Connect with us

Marknadsnyheter

Kallelse till årsstämma I Briox AB (publ)

Published

on

on, apr 11, 2018 09:44 CET

Aktieägarna i Briox AB, org. nr 556802-6891, kallas till årsstämma i Setterwalls Advokatbyrås lokaler på Sturegatan 10 i Stockholm, onsdagen den 9 maj 2018 kl. 10.00

Rätt att delta och anmälan

Rätt att delta i bolagsstämman har den aktieägare som dels är införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken för bolaget per den 3 maj 2018, dels har anmält sin avsikt att delta till bolaget så att anmälan kommit bolaget till handa senast den 3 maj 2018.

Anmälan ska göras via e-post till info@briox.se eller skriftligen till Briox AB (publ), att. Johan Rutgersson, Södra Järnvägsgatan 4A, 35229 Växjö. Vid anmälan bör aktieägare uppge namn, person- eller organisationsnummer, adress och telefonnummer samt, i förekommande fall, namn på eventuellt biträde, ombud eller ställföreträdare.

Förvaltarregistrerade aktier

För att ha rätt att delta i stämman måste aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade tillfälligt omregistrera aktierna i eget namn. Aktieägare som önskar sådan omregistrering, s.k. rösträttsregistrering, måste i god tid före den 3 maj 2018, då omregistreringen måste vara verkställd, begära det hos sin förvaltare.

Ombud

Aktieägare som ska företrädas av ombud måste utfärda skriftlig, undertecknad och daterad fullmakt. Om fullmakten utfärdats av juridisk person måste bestyrkt kopia av gällande registrerings­bevis för den juridiska personen (eller motsvarande handling för utländsk juridisk person) bifogas fullmakten.

För att underlätta inregistrering bör fullmakt i original samt registreringsbevis och andra behörig­hetshandlingar vara bolaget till handa under ovanstående adress i god tid före stämman.

Fullmaktsformulär kommer att finnas tillgängligt på bolagets hemsida www.briox.se senast från och med den 18 april 2018.

Förslag till dagordning

  1. Öppnande av stämman;
  2. Val av ordförande vid stämman;
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd;
  4. Godkännande av dagordning;
  5. Val av en eller två justeringsmän;
  6. Prövning av om bolagsstämman blivit behörigen sammankallad;
  7. Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernbalansräkning;
  8. Beslut om fastställande av resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning;
  9. Beslut om dispositioner beträffande bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen;
  10. Beslut angående ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och verkställande direktören;
  11. Fastställande av styrelse- och revisorsarvode;
  12. Val av styrelseledamöter och revisorer och eventuella revisorssuppleanter;
  13. Beslut om emissionsbemyndigande;
  14. Avslutande av stämman.

Valberedningens beslutsförslag

Valberedningen består av representanter från de tre största aktieägarna, som tillsammans innehar cirka 40 procent av aktierna och rösterna i bolaget, samt styrelsens ordförande Lars Karlsson. Bolagets största aktieägare representeras av Peter Enström, Stockholm Corporate Finance, som också är valberedningens ordförande. Valberedningen har lagt fram följande förslag.

Punkt 2: Val av ordförande vid stämman

Valberedningen föreslår att advokat Marcus Nivinger väljs till ordförande vid stämman.

Punkt 10: fastställande av styrelse- och revisorsarvode

Valberedningen föreslår att ett fast arvode om totalt 600 000 kronor ska utgå till styrelsens ledamöter, varav 300 000 kronor ska utgå till styrelsens ordförande och 75 000 kronor vardera till övriga styrelseledamöter som inte är anställda i bolaget.

Valberedningen föreslår att arvode till bolagets revisor ska utgå enligt godkänd räkning.

Punkt 11: fastställande av styrelse- och revisorsarvode

Valberedningen föreslår att ett fast arvode om totalt 550 000 kronor ska utgå till styrelsens ledamöter, varav 350 000 kronor ska utgå till styrelsens ordförande och 100 000 kronor vardera till övriga styrelseledamöter som inte är anställda i bolaget. Arvoden till de föreslagna ledamöterna Johan Rutgersson och Jens Collskog utgår därmed ej.

Valberedningen föreslår att arvode till bolagets revisor ska utgå enligt godkänd räkning.

