Connect with us

Marknadsnyheter

LightAir AB (publ) byter verkställande direktör och utser ny styrelseordförande

Published

on

Styrelsen i LightAir AB har som tidigare meddelats beslutat utse styrelsens ordförande Lars Liljeholm till ny verkställande direktör samt till ny ordförande utse styrelseledamoten Bengt Holmqvist.

Bytet av verkställande direktör och styrelseordförande sker den 16 januari 2020 och tidigare VD Mikael Pérez står, som meddelats den 13 november 2019, till bolagets förfogande i erforderlig omfattning under perioden januari – maj 2020.

Under 2019 har VD och styrelsen gjort en genomgång och bearbetning av LightAirs verksamhet, affärsmodell, bemanning och målsättning. Genomgången beräknas vara klar under januari-februari. Verksamheten uppgraderas mot en avsevärt högre ambitionsnivå särskilt avseende försäljning och marknadsanpassad produktutveckling. Det nyligen publicerade förvärvet med utökade rättigheter för CellFlow-teknologin öppnar den dominerande delen av marknaden som efterfrågar luftrenare med konventionell fläkt-filter-teknik.

Lars Liljeholm, ny verkställande direktör, har under 2018 – 2019 varit VD för Marioff Skandinavien AB, en världsledande pionjär inom brandskyddsteknik, som ingår i det USA-baserade United Technologies Corporation. Lars har innan dess innehaft ledande positioner inom försäljning och projektledning på Ahlsell Sverige AB (2015 – 2018) samt arbetat som VD för IMA Group AB (2013 – 2015). Lars är ingenjör med examen från KTH och har en gedigen erfarenhet av försäljning och marknadsföring.

Bengt Holmqvist, ny styrelseordförande, har varit engagerad i LightAir-koncernen sedan starten. Under 2006 – 2016 har han under olika perioder verkat som styrelsens ordförande, VD, ekonomichef och styrelseledamot. Bengt har under de senaste trettio åren även haft olika funktioner i startup-bolag såväl som börsnoterade bolag såsom Invik AB (Kinnevik gruppen), Paynova AB, Cellpoint Connect AB och Widespace AB. Bengt är ingenjör och har studerat juridik och ekonomi vid Stockholms universitet.

LightAirs tidigare verkställande direktör, Roger Sogge, har också anställts som ansvarig för försäljning och marknadsföring. Roger har en grundläggande kunskap om LightAirs utvecklade teknologier och produkter liksom tidigare etablerade kontakter och distributionskanaler i Asien, USA och Europa.

”Jag vill tacka för förtroendet att få leda den fortsatta utvecklingen av bolaget. Jag ser en stor potential i en starkt växande global marknad för luftrenare där LightAirs två annorlunda teknologier och produktportföljer har unika konkurrensfördelar, vilket skall kunna generera ett betydande mervärde för bolaget. Initialt gäller det att förstärka försäljningsarbetet och samtidigt balansera kostnaderna för att snarast möjligt uppnå ett positivt kassaflöde. Utmaningen är också att positionera LightAirs varumärke och produkter bland ett stort antal befintliga konkurrenter på de olika marknaderna i Asien, Europa och Nordamerika”, säger Lars Liljeholm, tillträdande VD i LightAir.

”Jag ser fram emot att det nya teamet med VD i spetsen nu ska kunna intensifiera försäljning och produktutveckling. Den globala efterfrågan växer med mellan 10 – 15 procent per år drivet av de växande luftmiljöproblemen. Med befintliga och planerade produkter kan LightAir nu i stabil takt expandera verksamheten. De nya CellFlow-produkterna i kombination med vidareutvecklade IonFlow-produkter är väl anpassade för de olika marknadssegmenten: konsumenter, kommersiella- och industriella applikationer”, säger Bengt Holmqvist, ny styrelseordförande i LightAir.

För ytterligare information kontakta:

Lars Liljeholm
VD, LightAir AB (publ)
0708-28 61 96
lars.liljeholm@lightair.com

Bengt Holmqvist
Styrelseordförande, LightAir AB (publ)
bengt.holmqvist@lightair.com

Martin Eliasson
Ekonomichef, LightAir AB (publ)
0766-36 94 90
martin.eliasson@lightair.com

Offentliggörande:

Denna information är sådan information som bolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 januari 2020 kl. 16:00 CET.

Om LightAir

LightAir AB (publ) har som mission att förbättra människors hälsa och välbefinnande genom att utveckla och sälja effektiva luftrenare för alla typer av miljöer. Produkterna är baserade på två unika och patenterade teknologier. Bolagets aktie är listad på Nordic MTF (Nordic Growth Market AB) under kortnamnet LAIR. Läs mer på www.lightair.com.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Förvaltningstext Årsredovisning för 2023

Published

on

By

Sammanfattning

PharmaLundensis har framgångsrikt utvecklat Phal-501, som kan bli en ny, effektiv och mild behandling för att binda upp och utsöndra tungmetaller såsom kvicksilver från kroppen. Detta förväntas återställa hälsan vid KOL, kronisk bronkit och flera andra sjukdomar. Bolaget har erhållit positiv granskningsrapport från Europeiska Patentverket. Kliniska studier planeras att inledas under 2025.

