Connect with us

Marknadsnyheter

Telia Sveriges första stora 5G-nät i Stockholm är igång

Published

on

Imorgon äger Telia Sveriges formella invigningscermoni rum för det första stora publika 5G-nätet i Stockholm. Nätet är igång sedan flera veckor. Redan nu står 15 basstationer klara och under juni byggs ytterligare ett 60-tal. Lagom till midsommar kommer 5G-nätet täcka större delen av centrala Stockholm. Parallellt byggs det i ytterligare 12 städer inklusive Göteborg och Malmö med lansering senare i år.

Tidigare generationers mobilnät har förändrat en hel värld, våra beteenden och våra arbetssätt. Nya innovationer vi aldrig kunde föreställa oss är idag vardag och Telia har alltid legat främst tillsammans med starka partners som bland annat Ericsson. Nu tas nästa stora steg i historien när Sveriges första stora 5G-nät i Stockholm invigs formellt den 25 maj.

– Näten har aldrig varit viktigare i våra liv och i samhället. Med 5G-satsningen lägger vi grunden för den fortsatta digitala utveckling med fokus på innovation, hållbarhet och säkerhet. Vi är stolta över att göra lanseringen i partnerskap med Ericsson. Nu öppnar vi dörren till helt nya användarupplevelser och kan accelerera innovationen inom områden som underhållning, vård, industrin och transporter vilket både stärker Sveriges konkurrenskraft och bidrar till en tryggad välfärd, säger Allison Kirkby, Vd och koncernchef på Telia Company.

– Coronakrisen har tvingat flera länder att skjuta på utrullningen av 5G, men i Sverige lyckas vi hålla uppe utbyggnadstakten, trots det svåra läge vi befinner oss i. Krisen har visat hur viktigt det är med telekommunikationer för arbete och digitala möten, och här kommer 5G spela en betydande roll, säger digitaliseringsminister Anders Ygeman.

Under våren har 15 basstationer byggts ut med 5G i Stockholm och nätet är redan igång. Ytterligare ett 60-tal ska vara klara under juni, i partnerskap med Ericsson. Därmed kommer en stor del av centrala Stockholm att ha 5G-täckning vid månadsskiftet, inklusive Norrmalm, Östermalm och Vasastan. Parallellt byggs det i ytterligare 12 städer inklusive Göteborg och Malmö med lansering senare i år.

– Nu nås en viktig milstolpe för oss som svenskt företag genom samarbetet med Telia Company som innebär att 5G blir verklighet i Stockholm. Oavsett om det handlar om att förbättra mobilt bredband eller driva utvecklingen av nya affärs-, samhälls- och industriapplikationer, så kommer 5G att bidra till en positiv samhällsutveckling i hela Sverige.  Vi ser fram emot att samarbeta med vår strategiska partner Telia Company för att driva denna förändring och se till att Sverige drar nytta av konkurrensfördelarna med digitaliseringen, säger Börje Ekholm, Vd och koncernchef på Ericsson.

Med 5G breddas de digitala motorvägarna och ny fräsch kapacitet tillförs i mobilnätet. Det behövs, behovet av data fortsätter att öka och allt fler avancerade tjänster används i våra mobiler. Med 4G i kombination med 5G kan vi också närma oss regeringens bredbandsmål genom att leverera en snabb och kostnadseffektiv internetuppkoppling på platser där det idag saknas fiber.

Redan vid lanseringen kommer det nya 5G-nätet bidra till högre datahastigheter, kortare svarstider och effektivare energiförbrukning. Telias 5G-nät drivs dessutom av 100 % förnybar el, som är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval*. Telias 4G-nät kommer även fortsättningsvis spela en viktig roll och kommer komplettera 5G-nätet, som succesivt byggs ut.
  

Fakta – så här kommer det att fungera

5G är nästa generations mobilnät som öppnar upp nya möjligheter för fler människor och helt nya användningsområden. Den digitaliseringsresa som företag, organisationer och samhället redan har inlett blir både smidigare, smartare och snabbare med 5G som plattform.