Punkt 12: val av styrelseledamöter och revisorer och eventuella revisorssuppleanter

Valberedningen föreslår att styrelsen ska bestå av tre (3) ledamöter utan suppleanter, samt att Lars-Göran Karlsson och Johan Rutgersson omväljs till ordinarie styrelseledamöter i bolaget och att nyval sker av Jens Collskog. Valberedningen föreslår vidare att Lars-Göran Karlsson väljs till styrelsens ordförande.

Den nya styrelsesammansättningen föreslås mot bakgrund av dels kraven på ett alltmer intensivt styrelsearbete det närmaste året kopplat till bolagets snabba utveckling och dels för att minska kostnaderna för styrelsearvoden med hänsyn till förändrade regler där arvoden ej längre kan faktureras från bolag utan skall betalas ut som lön. Förändringen är förankrad med nuvarande styrelse såväl som med bolagets huvudägare.

Valberedningen föreslår vidare omval av det registrerade revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB (revisionsbolaget har låtit meddela att auktoriserade revisorn Nicklas Kullberg kommer att kvarstå som huvudansvarig revisor).      

Styrelsens beslutsförslag

Punkt 9: Beslut om dispositioner beträffande bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen

Styrelsen föreslår att årets negativa resultat, uppgående till – 18 593 000 kronor, avräknas mot balanserat resultat och att det inte sker någon utdelning för räkenskapsåret 2017. Efter föreslagen disposition uppgår fritt eget kapital till −17 696 000 kronor.

Punkt 13: beslut om emissionsbemyndigande

Styrelsen föreslår att stämman fattar beslut om att bemyndiga styrelsen att under tiden intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen och med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, fatta beslut om emission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler. Betalning ska kunna ske kontant, genom apport, genom kvittning eller eljest förenas med villkor. Bolagets aktiekapital får med stöd av bemyndigandet sammanlagt högst ökas med ett belopp motsvarande en utspädning om 10 procent av aktiekapitalet, inklusive ökning av aktiekapitalet som sker i samband med utnyttjande av eventuella teckningsoptioner och/eller konvertibler som emitterats med utnyttjande av bemyndigandet. Avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska äga ske för att vid behov kunna stärka bolagets finansiella ställning samt för att möjliggöra förvärv av bolag eller rörelse. Emissionskursen ska vid avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och vid betalning genom apport vara så nära aktiens marknadsvärde som möjligt. Styrelsen, verkställande direktören, eller den styrelsen utser, ska äga rätt att vidta de smärre justeringar i beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering. För giltigt beslut enligt förevarande förslag krävs att det biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.

Antal aktier och röster i bolaget

Vid tidpunkten för utfärdandet av denna kallelse finns totalt 22 840 068 utestående aktier och röster i bolaget. Bolaget innehar inga egna aktier.

Aktieägares rätt att begära upplysningar

Enligt 7 kap. 32 § aktiebolagslagen ska styrelsen och den verkställande direktören, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, vid stämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen och förhållanden som kan inverka på bedömningen av bolagets ekonomiska situation. Upplysningsplikten omfattar även bolagets förhållande till annat koncernföretag, koncernredovisningen samt sådana förhållanden beträffande dotterföretag som avses i föregående mening.

Handlingar

Redovisningshandlingar, revisionsberättelse, fullständiga förslag till beslut och övriga handlingar att behandlas på stämman kommer att hållas tillgängliga på bolagets kontor senast två veckor före stämman och tillsändes utan kostnad den aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Handlingarna kommer senast från denna tidpunkt även att finnas tillgängliga på bolagets hemsida www.briox.se. Samtliga ovanstående handlingar kommer även att framläggas på stämman.

