Connect with us

Marknadsnyheter

Nyhet från M Picaut: ”Återfuktande ansiktsvatten med akvamarinkristall”

Published

on

Aquamarine Bliss Treatment Toner är en ny generation ansiktsvatten med behandlande effekt. Tack vare sin serumliknande konsistens och vitaminrika ingredienser som hjortron, prebiotika och akvamarinkristall.

– Det här är ett avancerat ansiktsvatten som behandlar och återfuktar din hy på flera plan, säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

M Picaut Swedish Skincare lanserar Aquamarine Bliss Treatment Toner. En mix mellan ansiktsvatten och serum med hjortron, prebiotika och akvamarinkristall.

Hon beskriver det nya ansiktsvattnet Aquamarine Bliss Treatment Toner som en “hybrid mellan ansiktsvatten och serum” på sprayflaska.

– En av våra hudterapeuter frågade om vi inte kunde ta fram ett nytt ansiktsvatten som var “mer” än ett ansiktsvatten och nästan som en behandling, säger Mette Picaut.

Resultatet är Aquamarine Bliss Treatment Toner. En ny sorts ansiktsvatten med serumliknande konsistens som både återfuktar och skyddar huden. Prebiotika och havreextrakt lugnar och stärker, C-vitaminrika bär som hjortron och havtorn återfuktar och ger huden ny energi och B-Circadin, extrakt från blomman Lespedeza Capitata, skyddar hyn mot föroreningar och blått ljus från datorer och skärmar.

– Det här är ett mångbegåvat och avancerat ansiktsvatten som återfuktar på djupet och tar hand om fina linjer samtidigt som det skyddar, lugnar och ger en jämnare hudton, säger Mette Picaut. 

En av de nya spännande ingredienserna, som även gett ansiktsvattnet dess namn, är den havsblå kristallen akvamarin.

– Akvamarin har en transparent blå färg och sägs ha varit en amulett som gav tur och skydd för sjöfolk. Den är rik på mineraler och spårämnen som gör gott för huden, säger Mette Picaut.

Andra nya ingredienser är B-Circadin och rosenvatten. B-Circadin är extrakt från blomman Lespedeza Capitata och dämpar tecken på trött hud samt skyddar mot blått ljus. Rosenvatten med sin höga halt av antioxidanter sätter fart på kollagenproduktionen i huden, återfuktar, lugnar och läker samt minskar risk för pigmentförändringar.

– Det här är ansiktsvattnet för dig som längtar efter avancerad ekologisk och lyxig hudvård med extra allt i form av fuktgivare, innehåll och funktion. Perfekt under den dagliga hudvårdsrutinen, men också för att fixera foundation eller mineralpuder och ge en hållbar makeup och fin yta. Toppen framför datorn, säger Mette Picaut.

– Dessutom har den en svag, lite syrlig, rosendoft som är helt beroendeframkallande. Ett riktigt wow-vatten, helt enkelt!

Aquamarine Bliss Treatment Toner (100 ml) finns att köpa hos auktoriserade hudterapeuter, spa och utvalda webbshoppar. Rekommenderat pris är 469 kr hos återförsäljare.

Aquamarine Bliss Treatment Toner

  • Återfuktar på djupet.
  • Fyller ut fina linjer.
  • Skyddar huden mot blått skärmljus och föroreningar.
  • Lugnar och stärker hudbarriären.
  • Ger klarare hy och en jämnare hudton.

Ingredienser:

  • Akvamarinkristall är rik på mineraler och spårämnen.
  • Hjortron ger ny energi och jämnare hudton. Dämpar känslighet, rödhet och akne.
  • Rosenvatten sätter fart på kollagenproduktionen, lugnar rodnad och stärker huden.
  • B-Circadin dämpar tecken på trött hud och skyddar från blått ljus.
  • Havtornsextrakt är antiinflammatoriskt och har en anti age-effekt.
  • Prebiotika ger näring till hudens goda bakterier och balanserar hudproblem.
  • Pentavitin återfuktar på djupet.
  • Hyaluronsyra stimulerar kollagen och elastinproduktion för en fastare hud.
  • Havreextrakt lugnar samt hjälper problemhud som akne och psoriasis. Irritationsdämpande och fuktgivande.

För mer information: Mette Picaut, grundare och vd, info@mettepicaut.se, 070-974 18 73

M Picaut Swedish Skincare är en svensk prisbelönt hudvårdsserie som står för genomtänkt ekolyx med omtanke. Alla produkter tillverkas i Sverige och innehåller så hög halt av ekologiska ingredienser och avancerade biopatent som möjligt för att hjälpa huden att må som allra, allra bäst. www.mettepicaut.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Förvaltningstext Årsredovisning för 2023

Published

on

By

Sammanfattning

PharmaLundensis har framgångsrikt utvecklat Phal-501, som kan bli en ny, effektiv och mild behandling för att binda upp och utsöndra tungmetaller såsom kvicksilver från kroppen. Detta förväntas återställa hälsan vid KOL, kronisk bronkit och flera andra sjukdomar. Bolaget har erhållit positiv granskningsrapport från Europeiska Patentverket. Kliniska studier planeras att inledas under 2025.

