Connect with us

Marknadsnyheter

Kommuniké från årsstämma i Internationella Engelska Skolan i Sverige Holdings II (publ) den 21 november 2019

Published

on

Vid årsstämman i Internationella Engelska Skolan i Sverige Holdings II (publ) i Stockholm beslutade aktieägarna följande:

Fastställande av räkenskaperna för 2018/2019 och ansvarsfrihet

Resultat- och balansräkningarna samt koncernresultat- och koncernbalansräkningarna för 2018/2019 fastställdes och styrelsen och de verkställande direktörerna beviljades ansvarsfrihet för 2018/2019 års förvaltning.

Resultatdisposition

Årstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att de till årsstämmans förfogande stående medlen om 523 804 301 kronor disponeras så att 1,16 kronor per aktie, totalt 46 458 000 kronor, utbetalas till aktieägarna och att bolagets återstående fria egna kapital, 477 346 301 kronor, överförs i ny räkning. Som avstämningsdag för rätt att erhålla utdelning beslutades måndagen den 25 november 2019.

Styrelseval, revisorsval, styrelsearvode och revisorsarvode

Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsen ska bestå av sju ordinarie styrelseledamöter, utan suppleanter, samt att bolagets ska ha en revisor, utan suppleanter.

Birker B. Bahnsen, Maria Rankka, Brian Hatch, Peter Wikström och Lars Strannegård omvaldes och Carola Lemne och Robert Clark nyvaldes, i enlighet med valberedningens förslag, till ordinarie styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Carola Lemne nyvaldes till styrelseordförande. Revisionsbolaget KPMG AB nyvaldes som revisor, och det noterades att auktoriserade revisorn Håkan Reising kommer vara huvudansvarig revisor.

Årsstämman beslutade vidare, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsearvode ska utgå med totalt 1 850 000  kronor, fördelat enligt följande: 500 000 kronor till styrelsens ordförande och 250 000 kronor vardera till övriga ledamöter som inte är anställda i bolaget. Arvode för kommittéarbete ska utgå med 100 000 kronor till ordföranden i revisionsutskottet. Birker B. Bahnsen avstod frivilligt från att erhålla något arvode. Årsstämman beslutade även, i enlighet med valberedningens förslag, att revisorsarvode ska utgå enligt godkänd räkning.

Riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare

Årsstämman beslutade att anta riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare i enlighet med styrelsens förslag. Riktlinjerna innebär i korthet att Internationella Engelska Skolan ska erbjuda en marknadsmässig totalkompensation som möjliggör att kvalificerade ledande befattningshavare kan rekryteras och behållas. Ersättningar inom Internationella Engelska Skolan ska vara baserade på principer om prestation, konkurrenskraft och skälighet. Rörlig ersättning ska inte förekomma.

Emissionsbemyndigande

Årstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att – vid ett eller flera tillfällen och fram till nästa årsstämma – besluta om att öka bolagets aktiekapital genom nyemission av aktier i sådan utsträckning att det motsvarar en utspädning av det antal aktier som var utestående vid tidpunkten för kallelsen till årsstämman uppgående till högst 10 procent. Nyemission av aktier ska kunna ske med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt samt med eller utan bestämmelse om apport eller kvittning eller andra villkor.

Återköps- och överlåtelsebemyndigande

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om ett bemyndigande för styrelsen att – vid ett eller flera tillfällen och längst fram till nästa årsstämma – besluta om återköp och överlåtelse av egna aktier. Förvärv får endast ske på Nasdaq Stockholm och får endast ske till ett pris inom det vid var tid gällande kursintervallet. Överlåtelser får ske på Nasdaq Stockholm och får också ske på annat sätt, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, mot kontant betalning eller mot betalning genom kvittning eller med apportegendom, eller annars med villkor.

Ytterligare information från årsstämman

Den presentation som tillförordnad VD Cecilia Marlow höll vid årsstämman finns även tillgänglig på Internationella Engelska Skolans webbplats, https://corporate.engelska.se/. Protokollet från årsstämman kommer vidare hållas tillgängligt på Internationella Engelska Skolans webbplats senast två veckor efter årsstämman.

För mer information, vänligen kontakta:

Emma Rheborg, Kommunikations- och IR-chef IES
Telefon: +46 768 511 540
E-post: emma.rheborg@engelska.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 november 2019 kl 18.00 CET.

Om Internationella Engelska Skolan

Internationella Engelska Skolan, IES, är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med cirka 26 800 elever i 37 skolor samt cirka 2 500 elever i skolorna i Spanien.

IES i Sverige bedriver skolverksamhet från förskoleklass i grundskolan till och med gymnasiets tredje årskurs. Huvudinriktningen är på årskurserna 4-9, vad som internationellt benämns ”middle school”. Inom grundskolan är IES den ledande enskilda huvudmannen, med 17 av de 20 största friskolorna i Sverige. Ifråga om resultat på de nationella proven i årskurs 9 presterar IES långt över snittet för skolor i Sverige.

