Connect with us

Marknadsnyheter

Helikopterburna undersökningar av malmfyndigheterna i Ludvika

Published

on

Nordic Iron Ore genomför i samarbete med SkyTEM Surveys en helikopterburen djuppenetrerande transient elektromagnetisk (TEM) geofysisk undersökning i Ludvikatrakten. Undersökningen genomförs som en del av det EU-finansierade projektet Smart Exploration.

Nordic Iron Ore AB är ett gruvutvecklingsföretag med målsättningen att återuppta järnmalmsproduktionen i Ludvika gruvor i Blötberget och Håksberg samt utveckla det mellanliggande Väsmanfältet. Bolaget har alla nödvändiga tillstånd på plats för det inledande projektet i Blötberget och kommer att kunna producera järnmalm med mycket hög kvalitet. SkyTEM är ett ledande företag inom luftburen geofysik som erbjuder insamling och avancerad behandling av transient elektromagnetisk, magnetisk och radiometrisk data.

Blötbergets och Håksbergs järnoxidförekomster är lokaliserade i Bergslagen och har brutits sedan åtminstone 1600-talet. Modern underjordsbrytning i Blötberget började under 1900-talet upphörde 1979 p.g.a. låga råvarupriser. Nordic Iron Ore grundades 2008 och har sedan dess arbetat med att återstarta och utveckla Ludvika Gruvor. Förnyad prospektering har påvisat att befintliga fyndigheter sträcker sig till ett djup på minst 1000 meter.

Undersökningarna kommer att äga rum 19-20 juni och verksamheten kommer att vara baserad på Ludvika Flygfält. Helikoptern kommer att flyga längs linjer som framgår av kartan nedan. Under mätningen flyger helikoptern i 60-80 km/h på en höjd av ca 80 meter, med mätutrustningen hängande 30-40 m över markytan.

Det geofysiska systemet fungerar som en stor 3D-scanner som kartlägger berggrunden på djupet enligt samma fysiska koncept som en MR-kamera på ett sjukhus. Det elektromagnetiska fältet som genereras utgör ingen fara för allmänheten då fältstyrkan är mindre än vad som avges av ett elektriskt tåg.

Smart Exploration-projektet är utformat för att ta sig an de utmaningar som associeras med prospektering efter de mineralresurser som är vitala för EU:s ekonomiska och teknologiska utveckling. Projektet fokuserar främst på att ta fram kostnadseffektiva och miljövänliga verktyg och metoder för geofysisk prospektering i utmanande gruvnära miljöer. Projektet påbörjades officiellt den 1:a december 2017 och planeras pågå i 36 månader. Projektet har en budget på strax över 5.2 miljoner Euro enligt bidragsavtalet nr 775.971. Mer information om projektet finns på www.smartexploration.eu, projektets Youtube-kanal och LinkedIn-sida.

Eftersom projektet är offentligt finansierat finns ett socialt ansvar att informera allmänheten och att inspirera unga generationer varhelst och när det är möjligt. Därför är projektets team angeläget om att bjuda in lokalbor, studenter och organisationer i civilsamhället. Det här är ett bra tillfälle för att visa hur tekniska kunskapsområden bidrar till våra moderna liv och för att väcka ungas intresse för naturvetenskap och teknik.

Vi ber potentiella besökare, offentliga och media att kontakta oss före besöket så att vi kan ge bästa möjliga information och guidning.

För ytterligare information:

Kontakta: Asli Onar-Verboon, Emma Bäckström

Telefon: +31 6 3004 9576, +46 72 5207 400

E-post: aov@eage.org, emma.backstrom@nordicironore.se

Websida: www.smartexploration.eu

Continue Reading

Marknadsnyheter

Scandinavian ChemoTech meddelar att QM & RA Direktör Eva Ståhl Wernersson lämnar företaget

Published

on

By

Efter tre år som QA/RA chef i Scandinavian ChemoTechs ledningsgrupp väljer nu Eva Ståhl Wernersson att lämna sitt konsultuppdrag i Bolaget och gå vidare mot nya utmaningar.
 

Eva Ståhl Wernersson har varit en viktig del av ChemoTech, under vilka hon har gjort betydande insatser för företagets följsamhet mot regelverket och kvalitetssäkringsåtgärder. Hon ledde bland annat ansträngningarna för att säkra CE-märkningen för IQwave 3.0 CE systemet, vår flaggskeppsprodukt.

 

Vi vill uttrycka vårt uppriktiga tack till Eva för hennes dedikerade tjänst och många prestationer under sin tid hos oss,” sa Mohan Frick, VD. ”Genom hennes ledning har vi stärkt vårt åtagande för regelverksexcellens och positionerat ChemoTech som ett respektabelt Bolag inom vår bransch. Vi alla önskar Eva lycka till i framtiden.”

 

Rekryteringsprocessen av en ny kvalitet- och regulatoriskchef har redan påbörjats. Evas sista dag på Bolaget är satt till den 30 juli, 2024.

