Connect with us

Marknadsnyheter

Oncopeptides startar fas 2-studien PORT som jämför perifer administrering med central administrering av melflufen och dexametason vid multipelt myelom

Published

on

STOCKHOLM — 4 augusti 2020 — Oncopeptides AB (Nasdaq Stockholm: ONCO) tillkännager idag att den första patienten har inkluderats i fas 2-studien PORT. Studien som förväntas vara färdigrekryterad i december 2020 är en öppen, randomiserad cross-over studie, som jämför säkerhet, tolerabilitet och effekt av perifer administrering med central administrering av melflufen i kombination med dexametason i patienter med relapserande, refraktärt multipelt myelom, RRMM. Upp till 25 RRMM-patienter som genomgått åtminstone två tidigare behandlingslinjer kommer att rekryteras.

”Patienter som ges cellgiftsbehandling får ofta en implanterad port, en central venkateter, som placeras under huden, för att begränsa antalet nålstick, underlätta den intravenösa administreringen och öka bekvämligheten. PORT-studien kan erbjuda ytterligare ett alternativ för att ge melflufen via en perifer infusion”, säger Klaas Bakker, CMO på Oncopeptides. ”Att utöka administreringssätten gör det möjligt för läkare att välja det alternativ som deras patienter föredrar”.

För mer information kontakta:
Klaas Bakker, MD, PhD, Chief Medical Officer of Oncopeptides
E-mail: klaas.bakker@oncopeptides.com
Cell: +44 7818 523903

Rein Piir, Head of Investor Relations på Oncopeptides
E-post: rein.piir@oncopeptides.com  
Mobil: +46 70 853 72 92

Informationen i pressmeddelandet är sådan information som det åligger Oncopeptides att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades för offentliggörande genom ovanstående kontaktpersons försorg den 4 augusti 2020, kl. 15.30 (CET).

Om melflufen
Melflufen (INN melfalan flufenamid) är först i en ny klass av peptidlänkade läkemedel (PDC) som riktas mot aminopeptidaser och snabbt frisätter alkylerande cellgifter inne i tumörceller. Melflufen tas snabbt upp av myelomceller genom sin höga fettlöslighet och hydrolyseras omedelbart av peptidaser för att frisätta vattenlösliga cellgifter som stängs in i myelomcellen. Peptidaser spelar en viktig roll i proteinhomeostasen och i cellulära processer som cellcykelprogression och programmerad celldöd. In vitro är melflufen 50 gånger mer potent i myelomceller jämfört med den största alkylerande metaboliten beroende på en ökad koncentration av alkylerare inuti cellen. Melflufen visar cytotoxisk aktivitet gentemot myelomcellinjer som är resistenta mot andra behandlingar, inklusive alkylerare, och har även visats hämma DNA-reparation och nybildning av blodkärl i prekliniska studier. I den registreringsgrundande fas 2-studien HORIZON uppvisade melflufen i kombination med dexametason hos svårbehandlade patienter med relapserande och refraktärt multipelt myelom (RRMM), en god effekt och en kliniskt hanterbar säkerhetsprofil med framför allt hematologiska biverkningar, samt en låg förekomst av svåra icke-hematologiska biverkningar.