Förberedelserna inför PharmaLundensis första kliniska studie med Phal-501 pågår för fullt. Receptet för att tillverka stora mängder substans blir snart färdigt. Att utveckla denna syntes har varit ett stort arbete som krävt hög kemisk expertkompetens. Europeiska patentverket EPO har meddelat att substanser i vår patentansökan går att patentskydda.

Vi har även satt igång förberedelser till stabilitetstester av Phal-501. Det är viktigt att vi kan visa att ämnet är stabilt och inte benäget att brytas ner vid vanlig förvaring. Annars kanske det måste förvaras i -80 graders frys, vilket komplicerar hanteringen avsevärt. Vi planerar även att genomföra ett antal analyser för att visa att ämnet är rent och inte innehåller några lösningsmedelsrester, rester från tillverkningen eller andra föroreningar. Ju renare ämnet är desto lättare blir det för oss att få godkänt substansen som läkemedel. Vidare kommer ett antal djurförsök att krävas för att fastslå att ämnet inte har någon lokal påverkan på mag-tarmkanalens slemhinna. Även GMP-tillverkning av testsubstansen måste göras för att säkerställa dess kvalitet och renhet.

Phal-501 har ursprungligen utvecklats för att binda upp och utsöndra organiska kvicksilverföreningar från kroppen. En intressant fråga som dykt upp nyligen är om Phal-501 även kan binda andra, liknande tungmetaller såsom bly och kadmium. Dessa tungmetaller har stora kemiska likheter med kvicksilver, och kan bindas upp med flera av dagens svaga chelerare (tungmetallbindare) precis som kvicksilver. Vi avser att testa några bly- och kadmiumföreningar för att fastställa effekten av PHAL-501. Vid positiva resultat öppnar sig en ny, gigantisk marknad för PHAL-501! Som exempel kan nämnas att varje år dör det närmare 1 miljon människor av blyförgiftning, främst orsakad av industriell exponering. Vidare har 800 miljoner barn så höga blyhalter i blodet att det riskerar att hämma deras intellektuella och känslomässiga utveckling. En ny, effektiv och mild behandling i form av Phal-501 skulle vara perfekt för dessa grupper!

PharmaLundensis befintliga kapital förväntas räcka fram mot början av nästa år, under förutsättning av låg aktivitet i bolaget. För att kunna driva projekten med full fart behövs det dock ytterligare resurser, vilket skulle kunna erhållas till exempel genom nyemission av aktier eller konvertibler.

Jag tror att Phal-501 kan bli till ett utmärkt läkemedel mot både KOL, kronisk bronkit och flera andra sjukdomar! Jag ser fram emot att dra igång kliniska studier med Phal-501 under 2025!

Continue Reading

Marknadsnyheter

Enorama Pharma AB (publ) offentliggör årsredovisning och revisionsberättelse

Published

on

By

Styrelsen och verkställande direktören för Enorama Pharma AB (publ), org.nr. 556716-5591, offentliggör härmed årsredovisning och revisionsberättelse för räkenskapsåret 2023.

Årsredovisningen och revisionsberättelsen kan laddas ner från bolagets hemsida www.enorama.se (www.enorama.se/finansiell-rapport) eller via pdf-filen i detta pressmeddelande.

KONTAKT

Enorama Pharma AB (publ)

Annette Agerskov, verkställande direktör

info@enorama.se

Södra Förstadsgatan 1, 211 43 Malmö

www.enorama.se

Enorama Pharma AB är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ): +46 (0)73 856 42 65, certifiedadviser@carnegie.se.

OM ENORAMA PHARMA

Enorama Pharmas mål är att bli en ledande global leverantör av konsumentvänliga nikotinersättningsprodukter. Affärsidén är att utveckla och sälja såväl medicinska tuggummin som icke-medicinska, tobaksfria nikotinprodukter och erbjuda dessa både som Private Label och under egna varumärken. För mer information, besök www.enorama.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Slottsviken publicerar årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen får härmed avge årsredovisning avseende räkenskapsåret 2023

Årsredovisningen finns tillgänglig på Bolagets webbplats www.slottsviken.se

För mer information kontakta:

Jakob Österberg, VD

Slottsviken Fastighetsaktiebolag (publ)

Telefon 018-19 49 50

E-post jakob.osterberg@slottsviken.se

 
Om Slottsviken Fastighetsaktiebolag:

Slottsviken är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och utvecklar attraktiva fastigheter i stadsnära områden. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Göteborg. Slottsviken är noterat på Spotlight Stock Market sedan 1997 och handlas via banker och fondkommissionärer.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.