Connect with us

Marknadsnyheter

Bryggerikoncernen AB InBev väljer Absolicons teknik för att minska energikostnader och koldioxidutsläpp

Published

on

Världens största bryggerikoncern, AB InBev, ska tillsammans med Greenline Africa och Absolicon bygga en solvärmeanläggning i södra Afrika. Det långsiktiga målet är att dramatiskt minska koncernens koldioxidutsläpp.

Beskedet att Absolicon solfångare T160 har valts ut kom efter att Greenline Africa i konkurrens med 1000 andra företag bjudits in att presentera Absolicons teknik för AB InBevs högsta ledning i New York. Bryggerikoncernen har ca 175 000 anställda och över 200 bryggerier i 50 olika länder.

Absolicons teknik ingår nu i AB InBevs initiativ 100+ Accelerator där minskade koldioxidutsläpp är ett av sex utpekade fokusområden. Av över tusen ansökningar valdes Greenline tillsammans med Absolicon ut som ett av sjutton företag till konferensen i New York. På plats där träffade deltagarna AB InBevs högsta ledning för att diskutera samarbete och förhandla om finansiering av projekt. Varje företag som kvalificerade sig fick löfte om $100 000 (ca 1 MSEK).

Den mindre solfångarinstallationen som nu AB InBev skall installera kommer att förse Maputo Brewery i Mozambique med värme för flaskrengörning och minska företagets värmerelaterade utsläpp av koldioxid. Solvärmesystemet skall installeras sommaren 2020.
Efter utvärdering av det mindre solfångarfältet vid fabriken är nästa steg ett solvärmesystem om drygt 20 000 kvm med kapacitet att spara 6 000 ton CO2 per år.

I juni 2019 tecknade Absolicon ett ramavtal med Greenline Africa om förvärv av en produktionslina som tillverkar Absolicons koncentrerande solfångare T160 för solfångarfält på plats i regionen. Överenskommelsen med InBev är ett resultat av en av de processer som Greenline drivit för att uppfylla de steg som beskrivs i ramavtalet med Absolicon.
 

Med detta besked som underlag kan Absolicon precisera tidsplanen för produktionslinan i Sydafrika. Eftersom AB InBev inväntar utvärdering efter 6 månaders drift av det lilla solfångarfältet kommer produktionslinan vara i drift i Sydafrika under 2021 vilket är något senare än tidigare kommunicerats.

Denna information är sådan information som Absolicon Solar Collector AB är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 14 februari 2020.

Joakim Byström vd Absolicon Solar Collector AB

E-post: joakim@absolicon.com
tel: 0611-557000

Pressbilder: https://www.absolicon.se/nyheter/pressbilder/ 

Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag, specialiserat på koncentrerad solvärme. Solfångaren T160 arbetar upp till 160°C och har den högsta optiska verkningsgraden som någonsin uppmätts för ett kommersiellt tillgängligt litet paraboliskt tråg. Absolicon har uppnått banbrytande prestanda och levererat en första produktionslina till den kinesiska provinsen Sichuan och byggt en robotiserad produktionslina i Sverige för demonstration för intresserade kunder och för egen tillverkning av solfångare. Tre ramavtal har tecknats för leverans av produktionslina till Sydafrika, Kenya respektive Cypern. Varje produktionslina har kapacitet att producera en solfångare var sjätte minut, 50 MWp(th) årligen. Företaget kombinerar solenergiforskning med försäljning av solfångarfält till industrier som behöver hetta och ånga samt kompletta robotiserade produktionslinor för T160.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Tivola Games avyttrar mobilspelsportföljen för ca 8,2 miljoner kr

Published

on

By

Jumpgates portföljbolag Tivola Games har ingått ett avtal med Trophy Games om att avyttra mobilspelsportföljen för ca 8,2 miljoner kronor (700 tusen EUR). Portföljen innehåller bolagets speltitlar som bygger på en ”free-to-play” modell. Försäljningspriset överstiger det bokförda värdet av portföljen.

”Tivola Games har, i linje med Jumpgate i övrigt, genomgått en stor förändring under senare tid till följd av det strategiska fokuset på premiumspel främst för PC och konsol. Vi har inte längre den organisation som krävs för att stötta den free-to-play baserade portföljen med live ops och player engagement. Därför bedömer vi att portföljen får ett bättre hem hos Trophy Games. Försäljningen får inte någon påverkan på de premiumversioner av spelen för andra plattformar än mobil, som vi har utvecklat i samarbete med NACON. Genom affären frigör vi kapital som kan användas i huvudsak för att nedbetala lån och stärka balansräkningen i Jumpgate”, säger Florian Bohn, VD Tivola Games och CFO/COO Jumpgate.

