Connect with us

Marknadsnyheter

MoveByBike Europe AB:s företrädesemission kraftigt övertecknad.

Published

on

Teckningsperioden i MoveByBike Europe AB (Publ):s (“MoveByBike” eller “Bolaget”) företrädesemission avslutades den 23 december 2022. Det slutgiltiga utfallet visar att 10 237 512 aktier tecknades och garanterades, motsvarande cirka 156 procent av de erbjudna aktierna. Bolaget kommer genom företrädesemissionen att tillföras cirka 5,2 MSEK, före avdrag för beräknade emissionskostnader om cirka 0,3 MSEK.

Teckningsperioden i MoveByBike Europe AB:s (publ) (”MoveByBike” eller ”Bolaget”) företrädesemission av aktier, i vilken även allmänheten gavs möjlighet att teckna, avslutades den 23 december 2022. Företrädesemissionen tecknades och garanterades totalt till cirka 156 procent, av befintliga ägare och allmänheten. MoveByBike tillförs således cirka 5,2 MSEK före emissionskostnader. Emissionslikviden medför bland annat att MoveByBike kan fortsätta stödja Bolagets tillväxttakt och utveckling av sin verksamhet för en grönare och mer hållbar citykärna. Avräkningsnotor är beräknade att skickas ut måndagen den 2 januari 2023.

 

– Jag vill tacka alla som valde att delta i företrädesemissionen. Det stora intresset är ett tydligt kvitto på att vi ligger rätt i tiden och att även omvärlden ser positivt på utvecklingen av logistikbranschen. Ert förtroende har hjälpt oss att säkerställa tillräcklig finansiering för att fortsätta mot målet att bli en ledande aktör inom lastmile för citykärnan och att ta de sista stegen till att bli ett lönsamt bolag med verksamhet på en snabbt växande global marknad, säger MoveByBikes VD, Lisette Hallström.

 

 Tilldelning, teckning och betalning

 

Företrädesemissionen tecknades till totalt cirka 8,2 MSEK, inklusive ej tilldelade teckningsåtagande om cirka 1,5 MSEK, motsvarande en teckningsgrad om cirka 156 procent. MoveByBike tillförs således cirka 5,2 MSEK före emissionskostnader. Emissionskostnaderna uppgår till cirka 0,3 MSEK.

 

Genom företrädesemissionen nyemitteras således totalt 6 548 560 aktier. Tilldelning av aktier har skett i enlighet med de tilldelningsprinciper som beskrivits i det prospekt som offentliggjordes av Bolaget den 8 december 2022.  De tecknare som tilldelats aktier utan företrädesrätt kommer att erhålla avräkningsnotor, vilka är planerade att skickas ut måndagen den 2 januari 2023. Tilldelade aktier utan företrädesrätt ska betalas i enlighet med instruktionerna på avräkningsnotan.

 

Till följd av det stora intresset för Bolagets emission kommer styrelsen att arbeta med möjligheten att tillgodose de intressenter som inte erhållit full teckning via den av stämman, den 1:e december, beslutade övertilldelningsoptionen.

 

Antal aktier och aktiekapital

 

När företrädesemissionen har registrerats hos Bolagsverket kommer antalet aktier i MoveByBike att ha ökat med 6 548 560 aktier, från 8 185 700 aktier till 14 734 260 aktier. Bolagets aktiekapital kommer vid registrering att ha ökat med 654 856 SEK, från 818 570 SEK till 1473 426 SEK.

 

Handel med betald tecknad aktie (BTA)

Handel med BTA pågår på Spotlight Stock Market fram till dess att företrädesemissionen har registrerats hos Bolagsverket. Denna registrering är beräknad att ske omkring den 10 januari 2023. Därefter kommer BTA att omvandlas till aktier.

 

Rådgivare

 

I samband med Företrädesemissionen har Advokatfirman VICI AB agerat som legal rådgivare och Nordic Issuing AB som emissionsinstitut.

