Connect with us

Marknadsnyheter

Sivers Semiconductors äntrar nya framväxande radarmarknader

Published

on

Sivers Semiconductors AB (”Sivers”) meddelar idag att dess affärsområde Sivers Wireless nära samarbete med det kanadensiska start-up bolaget aiRadar, har resulterat i en revolutionerande portfölj av sofistikerade radarprodukter. Genom att utgå från Sivers unika RFIC och antennteknologi, erbjuder nu aiRadar ett helt nytt recept för utveckling av mycket avancerade radarprodukter lämpade för en rad relevanta applikationer och vertikaler.

Givet utvecklingen inom kommersiell säkerhet, fordonssäkerhet och självkörande fordon, finns det ett behov att finna sensorlösningar som sänker energianvändningen och minskar storleken på sofistikerade radarsystem. Konflikten i Ukraina har även satt fokus på militära applikationer, som inkluderar avancerad radarfunktionalitet.

Sivers Semiconductors’ kund, aiRadar, har under flera år jobbat med att skapa förutsättningar för nya sätt att utveckla ekonomiskt gynnsamma och prisvärda lösningar för avancerade radarsystem, baserade på en gemensam hårdvaruplattform, gemensamma gränssnitt och liten sk, ”footprint” med stöd för multipla applikationer, multipla moder och multipla uppdrag.

Dessa nya produkter kombinerar den senaste RF-teknologin med avancerade radaregenskaper som interferometri, kognitiv radarförmåga samt rörlig målidentifikation, bland mycket annat. Allt detta kan göras genom att använda Sivers mer eller mindre standardprodukter.

Det är härligt att se hur återanvändning av våra standardprodukter kan öppna dörrar mot nya vertikaler, där användandet av befintliga och mogna produkter nu tillämpas i helt nya och väsensskilda applikationer. För många år sedan var vi aktiva inom eko-systemet för radar och nu kan vi erbjuda produkter inom området och dessutom tillföra innovation och unika värden till en väldigt intressant produktplattform. Denna plattform kan förändra sättet våra gemensamma kunder kommer att utveckla framtida högpresterande radar produkter på”, säger Anders Storm vd och koncernchef för Sivers Semiconductors.

Baserat på Sivers teknologi för avancerad elektronisk styrbara antenner, erbjuder nu aiRadar en portfölj av produkter som förenklar den komplexa och mycket tidskrävande insatsen att realisera ett avancerat radarsystem, som möter de utmanande kraven på prestanda, funktionalitet, storlek, vikt och kostnad.

För att veta mer, vänligen ta del av Sivers Insight-artikeln  “It has never been easier to develop compact, sophisticated radars with low size, weight, power and cost”, https://www.sivers-semiconductors.com/insights/it-has-never-been-easier-to-develop-compact-sophisticated-radars-with-low-size-weight-power-and-cost/
För en tekniskt mer detaljerad beskrivning, vänligen se Microwave Journal Cover Feature för September månad: https://www.microwavejournal.com/articles/38807-advanced-multi-mode-multi-mission-software-defined-mmwave-radar-for-low-size-weight-power-and-cost

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Storm, koncernchef för Sivers Semiconductors
E-post:
anders.storm@sivers-semiconductors.com
Telefon: +46 (0)70 262 63 90

Sivers Semiconductors AB är ett ledande och internationellt erkänt teknikbolag som levererar integrerade kretsar (IC:er) och moduler genom sina två affärsområden Wireless och Photonics. Wireless utvecklar millimetervågsprodukter för avancerade 5G-system för data- och telekommunikationsnät och satellitkommunikation. Portföljen inkluderar RF-transceivers, strålformande front end -IC:er, integrerade millimetervågsantenner, repeaters och mjukvarualgoritmer för optimal RF-millimetervågsprestanda. Photonics utvecklar och tillverkar halvledarbaserade optiska produkter för optiska fibernätverk, sensorer och optisk fiberkommunikation (Li-Fi). Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm under SIVE. Huvudkontoret ligger i Kista, Sverige. För mer information: https://www.sivers-semiconductors.com

aiRadar, Inc. is a leading and internationally recognized technology company that develops state of the art software defined multi-mode mmWave radars and technology for commercial and military use. The product portfolio includes a series of ultra-small modular interferometric radars to service both research and application specific markets in land, sea and air domains. aiRadar’s software ecosystem encompasses a radar programing language (aiRPL) with an integrated software development environment (IDE)., a radar command and control processor (aiRPU) and radar processors for real and synthetic aperture radars. aiRadar, inc. is in Vancouver, BC, Canada.                                                                                                           