För ytterligare information

Harald Riegler VD, Jumpgate AB Telefon: 0705 – 54 73 33 E-post: harald@jumpgategames.se

Om bolaget

Jumpgate AB är en oberoende grupp av spelutvecklingsbolag som grundades 2011 och omfattar fem spelstudios: Nukklear (Hannover), Tivola Games (Hamburg), gameXcite (Hamburg), Funatics (Düsseldorf) samt Tableflip Entertainment (Visby). Koncernen producerar och förlägger egna spel samt utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Gruppens bolag har etablerade samarbeten med starka industripartners och spännande produktportföljer med stor potential. Koncernen verkar på den globala marknaden, distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk. För mer information se: www.jumpgategames.se

Denna information är sådan information som Jumpgate AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 maj 2024 klockan 13:30 CEST.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Årsstämma i KlaraBo Sverige AB den 3 maj 2024

Published

on

By

Årsstämma i KlaraBo Sverige AB ägde rum fredagen den 3 maj 2024. Fullständig information och handlingar kring stämmans beslut finns på bolagets hemsida, www.klarabo.se. Samtliga beslut som årsstämman fattade överensstämmer med de förslag som presenterades i kallelsen.

Fastställande av resultaträkning och balansräkning samt ansvarsfrihet

Årsstämman fastställde resultat- och balansräkningarna för moderbolaget och koncernen för föregående räkenskapsår. Styrelseledamöterna och den verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för samma period.

Disposition av vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen

Årsstämman beslutade att ingen utdelning ska utgå för föregående räkenskapsår och att till årsstämmans förfogande stående vinstmedel balanseras i ny räkning.

Styrelse

Till styrelseledamöter omvaldes Lennart Sten, Anders Pettersson, Lulu Gylleneiden, Mats Johansson, Joacim Sjöberg, Sophia Mattsson-Linnala samt Per Håkan Börjesson. Årsstämman omvalde Lennart Sten till ordförande för styrelsen.

Styrelsearvode

Årsstämman beslutade att styrelsearvode ska utgå med 440 000 kronor till styrelseordföranden och med 220 000 kronor vardera till övriga styrelseledamöter som inte är anställda i bolaget. Årsstämman beslutade vidare att arvode ska utgå med 100 000 kronor till revisionsutskottets ordförande samt 80 000 kronor vardera till revisionsutskottets övriga ledamöter. Till ersättningsutskottets ledamöter ska arvode utgå med 45 000 kronor vardera.

Revisor

Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB omvaldes till revisor för tiden intill slutet av nästkommande årsstämma. Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB har meddelat att Mats Åkerlund kommer att vara huvudansvarig revisor. Revisorns arvode utgår enligt godkänd räkning.

Godkännande av ersättningsrapport

Årsstämman beslutade att godkänna styrelsens ersättningsrapport.

Emissionsbemyndigande

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma, fatta beslut om nyemission av stamaktier av serie B, eller teckningsoptioner eller konvertibler avseende sådana aktier, om sammantaget högst 20 procent av aktiekapitalet vid tidpunkten för stämmans beslut om bemyndigande. Styrelsen ska kunna besluta om emission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och/eller med bestämmelse om apport, kvittning eller annars med villkor. Förslaget med övriga villkor framgår i sin helhet i kallelsen till årsstämman.

Bemyndigande för styrelsen att förvärva och överlåta egna aktier

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om bemyndigande för styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen intill nästkommande årsstämma, besluta om förvärv och överlåtelse av bolagets egna aktier. Förvärv ska ske på Nasdaq Stockholm till ett pris per aktie som ligger inom det vid var tid registrerade kursintervallet, det vill säga intervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs, och får ske av högst så många aktier att bolaget efter varje förvärv innehar högst tio procent av samtliga aktier i bolaget. Överlåtelse ska ske genom handel på Nasdaq Stockholm eller på annat sätt med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och får omfatta samtliga egna aktier som bolaget innehar. Förslaget med övriga villkor framgår i sin helhet i kallelsen till årsstämman.