 

För mer information om MoveByBike, vänligen kontakta

Lisette Hallström, VD

Telefon: +46 (0) 76 020 20 96

E-post: lisette.hallstrom@movebybike.se

Hemsida: www.movebybike.se

 

Om MoveByBike

MoveByBike är verksamma inom e-handel, logistik och mikromobilitet och är idag en av få aktörer på marknaden som arbetar med en helt miljövänlig transport. Transporten sker främst med Bolagets egenutvecklade cykel – en eldriven cykel med en möjlig lastvikt på 200 kilo och lastutrymme på upp till fyra kubikmeter. Bolagets transportcyklar är flexibla och lätta att operera med i städer där trafiken annars är ett problem samtidigt som de möjliggör en högre produktivitet och effektiv transport eftersom de kan arbeta på cykelväg såväl som bilväg. Under 2020 genererade Bolaget en omsättning på cirka 27 MSEK och över 500 000 leveranser genomfördes. MoveByBike har för avsikt att expandera verksamheten i Norden samt bredda sin verksamhet inom e-handel.

Denna information är sådan som MoveByBike är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-12-30 15:19 CET.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Cell Impact och F.C.C. Japan i förlängt samarbete

Published

on

By

Cell Impact har tecknat avtal med japanska F.C.C. om ett förlängt samarbete. Det nya leasingavtalet innebär att F.C.C. ges möjlighet att fortsätta demonstrera Cell Impacts formningsteknologi för kunder och andra aktörer inom fordonsindustrin och andra relevanta branscher.

Överenskommelsen är resultatet av de framgångsrika tester av Cell Impact Forming som F.C.C. Co., Ltd. och Cell Impact har genomfört. Demonstrationslinan har varit installerad hos F.C.C. sedan februari 2023.

Leasingavtalet gäller retroaktivt från oktober 2023 och sträcker sig inledningsvis över perioden till och med december 2024.

– Ekonomiskt innebär det intäkter på 1,5 MSEK, och avtalets verkliga styrka ligger i att F.C.C. och Cell Impact kommer att kunna fortsätta sina demonstrationer för företag inom Automotive och andra relevanta branscher, säger Daniel Vallin, tillförordnad vd för Cell Impact.

– Erfarenheterna från demonstrationslinan visar att Cell Impact Forming möjliggör tillverkning av flödesplattor av hög kvalitet, i stor volym och till låg kostnad.

F.C.C. är en ledande japansk leverantör av komponenter till fordonsindustrin och har en spetskompetens inom pressning och beläggning, vilka är nyckelfunktioner inom bränslecellsteknologin. Några av bolagets framträdande styrkor är dess infrastruktur och de sedan länge etablerade kontaktnäten inom Automotive.

– F.C.C. är en global spelare som gör att de kan sprida vår teknologi till ledande aktörer inom både bränslecells- och elektrolysbranschen, avslutar Daniel Vallin.

För mer information, vänligen kontakta:
Daniel Vallin
CEO och IR-kontakt, Cell Impact AB
+46 (0) 730686620 eller daniel.vallin@cellimpact.com

Om Cell Impact
Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor till tillverkare av bränsleceller och elektrolysörer. Företaget har utvecklat och patenterat en unik metod för höghastighetsformning, Cell Impact Forming, som gör det möjligt att tillverka flödesplattor mer skalbart och kostnadseffektivt, jämfört med konventionella formningsmetoder. Cell Impact Forming är en miljövänlig formningsteknik som inte använder något vatten och väldigt lite el.

Cell Impact är noterat på Nasdaq First North Growth Market och FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser (CA).

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sensys Gatso erhåller sitt första TRaaS-kontrakt i Connecticut med staden Stratford, värt 73 miljoner kronor

Published

on

By

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso USA, tecknat ett femårigt kontrakt för rödljus- och hastighetsövervakning med staden Stratford. Kontraktet tilldelades genom en konkurrensutsatt anbudsprocess.

Lagstiftning för användning av automatiserad trafikövervakning antogs förra sommaren i Connecticut. Kontraktet, det första i delstaten, beräknas vara värt upp till 6,7 miljoner USD, motsvarande 73 miljoner kronor. Programmet beräknas starta i början av hösten 2024.

