Connect with us

Marknadsnyheter

Scensommar i juli där föreställningar i musik, konst, dans och poesi möts

Published

on

På onsdag den 3 juli bjuder Scensommar på årets andra Crossroad föreställning där konst och musik sammanstrålar. Konstnären Torbjörn Johansson skapar ett konstverk inför publik i dialog med slagverkaren Mika Takehara. Den 14 juli hyllas Vincent van Gogh mitt i den nya audiovisuella upplevelsen Imagine van Gogh. Skådespelaren Gustaf Hammarsten läser ur van Goghs korrespondens – brev som avslöjar mycket om mannen bakom konstverken och som framförs till tonerna av Boulanger, Strohl och Satie.  Den 31 juli bjuder Scensommar på den tredje Crossroad föreställningen med Pippo Lionnis Actionreaction – en symbios mellan konst och elektronisk musik.


Scensommarens föreställnningar med musik, konst, dans och poesi pågår under hela sommaren fram till den 18 augusti. 

Scensommarens program i juli:

Onsdag den 3 juli möter konstnären Torbjörn Johansson slagverkaren Mika Takehara i Scensommarens andra Crossroad föreställning – konst och musik sammanstrålar där skapandet kombinerat med livemusik blir en del av en dynamisk föreställning. Publiken får följa hur konstverket växer fram i dialog med musiken.
Konstnären Torbjörn Johansson arbetar med att skapa ett visuellt tänkande utifrån måleri, färg och ljus. 
Mika Takehara, är slagverks- och marimbasolist och blandar nytt och experimentellt med äldre musik.  Musiken framförs med danslika framföranden, där gester, rörelser och röst är en del av hennes framförande.

Söndag den 7 juli – Dansaren Kenneth Kvarnström och lutenisten Jonas Nordberg bjuder på dansföreställningar med lutsolon, dans, samtal och duetter. Föreställningarna förflyttar sig mellan utställningssalarna och relaterar till konstverken på olika sätt till musik av Silvius Leopold Weiss och Robert de Visée för barockluta och teorb. 

Onsdag den 10 juli. Upplev Selma Lagerlöfs klassiska saga Bortbytingen på Artipelag ackompanjerad av svensk folkmusik och med uppläsning av dramatenskådespelaren Hannes Meidal. I Bortbytingen möts rädslan för det okända med empati och medmänsklighet. Platsen är i den förtrollande skogsdungen på Artipelag.

Söndag den 14 juli hyllas Vincent van Gogh konstnärskap. Mitt i den immersiva konstupplevelsen Imagine van Gogh, läser Gustaf Hammarsten några av de brev som Vincent van Gogh skrev, bl.a. till sin bror Theo. Brev som avslöjar mycket om mannen bakom konstverken.  Vincents brev framförs till tonerna av tonsättare som inspirerade eller har låtit sig inspireras av van Goghs konstnärskap, exempelvis Boulanger, Strohl och Satie. 

Onsdag den 17 juli. The Gothenburg Combo är en gränsöverskridande svensk klassisk gitarrduo, som turnerat världen runt. Under flera år har de frågat kompositörer – från Georg Riedel till Loney Dear – hur deras favoritbok i toner låter. Kompositörerna har skrivit var sitt stycke som beskriver deras största läsupplevelse i toner. Resultatet är 34 nyskrivna verk av bland andra Jojje Wadenius, Loney Dear, Lena Willemark, Georg Riedel och Rebecka Törnqvist. Musik som ger en färgsprakande bild av Sveriges musikliv idag. Reciterar gör skådespelaren Hannes Meidal.

Söndag den 21 juli. Jazz möter flamenco i ett magiskt mästarmöte mellan den prisbelönade jazzpianisten Joel Lyssarides och flamencogitarristen Robi Svärd.