Continue Reading

Marknadsnyheter

ABB öppnar en ny energieffektiv fabrik i Belgien till ett värde av 20 miljoner euro

Published

on

By

  • Ny energieffektiv anläggning för att klara den ökande efterfrågan på smarta byggnadskomponenter under energiomställningen
  • Energioptimering, ny utrustning och ny solcellsanläggning förväntas leverera årliga operativa energibesparingar på över 9 400 MWh
  • En minskning av koldioxidutsläppen på över 6 700 ton per år förväntas på grund av solcellspaneler, värmepumpar, kylvattensystem och användning av förnybar energi

ABB har öppnat en ny formsprutningsanläggning till ett värde av 20 miljoner euro vid Evergem i närheten av Gent i Belgien för att tillgodose den växande efterfrågan på säkra, smarta och hållbara elektrifieringslösningar i Europa. Den moderna anläggningen har tagits fram för att tillgodose de senaste kraven på energieffektivitet tack vare installation av nya formsprutningsmaskiner, digitala tekniker och automationslösningar. Den ersätter den befintliga anläggningen som kom till ABB som en del av förvärvet av GE Industrial Solutions 2018. Anläggningen ska tillverka kraftdistributionsskåp som fungerar som skyddskåpor för elektriska distributionskomponenter som strömbrytare, säkringar, brytare och mätare, och ska säkerställa en säker distribution, mätning och styrning av elen i byggnader avsedda för bostäder, handel och industri.

Den globala marknaden för elskåp förväntas växa från 7,42 miljarder dollar 2024 till 13,15 miljarder dollar 2032[1] på grund av en ökande efterfrågan på nya byggnader, modernisering av befintliga byggnader med effektivare och tillförlitligare elsystem samt framsteg inom eldistribution.

Den nya anläggningen Evergem ingår i ABB:s projekt Mission to Zero™ för att avsevärt minska mängden växthusgaser på ABB:s anläggningar samtidigt som man stöttar kunderna att minska sina utsläpp av växthusgaser genom att tillhandahålla en plan för utfasning av koldioxidutsläpp som kunderna kan implementera. Projektet förväntas minska koldioxidutsläppen med över 6 700 ton och energiförbrukningen med över 9 400 MWh per år jämfört med 2019 vid den tidigare anläggningen. Åtgärderna förväntas leda till minskade energikostnader på cirka 2,5 miljoner euro årligen. 10 procent av den energi som krävs på anläggningen, som är utrustad med energieffektiva maskiner, förväntas genereras av 1 330 solcellspaneler på taket medan resterande kommer från certifierade gröna energileveranser. LED-belysning, laddare till elfordon, värmepumpar, kylvattenkretsar och en ny luftventilationsanläggning bidrar också till minskningen av energi- och koldioxidutsläpp.

[1] Source: https://www.fortunebusinessinsights.com/electrical-enclosure-market-109042

På anläggningen Evergem kommer man fortlöpande att övervaka och optimera energianvändningen med hjälp av ABB:s egna digitala lösningar som ABB Ability™ Building Analyzer, som följer upp data för byggnader och elcentraler i realtid och ger konkreta insikter för att optimera energieffektiviteten. Detta ger, tillsammans med användningen av grön energi och värmepumpar, också en minskad energiförbrukning och lägre koldioxidutsläpp. Andra digitala tekniker, som ett system för fastighetsdrift, kommer introduceras de kommande månaderna för att ytterligare bidra till att energieffektivitet uppnås.

”Strategin Mission to Zero™ på Evergem är ett viktigt exempel på vårt mål att möjliggöra ett samhälle med lägre koldioxidhalter och vår satsning att påskynda omställningen till mer hållbar tillverkning”, säger Mike Mustapha, chef för ABB Electrifications division Smart Buildings. ”Denna avancerade anläggning är utformad att tillgodose en framtida efterfrågan, inte enbart dagens behov. Genom att införliva toppmoderna tekniker och innovativa processer som kan optimera effektivitet och produktivitet nu och under kommande år kommer vi att tillhandahålla en utbildningsanläggning och en hållbarhetsplan för våra medarbetare och kunder. Vi kommer fortsätta att kombinera digitala tekniker med olika åtgärder för att minska energiförbrukningen och öka andelen förnybara energikällor på Evergem under 2024 och framåt.”

För att möjliggöra ett samhälle med låga koldioxidutsläpp använder ABB en rigiös vetenskapsbaserad strategi för nettonollmål i linje med Net-Zero Standard inom Science Based Targets-initiativet (SBTi). ABB samarbetar med kunder för att undvika utsläpp och skala upp de förnybara energikällorna. Ett skalbart program, Mission to Zero™, omfattar energigenerering, energihantering och fastighetsautomation för industriell och kommersiell drift.