Internationella Engelska Skolan grundades 1993 och är inne på sitt 27:e verksamhetsår. Skolorna har under alla år präglats av tre starka övertygelser hos grundaren Barbara Bergström:

  • Att det ska råda ordning och arbetsro, så att lärare kan undervisa och elever lära
  • Att eleverna ska lära sig fullt behärska engelska språket, som är nyckeln till världen
  • Att eleverna ska mötas av höga akademiska förväntningar och mål

Upp till hälften av undervisningen i Sverige bedrivs på engelska, av lärare som har engelska som modersmål. Drygt 800 lärare med kvalificerad utländsk lärarexamen – från främst Kanada, USA, Storbritannien och Sydafrika – undervisar i IES-skolorna.

Verksamheten har uppvisat en stark tillväxt i antal elever. Omsättningen har de senaste tio åren ökat med i snitt 19% per år. Under det senaste räkenskapsåret 2018/2019, som avslutades den 30 juni 2019, uppgick omsättningen till 2 781,1 Mkr, vilket är en ökning med cirka 18% från föregående år. I kön för att få en plats under nuvarande och kommande år fanns per den 30 september 2019 cirka 204 700 anmälningar.

Internationella Engelska Skolan är sedan 2016 noterad på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, med kortnamnet ”ENG”.

Största ägare av IES är amerikanska TA Associates, nära knutet till ledande universitet och stiftelser i USA, grundaren Barbara Bergström samt Paradigm Capital AG med olika fonder. Bland de tio största ägarna i övrigt fanns i slutet av september 2019 också Swedbank Robur fonder och AMF Försäkring & Fonder (ägt gemensamt av LO och Svenskt Näringsliv).

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från årsstämman 2024

Published

on

By

RaySearch Laboratories AB:s (publ) årsstämma 2024 hölls den 22 maj 2024 i Stockholm. Följande beslut fattades.

Det beslutades att omvälja Carl Filip Bergendal, Johan Löf, Günther Mårder, Britta Wallgren och Hans Wigzell till styrelseledamöter i bolaget samt att omvälja Hans Wigzell till styrelsens ordförande.

Årsstämman fastställde balans- och resultaträkningarna och styrelseledamöterna och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet. Det beslutades, i enlighet med styrelsens förslag, om utdelning om 2 kronor per aktie (varav 0,70 kr per aktie i ordinarie utdelning och 1,30 kronor per aktie i extra utdelning) och att resterande ansamlade vinstmedel, uppgående till 116 836 744 kronor, skulle balanseras i ny räkning. Avstämningsdag för utdelningen fastställdes till den 24 maj 2024.

Det beslutades att arvode till styrelseledamöter som inte uppbär lön från något bolag i koncernen ska utgå med 840 000 kronor till styrelsens ordförande och 300 000 kronor till var och en av de övriga bolagsstämmovalda ledamöterna.

Det beslutades, i enlighet med styrelsens förslag, att omvälja revisionsbolaget Deloitte AB till revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Vidare beslutades att arvode till revisorerna ska utgå enligt godkänd räkning.

Årsstämman beslutade även att godkänna styrelsens ersättningsrapport för 2023.

Mer information och fullständig dokumentation kring årsstämman finns tillgängligt på www.raysearchlabs.com.

För mer information vänligen kontakta: 
Johan Löf, grundare och vd, RaySearch Laboratories AB (publ) 
Tel: +46 (0) 8 510 530 00 
johan.lof@raysearchlabs.com  
 
Annika Blondeau Henriksson, interim CFO, RaySearch Laboratories AB (publ) 
Tel: +46 (0) 8 510 530 00
annika.henriksson@raysearchlabs.com  

Om RaySearch 
RaySearch Laboratories AB (publ) är ett medicintekniskt företag som utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. RaySearch marknadsför RayStation®* dosplaneringssystem (TPS) och onkologiinformations-systemet (OIS) RayCare®*. De senaste tilläggen i RaySearchs produktlinje är RayIntelligence® och RayCommand®*. RayIntelligence är ett molnbaserat analyssystem för onkologi (OAS) som cancerkliniker kan använda för att samla in, strukturera och analysera data. Behandlingsstyrsystemet (TCS) RayCommand är utformat som en länk mellan behandlingsmaskinen och systemen för dosplanering och onkologiinformation. 