 

För mer information vänligen kontakta:

Mohan Frick, CEO

 

Tele: +46 (0)10-218 93 00

Mail: ir@chemotech.se

 

Scandinavian ChemoTech AB (publ)

ChemoTech är ett svenskt medicinteknikföretag med säte i Lund som utvecklat en patenterad teknologiplattform för att ge cancerpatienter tillgång till ett nytt behandlingsalternativ, Tumörspecifik Elektroporation™ (TSE), som kan användas för behandling av både människor och djur. Det finns ett stort antal cancerpatienter vars tumörer av olika skäl inte kan behandlas med konventionella metoder men där TSE kan vara en lösning. Därför utvärderar bolaget kontinuerligt nya möjligheter och applikationsområden för teknologin. ChemoTechs aktier (CMOTEC B) är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm och Redeye AB är bolagets Certified Adviser. Läs mer på: www.chemotech.se.

 

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Lexium etablerar verksamhet i Finland

Published

on

By

Lexium etablerar verksamhet i Finland och öppnar kontor i Helsingfors. Detta steg tas som en följd av att företaget har säkrat ett nordiskt FM-avtal, som omfattar både Sverige och Finland.


För att driva verksamheten i Finland grundar Lexium dessutom ett finskt dotterbolag, Lexium Service Management Oy, som kommer att vara helägt av Lexium Service Management AB.

Det nya kontoret, beläget i Helsingfors, kommer att vara en central plats för att betjäna både befintliga och nya kunder.

Lexium Service Management är glada att kunna starta sin verksamhet i Finland och ser fram emot att välkomna nya kunder och kollegor till företaget. 

– Vi är fast beslutna att leverera högkvalitativa Facility Management-tjänster och stärka vår närvaro inom den nordiska regionen, säger Niclas Brodin, CEO, Lexium Service Management.

För mer information, kontakta:
Niclas Brodin, CEO, Lexium Service Management
+46 70 615 79 60niclas.brodin@lexium.se

Om Lexium Service Management
Lexium Service Management erbjuder framtidens Integrerade Facility Management-tjänster till kunder i Norden genom premiumtjänster som prioriterar teknik, hållbarhet och kvalitet.

Lexium omsätter ca 120 MSEK, sysselsätter ca 150 personer och är ISO-certifierat enligt 45001, 14001 och 9001.

Lexium erbjuder samtliga tjänsteområden som krävs för att sköta en lokal eller fastighet – de huvudsakliga tjänsterna är Bemanning, Fastighetsservice, Lokalvård, Säkerhet och Tekniska tjänster.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Urinblåsecancer: Titta innan du spolar!

Published

on

By

Blåscancermånaden maj sätter i år fokus på att lära sig om symptomen.

– Urinblåsecancer är den sjunde[i] vanligaste cancersjukdomen i Sverige, och också den sjätte[ii] dödligaste. Urinblåsecancer betraktas ofta som den bortglömda cancern och vad många inte vet är att varje dags väntan för att sätta in behandling är en dålig sak och förvärrar prognosen, säger Carl-Henrik Sundin, ordförande i Blåscancerförbundet.

I Sverige lever 27 000 människor med urinblåsecancer, 3 600 nya fall upptäcks varje år. Avgörande för de allra flesta som får sjukdomen är hur tidigt den upptäcks, överlevnadschansen är minst 90 procent vid diagnos i ett tidigt stadium.

-Tyvärr så ser vi i vittnesmål från medlemmar att många kan gå i flera år med olika symptom utan att bli utredda för en eventuell urinblåsecancer, konstaterar Carl-Henrik Sundin.

Det viktigaste symptomet att hålla särskilt uppsikt på är Blod i urinen. Så titta innan du spolar!

Ett av hindren för snabb diagnos av urinblåsecancer är relaterat till symtomen och hur människor reagerar på dem, särskilt som vissa av symtomen inte kopplas till cancer i urinblåsan. Upptäckten av exempelvis blod i urinen, smärtsam och oregelbunden urinering kan alla förväxlas med andra tillstånd.

Mer information:

Blåscancerförbundet

World bladder Cancer Patient Coalition

[1] https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/dokument-webb/statistik/cancer-i-siffror-2023.pdf

[2] https://www.cancerfonden.se/om-cancer/statistik#dodlighet

Frågor:

Carl-Henrik Sundin, ordförande Blåscancerförbundet. 0702 67 91 67, ch.sundin@blascancerforbundet.se

Annika Eliasson, presskontakt Blåscancerförbundet. 0702 35 43 35, annika.eliasson@rmpmedia.se

Blåscancerförbundet är en svensk patientförening för dem som fått cancer i urinblåsan. Cancerföreningen verkar ideellt. Blåscancerförbundets ändamål och uppgift är att verka för att förebygga, bekämpa och mildra effekterna av cancer i urinblåsa och urinvägar samt att verka för en förbättrad vård och livssituation för målgruppens drabbade.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.