Connect with us

Marknadsnyheter

Inbjudan till presentation av Fractal Gaming Groups delårsrapport för tredje kvartalet 2023

Published

on

Fractal Gaming Group AB offentliggör sin delårsrapport för perioden januari-september 2023, torsdagen den 16 november 2023 klockan 08.00 (CET).

Med anledning av rapporten anordnas en telefon och web-konferens för investerare, analytiker och media samma dag klockan 11.00 (CET). CEO, Hannes Wallin samt CFO, Karin Ingemarson kommer att presentera och kommentera rapporten och konferensen avslutas med en frågestund.

Länk till webbkonferensen:
https://ir.financialhearings.com/fractal-gaming-group-q3-report-2023

Anmälan till telefonkonferensen:
https://conference.financialhearings.com/teleconference/?id=5001480

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Karin Ingemarson, CFO, Fractal Gaming Group
E-post: IR@fractal-design.com

Om Fractal
Fractal är ett ledande varumärke inom premiumsegmentet av PC gaming-produkter. Bolaget grundades år 2010 och dess produkter säljs idag på fler än 50 marknader världen över. Fractal är marknadsledande inom datorchassin i flera geografiska marknader, till exempel i Japan och i Norden, och innehar en topp tre-position globalt.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Icelandair ingår samarbetsavtal med Air Greenland och Atlantic Airways för att stärka flygförbindelserna i Arktis

Published

on

By

Icelandair meddelade igår vid Arctic Circle Assembly i Reykjavik att de har tecknat samarbetsavtal med både Air Greenland och Atlantic Airways. Genom dessa avtal kommer flygbolagen att erbjuda smidiga förbindelser mellan Grönland och Färöarna, och vidare till både Nordamerika och Europa, med en enda biljett via Icelandairs nav i Reykjavik.

Frn vnster HE Kalistat Lund Grnlands minister fr jordbruk energi och milj rds Kolbrn Reykfjr Gylfadttir Islands utrikesminister Jacob Nitter Srensen VD fr Air Greenland Jhanna Bergi VD fr Atlantic Airways Bogi Nils Bogason VD fr Icelandair och Hanna Horni chef fr Frarnas representation i Reykjavik
Från vänster: H.E. Kalistat Lund, Grönlands minister för jordbruk, energi och miljö, Þórdís Kolbrún Reykfjörð Gylfadóttir, Islands utrikesminister, Jacob Nitter Sørensen, VD för Air Greenland, Jóhanna á Bergi, VD för Atlantic Airways, Bogi Nils Bogason, VD för Icelandair och Hanna í Horni, chef för Färöarnas representation i Reykjavik

De nya codeshare-flygningarna planeras vara fullt integrerade under första kvartalet 2025 för Icelandair och Atlantic Airways, och senare under året för Air Greenland.

– Vi har mycket gemensamt som ö-nationer, där vi alla är beroende av effektiva flygförbindelser för att nå resten av världen och för att främja våra länders välstånd. Genom detta samarbete stärker vi flygtrafiken i västra Norden och Arktis, vilket är en viktig grund för framtida utveckling i området. Vi är också glada att kunna koppla Grönland och Färöarna till vårt breda försäljnings- och distributionsnätverk i Nordamerika, Europa och andra globala marknader, såsom Asien, och därmed lyfta fram dessa fantastiska resmål. Arctic Circle har etablerat sig som en av de viktigaste arenorna för diskussioner om Arktis, och det känns särskilt meningsfullt att underteckna dessa avtal just här, säger Bogi Nils Bogason, vd för Icelandair.

– Vi på Atlantic Airways är glada över att samarbeta med vår systernation i nordväst. Det här avtalet kommer att stärka våra band och skapa fler möjligheter för både våra länder och våra resenärer. Genom att ansluta oss till Icelandairs nätverk får vi bättre och mer flexibla flygalternativ för våra passagerare, samtidigt som vi gemensamt kan sätta våra nationer på kartan som attraktiva resmål för internationella besökare, säger Jóhanna á Bergi, vd för Atlantic Airways.

Jacob Nitter Sørensen, CEO of Air Greenland:

– Detta historiska samarbetsavtal är en milstolpe för Air Greenland. Genom att samarbeta med Icelandair och Atlantic Airways förbättrar vi flygförbindelserna i Norden och Arktis. Tillsammans skapar vi nya resmöjligheter och stärker banden mellan våra samhällen, från Färöarna och Island till Grönland och vidare till Nunavut i norra Kanada. Detta är ett spännande kapitel i vår strävan att knyta samman norra delen av världen som aldrig förr, tillägger Jacob Nitter Sørensen, vd för Air Greenland.

