Connect with us

Marknadsnyheter

Fluicell ingår avtal om säkerställande av teckningsoptions­inlösen av serie TO 1 – säkerställer kapitalbehov åtminstone 12 månader framåt

Published

on

 Fluicell AB (publ) (”Fluicell” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget avtalat om säkerställande av teckningsoptioner av serie TO 1 (”TO 1”) inför den lösenperiod som kommer att pågå mellan den 1-22 juni 2020. Fluicell har ingått teckningsförbindelser avseende TO 1 om cirka 4 MSEK, vilka inkluderar teckningsförbindelser från styrelse, ledning, huvudägare samt externa investerare. Bolaget har även avtalat om garantiteckning (top-down) från externa investerare om ytterligare cirka 14 MSEK. Sammantaget har Fluicell därmed avtalat om teckningsförbindelser och garantiteckning motsvarande cirka 18 MSEK (cirka 68 procent av emissionsvolymen beräknat på teckningskurs för TO 1 om 8,50 SEK per nytecknad aktie). Vid fullt nyttjande av TO 1 (till en teckningskurs om 8,50 SEK) bedömer styrelsen att Bolaget kommer att tillföras tillräckligt med rörelsekapital för att i enlighet med gällande målsättningar kunna uppnå positivt kassaflöde och break-even under första halvåret 2022. 

Kortfattat om teckningsoptioner av serie TO 1

Vid extra bolagsstämma i december 2019 beslutades att emittera totalt 3 134 938 teckningsoptioner av serie TO 1. Under den kommande nyttjandeperioden har innehavare av TO 1 möjlighet att, för varje teckningsoption, teckna en ny aktie i Fluicell. Varje aktie tecknas till ett pris som uppgår till 75 procent av den genomsnittliga volymvägda kursen för aktien enligt Nasdaq First North Growth Markets officiella kursstatistik under en period om tio handelsdagar som slutar den 28 maj 2020. Teckningskursen ska inte överstiga 9,90 SEK per aktie och inte understiga 8,50 SEK per aktie. Optionsinnehavare kommer att ha möjlighet att nyttja TO 1 från och med den 1 juni 2020 till och med den 22 juni 2020, alternativt sälja dem senast den 17 juni 2020. TO 1 som inte nyttjats senast den 22 juni 2020 förlorar sitt värde. Fastställd teckningskurs samt information om hur innehavare går tillväga för att nyttja TO 1 kommer att offentliggöras genom pressmeddelande samt på Bolagets (www.fluicell.com) och Sedermera Fondkommissions (www.sedermera.se) respektive hemsidor innan nyttjandeperioden inleds.

Top-down-garanti och teckningsförbindelser avseende TO 1

Fluicell har erhållit teckningsförbindelser och garantiåtaganden om totalt cirka 18 MSEK, vilket motsvarar cirka 68 procent av den totala emissionslikvid TO 1 kan inbringa (vid en teckningskurs om 8,50 SEK). Teckningsförbindelserna motsvarar cirka 4 MSEK och garantiåtaganden motsvarar cirka 14 MSEK. Teckningsförbindelserna har erhållits från Bolagets största aktieägare (tillika största optionsinnehavare), styrelse, ledning samt externa investerare. Teckningsförbindelser och garantiåtaganden har inte säkerställts via förhandstransaktion, bankgaranti eller liknande.

Garantiteckningen är en s.k. ”top-down-garanti” eller ”toppgaranti”, vilket innebär att om TO 1 nyttjas till cirka 47 procent verkställs garantiteckning för resterande cirka 53 procent upp till fulltecknad TO 1 (vid en teckningskurs om 8,50 SEK). Garantiåtagandet adderas således till gällande teckningsnivå för TO 1 och ämnar säkerställa den sista delen i teckningen i optionslösen för det fall samtliga TO 1 inte nyttjas av befintliga innehavare. För garantiteckningen utgår en kontant premieersättning om tio procent av garanterat belopp.  För det fall garantin aktiveras kommer teckning av aktier från garantitecknarna i praktiken att ske genom en riktad nyemission som genomförs efter att nyttjandeperioden har avslutats för TO 1.  Teckning i sådan riktad nyemission ska ske till den fastställda kursen för TO 1 och endast i den omfattning TO 1 inte nyttjats av befintliga innehavare inom ramen för garantiutfästelsernas fulla belopp. Genom ovanstående åtaganden (teckningsförbindelser samt garantiteckning) säkerställer Fluicell sitt kapitalbehov för åtminstone 12 månader framåt. Förutsatt att samtliga TO 1 nyttjas (till en teckningskurs om 8,50 SEK) bedöms Bolaget tillföras tillräckligt med rörelsekapital för att i enlighet med gällande målsättningar kunna uppnå positivt kassaflöde och break-even under första halvåret 2022. Följande parter har ingått garantiåtagande:

Namn Åtagande (SEK)
Formue Nord Markedsneutral A/S 3,600,000
Polynom Investment AB 1,600,000
JJV Invest AB 1,000,000
Jinderman & Partners AB 1,000,000
Andreas Johansson 1,000,000
Råsunda förvaltning aktiebolag 850,000
Goda Tider AB 700,000
Tonoy Sayeed 600,000
Jimmie Landerman 600,000
Torna Kapital AB 450,000
Peter Nilsson 450,000
Stefan Lundgren 450,000
Jens Olsson 450,000
John Bäck 450,000
Eastbridge Capital AB 450,000
Love Carlsson 350,000

VD Victoire Viannay kommenterar:

”Vi är naturligtvis mycket nöjda över att redan nu erhålla ett så stort och positivt intresse från professionella investerare genom vilket vi säkrar Fluicells kapitalbehov under åtminstone tolv månader. Genom att på detta sätt trygga verksamheten i tider som just nu är turbulenta gör att Fluicell på ett engagerat sätt kan arbeta vidare mot både nära förestående samt långsiktiga värdedrivande målsättningar. Vi upplever att Bolaget befinner sig i en utmärkt position för att fortsätta upprätthålla momentum och genom det kapital Fluicell kan tillföras genom nyttjandet av TO 1 ges verksamheten rätt förutsättningar för att ta Bolaget till nästa nivå”.

Finansiell rådgivare, emissionsinstitut och legal rådgivare 

Sedermera Fondkommission är finansiell rådgivare och emissionsinstitut till Fluicell i samband med kapitaliseringen. Markets & Corporate Law Nordic AB (MCL) agerar legal rådgivare. 

Denna information är sådan information som Fluicell AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 maj 2020.

För mer information, vänligen kontakta:

Victoire Viannay, VD, +46 (0) 763 07 03 27, victoire@fluicell.com

Om Fluicell

Fluicell är ett Göteborgsbaserat bolag som har kommersialiserat en produktportfölj för att bearbeta och studera enskilda celler inom framför allt läkemedelsutveckling. Fluicells befintliga produkter är forskningsinstrumenten BioPen® och Dynaflow® Resolve som redan idag ger forskare möjlighet att studera, bearbeta och mäta läkemedelseffekter i enskilda celler på en unik detaljnivå. Som en vidareutveckling av den befintliga produktportföljen har Fluicell utvecklat en unik högupplöst teknologi för bioprinting i både 2D och 3D under namnet Biopixlar®. Med detta system kan komplexa vävnadsliknande strukturer skapas där positionering av enskilda celler kan kontrolleras. Mer information finns på www.fluicell.com. Fluicells Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market är Mangold Fondkommission AB som kan nås på +46 (0)8-50301550 alternativt via ca@mangold.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Styrelsen i S2Medical AB (publ) har beslutat att bolagets årsredovisning även ska utgöra en kontrollbalansräkning, vilket till följd senarelägger bolagets årsredovisning

Published

on

By

Styrelsen i S2Medical AB (publ) (”S2Medical” eller ”Bolaget”) har i enlighet med aktiebolagslagen (25 kap 13 §), upprättat en kontrollbalansräkning (”KBR”) genom att besluta att balansräkningen i bolagets årsredovisning även skall utgöra en KBR. I syfte att ge Bolagets revisor tillräcklig frist för att möjliggöra denna process har styrelsen valt att senarelägga publiceringen av Bolagets årsredovisning med 6 dagar till den 9 maj 2024.