Mer information om ABB:s program Mission to Zero™ finns på https://new.abb.com/mission-to-zero

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 2 maj 2024, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

 

ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 140 års expertis driver ABB:s fler än 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen www.abb.com 

 

ABB Sverige

Christine Gunnarsson
Presschef
+46 72 461 20 00
press@se.abb.com

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Magnowlia, the innovative AI company dedicated to providing businesses with actionable data insights, proudly announces its official launch.

Published

on

By

On a mission to empower businesses, Magnowlia revolutionizes access to critical data insights, liberating them from the intricate process of data retrieval.

Founded by the dynamic duo, Daniel Bernholc and Fredrik Bäckstrom, Magnowlia benefits from their rich background at companies such as iZettle, Tobii, TradeDoubler & Lexly. With Daniel’s prior roles as CTO for several companies in various sectors, alongside Fredrik’s diverse technical hands-on and leadership positions, the company remains determined in it’s commitment to reshaping the landscape of data accessibility.

 

In today’s dynamic business environment, swift access and interpretation of data are imperative. However, traditional Business Intelligence (BI) tools often struggle when confronted with new questions and perspectives. Magnowlia sets itself apart by offering a seamless, user-friendly platform that democratizes data insights, making them accessible to all, regardless of technical expertise.

 

Daniel Bernholc, Co- founder and CEO shared his vision for the platform:

 For more than 20 years both Fredrik Bäckström and I, together with most developers, shared a common problem. Disrupting our flow by having someone from the organisation asking us to pull some data from the database for them. When generative AI become more powerful we understood that this was now a solvable problem. By feeding the data question in natural language to Magnowlia’s AI data analyst, which is connected to the organisations data sources, everyone can get answers to their data questions in a matter of seconds without the help of their developers”

 

Magnowlia’s equips businesses with comprehensive insights without relying on specialized analysts. Integrated seamlessly into widely used communication apps like Slack and Teams, Magnowlia offers more than just answering questions. It provides inspiration by not only responding to your questions but also visualizing them with charts and queries, empowering informed decision making at every level of the organization.

 

For more information about Magnowlia and its AI-powered solution, visit Magnowlia’s website or contact CEO Daniel Bernholc at [daniel.bernholc@magnowlia.com].

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

RaySearch presenterar de senaste innovationerna i RayStation, RayCare och RayIntelligence på ESTRO 2024

Published

on

By

RaySearch kommer att visa upp sina senaste mjukvaruinnovationer på ESTRO i Glasgow den 3-6 maj. Deltagarna kommer att kunna boka demonstrationer av dosplaneringssystemet RayStation®*, onkologiinformationssystemet RayCare®* och det molnbaserade onkologianalyssystemet RayIntelligence® under kongressen. Demonstrationer bokas i monter #500. Dessutom kommer RaySearch att presentera gemensamma lösningar med industripartnerna IBA, Vision RT, Accuray, GE Healthcare och Leo Cancer Care.

Demonstrationerna av RayStation kommer att innehålla de senaste nyheterna, såsom stöd för snabb automatiserad omplanering och automatisk import av bilder direkt följt av automatisk segmentering med användande av maskininlärning. Den automatiska segmenteringen har blivit betydligt snabbare och ett stort utbud av nya segmenteringsmodeller, till exempel för lymfkörtlar i huvud-halsregionen, har utvecklats för att ytterligare öka effektiviteten på klinikerna. Deltagarna kommer också att få se ett nytt planeringsverktyg för SRS, för behandling av flera tumörer samtidigt, som grupperar tumörerna per fält för att minska dosen till frisk vävnad. Inom planering för partikelbehandling kommer ny teknologi, som optimering baserad på linjär energiöverföring (LET) och protonplanering att visas upp.

RayCare är nästa generations onkologiinformationssystem, utformat kring patientens väg genom behandlingen och för att skapa ett arbetsflöde för all klinisk personal som tar hand om patienten under hela behandlingsförloppet. På ESTRO kommer aktiva arbetsflöden att visas upp, liksom automatisering av hela patientförloppet, vilket skapar ett effektivare omhändertagande av patienten när alla RaySearchs produkter används. Deltagarna kommer att kunna se den nya dedikerade arbetsytan för hantering av behandlingsförloppet. Via denna sköts allting avseende hantering av fraktioneringsschemat för behandlingen, såsom tilldelning av planer, hantering av behandlingsinställningar och godkännanden. Vidare kommer pågående arbete och framtida planer för RayCare vad gäller online adaptive-behandling att demonstreras.