”Vi ser fram emot vårt partnerskap med Sensys Gatso för att göra vårt samhälle säkrare”, säger Stratfords polischef JD McNeil. ”Sensys Gatso har en utmärkt plattform med den senaste tekniken och en erkänd meritlista. Tillsammans kommer vi att ta itu med våra invånares oro.”

”Jag är mycket glad över att tillkännage denna tilldelning och kontrakt”, säger Sensys Gatso USAs President och Managing Director, Bill Braden. ”Jag uppskattar det förtroende som staden har uttryckt för Sensys Gatso genom detta val. Sensys Gatso har för avsikt att vara den föredragna leverantören av automatiserade trafikövervakningssystem i Connecticut. Vårt team är redo att arbeta med staden Stratford för att implementera deras specifikt utformade automatiserade trafiksäkerhetsprogram och minska antalet krockar i deras samhälle och göra deras gator säkrare.”

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 6 maj, 2024 kl. 12.00.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: investors@sensysgatso.com

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Saudiarabien, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 302 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

GreenMercs kryptobörs Trijo.se breddar utbudet med tre nya kryptovalutor

Published

on

By

STOCKHOLM, 24 05 06 – I en strategisk satsning för att ytterligare stärka sin position på den svenska kryptomarknaden meddelar GreenMerc att deras kryptobörs Trijo lanserar tre nya kryptovalutor på sin handelsplattform. Med detta initiativ fortsätter företaget att utveckla sitt utbud och erbjuda konkurrenskraftiga alternativ för investerare och användare. Med tillägget av Avalanche (AVAX), Shiba Inu (SHIB) och TRON (TRX) är Trijo nu den Sverige-baserade kryptobörsen som erbjuder det bredaste utbudet av kryptovalutor på den svenska marknaden.

De nya kryptovalutorna som är tillgängliga för Trijos kunder är: 

Avalanche (AVAX) – Med sitt smartkontrakt-blockkedja är Avalanche utformad för att effektivisera och skala upp användningen av decentraliserade applikationer, vilket positionerar den som en stark konkurrent till Ethereum

 

Shiba Inu (SHIB) – Från att vara en meme-tillgång har Shiba Inu vuxit till att bli en globalt erkänd valuta som accepteras av hundratals handlare världen över, en indikation på ökande populäritet och acceptans.

 

TRON (TRX) – TRON förespråkar digitala innehållsskapares rättigheter genom att erbjuda en decentraliserad plattform där skapare kan erhålla full ersättning för sitt arbete, vilket utmanar traditionella medieplattformar.

 

 

”Det är viktigt för oss att ständigt förbättra vårt utbud då vi vill vara det bästa alternativet på den svenska kryptomarknaden, både beträffande pris och sortiment,” säger Arvid Börje Ramberg, vd för GreenMerc.

 

Kontakt

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Arvid Börje Ramberg, vd för GreenMerc AB (publ)

kan nås via e-post på arvid@greenmerc.com eller telefon på 0709-36 86 87.

Om GreenMerc: GreenMerc har som ambition att vara bryggan mellan gammalt och nytt, med målet att uppnå tillväxt genom att lansera skalbara webbaserade finanstjänster som överbryggar traditionell finans och Decentralized Finance (DeFi). Med fokus på innovativa teknologilösningar erbjuder företaget en rad tjänster, från utveckling till färdiga, driftsatta och förvaltade lösningar, vilket möjliggör en mer tillgänglig och transparent finansmarknad för GreenMercs kunder. Läs mer på www.greenmerc.com.

Om Trijo: Trijo är ett dotterbolag till GreenMerc och Sveriges enda kryptobörs. Specialiserade på digitala valutatjänster, är Trijo en pionjär inom kryptovalutamarknaden i Sverige. Med en app tillgänglig för både iPhone och Android, och stöd för över 16 nya valutor, arbetar Trijo för att erbjuda enklare åtkomst till kryptovalutor. Trijo har nyligen även lanserat en tjänst som möjliggör staking och därmed en avkastning på dina digitala tillgångar. Läs mer på www.trijo.se.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.