Redan 2016 påbörjades arbetet och 2018 invigdes den första 5G-masten i landet på KTH i Stockholm. Sedan dess har flera 5G-testbäddar sjösatts runt om i Sverige där näringsliv, akademi och offentlig sektor samverkar för att utforska den nya teknikens möjligheter.

Kunder med abonnemangen Telia Mobil (privatkunder) eller Telia Jobbmobil (företagskunder)** samt en 5G-redo smartphone från Telia, och som befinner sig i ett område där 5G finns tillgängligt kommer kunna koppla upp sig mot det nya nätet. De första 5G-redo mobilerna säljs redan, bland annat Samsung Galaxy S20. För att denna modell ska funka i nätet behövs en uppdatering mjukvaran, och det kommer ske per automatik under sommaren. En 5G-symbol visas sedan i skärmen när mobilen är uppkopplad mot 5G-nätet. 

Läs mer om Telias 5G-satsning

* Telia är Sveriges första operatör med el märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Det innebär att all el är förnybar och att elproduktionen lever upp till högt ställda krav om hänsyn till miljö, klimat, djur, växter och människor.
** Gäller kunder som tecknat Telia Jobbmobil från 1 april, 2020. Äldre abonnemang kan uppgraderas för att bli 5G-redo.
 

Pressinbjudan
Invigningscermoni den 25 maj kl. 10.30 

Telia och Ericsson inviger Sveriges första stora 5G-nät i Stockholm 

Välkommen till en historisk dag då Telia inviger det första stora publika 5G-nätet i Sverige.

Närvarar gör bland annat Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister, Allison Kirkby, Vd och koncernchef Telia Company, samt Fredrik Jejdling, chef för affärsområde Networks, Ericsson.

Pressträffen äger rum utomhus, på taket av fastigheten på Hamngatan 2 i Stockholm med utsikt över staden och i anslutning till den 5G-utrustade mobilmast som finns monterad där.

Med anledning av Covid-19 håller vi avstånd till varandra och uppgång till taket sker med säkert mellanrum.
 

Tid: Måndagen den 25 maj, kl. 10.30 (registrering mellan kl. 10.00-10.20, därefter stängs ingången) .
Plats: Hamngatan 2 (hörnet av Hamngatan/Birger Jarlsgatan)  

 

Begränsat antal platser, obligatorisk anmälan till: johanna.helsing-martin@teliacompany.com
0730-864714

Program:
10.30 Pressträffen börjar
Sveriges första 5G-nät invigs av Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister, Allison Kirkby, vd och koncernchef Telia Company, Fredrik Jejdling , chef för affärsområde Networks, Ericsson. 

10.50 Frågestund, fotografering & intervjuer med talespersoner

11.30 Pressträffen avslutas

För mer information, kontakta gärna vår presstjänst: 0771 77 58 30, besök Newsroom och följ oss på Twitter @Teliacompany.
 

Framtidsinriktade uttalanden
Uttalanden i pressreleasen avseende framtida förhållanden och händelser, inklusive framtida utveckling och uttalanden om trender, är framtidsinriktade uttalanden. Till sin natur är sådana framtidsinriktade uttalanden osäkra och innefattar risk eftersom de hänför sig till eller är beroende av framtida förhållanden som ännu inte inträffat. Det kan inte garanteras att framtida resultat inte kommer att avvika väsentligt från de angivna eller förutskickade beroende på ett flertal faktorer, varav många är utanför företagets kontroll.

 

Vi är Telia Company, den nya generationens telekomföretag. Våra cirka 21 000 duktiga kollegor möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder och vårt huvudkontor ligger mitt i teknik- och innovationshjärtat Stockholm. Läs mer på www.teliacompany.com

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Coops medlemmar reste rekordmycket med tåg

Published

on

By

2023 överträffade Coops medlemmar tidigare rekord på antal tågresor för sina medlemspoäng. Fler än 145 000 resor bokades med SJ, en ökning med nästan 13 000 mot 2022.

Sedan starten på samarbetet med SJ har Coops medlemmar köpt 479 105 resor (läs fram till och med 2023). Totalt innebär det över 205 miljoner km med tåg. Nu är ett nytt partneravtal i hamn mellan två av Sveriges grönaste varumärken.