Beslutet att upprätta KBR grundar sig i att Bolagets egna kapital för närvarande är lägre än hälften av det registrerade aktiekapitalet. Styrelsen ser det inte som sannolikt att denna brist kommer att elimineras enbart genom regleringen av bolagets tillgångar och skulder i samband med genomförandet av den godkända rekonstruktionsplanen. Då både KBR och det positiva utfallet av företagsrekonstruktionen visar på livskraft anser styrelsen att en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital är en tillräcklig åtgärd för att helt eliminera kapitalbristen. Styrelsen avser därför att föreslå en minskning av Bolagets registrerade aktiekapital. Förslaget kommer att inkluderas i kallelsen till Bolagets kommande årsstämma för beslut.

Vi ser positivt på framtiden och jag uppfattar detta som en nödvändig administrativ åtgärd för att justera ett oproportionerligt stort aktiekapital på över 16 miljoner SEK.” Säger Bolagets CEO, Petter Sivlér

Denna information är sådan som S2Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-05-03 20:38 CET.

Kontaktuppgifter
Petter Sivlér – CEO, S2Medical AB (publ)
Telefon: +46 (0)8-70 000 50
E-post: petter.sivler@s2m.se

Certified Adviser
Vator Securities AB
Telefon +46 (0)8-580 065 99
Hemsida: www.vatorsec.se 
Epost: ca@vatorsec.se

Om S2Medical 
S2Medical AB (publ) är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och säljer innovativa sårläkningsprodukter för hela sårläkningsprocessen med fokus på brännskador och kroniska sår. Bolaget har utvecklat eiratex®, ett nytt cellulosabaserat material för läkning av svåra brännskador och kroniska sår. Materialet läker sår effektivt och därmed minskar både lidande för patienter samt kostnader för hälso- och sjukvården. 

Aktiens kortnamn: S2M

Aktiens ISIN-kod: SE0011725084

Continue Reading

Marknadsnyheter

Återkallelse: Santa Maria Tex Mex Style Dip

Published

on

By

Paulig återkallar Santa Maria Dip Tex Mex Style, 250 gram, med bäst före-datum 01/01/2026. Anledningen är att ett antal produkter istället för Tex Mex Style Dip kan innehålla ostdipp, som innehåller allergenen mjölk. Konsumenter uppmanas att reklamera produkten.  

Produkten återkallas som en försiktighetsåtgärd. Ostdippen (Santa Maria Dip Nacho Cheese Style) innehåller mjölk och utgör därmed en hälsorisk för konsumenter som är allergiska mot mjölkprotein.

Visuellt är det enkelt att särskilja produktinnehållet då Dip Tex Mex Style är grön och ostdippen är gul.

Paulig, som äger varumärket Santa Maria, är i kontakt med leverantören av produkten för att säkerställa att åtgärder vidtas för att förhindra att problemet återuppstår.

Ersättning för konsument

Konsumenter ombeds att inte konsumera produkten med det angivna bäst-före-datumet, spara produkten och kontakta Santa Marias Konsumentkontakt för ersättning:

E-mail: konsumentkontakt@santamaria.se
Telefonnummer: 020-67 42 00

Reklamationsformulär på Santa Marias hemsida: https://www.santamariaworld.com/se/om-santa-maria/kontakta-oss/ 

Presskontakt
Eva Berglie
Kommunikationschef
Paulig Scandinavia & Central Europe
0708-99 19 37
eva.berglie@paulig.com

Paulig är ett familjeägt livsmedelsföretag som vill skapa en ny, hållbar matkultur – för både människa och planet. Paulig erbjuder smaker i alla former: kaffe och drycker, Tex Mex och kryddor, snacks och växtbaserade alternativ. Företagets varumärken är Paulig, Santa Maria, Risenta, Poco Loco och Zanuy. Pauligs omsättning uppgick 2022 till 1,1 miljarder euro. Företaget har 2 300 passionerade medarbetare i 13 länder som alla samlas kring syftet For a life full of flavour. www.pauliggroup.com 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kommuniké från H & M Hennes & Mauritz AB:s årsstämma 2024