Förberedelserna inför PharmaLundensis första kliniska studie med Phal-501 pågår för fullt. Receptet för att tillverka stora mängder substans blir snart färdigt. Att utveckla denna syntes har varit ett stort arbete som krävt hög kemisk expertkompetens. Europeiska patentverket EPO har meddelat att substanser i vår patentansökan går att patentskydda.

Vi har även satt igång förberedelser till stabilitetstester av Phal-501. Det är viktigt att vi kan visa att ämnet är stabilt och inte benäget att brytas ner vid vanlig förvaring. Annars kanske det måste förvaras i -80 graders frys, vilket komplicerar hanteringen avsevärt. Vi planerar även att genomföra ett antal analyser för att visa att ämnet är rent och inte innehåller några lösningsmedelsrester, rester från tillverkningen eller andra föroreningar. Ju renare ämnet är desto lättare blir det för oss att få godkänt substansen som läkemedel. Vidare kommer ett antal djurförsök att krävas för att fastslå att ämnet inte har någon lokal påverkan på mag-tarmkanalens slemhinna. Även GMP-tillverkning av testsubstansen måste göras för att säkerställa dess kvalitet och renhet.

Phal-501 har ursprungligen utvecklats för att binda upp och utsöndra organiska kvicksilverföreningar från kroppen. En intressant fråga som dykt upp nyligen är om Phal-501 även kan binda andra, liknande tungmetaller såsom bly och kadmium. Dessa tungmetaller har stora kemiska likheter med kvicksilver, och kan bindas upp med flera av dagens svaga chelerare (tungmetallbindare) precis som kvicksilver. Vi avser att testa några bly- och kadmiumföreningar för att fastställa effekten av PHAL-501. Vid positiva resultat öppnar sig en ny, gigantisk marknad för PHAL-501! Som exempel kan nämnas att varje år dör det närmare 1 miljon människor av blyförgiftning, främst orsakad av industriell exponering. Vidare har 800 miljoner barn så höga blyhalter i blodet att det riskerar att hämma deras intellektuella och känslomässiga utveckling. En ny, effektiv och mild behandling i form av Phal-501 skulle vara perfekt för dessa grupper!

PharmaLundensis befintliga kapital förväntas räcka fram mot början av nästa år, under förutsättning av låg aktivitet i bolaget. För att kunna driva projekten med full fart behövs det dock ytterligare resurser, vilket skulle kunna erhållas till exempel genom nyemission av aktier eller konvertibler.

Jag tror att Phal-501 kan bli till ett utmärkt läkemedel mot både KOL, kronisk bronkit och flera andra sjukdomar! Jag ser fram emot att dra igång kliniska studier med Phal-501 under 2025!

Continue Reading

Marknadsnyheter

Enorama Pharma AB (publ) offentliggör årsredovisning och revisionsberättelse

Published

on

By

Styrelsen och verkställande direktören för Enorama Pharma AB (publ), org.nr. 556716-5591, offentliggör härmed årsredovisning och revisionsberättelse för räkenskapsåret 2023.

Årsredovisningen och revisionsberättelsen kan laddas ner från bolagets hemsida www.enorama.se (www.enorama.se/finansiell-rapport) eller via pdf-filen i detta pressmeddelande.

KONTAKT

Enorama Pharma AB (publ)

Annette Agerskov, verkställande direktör

info@enorama.se

Södra Förstadsgatan 1, 211 43 Malmö

www.enorama.se

Enorama Pharma AB är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ): +46 (0)73 856 42 65, certifiedadviser@carnegie.se.

OM ENORAMA PHARMA

Enorama Pharmas mål är att bli en ledande global leverantör av konsumentvänliga nikotinersättningsprodukter. Affärsidén är att utveckla och sälja såväl medicinska tuggummin som icke-medicinska, tobaksfria nikotinprodukter och erbjuda dessa både som Private Label och under egna varumärken. För mer information, besök www.enorama.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Slottsviken publicerar årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen får härmed avge årsredovisning avseende räkenskapsåret 2023

Årsredovisningen finns tillgänglig på Bolagets webbplats www.slottsviken.se

För mer information kontakta:

Jakob Österberg, VD

Slottsviken Fastighetsaktiebolag (publ)

Telefon 018-19 49 50

E-post jakob.osterberg@slottsviken.se

 
Om Slottsviken Fastighetsaktiebolag:

Slottsviken är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och utvecklar attraktiva fastigheter i stadsnära områden. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Göteborg. Slottsviken är noterat på Spotlight Stock Market sedan 1997 och handlas via banker och fondkommissionärer.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.