Connect with us

Marknadsnyheter

Delårsrapport 1 JANUARI – 31 MARS 2023 FLOWSCAPE TECHNOLOGY AB (publ), ORG.Nr. 556725-4866

Published

on

Styrelsen och verkställande direktören för Flowscape Technology AB avger härmed rapport för perioden januari – mars 2023. Belopp anges i tusentals kronor. Siffror inom parentes avser motsvarande period föregående år.

Januari – Mars i korthet, koncern

HELÅRET (JANUARI-MARS)

• Nettoomsättningen uppgick till 11 335 (10 922) TSEK

• Rörelseresultat före avskrivningar uppgick till 465 (1 105) TSEK

• Resultat efter finansiella poster uppgick till -3 488 (-4 330) TSEK

• Inkomna ordrar uppgick till 5 007 (3 891) TSEK, varav 1 336 (1 084) TSEK är årligen återkommande intäkter.

• Kassaflödet uppgick till -1 105 (-2 565) TSEK

• Resultat per aktie efter finansiella poster uppgick till -0,178 (-0,221) 1 SEK

• De årligen återkommande intäkterna (ARR) uppgick till 25,9 MSEK (20 MSEK)

VDs kommentar

Efter lägre orderingång mellan november och februari ser vi nu en ökning, framför allt i Norden. Trots den svagare orderingången under några månader ökade nettoomsättningen i kvartal ett till 11.3 MSEK, vilket är den högsta hittills. Detta är en effekt av att de återkommande intäkterna fortsätter att öka samt att hårdvaruleveransproblemet nu är löst och tidigare ordar kunde levereras. EBIT ökade under kvartalet eftersom Goodwill-posten i balansräkningen är fullt avskriven efter februari 2023. Tack vare detta förväntas EBIT bli betydligt bättre i kommande kvartal och vårt mål är att ha nå ett positivt EBIT under andra hälften av detta år. Trots en något avvaktande marknad under slutet av 2022 samt januari och februari detta år så slutade nettoomsättningen på 11.3 MSEK, vilket är en ökning på 4% jämfört med första kvartalet föregående år. Ökningen beror främst på att de återkommande intäkterna kontinuerligt ökar samt att det tidigare rapporterade hårdvaruleveransproblemet löste sig i januari och ordrar som skulle slutlevererats i föregående kvartal levererades och fakturerades. De återkommande årliga intäkterna steg, p.g.a. lägre orderingång, något mindre än tidigare och slutade på 25.9 MSEK.

Sedan mars i år har vi sett betydligt bättre orderingång, främst i Norden. Företagen här verkar ha accepterat det nya hybrida arbetssättet och allt fler anpassar sina digitala lösningar och kontor efter detta. I Nordamerika har vi ett fortsatt bra inflöde av leads, men säljprocesserna drar ut på tiden. Vi får kontinuerligt feedback på att vi har en av de bästa lösningarna på den marknaden och det ser vi också på att vi förlorar väldigt få upphandlingar till konkurrenter. Dock har nordamerikanska marknaden hamnat i ett vakuum där kontoren har mycket låg beläggning, runt 20%, men företagen vet inte vad de skall göra. Många arbetsgivare hoppas fortfarande på högre beläggning och vågar därför ännu inte anpassa kontorsytorna. Vi såg samma vakuum i Norden för några månader sedan, men detta verkar släppa nu. Vi hoppas på samma utveckling i Nordamerika. Positivt i Nordamerika är också att vi fått igång en medelstor partner där och flertalet diskussioner pågår redan med potentiella kunder. I Storbritannien har vi gjort en omstart med nytt säljteam, som nu håller på att bygga upp en ny funnel samt stärka upp samarbetet med våra partners. Vi har fortsatt bra inflöde av tilläggsordrar från befintliga kunder på alla marknader, vilket tyder på att lösningen tillför stort värde och att kunderna är nöjda.

De operativa kostnaderna följer vår plan och slutar för kvartalet på 9,3 MSEK, varav 0.5 MSEK var kostnader som härrör till tidigare kvartal. Planen under 2023 är att fortsätta på samma nivå och fintrimma processer och organisationen för att uppnå våra expansionsmål samt nå positivt EBIT.