Incitamentsprogram innefattande riktad nyemission samt överlåtelse av teckningsoptioner

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om ett långsiktigt incitamentsprogram för anställda i bolaget, innefattande en riktad nyemission av högst 2 000 000 teckningsoptioner till bolaget och vidareöverlåtelse av teckningsoptioner till deltagarna i incitamentsprogrammet. Överlåtelsen av teckningsoptionerna till deltagarna i incitamentsprogrammet ska ske till marknadsvärde.

Varje teckningsoption berättigar under perioden från och med den 1 november 2027 till och med den 31 december 2027 till teckning av en (1) ny aktie av serie B i bolaget till en teckningskurs motsvarande 170 procent av den volymvägda genomsnittliga betalkursen för bolagets aktie av serie B på Nasdaq Stockholm under de fem (5) handelsdagar som föregår den dag då deltagare i teckningsoptionsprogrammet förvärvar teckningsoptioner från Bolaget. Bolagets aktiekapital kan komma att öka med högst 100 000 kronor, vilket motsvarar en utspädningseffekt om högst cirka 1,5 procent baserat på antalet aktier i Bolaget efter utnyttjandet av teckningsoptionerna. Förslaget med övriga villkor framgår i sin helhet i kallelsen till årsstämman.

För mer information:
Andreas Morfiadakis, VD KlaraBo
andreas.morfiadakis@klarabo.se
+46 76 133 16 61

Om KlaraBo

KlaraBo är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet. Strategin är att i regioner med befolkningstillväxt och stark arbetsmarknad förvärva befintliga bostadsfastigheter liksom mark för nyproduktion. Våra nyproducerade bostäder är egenutvecklade och ytsmarta, vilket bidrar till rimliga hyror. Såväl lägenheter som husens gestaltning utformas efter lokala behov i samarbete med kommunen. Nyproduktionen håller hög hållbarhetsstandard, eftersom byggnation sker främst i trä. KlaraBo är en långsiktig fastighetsägare. KlaraBo är noterat på Nasdaq Stockholm och handlas under symbolen KLARA B.

Continue Reading

Marknadsnyheter

World TOURN ASA lanserar Baud samt får investering

Published

on

By

World TOURN ASA lanserar Baud samt får investering

En innovativ audio produkt inom gaming och musik. Pernilla och Niclas Nyrensten grundare av RVRC går in och investerar i bolaget. Produkten lanseras på en global marknad 11e Maj 2024.

Pernilla och Niclas Nyrensten investerar genom bolag 13 478 212 SEK till en post money värdering om 166 639 712 SEK i den nya satsningen Baud.

Detta initiativ har varit under utveckling under en längre tid och kommer nu att lanseras 11e maj 2024. Baud är en innovativ audio produkt designad för användning inom musik, gaming och sport. Produkten är framtagen av ett välrenommerat team av designers och ingenjörer som har vunnit flertalet priser inom ljud världen över. 

Mer information kommer att finnas på Bolaget och produktens hemsida: https://baud.audio

”Det känns väldigt spännande att nu äntligen få lansera och gå in i den kommersiella fasen med vår audio produkt som nu ska nå ut till alla gamers och musikintresserade världen över. Baud är en innovativ produkt som skapats och ska bli mycket spännande att få visa världen. Pernilla och Niclas har varit ett fantastiskt strategiskt stöd och bollplank. Dem tillsammans med andra mycket kompetenta grundare har gjort detta möjligt. Vi är glada att de nu går in som investerare med både kompetens och kapital, vilket gör att vi nu kan accelerera. ” – Robin Stenman 

“Baud är en mycket spännande och innovativt teknikbolag inom gaming, musik och ljud. Vi har jobbat med produkten och bolaget ett tag nu och investeringen sker i samband med lansering och den kommersiella fas vi nu befinner oss i. Baud är framtaget i samarbete med prisbelönta entreprenörer som verkar i tekniksektorn. Vi tror på Bauds användarvänlighet och dess banbrytande teknik och ser fram emot att berätta mer sen 11e maj när lanseringen sker.” – Pernilla Nyrensten 

Ägande
Efter investeringen äger World TOURN ASA cirka 59% av Baud
World TOURN ASA ägs av Pernilla och Niclas Nyrensten genom bolag, Atlantic Swiss och TOURN.

//
Robin Stenman
VD , Tourn International AB (Publ)
ir(at) tourn.com

Certfied advisor
Eminova Fondkommission AB
Biblioteksgatan 3
111 46 Stockholm
+46 (0)8 684 211 00
adviser@eminova.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.