Övrigt

Detta pressmeddelande innehåller information som bolaget är skyldigt att delge enligt lag (1991:980) om handel med finansiella instrument och/eller lag (2007:528) om värdepappersmarknaden och/eller EU:s marknadsmissbruksförordning och/eller regelverket för NGM Nordic MTF. Denna information lämnades till publicering kl. 09:30 onsdagen den 11 april 2018.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Johan Rutgersson, VD Briox AB (publ)
Mobil: +46 (0)708157200
E-post: johan.rutgersson@briox.se

Om Briox

Briox AB utvecklar och säljer internetbaserade affärssystem till små- och medelstora företag och till redovisningsbyråer i samtliga länder utanför Sverige. Programutbudet, som omfattar bland annat redovisning, fakturering, säljstöd och tidredovisning, är en fullskalig molnlösning och nås från vilken uppkopplad dator eller enhet som helst.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kraftigt minskad dödlighet efter graviditetsvecka 41

Published

on

By

Andelen barn som dör i magen eller i samband med förlossning efter graviditetsvecka 41 har på relativt kort tid minskat med 47 procent i Sverige. Det visar en stor nationell studie. Minskningen har skett sedan rutinerna kring igångsättning förändrats.

En graviditet varar i genomsnitt i cirka 40 veckor. En ganska stor andel kvinnor, 22 procent, går dock till 41 veckor eller längre. Även om Sverige har en generellt mycket låg risk för dödföddhet och död under första levnadsmånaden ökar risken ju längre graviditeten pågår efter 41 graviditetsveckor. Frågan som då väcks är om kvinnans förlossning ska sättas i gång.

Den aktuella studien, publicerad i tidskriften PLOS Medicine, bygger på registerdata om drygt 150 000 förlossningar i Sverige där kvinnorna gått en vecka eller mer efter beräknad dag för förlossning. Syftet var att undersöka hur barns dödlighet och sjuklighet förändrats sedan 2020 då flertalet förlossningskliniker i landet förändrade sina rutiner för igångsättning och kontroller av gravida.

De nya rutinerna var ett svar på forskningsresultat från 2019 som påvisade att färre barn dog om kvinnorna sattes i gång redan vid 41 fullgångna veckor jämfört med vid 42, som då var gängse rutin i Sverige. Skiftet 2020 innebar en mer aktiv hantering där kvinnor började erbjudas igångsättning vid 41 veckor alternativt individuell bedömning om igångsättning behövde göras.

Nästan halverad risk

När forskarna nu jämfört perioderna 2017-2019 och 2020-2023 (till och med september 2023) visar resultaten en 47-procentig minskning av andelen dödfödda eller barn som dör inom fyra veckor. Under första perioden dog 124 barn (1,7 på 1 000) och under andra perioden 74 barn (0,9 på 1 000) i samband med förlossning efter 41 graviditetsveckor. Perioderna omfattade ungefär lika många av dessa förlossningar.  

Studien visar också att ett sammansatt mått av dödlighet och svår sjuklighet under nyföddhetsperioden var lägre i den senare gruppen, efter 2020. Samtidigt sågs viss ökning av andelen akuta kejsarsnitt, men kejsarsnittsfrekvensen steg minst lika mycket i vecka 39-40.

Forskarna kan inte slå fast exakt vilka insatser som lett till den förbättrade överlevnaden för barnen. Det är alltså oklart om det främst beror på rutinmässig igångsättning vid 41 graviditetsveckor eller om det räcker med intensifierad övervakning där man väljer ut de kvinnor som bör rekommenderas igångsättning.

En av de drivande bakom studien är Karin Källén, statistiker och professor i klinisk epidemiologi inom obstetrik och gynekologi vid Lunds universitet:

– Resultaten visar en tydlig nedgång för både död och svår sjuklighet hos det nyfödda barnet och en ökning av antalet igångsättningar och akuta kejsarsnitt. Med cirka 22 000 kvinnor per år i Sverige som fortfarande är gravida vid 41 veckor så har man kunnat förhindra 18 dödsfall per år hos barnen, säger Karin Källén.

God vetenskaplig grund

Ulla-Britt Wennerholm är adjungerad professor i obstetrik och gynekologi på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Hon hade en tung forskarroll även i studien SWEPIS (Swedish Postterm Induction Study), publicerad 2019, som ledde till de förändrade vårdrutinerna.

– Den aktuella studien stödjer ett mer aktivt handläggande med igångsättning alternativt individuell bedömning vid 41 veckor. Skillnaden i dödlighet mellan perioderna före och efter 2020 var stor men det är samtidigt viktigt att betona att den absoluta risken för en enskild kvinna att barnet dör är mycket liten, oavsett om igångsättningen sker efter 41 eller 42 veckor, säger hon.