Onsdag den 24 juli. Mitt i utställningen I Follow the Sun – Solrosor i konsten – hyllas solrosen genom konst, piano, dans och poesi.  Skådespelaren Samuel Fröler läser dikter inspirerade av solrosor. Dikter av bl.a. Allen Ginsberg, Elsa Grave och Peter Gustavsson. Solrosen tolkas även musikalisk av den ukrainska konsertpianisten Natalya Pasichnykoch dansaren Daniel Staaf. Programmet lyfter fram solrosen som symbol för ljuset, men även som Ukrainas nationalblomma och symbol för deras frihetskamp.

Söndag den 28 juli. Den amerikanske trumpetaren Bobby Medina och ensemblen The Latin American Jazz Experience, bjuder på allt från jazzstandards och latinamerikanska klassiker till originalkompositioner. Medina har handplockat musiker från hela Latinamerika och för första gången kommer de till Stockholm med konsertprogrammet Soul of Americas

Onsdag den 31 juli. Scensommarens tredje och sista Crossroad föreställning, är ett möte mellan konst och elektronisk musik i symbios. Pippo Lionnis Actionreaction glider över en stor målarduk i synk med musikens rytm. Han målar med spackelspatel och lack och låter känslorna komma ut i konsten till musik av Sergio Corbini, piano, synthesizer och Stefano Franceschini, saxofon och elektronik. Actionreaction är ett laboratorium för experimentell interaktiv improvisation där abstrakt måleri och samtida musik smälter samman. Genom deras erfarenhet av musikalisk improvisation och abstrakt konst skapar Actionreaction nya former för konstnärligt uttryck utan förutbestämda strukturer.

Hela Scensommarprogrammet finns på https://artipelag.se/hander-pa-artipelag/scensommar-2024/

För mer information, intervjuer, besök och bilder, vänligen kontakta Inger Söderholm, inger@ismk.se tel 0709-969599 eller Mats Alderbrant, mats.alderbrant@artipelag.se, tel 08-570 130 35.

Artipelag är en internationell mötesplats för konst, god mat, events och aktiviteter – vackert belägen i Stockholms skärgård, på Artipelagstigen 1, ca 30 minuter från Stockholms city.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Wonderboo Holding AB erhåller godkännande för notering på NGM Nordic SME

Published

on

By

Wonderboo Holding AB (”Wonderboo” eller ”Bolaget”) har erhållit godkännande för notering på Nordic SME på Nordic Growth Market, Stockholm (”NGM”) med första handelsdag den 9 juli 2024.

Noteringen på NGM förväntas medföra en förstärkt finansiell ställning, vilket förbättrar möjligheterna att långsiktigt finansiera Bolagets framtida utveckling genom ytterligare produktutveckling och breddande av erbjudandet. Förstärkt finansiell position ger också ökade möjligheter att lansera och öka exponeringen på andra geografiska marknader utanför hemmamarknaden Sverige.

Dessutom innebär en notering på NGM ökad synlighet för Wonderboo och dess produkter, vilket förväntas öka intresset för Bolaget bland nya investerare, media, potentiella medarbetare och andra intressenter. Detta bedöms som positivt för Bolagets utveckling. Noteringen kommer också att fungera som en kvalitetsstämpel och stärka trovärdigheten gentemot Bolagets kunder, leverantörer och andra samarbetspartners.

Med anledning av noteringen har Wonderboo upprättat en bolagsbeskrivning. Bolagsbeskrivningen utgör inte ett prospekt, har inte godkänts av Finansinspektionen och innehåller inget erbjudande om teckning av Bolagets aktier eller andra finansiella instrument i Sverige eller i någon annan jurisdiktion. Bolagsbeskrivningen innefattar bland annat, men är inte begränsat till, information om Bolagets verksamhet, marknad, finansiella ställning, risker och information om styrelse, ledning samt bolagsstyrning.

Bolagsbeskrivning finns tillgänglig på Wonderboos hemsida: www.wonderboo.com

Wonderboos aktie kommer handlas under kortnamnet WONDR med ISIN-kod SE0020540110. Teckningsoptionen av serie TO1 kommer handlas under kortnamnet WONDR TO1 med ISIN-kod SE0021922630. Inga nya aktier eller teckningsoptioner kommer att emitteras i samband med noteringen. 