Kassan har sjunkit något sedan årsskiftet och var i slutet av kvartalet 11,8 MSEK, men vår plan är att återhämta detta och på årsbasis nå ett neutralt kassaflöde. Värt att nämna är också att intäkten för större delen av den stora order som publicerades 2a maj 2023 beräknas falla in i kvartal fyra detta år.

Resultatet före avskrivningar (EBITDA) är åter positivt och vi ser en ökning av EBIT eftersom hela Goodwillposten i balansräkningen är avskriven efter februari. Skulle man ha exkluderat Goodwill-avskrivningen under hela detta kvartal hade EBIT hamnat på minus 1,5 MSEK. Med fortsatt ökande återkommande intäkter, samt ytterligare förbättring av bruttomarginalen, har vi som mål att nå positivt EBIT under andra hälften av 2023.

Denna information är sådan som Flowscape Technology är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-05-19 09:31 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Reigo, VD Flowscape Technology

Tel: +46 70 942 46 87

Email: peter.reigo@flowscapesolutions.com

Certified Adviser: Skills Corporate Finance Nordic AB, telefon:+46 (8) 517 082 40, email: ca@skillscorp.se

Kort om Flowscape Technology AB

Flowscape är ett Prop-Tech-bolag med en världsledande lösning för smarta kontor, optimering av kontorsytor och en effektivare arbetsdag. Lösningen använder den senaste sensorteknologin för att skapa en toppmodern SaaS-lösning för det hybrida arbetssättet. Huvudfunktionen, Flowmap, ger företag en överblick av kontoret och möjliggör att man snabbt hittar rum, skrivbord, kontorsutrustning och kollegor samt analys av ytornas nyttjande. Flowscape har även ett kommunikationsverktyg för effektiv områdesspecifik kommunikation till personer i byggnaden eller personer inom ett område i händelse av en kris. Flowscape har kontor i Stockholm (huvudkontor), Sofia, San Fransisco och London.

För mer information, besök www.flowscapesolutions.com

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Tre nya ledamöter valda till Lantmännens styrelse

Published

on

By

Lantmännens föreningsstämma fattade idag beslut om vilka som ska ingå i Lantmännens styrelse. Stämman beslutade om omval av Jan-Erik Hansson och Per Wijkander – och om nyval av Charlotte Elander, Jacob Bennet och Marie Grönborg. 

På föreningsstämman som hölls den 7 maj i Stockholm, beslutades att Lantmännens koncernstyrelse ska bestå av tio stämmovalda ledamöter samt arbetstagarrepresentanter. Stämman beslutade om omval av Jan-Erik Hansson och Per Wijkander samt nyval av Charlotte Elander, Jacob Bennet och Marie Grönborg. Inför stämman hade Sonat Burman-Olsson avböjt omval. 

Lantmännens styrelse består därmed av Per Lindahl, Gunilla Aschan, Jenny Bengtsson, Johan Bygge, Patrick Aulin, Jan-Erik Hansson, Per Wijkander, Charlotte Elander, Jacob Bennet och Marie Grönborg samt tre arbetstagarrepresentanter. 

På det konstituerande styrelsemötet som följde stämman omvaldes Per Lindahl till ordförande och Jan-Erik Hansson till vice ordförande. 

– Jag vill hälsa Charlotte, Jacob och Marie varmt välkomna som nya ledamöter i Lantmännens styrelse. Alla tre har betydande erfarenhet av att driva företag och har haft flera ledande positioner. Charlotte och Jacob bidrar, utöver sin erfarenhet av att driva lantbruk, även med god kännedom om Lantmännens verksamheter – och Marie tillför ett välkommet perspektiv från flera stora industriföretag. De kommer att bidra med både bred och djup kompetens, och jag ser fram emot att fortsätta utveckla Lantmännen tillsammans med dem och resten av styrelsen, säger Per Lindahl, Lantmännens styrelseordförande. 
 

Kort om nyvalda ledamöter 

Charlotte Elander driver en spannmålsgård utanför Vadstena. Charlotte har även erfarenhet av att driva företag och från flera ledande positioner, däribland inom Lantmännen Lantbruk. 

Jacob Bennet driver verksamhet inom växtodling, energi och fastigheter mellan Lund och Eslöv. Sedan 2004 är Jacob även verksam i Lettland, där han driver verksamhet inom skog och lantbruk.  