Den senaste versionen av det molnbaserade onkologianalyssystemet RayIntelligence kommer också att demonstreras under kongressen. Systemet kommer att visas tillsammans med instrumentpaneler som illustrerar nuvarande och framtida användningsområden, där data från RayStation och RayCare kombineras med data om behandlingsresultat.

Johan Löf, grundare och vd, RaySearch: “Att delta på ESTRO och få möta kunderna är alltid en av höjdpunkterna under året. I år är jag särskilt nöjd med att kunna presentera vår senaste utveckling inom adaptiv strålbehandling samt flera betydelsefulla samarbeten med olika partner. På RaySearch är vi övertygade om att öppna gränssnitt och gemensamma samarbeten är viktiga för den fortsatta utvecklingen inom strålbehandling.”

 

Muntliga samt posterpresentationer på ESTRO 2024 

 

Jakob Ödén 

Titel: Thermoradiotherapy optimization: accounting for thermal enhancement for photon and proton therapy 

Presentationstid: 5 Maj 2024 kl 16:30-17:30 i hall 3 

 

Christopher Thompson

Titel: Robust dose mapping accounting for per-organ deformations uncertainties 

Presentationstid: 6 Ma 2024 kl 16:45-17:45 i hall 1 

 

Giovanni Parrella

Titel: Benefits and limitations of LET optimization for carbon ion radiotherapy in sacral chordomas 

Presentationstid: 4 Maj 2024 kl 10:30-11:30 i hall 3 

 

Jakob Ödén 

Titel: Beyond a constant proton RBE: Survey on clinical and research activities in Europe and United States 

Poster: 2230 

 

 

 

Om RaySearch 

RaySearch Laboratories AB (publ) är ett medicintekniskt företag som utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. RaySearch marknadsför RayStation®* dosplaneringssystem (TPS) och onkologiinformations-systemet (OIS) RayCare®*. De senaste tilläggen i RaySearchs produktlinje är RayIntelligence® och RayCommand®*. RayIntelligence är ett molnbaserat analyssystem för onkologi som cancerkliniker kan använda för att samla in, strukturera och analysera data. Behandlingsstyrsystemet (TCS) RayCommand är utformat som en länk mellan behandlingsmaskinen och systemen för dosplanering och onkologiinformation. 

 

Programvara från RaySearch har sålts till fler än 1 000 kliniker i 43 länder. Företaget grundades år 2000 som en avknoppning från Karolinska Institutet i Stockholm och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003. Mer information finns på raysearchlabs.com. 

 

Om RayStation 

RayStation®* är ett flexibelt, innovativt dosplaneringssystem som används av många ledande cancercenter världen över. Det kombinerar unika funktioner för adaptiv behandling, flermålsoptimering och marknadsledande algoritmer för optimering av behandlingsplaner för HDR-brachybehandling och extern strålbehandling med fotoner, elektroner och protoner samt heliumjoner och koljoner. RayStation har stöd för ett stort antal behandlingsmaskiner. Det möjliggör att all behandlingsplanering kan göras i ett och samma system och att befintlig utrustning kan utnyttjas maximalt. RayStation kan integreras fullständigt med RayCare®*. Genom att harmonisera behandlingsplaneringen skapas bättre vård för cancerpatienter över hela världen. 

 

Om RayCare

RayCare®* onkologiinformationssystem (OIS) är utformat som ett stöd för alla de komplexa logistiska utmaningar som uppstår på moderna cancerkliniker. RayCare är nära integrerat med RayStation och ger en smidig tillgång till alla de kraftfulla planeringsverktyg som finns i RayStation och RayCommand. Systemet koordinerar effektivt de olika aktiviteterna inom strålbehandling och erbjuder avancerade funktioner för automatisering av det kliniska arbetsflödet och adaptiv strålbehandling. RayCare möter klinikernas krav på ett mer användarvänligt och arbetsflödesfokuserat informationssystem som stödjer framtidens cancervård.

 

Om RayIntelligence

Datadriven onkologi representerar en ny era inom vården. RayIntelligence® är ett molnbaserat analyssystem för onkologi (OAS) som ger mening till data och stärker cancerklinikens möjligheter att nå nya nivåer av individbaserad vård genom insikter baserade på kliniska data.

 

* Regulatoriskt godkännande krävs på vissa marknader. 

 

 

 

För mer information vänligen kontakta: 

Johan Löf, grundare och vd, RaySearch Laboratories AB (publ) 

Tel: +46 (0) 8 510530 00 

johan.lof@raysearchlabs.com 

 

 

 

 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.