Connect with us

Marknadsnyheter

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I LUMENRADIO AB (PUBL)

Published

on

LumenRadio AB (publ), org.nr 556761–7492, med säte i Göteborg, kallar till extra bolagsstämma onsdagen den 25 september 2024 kl. 16.00 på adress Johan Willins gata 6, Göteborg. Inregistrering till stämman börjar kl. 15.30.

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I

LUMENRADIO AB (PUBL)

LumenRadio AB (publ), org.nr 556761–7492, med säte i Göteborg, kallar till extra bolagsstämma onsdagen den 25 september 2024 kl. 16.00 på adress Johan Willins gata 6, Göteborg. Inregistrering till stämman börjar kl. 15.30.

RÄTT ATT DELTA I EXTRA BOLAGSSTÄMMAN OCH ANMÄLAN

Den som vill närvara i stämmolokalen personligen eller genom ombud ska (i) vara upptagen som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB framställda aktieboken avseende förhållandena den 17 september 2024, och (ii) senast den 19 september 2024 anmäla sig per post till LumenRadio AB (publ), Extra bolagsstämma 2024, Att. Sanna Svensson, Johan Willins gata 6, 416 64 Göteborg eller via e-post till bolagsstamma@lumenradio.com. Vid anmälan ska aktieägaren uppge namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer och antalet eventuella biträden (högst två) samt i förekommande fall uppgift om ombud. Uppgifter som lämnas vid anmälan kommer att databehandlas och användas endast för stämman. Se nedan för ytterligare information om behandling av personuppgifter.

FÖRVALTARREGISTRERADE INNEHAV

För att ha rätt att delta i stämman måste en aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier, förutom att anmäla sig till stämman, låta registrera aktierna i eget namn så att aktieägaren blir upptagen i framställningen av aktieboken per den 17 september 2024. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistrering som har gjorts av förvaltaren senast den 19 september 2024 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

OMBUD M.M.

Om en aktieägare företräds genom ombud ska en skriftlig och daterad fullmakt utfärdas för ombudet. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling bifogas. För att underlätta registreringen vid stämman bör fullmakt samt registreringsbevis och andra behörighetshandlingar vara bolaget tillhanda på ovanstående adress i god tid före den extra bolagsstämman. Fullmaktsformulär finns tillgängligt på bolagets hemsida, www.lumenradio.com.

  1. Extra bolagsstämmans öppnande.
  2. Val av ordförande vid extra bolagsstämman.
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
  4. Godkännande av dagordning.
  5. Val av en eller två justeringspersoner.
  6. Prövning av om extra bolagsstämman blivit behörigen sammankallad.
  7. Styrelsens för LumenRadio AB (publ) förslag till (a) antagande av långsiktigt incitamentsprogram för ledande befattningshavare och nyckelpersoner samt (b) beslut om riktad emission av teckningsoptioner till helägt dotterbolag samt godkännande av överlåtelse av dessa till deltagare.
  8. Stämmans avslutande.

Punkt 2 – Val av ordförande vid extra bolagsstämman

Det föreslås att styrelsens ordförande Magnus Thousgaard Terrvik väljs till ordförande vid extra bolagsstämman.

Punkt 7 – Styrelsens för LumenRadio AB (publ) förslag till (a) antagande av långsiktigt incitamentsprogram för ledande befattningshavare och nyckelpersoner samt (b) beslut om riktad emission av teckningsoptioner till helägt dotterbolag samt godkännande av överlåtelse av dessa till deltagare

Styrelsens i LumenRadio AB (publ) (”Bolaget” eller ”LumenRadio”) förslag att extra bolagsstämman ska besluta om (7A.) inrättande av ett långsiktigt incitamentsprogram riktat till ledande befattningshavare och nyckelpersoner inom LumenRadio-koncernen (”Optionsprogram 2024”), och (7B.) riktad emission av teckningsoptioner och överlåtelse av dessa i enlighet med styrelsens förslag under punkt 7B. nedan. Besluten under punkten 7A. och 7B. nedan är villkorade av varandra och samtliga beslut föreslås därför antas i ett sammanhang.