För mer information, kontakta:

Stefanie Malmhester

Presskontakt, StrandbergHaage

stefanie.malmhester@strandberghaage.se

+46 72 523 14 44

Om Icelandair  

Med ett omfattande ruttnätverk utnyttjar Icelandair Islands unika geografiska läge som en hubb mitt emellan Europa och Nordamerika, och erbjuder direktflyg till över 50 destinationer. Utöver det internationella ruttnätverket driver Icelandair även ett inrikesnätverk på Island, en luftfrakt- och logistikverksamhet samt erbjuder flygplansleasing och konsulttjänster.

Sedan 1937, då Icelandair grundades, har flygbolaget stadigt expanderat sitt ruttnätverk och transporterade år 2023 4,3 miljoner passagerare till 55 destinationer i Europa och Nordamerika. Bolaget sysselsatte cirka 3 600 heltidsanställda och genererade en total omsättning på 1,5 miljarder USD. För mer information, besök vår webbplats: https://www.icelandair.com/sv-se/   

Continue Reading

Marknadsnyheter

Styrelsen respektive aktieägare i PolarCool föreslår sammanläggning av aktier, utökning av styrelsen samt införandet av nytt incitamentsprogram

Published

on

By

Styrelsen för PolarCool AB (publ.), org.nr 559095-6784 (”PolarCool” eller ”Bolaget”) har beslutat att föreslå en extra bolagsstämma för att besluta om en sammanläggning av Bolagets aktier varvid trehundra (300) befintliga aktier läggs samman till en (1) ny aktie (”Sammanläggningen”). Enligt förslaget ska styrelsen bemyndigas att fastställa avstämningsdag avseende Sammanläggningen. Vidare föreslås en utökning av styrelsen med två nya styrelseledamöter samt införandet av nytt incitamentsprogram för både anställda/nyckelpersoner samt styrelseledamöter omfattande totalt högst 326 000 optioner som kan resultera i högst 326 000 nya aktier, motsvarande 8 procents utspädning (beräknat efter genomförd sammanläggning av aktier och fullt utnyttjande). Kallelse till extra bolagsstämma kommer att offentliggöras i separat pressmeddelande.

Sammanläggningen

Med anledning av den i juni 2024 genomförda företrädesemissionen har antalet aktier i Bolaget ökat till ett antal som inte medför optimala förutsättningar för handel i Bolagets aktie på Spotlight Stock Market. I syfte att uppnå ett för Bolaget ändamålsenligt antal aktier har styrelsen för PolarCool beslutat att kalla till en extra bolagsstämma som föreslås att besluta om Sammanläggningen och bemyndiga styrelsen att fastställa en avstämningsdag avseende genomförandet av Sammanläggningen.

Sammanläggningen skulle innebära att trehundra (300) befintliga aktier läggs samman till en (1) ny aktie efter en mindre utjämningsemission av 218 aktier till det närmaste antalet som är jämt delbart med 300. Antalet aktier och röster i Bolaget skulle därmed minska från 1 255 857 900 till 4 186 193. Efter genomförd Sammanläggning kommer kvotvärdet uppgå till 2,25 kronor per aktie.

Emissionsinstitutet tecknar aktierna i utjämningsemissionen i syfte att tillskjuta aktierna vederlagsfritt till de aktieägare vars aktieantal inte är jämt delbart med 300. Därutöver har aktieägaren Geminare AB har åtagit sig att vederlagsfritt tillskjuta återstoden av de aktier som krävs för att vardera aktieägares aktieantal ska vara jämnt delbart med 300.

Om den extra bolagsstämman beslutar om Sammanläggningen enligt förslaget kommer utestående teckningsoptioner av serie TO2 att räknas om (vilket sker i enlighet med de villkor som antogs vid utgivningen av optionerna). Bolaget kommer att återkomma med information om detta i separat pressmeddelande. 

Sammanläggningen förutsätter även en ändring av Bolagets bolagsordning för en anpassning av gränserna för antalet aktier.

Utökning av styrelsen

Aktieägare som representerar ca 20 procent av rösterna i Bolaget föreslår samtidigt en utökning av styrelsen med två ledamöter, innebärande att styrelsens därefter består av fem styrelseledamöter. Som nya styrelseledamöter föreslås Alexander Fällström och Claes Bergström som kommer presenteras närmare i god tid innan den extra bolagsstämman. I samband härmed föreslås även en höjning av styrelsearvodena med 50% till 3 basbelopp för styrelseordföranden och 1,5 basbelopp för ordinarie ledamöter (som inte är anställda).