Första handelsdag är den 9 juli 2024. Aktieägare i Wonderboo behöver inte vidta några åtgärder med anledning av noteringen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Alexander Duimovich, VD på Wonderboo AB
alexander@wonderboo.com
+46 70 774 42 41

Om Wonderboo

Wonderboo Holding AB är ett publikt bolag med i dagsläget cirka 2 000 aktieägare. Bolaget är, via dotterbolaget Wonderboo AB, verksamt inom hundfoderbranschen sedan år 2014. Wonderboo representerar premiumsegmentet inom hundfoder och erbjuder en egenutvecklad receptur för ett näringsmässigt fullvärdigt hundfoder, inga övriga kosttillskott eller komplement behövs för att hunden ska få ett komplett näringsintag.

Mer info på https://www.wonderboo.com/

Continue Reading

Marknadsnyheter

Enrad AB får tre ordrar på totalt 2,2 MSEK

Published

on

By

Enrad AB (publ) fortsätter hålla en hög orderingång och har idag fått tre ordrar på sammanlagt 2,2 MSEK. En order från Enrad AB:s norska dotterbolaget Enrad AS och två ordrar från bolagets finska grossist CoolFors Finland Oy. Den norska ordern avser komfortkyla och de finska ordrarna gäller värmepumpar.

– Jag och alla på Enrad är så klart väldigt nöjda över att orderingången fortsätter att vara hög även i semestertider då affärerna normalt brukar vara färre. Det här är ett resultat av många års hårt arbete, men vi blir aldrig nöjda och ska arbeta ännu hårdare för att öka vår tillväxt och stärka vår position på marknaden. Vi kommer att fortsätta anställa för att möta efterfrågan, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad AB.

De nämnda ordrarna kommer att levereras under Q4.

För ytterligare information
Andreas Bäckäng, vd, Enrad AB
Telefon: 070-89 55 646
E-post: Andreas.Backang@enrad.se

Om Enrad AB (publ)
Enrad är en av Europas ledande utvecklare av kyl- och värmeanläggningar som använder det naturliga köldmediet propan. Energilösningarna är fokuserade på applikationer inom fyra segment, butikskyla, komfortkyla, processkyla och värmepumpslösningar riktat mot livsmedelsbutiker, serverhallar och flerfamiljshus samt kommersiella fastigheter. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer produkterna från sin anläggning i Borås.
www.enrad.se

Enrad AB är noterat på Spotlight Stock Market sedan 24/07 2017 under kortnamnet (ENRAD) och handlas via banker och fondkommissionärer.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Offentliggörande av uppfyllande av transaktionsvillkor

Published

on

By

Den 13 juni 2024 lämnade Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”Erbjudaren”) en inbjudan till innehavare av vissa utestående värdepapper att byta ut sådana värdepapper (tillsammans ”Befintliga Värdepapperna” och varje serie av Befintliga Värdepapperna utgör en ”Serie”) mot (i) den relevanta serien av Nya Värdepapper (såsom definierat i Exchange Offer Memorandum) som ska emitteras av Sveafastigheter AB (publ) (”Nya Emittenten”) och (ii) i förekommande fall, en Kontantkomponent, på de villkor som anges i Exchange Offer Memorandum daterat den 13 juni 2024 (”Exchange Offer Memorandum”) som upprättats av Erbjudaren och med förbehåll för Transaktionsvillkoren (såsom definierade i Exchange Offer Memorandum) och de övriga villkor som beskrivs i Exchange Offer Memorandum (var och en ett ”Erbjudande” och tillsammans ”Erbjudandena”). Varje Serie har, om inte annat angetts, emitterats av Erbjudaren. Erbjudandena var föremål för de erbjudande- och distributionsbegränsningar som anges i Exchange Offer Memorandum. Termer med versaler som används i detta pressmeddelande men som inte definieras har den betydelse som anges i Exchange Offer Memorandum. Detta pressmeddelande har upprättats i både en svensk och en engelsk språkversion. Vid eventuella avvikelser ska den engelska versionen äga företräde.

