Connect with us

Marknadsnyheter

Saab presenterar ny kompakt telekrigssensor

Published

on

Saab offentliggör nu Sirius Compact L20C, en mobil passiv sensor som utformats för att genom taktisk spaning ge användaren förmåga att fånga upp kommunikationssignaler.

Saab presenterade Sirius Compact L20C, ett nytt tillskott till sensorfamiljen Sirius Compact, vid ett event i Nuremberg, Tyskland. Den nya sensorn kan upptäcka, klassificera, lokalisera och spåra signaler från exempelvis drönare eller från kommunikation inom en trupp. Därigenom erbjuder Saab ett modernt, taktiskt och Natokompatibelt sensorsystem som ger en mycket hög grad av operationell flexibilitet inom fältet elektromagnetisk spaning.

L20C-sensorn kan användas på distans, är enkel att använda och svår att upptäcka. Den höga noggrannheten och moderna signalbehandlingen ger en robust signaldetektering som bidrar till den elektromagnetiska lägesbilden. Att sensorn är kompakt och att gränssnittet är Natokompatibelt möjliggör att den kan användas på flera sätt, såsom på mindre fordon, på master eller genom handhållna lösningar. Designfilosofin följer principer om mjukvarudefiniering, inklusive ett standardiserat datagränssnitt som möjliggör sömlös integration till ledningssystemet.

  Vår nyaste sensor, L20C, är en milstolpe i Sirius Compact-familjens utveckling. Genom sensorns höga kapacitet att spåra fientliga kommunikationssignaler kommer våra kunder alltid kunna ha ett försprång gentemot de hot de möter. I kombination med sensorn L20R förses användaren med kritisk information simultant, vilket ger en situationsmedvetenhet som är av största betydelse på slagfältet i dag, säger Carl-Johan Borgholm, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Kontakt

  Saabs presscenter
  +46 (0)734 180 018

  presscentre@saabgroup.com

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Saab AB (publ)
SE-581 88 Linköping
Sverige

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Absolicon beslutar om en företrädesemission om cirka 19,4 MSEK

Published

on

By

Absolicons styrelse har beslutat om en företrädesemisson om ca 19 MSEK. För varje innehavd aktie, oavsett aktieslag, på avstämningsdagen den 23 oktober 2024 erhålls två (2) teckningsrätter. Tre (3) teckningsrätter ger rätt att teckna en (1) ny B-aktie till teckningskursen 5 kr per B-aktie. Teckningsperioden löper från den 28 oktober – 13 november 2024.

Vi står inför en ny industriell era – en era där grön innovation och förnybar energi inte längre är en alternativ väg, utan själva kärnan i vår ekonomiska framtid.

Absolicon är ett företag som har lösningarna för framtidens klimatutmaningar och globala miljömål. Solvärmemarknaden är idag ett utvecklings- och tillväxtområde som drivs av efterfrågan på miljötekniska industrilösningar.

Nya politiska initiativ tar sikte på värmeproduktionen. Världsekonomin idag cirkulerar mycket kring fossila bränslen. De europeiska klimatåtgärderna mot att elda fossila bränslen i industrin kommer att skaka om hela världen.

Absolicon är redo för den utmaningen och visar det genom våra installationer hos Colgate-Palmolive, Carlsberg, Birra Peroni och i flera fjärrvärmenät. Absolicon har redan bevisat att fabrikernas processvärme och fjärrvärmen i våra städer kan komma från solvärme.

Med den prisbelönta solfångaren T160 som har världens högsta optiska verkningsgrad (76,4%), och stöd från klimatpolitiska initiativ i EU och USA, kan Absolicon spela en nyckelroll i den globala omställningen från fossila bränslen till förnyelsebar energi.

Först, sluta elda på sommaren. Industrier och städer har inga problem att värma sina processer när solen gassar. Använd sedan värmelager för att spara värmen från sommar till vinter.

Efter några turbulenta år med uppgång och nedgång är Absolicon tillbaka på rätt köl med färre personer, lägre kostnader och enklare strukturer. Absolicon kan finansiera delar av verksamheten med EU-projekt, legotillverkning och konsultuppdrag hos solvärmekunder.