Studien i PLOS Medicine bygger på data från det nationella Graviditetsregistret, Svenskt Neonatalt Kvalitetsregister och Statistikmyndigheten SCB. Kvinnorna som inkluderades hade gått minst en vecka över tiden och hade lågriskgraviditeter i bemärkelsen att de var friska, väntade ett barn i huvudbjudning (huvudet först) och hade inte tidigare genomgått kejsarsnitt.

Studie: Maternal and perinatal outcomes after implementation of a more active management in late-and postterm pregnancies in Sweden: a population-based cohort study, https://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.1004504

Expertkontakter:

Karin Källén, professor, Lunds universitet, tel. 046 222 7538, e-post karin.kallen@med.lu.se

Ulla-Britt Wennerholm, adjungerad professor, Göteborgs universitet, tel. 0702 93 29 59, e-post ulla-britt.wennerholm@vgregion.se

Presskontakt: Margareta G. Kubista, tel. 0705 30 19 80, e-post press@sahlgrenska.gu.se

Pressbilder: Karin Källén (foto: Ingemar Hultquist, Lunds universitet) och Ulla-Britt Wennerholm (foto: Margareta G. Kubista, Göteborgs universitet)

Sahlgrenska akademin är Göteborgs universitets medicinska fakultet med utbildning och forskning inom medicin, odontologi och vårdvetenskap, www.gu.se/sahlgrenska-akademin

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Preliminärt resultat för fjärde kvartalet

Published

on

By

Årets fjärde kvartal avslutades inte lika starkt som föregående år. Den största avvikelsen mot föregående år består i den väsentligt lägre intjäningen inom affärsområdet Specialistläkemedel till följd av ökad konkurrens på den brittiska marknaden för Melatonin. Affärsområdena Hjälpmedel och Medicinteknik hade stabil försäljning men lägre marginaler än i jämförelsekvartalet föregående år, och kompenserar därmed inte för den lägre intjäningen inom Specialistläkemedel. Marginalen påverkas bland annat av produktmix och lagernedskrivningar, som påverkar samtliga affärsområden i kvartalet.

Omsättningen för det fjärde kvartalet bedöms uppgå till ca 474 MSEK, vilket motsvarar en ökning med 4 procent jämfört med föregående år. EBITA förväntas uppgå till ca 71 MSEK, vilket är 23 procent lägre än föregående år. Justerad EBITA förväntas uppgå till ca 67 MSEK vilket är 27 procent lägre jämfört med föregående år.

Omsättning för respektive affärsområde bedöms uppgå till 215 MSEK för Hjälpmedel, 153 MSEK för Medicinteknik och 106 MSEK för Specialistläkemedel. Justerad EBITA i respektive affärsområde förväntas uppgå till 48 MSEK för Hjälpmedel, 19 MSEK för Medicinteknik och 7 MSEK för Specialistläkemedel.

Efterfrågan är generellt sett god men året avslutades inte resultatmässigt på samma höga nivå som föregående år. Den minskade försäljningen av Melatonin sammantaget med produktmix och lagernedskrivningar ger en lägre marginal och resultat än föregående års starka fjärde kvartal. Kvartalets resultat är otillfredsställande men påverkar inte vår syn på koncernens fina utveckling under året och fortsatta goda möjligheter.”, säger Anders Dahlberg, VD MedCap  

Rapporten för det fjärde kvartalet publiceras den 31 januari 2025.

Stockholm den 16 januari 2025

MedCap AB (publ)

Anders Dahlberg, VD

Informationen är sådan som MedCap AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014) samt lag (2007:528) om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2025-01-16 18:30 CET.

För mer information, kontakta:

Anders Dahlberg, Verkställande direktör, Telefon +46 8 34 71 10, mobil +46 704 26 92 62, e-post anders.dahlberg@medcap.se

Om MedCap:

MedCap bygger framgångsrika företag inom Life Science för att förbättra människors liv. MedCap förenar de större bolagets styrka med de mindre bolagens entreprenöriella kraft, smidighet och affärsmannaskap.