Införandet av nytt incitamentsprogram

I samband med årsstämman 2021 infördes två aktierelaterade incitamentsprogram för anställda och nyckelpersoner i Bolaget. Utnyttjandeperioden för dessa incitamentsprogram löper ut den 31 oktober 2024 men kommer inte att utnyttjas till följd av att teckningskursen enligt programmen bedöms vara oförmånlig i förhållande till dagens aktiekurs.

Till följd härav föreslår styrelsen respektive aktieägare i Bolaget införandet av nya aktierelaterat incitamentsprogram omfattande totalt högst 326 000 optioner uppdelat på fyra olika incitamentsprogram, varav två program (ett bestående av kvalificerade personaloptioner och ett av sedvanliga teckningsoptioner) om totalt högst 227 500 optioner avsedda för anställda och nyckelpersoner och resterande två program (ett bestående av kvalificerade personaloptioner och ett av sedvanliga teckningsoptioner) om totalt högst 136 500 optioner avsedda för styrelseledamöter. Programmen avsedda för styrelseledamöter föreslås av aktieägare som representerar ca 20 av rösterna i Bolaget.

Löptiden för optionerna i samtliga program som föreslås är drygt tre år och kan utnyttjas för aktieteckning under mars månad 2028. Programmen som avser kvalificerade personaloptioner erbjuds vederlagsfritt och innefattar en teckningskurs motsvarande 100 procent av den volymviktade genomsnittskursen beräknad som ett genomsnitt av den för aktien i Bolaget på Spotlight Stock Market officiella kurslista noterade dagliga volymviktade betalkursen under 10 handelsdagar som följer närmast efter extra bolagsstämman. Programmen som avser sedvanliga teckningsoptioner erbjuds mot en marknadsmässig optionspremie och innefattar en teckningskurs motsvarande 200 procent av den på motsvarande sätt beräknade volymviktade genomsnittskursen.

Fullt utnyttjande av incitamentsprogrammen enligt förslagen resulterar i högst 326 000 nya aktier i Bolaget motsvarande en utspädning (baserat på totalt antal aktier efter genomförandet av Sammanläggningen och beräknat på totalt antal aktier efter fullt utnyttjande) med 8,0 procent.

Rådgivare
Advokatfirman Delphi är legal rådgivare i samband med Sammanläggningen och incitamentsprogrammen. Bergs Securities agerar emissionsinstitut i samband med Sammanläggningen.

r mer information

Erik Andersson –  VD PolarCool AB (publ.)                                     
+46 – 738 60 57 00                                                                             
E-mail: erik.andersson@polarcool.se

Om PolarCool AB (publ.)

PolarCool AB (publ.) är ett medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer produkter inom idrottsmedicin. Bolaget fokuserar på behandling av hjärnskakning och upprepade huvudsmällar. PolarCool AB (publ.) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market. 

Continue Reading

Marknadsnyheter

OncoZenge AB avser inleda partnerskap med Pharmanovia för kommersialisering av BupiZenge™ i Europa, Mellanöstern och Nordafrika

Published

on

By

STOCKHOLM, SVERIGE – 18 oktober, 2024 – OncoZenge AB (publ) (“OncoZenge” eller ”Bolaget”), tillkännager avsikten att samarbeta med det globala läkemedelsföretaget Pharmanovia angående exklusiva rättigheter till kommersialisering av BupiZenge™ i Europa, Mellanöstern och norra Afrika (”EMENA-regionen”).

Bolaget har undertecknat ett icke-bindande erbjudande från Pharmanovia för ett kommersiellt partnerskap för att introducera BupiZenge™ i Europa, Mellanöstern och Nordafrika. Parterna kommer nu att gå in i en exklusivitetsperiod för att slutföra bekräftande due diligence och gemensam detaljplanering, med målet att underteckna ett definitivt avtal senast den 30 november, 2024. Det avsedda avtalet inkluderar potentiella milstolpesersättningar om upp till 7 MEUR till stöd för fas 3-programmet och kommersialisering av BupiZenge™. Dessutom kommer avtalet att omfatta kommersiella milstolpesersättningar och royalties på produktförsäljningen.

Pharmanovia är ett globalt läkemedelsföretag med närvaro i 160 länder, som kommersialiserar nya läkemedel samt revitaliserar, förlänger och expanderar livscykler för etablerade läkemedel. Om partnerskapet är framgångsrikt, kommer Pharmanovia att ha en nyckelroll genom att tillhandahålla viktig regulatorisk och ’market access’ expertis för att bidra till ett framgångsrikt kliniskt program och efterföljande marknadsintroduktion.