7A. Införande av Optionsprogram 2024

Styrelsen för Bolaget föreslår att extra bolagsstämman beslutar om att inrätta ett långsiktigt incitamentsprogram (”Optionsprogram 2024”) riktat till ledande befattningshavare och nyckelpersoner inom LumenRadiokoncernen i enlighet med de huvudsakliga villkor och riktlinjer som anges nedan.

Bakgrund och motiv

Bolagets styrelse är av uppfattningen att Optionsprogram 2024 kommer att bidra till högre motivation och engagemang hos ledande befattningshavare och nyckelpersoner i linje med tidigare incitamentsprogram. Målsättningen är att ledande befattningshavare och nyckelpersoner ska ha incitament i form av aktieinnehav som bidrar till en god långsiktig utveckling av Bolaget. Sammantaget är det styrelsens bedömning att Optionsprogram 2024 kommer att vara till nytta för såväl medarbetarna som för Bolagets aktieägare genom ett ökat aktievärde.

Optionsprogram 2024

Styrelsen föreslår att extra bolagsstämman beslutar om en riktad nyemission av sammanlagt högst 125 000 teckningsoptioner (”Teckningsoptioner”). Rätten att teckna Teckningsoptioner ska endast tillkomma LumenRadio Incentive AB, org.nr 556923–7703 (”Dotterbolaget”) med rätt och skyldighet för Dotterbolaget att hantera Teckningsoptionerna i enlighet med villkoren i Optionsprogram 2024 samt överlåta Teckningsoptionerna till deltagare. Varje Teckningsoption berättigar till teckning av en (1) aktie. Teckningsoptionerna ska emitteras till Dotterbolaget till av Bolaget bedömt marknadsvärde vilket kommer att fastställas genom att Teckningsoptionerna värderas av en oberoende part i enlighet Black & Scholes värderingsmodell. Dotterbolaget ska enligt instruktion från Bolagets styrelse äga rätt att överlåta Teckningsoptionerna till vederbörlig deltagare i samband med utnyttjande.

Deltagare i Optionsprogram 2024 ska senast den 7 oktober 2024 meddela Bolaget om antalet Teckningsoptioner som deltagaren vill förvärva. Teckningsoptionerna kommer att förvärvas till av Bolaget bedömt marknadsvärde vilket kommer att fastställas genom att Teckningsoptionerna värderas av en oberoende part i enlighet Black & Scholes värderingsmodell. Vid värderingen enligt Black & Scholes värderingsmodell kommer följande variabler att användas: teckningskurs (uppgående till 130 procent av LumenRadio-aktiens genomsnittliga volymviktade snittkurs under de tio (10) bankdagar som föregår den extra bolagsstämmans beslut), löptid (tre (3) år), volatilitet (35 procent) och riskfri ränta (1,83 procent). Vid ett antagande om att teckningskursen kommer att vara 144 kronor kommer premien för en Teckningsoption att uppgå till 19,46 kronor.

I samband med tilldelningen av Teckningsoptionerna ska styrelsen ha rätt att göra anpassningar för att uppfylla organisatoriska förändringar samt särskilda regler eller marknadsförutsättningar utomlands samt förbehålla sig rätten att återköpa Teckningsoptioner om deltagaren i sin tur önskar vidareöverlåta Teckningsoptionerna.

Intjäning av Teckningsoptioner sker under perioden den 31 oktober 2024 till och med den 31 oktober 2027 (”Intjänandeperioden”). Intjäning av Teckningsoptioner sker proportionerligt med en tredjedel (1/3) per år och förutsätter att deltagarens anställning består per den 31 oktober 2025, 31 oktober 2026 respektive 31 oktober 2027.

Upphör deltagares anställning före Intjänandeperiodens utgång får deltagaren behålla redan intjänade Teckningsoptioner, dock kommer Teckningsoptionerna inte berättiga till nyteckning av aktier före Intjänandeperiodens utgång. Vidare ska deltagare då även erbjuda Bolaget att förvärva ej intjänade Teckningsoptioner till det lägsta av premien för Teckningsoptionerna som betalades vid förvärvstidpunkten och marknadsvärdet.