CSP i Egypten som beställt en robotiserad produktionslina fortsätter i sin process, liksom Phoenix i Kanada. Om världen ska ställa om i tillräcklig takt behövs robotiserade produktionslinor som massproducerar koncentrerande solfångare i jordens alla länder.

Bakgrund och motiv till emissionen

Klimatutmaningarna hör inte längre till framtiden och efterfrågan på hållbara lösningar är akut både i ett kort- och långsiktigt perspektiv. Städers och industriers värmeförsörjning är en ödesfråga.

Här på hemmaplan står fjärrvärmen inför stora utmaningar. Biobränslena utmanas när priserna ökar kraftigt och kostnadskrisen är redan kännbar för konsumenten.

Blickar vi utåt i världen, fokuserar Absolicon på livsmedelsindustrins behov av fossilfri värme och har samarbeten med 15 av världens största bolag.

EU:s handel med utsläppsrätter och subventioner för förnyelsebar el har resulterat i att solceller och vindkraft idag i Europa omsätter 400 miljarder kronor per år. I och med EU:s nya regelverk ETS 2 riktas de verktyg nu till att ställa om värmeförsörjningen!

Världens försök att uppnå sina miljömål skapar helt nya industrier. Att ta upp och binda koldioxid ur atmosfären behöver stora mängder värme från förnybara källor.

I Absolicons affärsplan finns därför nu även följande fokusområden:

  • Carbon Capture & Storage (CCS), snabbväxande industri som behöver stora mängder värme,
  • Fjärrvärmebolag i kostnadskris. Lagrad solvärme kan hjälpa till att hantera topplaster och avlasta beroendet av biobränslen vid kostnadstoppar, samt
  • Strategiska samarbeten med utrustnings­leverantörer som Tetra Pak, för standardiserade lösningar på livsmedelsbolagens omställning.

För att stärka konkurrenskraften kommer Absolicon 2025 fokusera på att optimera konstruktionen och komponentpriser med målet att sänkta priset på en nyckelfärdig anläggning 10%.

Absolicon ska fortsätta bygga vårt varumärke och fortsätter den lyckade satsningen på konsulttjänster för att hjälpa kunderna att planera för investeringar i solvärmefält.

Världen har börjat förstå betydelsen av värme och Absolicon står redo med lösningarna som krävs för en hållbar utveckling.

Företrädesemisson

För att nå ovanstående mål och ta bolaget till lönsamhet genomför Absolicon nu en företrädesemission om ca 19 MSEK med teckningsförbindelser om 1,6 MSEK.

Emissionslikviden bedöms vara tillräcklig för att tillsammans med produktionslinepartners etablera lönsam försäljning på flera marknader och nå god lönsamhet i vår försäljning av produktionslinor.

Styrelsen i Absolicon har beslutat om en företrädesemisson på maximalt 19,4 MSEK före emissionskostnader vilka beräknas uppgå till cirka 0,8 MSEK. Nettolikviden förväntas användas till:

• Forskning & utveckling: 60%

• Försäljning och marknadsföringskostnader: 40%

Tidsplan för Företrädesemissionen

Sista dag för handel i Bolagets aktie med rätt att delta i emissionen: 2024-10-21

Avstämningsdag:  2024-10-23

Första dag för handel i Bolagets aktie utan rätt att delta i emissionen: 2024-10-22

Teckningsperiod: 2024-10-28 – 2024-11-13

Handel med teckningsrätter:  2024-10-28 – 2024-11-08

Handel med BTA: 2024-10-28 – till dess att emissionen registrerats på Bolagsverket

Teckningsresultatet offentliggörs: 2024-11-15 (på eftermiddagen)

Företrädesemissionen registreras på Bolagsverket: Beräknas ske vecka 50

Emissionsvillkor

För varje innehavd aktie, oavsett aktieslag, på avstämningsdagen den 23 oktober 2024 erhålls två (2) teckningsrätter. Tre (3) teckningsrätter ger rätt att teckna en (1) ny B-aktie till teckningskursen 5 kr per B-aktie. Teckningsperioden löper från den 28 oktober 2024 till och med den 13 november 2024.

Emissionen omfattar högst 3 876 158 aktier, varvid antalet aktier ökar från 5 814 238 aktier till 9 690 396 aktier. Aktiekapitalet ökar vid full teckning med 3 876 158 kr från 5 814 238 kr till 9 690 396 kr.