MedCap handlas under symbolen MCAP på NASDAQ Stockholm. Mer information finns att läsa på hemsidan www.medcap.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Korrigering av kallelse till extra bolagsstämma i Lyckegård Group AB

Published

on

By

I det pressmeddelande om kallelse till extra bolagsstämma som publicerades den 16 januari 2025 kl. 08.31 är datum gällande avstämningsdagen för framställandet av aktieboken felaktigt (måndagen den 27 januari 2025). Det korrekta datumet är fredagen den 24 januari 2025. Sista datum för när röstregistreringar beaktas korrigeras följaktligen till tisdagen den 28 januari 2025. Detta har rättats i kallelsen som följer nedan.

 

Kallelse till extra bolagsstämma i Lyckegård Group AB, 556757-7597

 

Aktieägarna i Lyckegård Group AB (publ), 556757-7597, (”Lyckegård” eller ”Bolaget”) kallas härmed till extra bolagstämma måndagen den 3 februari 2025, klockan 10.00, Trollebergsvägen 102-28, 245 61 Staffanstorp för att behandla förslag till beslut om nyemission innebärande ett kapitaltillskott om maximalt SEK 15 000 000.

 

Rätt till deltagande

Aktieägare som önskar deltaga i bolagsstämman ska:

 

• vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken senast fredagen den 24 januari 2025, och

• anmäla sig till Lyckegård Group AB (publ), Snogerödsvägen 9, 243 95 Höör eller per e-post till daniel@lyckegard.com senast fredagen den 31 januari 2025. Vid anmälan ska aktieägaren uppge namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer och, i förekommande fall, uppgift om biträde (högst två biträden).

 

Förvaltarregistrerade aktier

Den som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att ha rätt att delta i stämman, begära att förvaltaren registrerar aktierna i aktieägarens eget namn i aktieboken, så att vederbörande är registrerad i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken fredagen den 24 januari 2025 (s.k. rösträttsregistrering). Sådan registrering kan vara tillfällig. Aktieägare som önskar registrera aktierna i eget namn måste, i enlighet med respektive förvaltares rutiner, begära att förvaltaren gör sådan rösträttsregistrering. Rösträttsregistrering som av aktieägare har begärts i sådan tid att registreringen har gjorts av relevant förvaltare senast tisdagen den 28 januari 2025 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

 

Ombud m.m.

Om aktieägare ska företrädas av ombud måste en skriftlig, daterad och av aktieägaren undertecknad fullmakt överlämnas till ordföranden på bolagsstämman. Fullmakten får inte vara äldre än ett år, såvida inte längre giltighetstid (dock längst fem år) har angivits i fullmakten. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska ombudet också lämna över aktuellt registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen till ordföranden på bolagsstämman. Fullmaktsformulär finns tillgängligt att ladda ner via www.lyckegard.com samt sänds ut till de aktieägare som så begär och uppger sin postadress.

 

Förslag till dagordning

1. Val av ordförande vid bolagsstämman

2. Upprättande och godkännande av röstlängd

3. Val av två justerare

4. Prövning om bolagsstämman blivit behörigen sammankallad

5. Godkännande av dagordning

6. Beslut om nyemission av aktier

7. Bolagsstämmans avslutande

 

Punkt 6 Förslag till beslut om nyemission

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar om att genomföra nyemission i enlighet med styrelsens förslag, Bilaga 1.

 

Personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclear Sweden AB:s hemsida https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

 

Övrigt

Vid tidpunkten för denna kallelse uppgår det totala antalet aktier och röster i Bolaget till 58 062 584. Lyckegård innehar inte några egna aktier.

 

Lyckegårds Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ), i enlighet med reglerna för Nasdaq First North Growth Market.

 

Fullständiga förslag till beslut och andra relaterade handlingar kommer att hållas tillgängliga på Bolagets kontor Snogerödsvägen 9, 243 95 Höör och bolagets hemsida www.lyckegard.com, från och med två (2) veckor före bolagsstämman och skickas utan kostnad till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

 

Aktieägare som är närvarande vid bolagsstämman har rätt att begära upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen (2005:551). Upplysningar lämnas om styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget. Den som vill skicka in frågor i förväg kan göra det till Bolaget på adressen ovan.

___________________________

Staffanstorp 16 januari 2025

Lyckegård Group AB (publ)

STYRELSEN

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.