda betydande förbättringar till patienterna. Medivir fokuserar på utvecklingen av fostroxacitabine bralpamide (fostrox), en smart kemoterapi som har utformats för att ge en riktad anti-tumöreffekt i levern samtidigt som eventuella biverkningar minimeras. Samarbeten och partnerskap är en viktig del av Medivirs affärsmodell och läkemedelsutvecklingen bedrivs antingen i egen regi eller i partnerskap. Medivirs aktie (ticker: MVIR) är noterad på Nasdaq Stockholms lista för små bolag (Small Cap). www.medivir.se.

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.