Varje Teckningsoption ger rätt att under tiden från och med den 1 november 2027 till och med den 31 december 2027 teckna en ny aktie i LumenRadio. Teckningskursen för aktier som tecknas med stöd av Teckningsoptionerna ska fastställas till 130 procent av LumenRadio-aktiens genomsnittliga volymviktade snittkurs under de tio (10) bankdagar som föregår den extra bolagsstämmans beslut. Teckningskursen ska erläggas kontant.

Den enligt ovan fastställda lösenkursen ska avrundas till närmaste helt tiotal öre, varvid fem (5) öre ska avrundas nedåt. Lösenpriset och antalet aktier som varje Teckningsoption berättigar till teckning av ska omräknas i händelse av split, sammanläggning, nyemission av aktier m.m. i enlighet med marknadspraxis.

Bolaget ska äga rätt men inte skyldighet att till marknadspris förvärva ett sådant antal Teckningsoptioner som möjliggör för deltagaren att utnyttja återstående Teckningsoptioner för att teckna aktier varvid teckningslikviden erläggs genom kvittning mot fordran på avyttrade Teckningsoptioner. Bolaget ska vidare äga rätt men inte skyldighet att till marknadspris förvärva vissa eller samtliga Teckningsoptioner i stället för att aktieteckning sker i syfte att undvika utspädning.

Fördelning av Teckningsoptioner

Optionsprogram 2024 ska omfatta totalt cirka femton (15) ledande befattningshavare och nyckelpersoner inom LumenRadiokoncernen. Det högsta antalet Teckningsoptioner per deltagare i Optionsprogrammet 2024, framgår av tabellen nedan.

 Kategori

Maximalt antal Teckningsoptioner per person

Maximalt antal Teckningsoptioner per kategori

VD

50 000

50 000

CFO

25 000

25 000

Övriga nyckelpersoner

1 000 – 20 000

50 000

Ingen övertilldelning får ske, det är dock tillåtet att förvärva ett lägre antal Teckningsoptioner än vad som erbjudits. Vid förändringar i befattningar och i personalen kan överblivna Teckningsoptioner i en kategori användas i en annan kategori.

Rätt att förvärva Teckningsoptioner från Dotterbolaget ska endast tillkomma de personer som vid anmälningsperiodens utgång inte sagt upp sig eller blivit uppsagda.

Kostnader för incitamentsprogrammet

Teckningsoptionerna som överlåts till deltagare sker till ett pris motsvarande Teckningsoptionernas marknadsvärde vid överlåtelsetidpunkten, vilket innebär att det inte ska uppkomma några lönekostnader eller sociala avgifter för LumenRadio-koncernen.

Eftersom Bolagets kostnader för Optionsprogram 2024 kommer vara relativt begränsade, har styrelsen beslutat att inte föreslå extra bolagsstämman att besluta om åtgärder för täckande av dessa.

Utspädning

Baserat på befintligt antal aktier i Bolaget innebär Optionsprogram 2024, vid utnyttjande av samtliga 125 000 Teckningsoptioner, att aktiekapitalet kan öka med högst 6 250 kronor och en maximal utspädning motsvarande cirka 0,98 procent av det vid kallelsens utfärdande utestående kapitalet och antalet röster i Bolaget. Om samtliga utestående incitamentsprogram i Bolaget inkluderas i beräkningen uppgår motsvarande maximala utspädningen, vid tidpunkten för extra bolagsstämman, till cirka 3,57 procent av kapitalet och antalet röster.

Beredning av förslaget

Optionsprogram 2024 har beretts av styrelsen i samråd med externa rådgivare.