– Ett nytt avtal garanterar ett fortsatt hållbart resande, samtidigt som vi kan ge våra närmare fyra miljoner medlemmar ett bättre pris i form av rabatt på tågbiljetter. Det är viktigt för våra medlemmar att kunna göra hållbara och aktiva val, säger Anton Nyman, chef Medlem och Partner på Coop Sverige.

Coop-medlemmarnas sammanlagda resande med SJ under 2023 innebar cirka 26 438 kg CO2. Motsvarande CO2-utsläpp för bilresa på samma sträckor hade inneburit 4 115 474 kg CO2 och med buss 997 690 kg CO2.

– Det är kul att vårt samarbete har effekt och uppmuntrar Coops medlemmar att välja tåget i första hand, säger Paulinne Arpi, Försäljningsansvarig Privatresenärer SJ.

Coops medlemmar har 10% rabatt på resor hos SJ som bokas minst tio dagar före avresa. Rabatten gäller även sträckor utanför Sverige, till exempel till Berlin och Hamburg.

Coops medlemsprogram har under våren sett flera nyheter till fördel för sina medlemmar. Bland annat möjligheten att samla poäng på sina försäkringar via Folksam och en utökning av hotellerbjudandet där numera Coop Danmark även ingår vilket innebär ett bredare utbud samt möjligheten att tillsammans med Coop Danmark och Coop Norge förhandla ner priserna ännu mer för Coop-medlemmar.

– Hotellpremien är ett perfekt komplement om man ska ut och resa i Sverige med tåget i sommar, säger Anton Nyman.

– Som Coop-medlem tjänar du alltid bonuspoäng när du tar del av våra partnererbjudanden via coop.se som inloggad medlem. Det kan som sagt vara allt från resor, försäkringar, glasögon eller upplevelser, du väljer själv vad du behöver.

Källa CO2-utsläpp för Coops tågresande 2023: SJ

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 
eller media@coop.se 

Coop är en av Sveriges största dagligvarukedjor som levererar prisvärd, hållbar matglädje och har mer än 800 butiker från Kiruna i norr till Smygehamn i söder. Coop har sedan 2008 erbjudit näthandel av mat och vår butik på coop.se erbjuder mer än 80 procent av de svenska hushållen möjligheten att få tillgång till sin beställning via hemleverans eller andra leveransmöjligheter. Coop rankas som ett av Sveriges mest hållbara varumärken och har störst andel ekologisk försäljning i branschen. Totalt omsätter Coop i Sverige 48 miljarder kronor och har över 22 000 medarbetare. För mer information om Coop besök: http://www.coop.se.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Coops medlemmar reste rekordmycket med tåg

Published

on

By

2023 överträffade Coops medlemmar tidigare rekord på antal tågresor för sina medlemspoäng. Fler än 145 000 resor bokades med SJ, en ökning med nästan 13 000 mot 2022.

Sedan starten på samarbetet med SJ har Coops medlemmar köpt 479 105 resor (läs fram till och med 2023). Totalt innebär det över 205 miljoner km med tåg. Nu är ett nytt partneravtal i hamn mellan två av Sveriges grönaste varumärken.

– Ett nytt avtal garanterar ett fortsatt hållbart resande, samtidigt som vi kan ge våra närmare fyra miljoner medlemmar ett bättre pris i form av rabatt på tågbiljetter. Det är viktigt för våra medlemmar att kunna göra hållbara och aktiva val, säger Anton Nyman, chef Medlem och Partner på Coop Sverige.

Coop-medlemmarnas sammanlagda resande med SJ under 2023 innebar cirka 26 438 kg CO2. Motsvarande CO2-utsläpp för bilresa på samma sträckor hade inneburit 4 115 474 kg CO2 och med buss 997 690 kg CO2.

– Det är kul att vårt samarbete har effekt och uppmuntrar Coops medlemmar att välja tåget i första hand, säger Paulinne Arpi, Försäljningsansvarig Privatresenärer SJ.

Coops medlemmar har 10% rabatt på resor hos SJ som bokas minst tio dagar före avresa. Rabatten gäller även sträckor utanför Sverige, till exempel till Berlin och Hamburg.