Marie Grönborg är extern ledamot med lång erfarenhet av styrelsearbete. Idag är hon styrelseledamot i SSAB, Eolus Vind AB och Aduro. Marie har även 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom Perstorp Group. 

För mer information, kontakta gärna: 

Lantmännens presstjänst 
Tel: 010 556 88 00 
E-post: press@lantmannen.com 

Om Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter cirka 70 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Kungsörnen, Scan, Korvbrödsbagarn, GoGreen, FINN CRISP och Bonjour. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Karlsbro (L) bjuder in Sjöstedt (V) till debatt: EU-kandidat från (V) uppmanar Ukraina att förhandla med Ryssland

Published

on

By

I eftermiddagens EU-debatt mellan partiernas toppkandidater, som arrangerades av Europaparlamentets Sverigekontor på Kulturhuset i Stockholm, uppmanade Vänsterpartiets Marta Aguirres till fredsförhandling mellan Ryssland och Ukraina. 

Med anledning av uttalandet som väckte starka känslor har Liberalernas listetta Karin Karlsbro bjudit in Vänsterpartiets förstanamn Jonas Sjöstedt till en debatt om Ukrainas väg till fred och frihet. 

Se bifogat mail med inbjudan från Karlsbro till Sjöstedt. 

För ytterligare kommentarer eller frågor kontakta:
Linnéa Bjärum
linnea.bjarum@europarl.europa.eu
+46 73 427 56 92

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från Avensia AB:s årsstämma 7 maj 2024

Published

on

By

Följande beslut fattades på Avensias årsstämma. Samtliga beslut fattades med erforderlig majoritet;

  • Moderbolagets och koncernens resultat- och balansräkningar fastställdes.
  • Bolagets resultat ska disponeras i enlighet med den fastställda balansräkningen.
     
  • Styrelseledamöterna samt verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret.
     
  • Beslöts att styrelsen, för tiden intill dess nästa årsstämma har hållits, skall bestå av fem ordinarie ledamöter och inga suppleanter.
     
  • Till styrelseledamöter omvaldes Per Adolfsson, Monika Dagberg, Johan Strid, Per Wargéus och Anders Wehtje. Anders Wehtje valdes som styrelsens ordförande och Per Wargéus som vice ordförande. Samtliga valdes för tiden intill dess nästa årsstämma har hållits.
     
  • Ersättning till styrelsens ledamöter ska utgå med 150 000 per år och till styrelsens ordförande ska arvodet vara 300 000 per år.
     
  • Till revisor valdes Deloitte, registrerat revisionsbolag, med Mattias Lönnquist, auktoriserad revisor, som huvudansvarig för revisionen. Även detta beslut fattades för ett år, intill tiden för nästa årsstämma.
     
  • Årsstämman beslutade att fastställa principer för utseende av valberedning i enlighet med valberedningens förslag.
     
  • Årsstämman fattade beslut om att anta det vinstdelningsprogram som styrelsen föreslagit för verksamhetsåret 2023. I korthet går detta ut på att 25 % av bolagets rörelsevinst inom intervallet 5-15 % i rörelsemarginal ska fördelas på samtliga anställda inom Avensia-koncernen.
     
  • Årsstämman bemyndigade styrelsen att längst till nästa ordinarie årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägares företrädesrätt, fatta beslut om nyemission av aktier till ett antal av högst 3 700 000 aktier motsvarande en total höjning av aktiekapitalet med högst 555 000 SEK.

För ytterligare information, kontakta: 

Robin Gustafsson, vd, robin.gustafsson@avensia.com eller 0736-60 60 82 

Per Wargéus, styrelseordförande, per.wargeus@avensia.com eller 0707-31 89 08 

Om Avensia

Avensia är ett expertbolag inom modern handel. Vårt erfarna team hjälper företag med skräddarsydda strategier och den mest relevanta teknologin för e-handel, omnikanal, kundupplevelse och informationshantering. Med mer än 20 års erfarenhet och 300 experter på modern handel har vi kraften att hjälpa företag inom B2C och B2B i Europa, Nordamerika och APAC att accelerera tillväxt varje dag för långsiktig framgång. Läs mer på avensia.se. Avensia AB är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market under namnet AVEN. Redeye AB är bolagets Certified Advisor.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.