Tilldelningsprinciper

För det fall inte samtliga B-aktier tecknas med stöd av teckningsrätter ska styrelsen, inom ramen för företrädesemissionens högsta belopp, besluta om tilldelning av B-aktier till de som tecknat B-aktier utan stöd av teckningsrätter enligt följande fördelningsgrunder:

– I första hand till tecknare som tecknat B-aktier med stöd av teckningsrätter och, vid överteckning, i förhållande till det antal teckningsrätter som var och en utnyttjat för teckning av B-aktier och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning.

– I andra hand ska fördelning ske till övriga som anmält intresse av att teckna B-aktier utan stöd av teckningsrätter och, vid överteckning, i förhållande till det antal B-aktier som sådana personer anmält för teckning, och i den mån detta inte kan ske, genom lottning.

– I tredje hand ska fördelning ske till garanter av Företrädesemissionen enlighet med eventuellt ingångna garantiavtal.

Teckningsförbindelser

Bolaget har erhållit teckningsförbindelser om sammanlagt 1,6 MSEK, motsvarande 8,24% av teckningsbeloppet från Bolagets VD och huvudägare Joakim Byström. Bolaget har ej begärt säkerhet för fullgörandet av garantierna.

Betalning av aktier

Betalning av aktier tecknade med företräde skall ske genom samtidig betalning. Betalning av aktier tecknade utan företrädesrätt skall ske enligt utsänd avräkningsnota dock senast tre bankdagar efter sista teckningsdag.

Styrelsen i Bolaget äger rätt att förlänga tecknings- och betaltiden.

De nya B-aktierna medför rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att Företrädesemissionen har registrerats hos Bolagsverket och aktierna införts i aktieboken hos Euroclear Sweden AB.

Marknadsföring under emissionsperioden

Absolicon arbetar aktivt med marknadsföring under emissionsperioden. Helsidesannonser i dagspress, e-nyhetsbrev, poddar och internetannonsering når Absolicons marknadsföring hundratusentals människor.

En viktig del i Absolicons mission är utbildning om värdet med solvärme och där arbetar vi med Absolicons eget magasin som kommer ut för tionde året och trycks i nära 50 000 exemplar. Magasinet går till alla aktieägare, men skickas även ut med Aktiespararen.

Marknadsföringskampanjens final kommer på Absolicondagen i början av november där vi bjuder in alla aktieägare och även arrangerar digital information med besök i produktionslinan och på våra installationer.

Denna information är sådan som Absolicon är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-10-16 10:30 CET.

Joakim Byström vd Absolicon Solar Collector AB

E-post: CEO@absolicon.com
tel:
0611-55 70 00

Pressbilder: marketing@absolicon.com

Absolicon Solar Collector AB (publ) grundades 2005 som ett forsknings- och utvecklingsbolag inom solteknik. Absolicon är idag ett börsnoterat bolag med mer än tio års operativ erfarenhet från alla delar av världen. Absolicon är specialiserat på att tillhandahålla lösningar för övergången från fossila bränslen, vilket ger en lönsam, lättinstallerad och utsläppsfri energilösning med hjälp av koncentrerande solfångare samt kompletta robotproduktionslinor för solfångarna. https://www.absolicon.com/

Continue Reading

Marknadsnyheter

Absolicon Magasinet 2024: Världen börjar förstå värme

Published

on

By

Läs i Absolicon Magasinet om Tetra Paks nya affärslösning med solvärme från Absolicon, de efterlängtade politiska besluten för omställning av värme och kostnadskrisen i svenska fjärrvärme. Och här är de nya marknaderna som satsar miljarder på att hitta morgondagens klimatlösningar.

För tionde året utkommer Absolicons magasin som berättar om den senaste utvecklingen på solvärmemarkanden. Magasinet trycks i 47 000 exemplar och går bland annat som bilaga i tidningen Aktiespararen.

I årets upplaga av Absolicon Magasinet kan du läsa om Tetra Paks nya affärslösning med solvärme från Absolicon. Absolicons satsning på utrustningsleverantörer ger en snabbare väg till kunden där solfångarna integreras i andras maskiner. Tetra Pak är först ut.