Programvara från RaySearch har sålts till drygt 1 000 kliniker i 43 länder. Företaget grundades år 2000 som en avknoppning från Karolinska Institutet i Stockholm och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003. Mer information finns på raysearchlabs.com

* Regulatoriskt godkännande krävs på vissa marknader. 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Flaggningsmeddelande i Hunter Capital AB (publ)

Published

on

By

Hunter Capital AB (publ) (”Hunter Capital eller Bolaget”) meddelar härmed att Bolagets VD, Milad Pournouri, utfört en flytt av aktier till Avanza Pension och genom erhållandet av tilläggsköpeskilling avseende förvärvet av Social Assets Intl. AB innehar 10,00% av röstetalet i Bolaget.

Efter den utförda flytten till Avanza Pension samt erhållandet av tilläggsköpeskillingen uppgår Milad Pournouris totala innehav i Bolaget till 1 362 663 aktier vilket motsvarar 38,49% av Bolagets aktier. 1 008 613 aktier som förvaras hos Avanza Pension, motsvarande 28,49% av Bolagets aktier, medför ingen rösträtt. Genom erhållandet av tilläggsköpeskillingen ökar Milad Pournouris röstetal i Bolaget från 321 694 aktier, motsvarande 9,09% av Bolagets aktier och röster till 354 050 aktier, motsvarande 10,00% av Bolagets aktier och röster.

För mer information, vänligen kontakta:
Milad Pournouri, VD
E-mail: milad.pournouri@huntercapital.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké årsstämma 2024-05-22

Published

on

By

Enligt kallelse publicerad den 24 april 2024 avhölls årsstämman i Sustainion Group AB, org. Nr. 556405-9367, den 22 maj 2024.

Vid årsstämman fattades beslut enligt nedan. För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till kallelsen till stämman samt fullständiga förslag till beslut, som tidigare har publicerats och finns tillgängliga på bolagets hemsida, www.sustainion.se.

Resultatdisposition

Årsstämman beslutade att fastställa den framlagda resultaträkningen och balansräkningen samt koncernens resultat- och balansräkning. Stämman beslutade vidare att överföra bolagets fria egna kapital i en ny räkning.

Ansvarsfrihet

Stämman beslutade att ge ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och verkställande direktören för verksamhetsåret 2023-01-01 till 2023-12-31.

Val av styrelse och revisor

Stämman beslutade att styrelsen oförändrat ska uppgå till 6 ledamöter utan några suppleanter.
Följande personer valdes av stämman till styrelse:

–          Magnus Greko                – Omval styrelsens ordförande

–          Ewa Linsäter                   – Omval

–          Göran Nordlund              – Omval

–          Henrik Pålsson               – Omval

–          Carl Schneider                – Omval

–          Anna Skarenhed             – Nyval

Brodde Wetter lämnar sin styrelseplats men kvarstår som föredragande VD och koncernchef.

Stämman beslutade även att välja Frejs Revisorer AB som revisionsbolag med huvudansvarig revisor Jonas Hann.

Fastställande av arvoden till styrelsen och revisor

Stämman beslutade att styrelsearvode ska utgå med 85 950 kronor (ett och ett halvt prisbasbelopp) vardera, totalt 171 900 konor, till de externa styrelseledamöterna Anna Skarenhed och Ewa Linsäter för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Övriga styrelseledamöter som även är större aktieägare i Bolaget ska inte erhålla något styrelsearvode. Vidare beslutades att arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

Fastställande av principer för val av ledamöter till valberedning.

Stämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag att inte göra några ändringar i gällande valberedningsinstruktion. Valberedningens sammansättning offentliggörs senast sex (6) månader före årsstämman.

Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier

Stämman beslutade att bemyndiga styrelsen att med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av totalt högst tjugo (20) procent av totalt antal utestående aktier i Bolaget vid tidpunkten för emissionsbeslutet. Sådan emission kan göras i samband med företagsförvärv eller för att finansiera framtida expansion.

Vid stämman var ca 66,7 procent av Sustainions aktier och röster representerade.

Göteborg den 22 maj 2024

Styrelsen

För ytterligare information:
Brodde Wetter

VD och koncernchef
Sustainion Group AB
070-799 78 72
brodde.wetter@sustainion.se

Kort om Sustainion Group:
Sustainion Group AB investerar i teknikbolag för en säker och hållbar framtid. Verksamheten bedrivs idag i fyra dotterbolag:
– EHC Teknik AB, som tillverkar och utvecklar partikelfilter och avgasfilter för fordon som används i inomhusmiljö
– EnviroClean Sweden AB, som tillverkar och utvecklar gas- och rökanalysatorer samt partikelmätare för fordonskontroll
– Elpro i Alingsås AB, som bygger apparatskåp och avancerade automationslösningar
– EWF Eco AB, som erbjuder Smart City-produkter såsom den smarta soptunnan Bigbelly och säkra laddskåp,

samt smart belysning genom dotterbolaget Leading Light AB
Sustainion Group är listat på Spotlight Stock Market med tickern SUSG
Läs mer på:
www.sustainion.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.