Coops medlemsprogram har under våren sett flera nyheter till fördel för sina medlemmar. Bland annat möjligheten att samla poäng på sina försäkringar via Folksam och en utökning av hotellerbjudandet där numera Coop Danmark även ingår vilket innebär ett bredare utbud samt möjligheten att tillsammans med Coop Danmark och Coop Norge förhandla ner priserna ännu mer för Coop-medlemmar.

– Hotellpremien är ett perfekt komplement om man ska ut och resa i Sverige med tåget i sommar, säger Anton Nyman.

– Som Coop-medlem tjänar du alltid bonuspoäng när du tar del av våra partnererbjudanden via coop.se som inloggad medlem. Det kan som sagt vara allt från resor, försäkringar, glasögon eller upplevelser, du väljer själv vad du behöver.

Källa CO2-utsläpp för Coops tågresande 2023: SJ

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 
eller media@coop.se 

Coop är en av Sveriges största dagligvarukedjor som levererar prisvärd, hållbar matglädje och har mer än 800 butiker från Kiruna i norr till Smygehamn i söder. Coop har sedan 2008 erbjudit näthandel av mat och vår butik på coop.se erbjuder mer än 80 procent av de svenska hushållen möjligheten att få tillgång till sin beställning via hemleverans eller andra leveransmöjligheter. Coop rankas som ett av Sveriges mest hållbara varumärken och har störst andel ekologisk försäljning i branschen. Totalt omsätter Coop i Sverige 48 miljarder kronor och har över 22 000 medarbetare. För mer information om Coop besök: http://www.coop.se.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nordlo publicerar hållbarhetsredovisning 2023

Published

on

By

Nordlos hållbarhetsredovisning för 2023 tydliggör bolagets hållbarhetsmål, framför allt inom klimatområdet. Under året har även Nordlo börjat planera för anpassningen till det nya EU-direktivet för hållbarhetsredovisning, CSRD.

– Det blir mer och mer viktigt för våra kunder att göra hållbara val, där IT ofta är en nödvändig möjliggörare. Nordlos hållbarhetsarbete ska bidra till att erbjuda ansvarsfull teknik, ett bättre samhälle och en hållbar värld, säger Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo.

Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo.

2023 års hållbarhetsredovisning är den fjärde i ordningen och Nordlo fortsätter att tydliggöra och arbeta efter bolagets hållbarhetsmål. Under året utökades Nordlos klimatuppföljning med nya områden inom Scope 3, i linje med Green House Gas Protocol (GHG-protokollet) och Science Based Targets initiatives (SBTi) kriterier.

– Det är ett pågående arbete som fortsätter 2024, då vi dessutom genomför en dubbel väsentlighetsanalys. Därmed påbörjar vi Nordlos anpassning till det nya EU-direktivet för hållbarhetsrapportering, CSRD, som bolaget kommer omfattas av längre fram.

Utmärkande från 2023 års redovisning är fortsatt mycket nöjda kunder och medarbetare jämfört med branschsnittet.

– Hållbarhetsfrågorna är viktigt får både Nordlos medarbetare och kunder. Vi har möjlighet att göra positiva avtryck genom att bygga en hållbar IT-miljö, och på så sätt hjälpa kunderna att göra hållbara val, säger Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo.

Läs hela hållbarhetsredovisningen här.

Vill du veta mer – kontakta:
Fredrik Almén, koncernchef Nordlo, +46 70 333 15 59,fredrik.almen@nordlo.com 

Nordlo är en av Nordens ledande aktörer inom moln och infrastruktur. Bolaget erbjuder skalbara driftlösningar, managerade tjänster och full outsourcing av IT- och digitaliseringstjänster till företag och offentliga verksamheter. Genom nära samarbete och med ansvarsfulla val av innovativ teknik hjälper Nordlo kunderna att stärka sin konkurrenskraft och driva digitaliseringen framåt. Nordlo omsätter 2,1 miljarder SEK, har ca 900 anställda på orter över hela Sverige och stora delar av Norge. nordlo.com

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.