Styrelsen eller ett av styrelsen särskilt inrättat utskott, ska ansvara för den närmare utformningen och hanteringen av villkoren för Optionsprogram 2024, inom ramen för nämnda villkor och riktlinjer innefattande bestämmelser om omräkning i händelse av mellanliggande fondemission, split, företrädesemission och/eller andra liknande händelser. I samband därmed ska styrelsen äga rätt att göra anpassningar för att uppfylla särskilda marknadsförutsättningar. Styrelsen ska även äga rätt att vidta andra justeringar om det sker betydande förändringar i LumenRadiokoncernen eller dess omvärld som skulle medföra att de beslutade villkoren för Optionsprogram 2024 inte längre uppfyller dess syften.

Andra pågående aktierelaterade incitamentsprogram

Information om Bolagets befintliga incitamentsprogram finns i Bolagets årsredovisning för 2023, not 27, som finns tillgänglig på Bolagets hemsida, www.lumenradio.com. Förutom det nu angivna programmet finns inga andra utestående aktierelaterade incitamentsprogram i LumenRadio.

7B. Riktad emission av Teckningsoptioner (Serie 2024/2027), till helägt dotterbolag samt godkännande av överlåtelse av dessa till deltagare enligt Optionsprogram 2024

Styrelsen föreslår att extra bolagsstämman beslutar om emission av högst 125 000 Teckningsoptioner, till följd varav Bolagets aktiekapital kan komma att öka med högst 6 250 kronor. Följande villkor ska gälla.

  1. Rätt att teckna Teckningsoptioner ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, tillkomma det helägda dotterbolaget LumenRadio Incentive AB, med rätt och skyldighet för Dotterbolaget att förfoga över Teckningsoptionerna enligt ovan. Dotterbolaget ska enligt instruktion från Bolagets styrelse äga rätt att överlåta Teckningsoptionerna till vederbörlig deltagare i Optionsprogrammet 2024.
  2. Varje Teckningsoption ger rätt att under tiden från och med den 1 november 2027 till och med den 31 december 2027 teckna en ny aktie i LumenRadio AB (publ) till en teckningskurs om 130 procent av LumenRadio-aktiens genomsnittliga volymviktade snittkurs under de tio (10) bankdagar som föregår den extra bolagsstämmans beslut. Teckningskursen får dock aldrig understiga aktiens kvotvärde. Styrelsen har rätt att förlänga teckningstiden, dock maximalt med sex månader. Det belopp som vid aktieteckning överskrider kvotvärdet ska föras till den fria överkursfonden.
  3. Lösenpriset och antalet aktier som varje Teckningsoption berättigar till teckning av ska omräknas i händelse av split, sammanläggning, nyemission av aktier m.m. i enlighet med marknadspraxis.
  4. Teckning av Teckningsoptioner ska ske genom betalning senast den 7 oktober 2024. Styrelsen ska dock äga rätt att förlänga tiden för teckning och betalning.
  5. Teckningsoptionerna utges mot betalning motsvarande till av Bolaget bedömt marknadsvärde beräknat av oberoende part i enlighet med Black & Scholes värderingsmodell.
  6. Aktie som tillkommit på grund av teckning medför rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för vinstutdelning som infaller närmast efter det att de nya aktierna förts in i Bolagets aktiebok hos Euroclear Sweden AB.

Teckningskursen för Teckningsoptionerna liksom antalet aktier som varje Teckningsoption ger rätt att teckna kan bli föremål för justering.

Teckningsoptioner som innehas av Dotterbolaget och som inte överlåtits enligt ovan eller som återköpts från deltagare får makuleras av Bolaget efter beslut av styrelsen för Bolaget med samtycke av styrelsen för Dotterbolaget. Makulering ska anmälas till Bolagsverket för registrering.

Styrelsen föreslår även att bolagsstämman beslutar att godkänna att Dotterbolaget, inom ramen för Optionsprogrammet 2024, enligt instruktion från Bolagets styrelse får överlåta Teckningsoptioner till deltagare i Optionsprogram 2024 och hantera Teckningsoptioner i enlighet med Optionsprogram 2024. Överlåtelse av Teckningsoptioner ska ske enligt villkoren ovan.

Vidare föreslås att styrelsen, eller den styrelsen utser, bemyndigas att vidta de eventuella smärre justeringar i beslutet som krävs för registrering hos Bolagsverket. 