Stian Kildal, VD för OncoZenge, kommenterar: ”Idag markerar början på ett nytt kapitel för OncoZenge där vi får en tydlig väg till marknaden för BupiZenge. Vi är mycket glada över att samarbeta med Pharmanovia, vars team, expertis och breda marknadsnärvaro gör dem till en ideal partner för oss. Detta partnerskap kommer att ge viktigt stöd till fas 3 programmet och leverera en ambitiös och sammanhållen lanseringsplan för kommersialisering i hela EMENA-regionen. Tillsammans kommer vi att möjliggöra en betydande positiv inverkan på livet för miljontals patienter som behöver bättre smärtlindring under sina cancerbehandlingar, samtidigt som vi realiserar den fulla kommersiella potentialen för BupiZenge i de 63 länder som omfattas av detta partnerskap.”

James Burt, VD för Pharmanovia, tillägger: ”Cancerstödjande vård är avgörande för miljontals cancerpatienter och en strategisk prioritet för Pharmanovia. Smärta från oral mukosit är en mycket vanlig och svår bieffekt av cancerbehandlingar och utgör ett stort otillfredsställt behov, vilket gör detta projekt till en perfekt ”fit” i vår portfölj. Vi ser fram emot att arbeta med OncoZenge mot ett definitivt avtal och på våra ömsesidiga planer för att säkerställa ett framgångsrikt kliniskt program och marknadsintroduktion. Tillsammans strävar vi efter att skapa en ny vårdstandard, då BupiZenge är unikt positionerat för att förbättra patienternas livskvalitet och förmåga att fullfölja planerade cancerbehandlingar, vilket i sin tur leder till bättre hälsoutfall.”

Daniel Ehrenstråhle, ordförande för OncoZenge, kommenterar: ”Detta partnerskap är ytterligare validering av vår strategi och våra ansträngningar att fokusera på en europeisk lansering, som ett första steg mot en global introduktion. I Pharmanovia har vi hittat en partner med djup expertis inom regulatoriska frågor, klinisk utveckling och kapacitet för marknadspenetration, och som delar vår vision om marknadspotential. Pharmanovia är unikt positionerade för att driva såväl bred som snabb marknadsacceptans.”

OncoZenge kommer nu att gå vidare med att utse en CDMO och initiera tekniköverföring för tillverkning av sugtabletter som krävs, för att det kliniska fas 3-projektet kan inledas så tidigt som möjligt under 2025. OncoZenge och Pharmanovia kommer också att gemensamt slutföra fas 3-studieprotokollet, varefter OncoZenge kommer att utse en CRO för utveckling och genomförande av studieplanen.
 
Bolaget kommer uppdatera marknaden i takt med händelseutvecklingen.

OncoZenge offentliggör denna information i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades för offentliggörande den 18 oktober, 2024 klockan 10:00 CEST genom kontaktpersonerna nedan.
 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Stian Kildal, VD, mobil: +46 76 115 3797, e-post: stian.kildal@oncozenge.se
Michael Owens, CFO, mobil: +46 73 324 4988, e-post: michael.owens@oncozenge.se
Daniel Ehrenstråhle, Styrelseordförande, e-post: daniel.ehrenstrahle@oncozenge.se

Certified Adviser
OncoZenges Certified Adviser är Redeye AB.

OncoZenge AB
Gustavslundsvägen 34, 167 51 Stockholm, Sverige

Om OncoZenge
OncoZenge utvecklar en ny, effektiv, säker och vältolererad behandling för oral smärta under tillstånd där de nuvarande tillgängliga behandlingsalternativen antingen inte uppnår tillräcklig smärtlindring eller är förknippade med betydande biverkningar. BupiZenge™ är en ny oral sugtablettformulering av bupivakain, ett lokalt bedövningsmedel med årtionden av klinisk erfarenhet. OncoZenges huvudindikation för BupiZenge™ är oral smärta på grund av ett inflammatoriskt tillstånd som kallas oral mukosit som drabbar miljontals patienter som får cancerbehandling. Oral mukosit orsakar allvarlig fysiskt och psykiskt lidande med ett stort medicinskt behov för ett effektivt, opioid-besparande behandlingsalternativ. BupiZenge™ har visat betydligt bättre smärtlindring jämfört med standardvård i denna indikation i en fas 2-studie.

OncoZenge har huvudkontor i Stockholm, Sverige, och bolagets aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market (OMX: ONCOZ).

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.