Magasinet innehåller även en överblick och analys av EU:s nya och starka regelverk för utsläppsrätter – ETS 2. Regelverket inbegriper från 2024 samtliga värmerelaterade utsläpp i industrin. EU:s utsläpp mäts år 2024 och sedan skall utsläppen minska drygt 5% per år. Som exempel beräknas livsmedelsindustrins bränslekostnader öka med 30% när ETS 2 införs. Absolicons analys visar hur solvärme blir en lönsam investering för företagen när intäkterna från utsläppsrätterna går tillbaka som investeringsstöd.

På hemmaplan befinner sig de svenska fjärrvärmebolagen i en kostnadskris som redan blivit kännbar för många konsumenter i form av höjda fjärrvärmepriser. Det som förut var restprodukter och eldades i fjärrvärmeverk är nu värdefull råvara från skogen eftertraktad för allt från fartygsbränsle till bioplaster. I Magasinet beskriver Absolicon lösningar med säsongsförvaring av solvärme. En beprövad lösning i vårt grannland Danmark som skulle möjliggöra en annan prisbild för de svenska fjärrvärmebolagen.

Mer i Absolicon Magasin 2024:

  • Carbon Capture – infångning av CO2 ur atmosfären – en snabbväxande marknad i jakt på förnybar värme
  • USA satsar miljarder dollar på förnybar energi – så verkar Absolicon på den nordamerikanska marknaden
  • Jättarna som satsar på solvärme – Absolicon i samarbete med 15 av de största bolagen i världen
  • Elektriciteten omställd – nu måste bolagen agera på sina värmeutsläpp för att bibehålla omställningstakten
  • Industrin som använder solvärme som lösning för att motverka avskogning

Trevlig läsning!

Joakim Byström vd Absolicon Solar Collector AB

E-post: CEO@absolicon.com
tel:
0611-55 70 00

Pressbilder: marketing@absolicon.com

Absolicon Solar Collector AB (publ) grundades 2005 som ett forsknings- och utvecklingsbolag inom solteknik. Absolicon är idag ett börsnoterat bolag med mer än tio års operativ erfarenhet från alla delar av världen. Absolicon är specialiserat på att tillhandahålla lösningar för övergången från fossila bränslen, vilket ger en lönsam, lättinstallerad och utsläppsfri energilösning med hjälp av koncentrerande solfångare samt kompletta robotproduktionslinor för solfångarna. https://www.absolicon.com/

Continue Reading

Marknadsnyheter

Registrering av nyemission samt utgivande av teckningsoptioner

Published

on

By

IDEON, Lund:  På extra bolagstämma den 12 september 2024 i European Institute of Science AB:s (EURIS) beslutades att förvärva e-handelsplattformen apotek365 från Pharmart AB. Köpeskillingen utgjordes av 1 300 000 nyemitterade aktier av serie B samt lika många teckningsrätter i European Institute of Science AB.

 

Totalt har 1 300 000 nya aktier av serie B samt lika många teckningsrätter registrerats hos Bolagsverket. Det totala antalet utestående aktier i bolaget uppgår till 33 792 A-aktier samt 1 841 009 B-aktier (EURI B), totalt 1 874 801 aktier. Bolagets aktiekapital uppgår till 1 631 076,87 kr.

 

 

Mikael Ehrman, Vd

 

 

För ytterligare information kontakta:

Dr. Dario Kriz, European Institute of Science AB (publ), Tel. 070 – 679 18 00

                                                            

 

European Institute of Science AB (EURIS) utvecklar, marknadsför och säljer egna och externa produkter för bloddiagnostik med fokus på veterinärmarknaden. EURIS är grundare av flera listade högteknologiska utvecklingsbolag belägna i nära anslutning till Lunds Universitet och IDEON Science Park.

                                                                        

 

Dario Kriz

Informationsansvarig

E-post: info@euris.org
Telefon: 0706-791800

EUROPEAN INSTITUTE OF SCIENCE AB (publ)

Org.nr.: 556404-2769

Ideongatan 1A

IDEON Science Park, SE-223 70,  LUND

Telefon: 046-286 22 30

Hemsida:  http://www.euris.se

European Institute of Science AB (EURIS) utvecklar, marknadsför och säljer egna och externa produkter för bloddiagnostik med fokus på veterinärmarknaden. EURIS är grundare av flera listade högteknologiska utvecklingsbolag belägna i nära anslutning till Lunds Universitet och IDEON Science Park.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.