Överteckning kan inte ske.

Skälet för avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att implementera Optionsprogram 2024 för ledande befattningshavare och nyckelpersoner i LumenRadio-koncernen.

Särskilda bemyndiganden

Styrelsen föreslår att extra bolagsstämman uppdrar åt styrelsen att verkställa beslutet ovan samt tillse att styrelsen överlåter Teckningsoptionerna i enlighet med vad som anges ovan.

Styrelsen föreslår vidare att extra bolagsstämman uppdrar åt styrelsen eller den styrelsen därtill utser att vidta de smärre justeringar i ovan nämnda förslag till beslut som kan visa sig erforderliga i samband med registrering vid Bolagsverket.

 

_______________________

SÄRSKILDA MAJORITETSKRAV

Styrelsens förslag till beslut enligt 7A – 7B ovan utgör ett paket, då de olika förslagen är beroende av och starkt kopplade till varandra. I anledning härav föreslås att extra bolagsstämman fattar ett enda beslut i anledning av ovan angivna förslag med iakttagande av de majoritetsregler som anges i 16 kap. 8 § aktiebolagslagen, innebärande att beslutet ska biträdas av aktieägare representerande minst nio tiondelar (9/10) av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

AKTIEÄGARES RÄTT ATT ERHÅLLA UPPLYSNINGAR

Aktieägarna erinras om sin rätt att, vid extra bolagsstämman, erhålla upplysningar från styrelsen och verkställande direktören i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen. Aktieägare som vill skicka in frågor i förväg kan göra det per post till LumenRadio AB (publ), Extra bolagsstämma 2024, Att. Sanna Svensson, Johan Willins gata 6, 416 64 Göteborg eller via e-post till bolagsstamma@lumenradio.com.

ANTAL AKTIER OCH RÖSTER

Antalet aktier och röster i Bolaget uppgår till 12 580 782 per dagen för utfärdandet av denna kallelse.

HANDLINGAR

Årsredovisning för räkenskapsåret 2023, fullmaktsformulär samt handlingar enligt aktiebolagslagen och fullständigt beslutsunderlag avseende punkt 7 hålls tillgängligt hos bolaget på adress Johan Willins gata 6, 416 64 Göteborg, samt på bolagets hemsida, www.lumenradio.com, senast två veckor före extra bolagsstämman. Handlingarna skickas även kostnadsfritt till aktieägare som så begär hos bolaget och uppger sin post- eller e-postadress.

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

För information om hur dina personuppgifter behandlas hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclears hemsida:

https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf  

Göteborg i september 2024

LumenRadio AB (publ)

Styrelsen

 

För ytterligare information, vänligen  kontakta:
Magnus Thousgaard Terrvik, Ordförande LumenRadio AB

Email: magnus@terrvik.se

Sanna Svensson, CFO
Tel nr. 076-813 10 67
sanna.svensson@lumenradio.com

LumenRadio är ett svenskt teknologibolag som erbjuder tillförlitliga trådlösa produkt-till-produkt-uppkopplingar för verksamhetskritiska IoT applikationer. Våra skalbara lösningar bygger på patenterad trådlös teknologi för ljusstyrning, fastighetsautomation och industriell kommunikation. Vi har en noll vision vad gäller kablar och erbjuder våra kunder ett trådlöst alternativ som fungerar lika bra som den traditionella kabeln – eller bättre. Med huvudkontor i Göteborg, Sverige, och försäljningskontor i Norge, Tyskland, USA och Kina, levererar våra cirka 70 passionerade medarbetare varje dag – Wireless Without Worries.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sparbanksgruppens Marknadsradar: Räntecykelns vändning öppnar möjligheter för placeraren

Published

on

By

Det gångna året har varit exceptionellt för placerare på både aktie- och räntemarknaden. Enligt Sparbanksgruppens färska Marknadsradars bedömning gynnas särskilt längre ränteplaceringar av de fallande räntorna och de kan ge upp till 10 procent under den inledda räntesänkningscykeln. 