Published

on

By

H & M Hennes & Mauritz AB höll på fredagen den 3 maj årsstämma under ordförandeskap av advokat Andreas Steen. Årsstämman fastställde styrelsens förslag att dela ut till aktieägarna SEK 6:50 per aktie. Utdelningen ska utbetalas vid två olika tillfällen under året – i maj samt i november. Avstämningsdag för den första utdelningsbetalningen om SEK 3:25 per aktie är den 7 maj 2024. Utbetalningen av utdelningen beräknas att ske från Euroclear Sweden AB den 13 maj 2024. Avstämningsdag för den andra utdelningsbetalningen om SEK 3:25 per aktie är den 8 november 2024. Utbetalningen av utdelningen beräknas att ske från Euroclear Sweden AB den 13 november 2024.

Årsstämman fastställde resultaträkningen och balansräkningen för moderbolaget och för koncernen. Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022/2023.

 

De ordinarie styrelseledamöterna Karl-Johan Persson, Stina Bergfors, Anders Dahlvig, Danica Kragic Jensfelt, Lena Patriksson Keller, Christian Sievert samt Christina Synnergren omvaldes av årsstämman. Årsstämman valde även in den föreslagna nya styrelseledamoten Helena Saxon. Till styrelseordförande omvaldes Karl-Johan Persson. Av de fackliga organisationerna utsedda ordinarie ledamöter är Keith Barker, Agneta Gustafsson och Tim Gahnström, och suppleanter är Therese Nordström, Hans Nilsson och Sofia Almbrandt.

 

Årsstämman fastställde enligt valberedningens förslag att styrelsearvoden per stämmovalda ledamöter fördelar sig enligt följande: styrelsens ordförande SEK 1 900 000, ledamot SEK 825 000. Arvodet för arbetet i revisionsutskottet ska uppgå till SEK 315 000 till ordföranden samt SEK 210 000 vardera till övriga ledamöter.

 

Årsstämman beslutade att utse Deloitte AB till revisor för tiden intill slutet av årsstämman 2025.

Till revisorn ska arvode utgå enligt godkänd räkning.

 

Årsstämman godkände styrelsens ersättningsrapport.

 

Årsstämman beslutade om minskning av aktiekapitalet, för avsättning till fritt eget kapital, genom indragning av de 19 144 612 egna B-aktier som återköpts inom ramen för H&M:s återköpsprogram, varigenom aktiekapitalet minskar med 2 430 352,764 kronor. För att återställa aktiekapitalet efter minskningen av aktiekapitalet beslutade årsstämman samtidigt om ökning av aktiekapitalet med 2 430 352,764 kronor genom fondemission utan utgivande av nya aktier, varvid minskningsbeloppet ska överföras från fritt eget kapital.

 

Årsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att under perioden fram till och med årsstämman 2025, vid så många tillfällen som den anser lämpligt, förvärva högst så många av bolagets aktier av serie B att bolagets innehav inte överstiger 10 procent av samtliga aktier i bolaget. Förvärv ska ske på Nasdaq Stockholm till ett pris per aktie inom vid förvärvstillfället gällande kursintervall. Syftet med bemyndigandet är att ge styrelsen möjlighet att justera bolagets kapitalstruktur. Detta blir ett av de redskap som styrelsen kan välja att använda om överskottslikviditet identifieras. Om bemyndigandet används, avser styrelsen föreslå att årsstämman ska besluta om indragning av de aktier som återköpts av bolaget.

Kontakt:

H&M Group Media Relations 08-796 53 00  E-post: mediarelations@hm.com

För mer information från H&M-gruppen samt pressbilder besök hmgroup.com/media.

 

H & M Hennes & Mauritz AB (publ) grundades i Sverige 1947 och är noterat på Nasdaq Stockholm. H&M:s affärsidé är att erbjuda mode och kvalitet till bästa pris på ett hållbart sätt. I koncernen ingår förutom H&M, varumärkena COS, Monki, Weekday, & Other Stories, H&M HOME, ARKET, Afound samt Sellpy. Ytterligare information finns på hmgroup.com.

 

 

 

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.