Den 28 juni 2024 offentliggjorde Erbjudaren resultatet av Erbjudandena. I pressmeddelandet angavs bland annat att Nya Euro Värdepapper till ett sammanlagt nominellt belopp om 110 900 000 EUR och Nya SEK Värdepapper till ett sammanlagt nominellt belopp om 412 500 000 SEK kommer att emitteras, under förutsättning att Transaktionsvillkoren uppfylls eller (förutom vad gäller Sveafastigheters Genomförandesteg) avstås av Erbjudaren på eller före Likviddagen. Därutöver angavs i pressmeddelandet att det totala beloppet av Befintliga Värdepapper som är föremål för utbyte är följande: 275 039 000 EUR avseende Befintliga Euro Värdepapper, 721 000 000 SEK avseende Befintliga SEK Värdepapper och 40 000 000 NOK avseende Befintliga NOK Värdepapper. Kontantkomponenten och Upplupen Räntebetalning uppgår till 37 679 725,78 EUR, 121 544 565,00 SEK och 171 183,00 NOK.

Den 2 juli 2024 offentliggjorde Erbjudaren att Sveafastigheters Genomförandesteg hade slutförts och bekräftade uppfyllandet av de villkor som avses i punkt 3(a) i Del 1 (Conditions Precedent to the First Issue Date) i Bilaga 1 (Conditions Precedent) enligt villkoren för vart och ett av de Nya Värdepapperna.

Erbjudaren offentliggör idag att de återstående Transaktionsvillkoren har uppfyllts. Den förväntade Likviddagen avseende Erbjudandena är den 5 juli 2024. Fullständig information om Erbjudandena finns i Exchange Offer Memorandum.

Dealer Managers:

Danske Bank A/S (Telefon: +45 33 64 88 51; Attention: Debt Capital Markets; E-post: liabilitymanagement@danskebank.dk)

DNB Markets, en del av DNB Bank ASA, filial Sverige (Attention: Syndicate; E-post: bond.syndicate@dnb.no)

Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) (Telefon: +44 7 818 426 149; Attention: Liability Management; E-post: sebliabilitymanagement@seb.se)

Exchange Agent:

Kroll Issuer Services Limited (Telefon: +44 20 7704 0880; Attention: David Shilson / Alessandro Zorza; E-post: sbbnorden@is.kroll.com; Webbplats för utbyteserbjudandet: https://deals.is.kroll.com/sbbnorden).

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Helena Lindahl, Finansdirektör, ir@sbbnorden.se, press@sbbnorden.se

VIKTIG INFORMATION Detta pressmeddelande måste läsas tillsammans med Exchange Offer Memorandum. Om en Innehavare är osäker på hur denne ska agera, rekommenderas denne att söka finansiell och juridisk rådgivning, inklusive avseende eventuella skattekonsekvenser, från sin mäklare, bank, advokat, revisor eller annan oberoende finansiell, skatterättslig, juridisk, eller annan rådgivare.

Restriktioner avseende erbjudande och distribution

Distribution av detta pressmeddelande och Exchange Offer Memorandum kan strida mot lag i vissa jurisdiktioner. Personer som kommer i besittning av detta pressmeddelande och/eller Exchange Offer Memorandum åläggs av Erbjudaren, Dealer Manager och Exchange Agent att informera sig om, och iaktta, sådana restriktioner.

Inget erbjudande eller inbjudan att förvärva några värdepapper lämnas enligt detta pressmeddelande och ingen åtgärd har vidtagits eller kommer att vidtas i någon jurisdiktion av Erbjudaren, SBB Treasury, den Nya Emittenten, Dealer Managers eller Exchange Agent som skulle utgöra eller tillåta ett erbjudande till allmänheten av de Nya Värdepapperna.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.