Det senaste placeringsåret har varit exceptionellt. Under året har placerarna kunnat dra nytta av attraktiv avkastning på både aktie- och räntemarknaden.  Den amerikanska aktiemarknaden har slagit rekord och skapat utmärkta avkastningsmöjligheter för placerare. Framför allt teknikbolagens framgångar har bidragit till detta. Fallande räntor gynnar framför allt längre ränteplaceringar, som enligt Sparbanksgruppens uppfattning kan ge en avkastning på upp till 5–10 % under den inledda räntesänkningscykeln. 

Större räntesänkningar än marknaden förväntar sig?

De senaste två åren har penningpolitiken varit ganska stram. Europeiska centralbanken (ECB) inledde en länge fördröjd räntesänkningscykel under sommaren, och nu inleder den amerikanska centralbanken (Fed) sin. Enligt marknadens förväntningar kommer styrräntan att sänkas successivt under de kommande två åren och räntenivån kommer att bli under 3 procent. Om den ekonomiska tillväxten inte kan återhämta sig på önskat sätt trots en lägre inflation är det möjligt att räntorna sänks mer än vad marknaden förväntar sig. 

”De tre föregående räntesänkningscyklerna varade som längst i 15 månader och omfattade minst en 0,5 procentenhets sänkning av styrräntan. Med tanke på den rekordsnabba takt med vilken räntehöjningscykeln genomfördes skulle det till och med vara lite överraskande om den kunde avvecklas i lugn takt”, säger Sparbanksgruppens marknadsstrateg Kalle Ainala.

Varför skulle räntorna kunna sänkas mer?

Inflationen i euroområdet har historiskt sett inte hållit sig på en hög nivå under långa perioder. Under 2014–2020 försökte man höja inflationen med negativa realräntor och en stimulerande penningpolitik, men det fick inte heller inflationen att stiga som önskat. Med detta i åtanke är det möjligt att ECB och Fed sänker sina styrräntor under marknadens nuvarande förväntningar. För ECB kan nivån ligga mellan 1–2 procent, vilket skapar en betydande avkastningspotential för ränteplacerare.  

En värld med fallande räntor erbjuder placerare avkastningspotential särskilt för längre ränteplaceringar och aktier, då finansieringskostnaderna minskar och ekonomin återhämtar sig”, berättar Ainala om Sp-Fondbolags åsikt.  

USA:s presidentval i centrum för världsekonomin

Det amerikanska presidentvalet ökar osäkerheten på marknaden. Båda kandidaterna väcker starka känslor, vilket kan skapa fluktuationer på både aktie- och obligationsmarknaderna inför valet i november. Traditionellt sett har valåren varit starka på aktiemarknaden. 

”Den framtida partibalansen i Vita huset och kongressen kommer att ha en betydande inverkan på den ekonomiska politik, handels- och immigrationspolitik som USA bedriver, och enligt slutresultatet kan konsekvenserna för den globala ekonomiska utvecklingen vara betydande”, säger Ainala. 

Tillväxt i världsekonomin

Ekonomerna räknar med en tillväxt på cirka 3 procent i världsekonomin både för innevarande och nästa år. Tillväxten ligger därmed något under det långsiktiga genomsnittet. För Finlands del ligger den ekonomiska tillväxten under siffrorna för världsekonomin, men nästa år väntas även den finska ekonomin äntligen få en tydligare tillväxt än idag. 

”I vår placeringsstrategi har vi under hela året fokuserat på aktieplaceringar, och vi inleder även hösten med en avkastningsorienterad strategi. Årets sista kvartal har historiskt sett varit det bästa på aktiemarknaden, och den här gången förväntar vi oss att de största avkastningarna kommer från aktier i Europa, Finland och tillväxtmarknaderna. Dessa marknader har en hög avkastningspotential, särskilt eftersom de gynnas av lägre värderingsnivåer, en lättare penningpolitik och en ekonomisk miljö som återhämtar sig”, sammanfattar Ainala. 

Mer info och intervjuer:

Kalle Ainala 

marknadsstrateg, Sb-Fondbolag

kalle.ainala@saastopankki.fi 

+358 50 387 5709 

Marknadsradarn är en översikt som publiceras halvårsvis i mars och september om utsikterna på placeringsmarknaden under de följande 6 månaderna. I fokus för översikten står ett en timme långt livewebbinarium samt en textversion som behandlar samma saker som webbinariet.

Sparbanksgruppen har främjat individens och samhällets ekonomiska välstånd i redan 200 år. Vi vill att man känner oss för vårt mod, vår expertis och passion att göra ett utmärkt kundarbete. Vi donerar en del av vårt resultat för att stödja den lokala välfärden. Sparbanksgruppen utgörs av lokala Sparbanker i olika delar av Finland samt Sparbankscentralen. Förutom heltäckande banktjänster för konsumenter erbjuder vi våra kunder tjänster för placering, byte av hem och försäkringar.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

LightAir varslar personal för att fokusera på ökad försäljning och lönsamhet

Published

on

By

LightAir varslar sex anställda i Åkersberga som en del av ett större åtgärdspaket för att minska kostnader och öka lönsamheten. VD Lars Liljeholm betonar att LightAir gör allt för att öka försäljningen och samtidigt mer än halvera personalkostnaderna i strävan att säkra framtida framgångar inom den industriella och kommersiella sektorn.

LightAir har idag meddelat beslutet att varsla sex medarbetare vid LightAirs kontor i Åkersberga. Detta beslut är en del av ett större initiativ att stärka koncernens ekonomiska hållbarhet och säkerställa en fortsatt utveckling av LightAirs strategiska satsningar inom kommersiell och industriell försäljning. Under första halvåret 2024 hade LightAir i genomsnitt 11 anställda, och varseln innebär en halvering av arbetsstyrkan.

Beslutet om personalminskningen följer LightAirs strategiska omställning, där fokus ligger på att minska kostnader och samtidigt stärka positionen på marknaden genom ökad industriell och kommersiell försäljning genom återförsäljare och distributörer. Detta innefattar fortsatt satsning på LightAirs patenterade CellFlow DEP-teknologi, som erbjuder kostnadseffektiv och högpresterande luftrening för professionella användare.

”Vi står inför en utmanande tid och behöver ta tuffa beslut för att säkra LightAirs framtid. Vi ska göra allt vi kan för att öka försäljningen, och samtidigt mer än halverar vi personalkostnaderna för att försöka nå lönsamhet”, säger Lars Liljeholm, VD och koncernchef för LightAir. ”Det är ett svårt steg att ta, men det är nödvändigt för att anpassa oss till de marknadsförutsättningar vi står inför och fortsatt kunna leverera våra högkvalitativa produkter till kunder inom de industriella och kommersiella segmenten. Dessa produkter, integrerade med vår nya teknologi, LightAir Connect, ger oss ökad konkurrenskraft.”

  

För ytterligare information kontakta:

Lars Liljeholm
VD, LightAir AB (publ)
0708-28 61 96
lars.liljeholm@lightair.com

Om LightAir

LightAir AB (publ) har som mission att förbättra hälsa och välbefinnande genom att erbjuda de bästa lösningarna för industriell och kommersiell luftrening. Vår CellFlow-teknologi och LightAir Connect hjälper företag att skapa en renare och säkrare arbetsmiljö. Bolagets aktie är listad på Nordic SME Sweden (Nordic Growth Market NGM AB) under kortnamnet LAIR. Läs mer på www.lightair.com.

Offentliggörande:

Denna information är sådan information som bolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 september 2024 kl. 16:15 CET.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

2024 års mottagare av Bokusstipendiet

Published

on

By

Idag delas Bokusstipendiet ut för tredje året i rad. Stipendiet instiftades av Bokus 2022 och riktar sig till studenter som verkar för läsfrämjande. Årets stipendiat är Uppsalastudenten Pernilla Carlberg som med hjälp av den läsfrämjande metoden Shared Reading vill sprida läsglädje för barn och unga i Hedemora.

Pernilla Carlberg från Hedemora tilldelas idag 50 000 kronor för hennes studier och fortsatta planer att sprida läsglädje via metoden Shared Reading. Pernilla är grundskolelärare och nyutexaminerad bibliotekarie från Uppsala Universitet. I sin magisteruppsats undersöker Pernilla den läsfrämjande metoden Shared Reading och läsledares erfarenheter av att arbeta med barn och unga i åldern 11-17 år. Undersökningen visar på att Shared Reading främjar läsning och läsengagemang samt att den fungerar särskilt bra för ovana unga läsare då den är inkluderande och prestigelös. Studien visar även att Shared Reading har varit ett bra sätt att nå unga genom samarbeten med bibliotek, skolor och fritidsgårdar.

Pernilla vill nu utbilda sig till läsledare inom Shared Readingmetoden och driva konceptet i sin hemstad Hedemora i samverkan med fritidsavdelningar, ungdomsgård och skolor.

– Det känns verkligen roligt att vara årets Bokusstipendiat! Jag hoppas därmed att metoden Shared Reading får uppmärksamhet och sprids till fler. Metoden bygger på tanken om att alla människor oavsett social klass, utbildningsnivå och läsfärdigheter har rätt till skönlitteratur. Namnet Shared Reading – delad eller gemensam läsning – lägger vikt på den starka sociala gemenskapen. När jag utbildat mig till läsledare kommer jag att starta läsgrupper och på så sätt försöka bidra till att berika ungdomarnas fritid och skapa läsglädje i och runt Hedemora, säger Pernilla Carlberg.

Juryns motivering

Juryns motivering lyder:

”Med inkludering och gemenskap i fokus vill Pernilla Carlberg hitta nya vägar att skapa läsglädje. Hon har i sina studier fördjupat sig i metoden Shared Reading, och vill nu tillämpa detta i praktiken genom att utbilda sig till läsledare. Med stort engagemang och redan upparbetade samarbeten inom Hedemora kommun är vi övertygade om att Pernilla med hjälp av den ’gemensamma läsningen’ kommer att bidra till både läsengagemang och en meningsfull fritid för ungdomar.”

– Nu delar vi ut Bokusstipendiet för tredje året i rad vilket vi är väldigt glada för. Att vi kan göra skillnad för studenter som brinner förläsfrämjande är helt fantastiskt. Det fina med Bokusstipendiet är att läsfrämjande kan komma från så många olika håll – förra året gick stipendiet till ett appkoncept och i år till idén om att läsa tillsammans. Årets stipendiat har visat på stort engagemang och vi är övertygade om att Pernilla Carlberg kommer göra stor skillnad för unga framöver, säger Cecilia Helsing, marknads- och kommunikationschef Bokusgruppen samt juryns ordförande.

Om Bokusstipendiet

Bokusstipendiet delas ut under en ceremoni på Bokusgruppens huvudkontor i Stockholm. Stipendiet instiftades av Bokus under 2022 och riktar sig till studenter som arbetar med läsfrämjande insatser som stärker läsintresset, litteraturens, språket och bokens roll – oavsett format – i samhället. Ambitionen är att Bokusstipendiet ska bidra till fortsatt studiemotivation och ge studenter en möjlighet att fortsätta arbeta med sitt läsfrämjande. Bokusstipendiet delas ut en gång per år och stipendiebeloppet är 50 000 kronor. Läs mer på www.bokus.com/bokusstipendiet.

Juryn:

Cecilia Helsing, marknads- och kommunikationschef, Bokusgruppen, juryns ordförande

Jonna Cornell, marknadschef Liber AB

Rasmus Lindstedt, ordförande Sveriges förenade studentkårer

Magnus Svensson Bragsjö, kategoriansvarig, Bokusgruppen

Markus Täljedal, team leader IT, Bokusgruppen

Maria Edsman, VD, Bokusgruppen

För ytterligare information, vänligen kontakta Susanna Gyllenbåga, Kommunikations- och PR-ansvarig Bokusgruppen, via susanna.gyllenbaga@bokusgruppen.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.