Om Oncopeptides
Oncopeptides är ett läkemedelsföretag fokuserat på utvecklingen av riktade terapier för svårbehandlade hematologiska sjukdomar. Bolaget är fokuserat på utvecklingen av produktkandidaten melflufen, som är först i en ny klass av peptidlänkade läkemedel (PDC) som riktas mot aminopeptidaser och snabbt frisätter alkylerande cellgifter inne i tumörceller. Melflufen (INN melfalan flufenamid) utvecklas som en ny behandling av den hematologiska cancersjukdomen multipelt myelom och utvärderas för närvarande i ett flertal kliniska studier inklusive den registreringsgrundande fas 2-studien HORIZON och den pågående fas 3-studien OCEAN. Baserat på resultaten från HORIZON har Oncopeptides lämnat in en ansökan om villkorat marknadsgodkännande till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för melflufen (INN melfalan flufenamid) i kombination med dexametason, för behandling av vuxna patienter med trippelklassrefraktärt multipelt myelom. Oncopeptides globala huvudkontor ligger i Stockholm och huvudkontoret för den amerikanska verksamheten återfinns i Boston, Massachusetts. Bolaget är noterat i Mid Cap-segmentet på Nasdaq Stockholm med kortnamnet ONCO. Mer information finns tillgänglig på  www.oncopeptides.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Genova offentliggör prospekt och ansöker om upptagande till handel av ytterligare gröna seniora icke säkerställda obligationer 2023/2026 vid Nasdaq Stockholm under utestående grönt ramverk

Published

on

By

Genova Property Group AB (publ) (“Bolaget” eller “Genova”) emitterade den 16 april 2024 ytterligare gröna seniora icke säkerställda obligationer om 150 Mkr med löptid till 16 november 2026 under sitt gröna obligationsramverk om totalt 750 Mkr med ISIN SE0018397705 (de ”Gröna Ytterligare Obligationerna”). Genova har, i enlighet med villkoren för de Gröna Ytterligare Obligationerna, ansökt om upptagande till handel av de Gröna Ytterligare Obligationer vid Nasdaq Stockholm på listan för hållbara obligationer och första dag för handel beräknas bli omkring den 20 maj 2024. Med anledning av upptagande till handel har Bolaget upprättat ett noteringsprospekt som har godkänts av Finansinspektionen. Prospektet finns tillgängligt på Bolagets webbplats www.genova.se och Finansinspektionens webbplats www.fi.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
VD, Michael Moschewitz, telefon 070-713 69 39, michael.moschewitz@genova.se

Om Genova
Genova Property Group AB (publ) är ett modernt och personligt fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter med fokus på Storstockholm och Uppsala. Per den 31 mars 2024 ägde bolaget fastigheter till ett värde om cirka 10,1 mdkr och en uthyrbar yta om cirka 350 000 kvm samt innehade cirka 9 400 bostadsbyggrätter. Genovas aktie är sedan juni 2020 upptagen till handel på Nasdaq Stockholm.

Genova – Smålandsgatan 12 – 111 46 Stockholm – www.genova.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

SaltX, SMA Mineral och SSAB inleder fas två i förstudie – planerar för uppförande av elektrisk anläggning för tillverkning av fossilfri kalk

Published

on

By

Bolagen inledde ett förstudiearbete i februari 2023 med syftet att i första delen av studien utreda hur bränd kalk från SaltX:s nyutvecklade process (EAC) skulle kunna användas i SSAB:s ståltillverkningsprocess. Utredningen har visat goda resultat vilket gör att bolagen nu tar nästa steg i förstudien för att undersöka möjligheterna att uppföra en elektrisk produktionsanläggning (ZEQL – Zero Emission Quicklime) för fossilfri kalk vid något av SSAB:s stålverk i Norden.

SSAB är världsledande inom tillverkning av fossilfritt stål och har utvecklat två typer av stål – SSAB Fossil-free och SSAB Zero – som produceras i stort sett utan fossila utsläpp. Som ledande aktör arbetar bolaget för att hela värdekedjan skall bli fossilfri. Bränd kalk står för en större andel av CO2-utsläppen från insatsråvaror (scope 3) vid ståltillverkning så det är viktigt att hitta lösningar för fossilfri tillverkning av bränd kalk. Tomas Hirsch, Director and Head of Energy & ETS, Group Technology på SSAB, berättar:

“Kalk är en viktig insats vid ståltillverkning och det är med stor glädje vi konstaterar att förutsättningarna ser goda ut och att vi därför, tillsammans med SaltX och SMA, kan ta nästa steg i samarbetet, där målsättningen är att undersöka möjligheterna att uppföra en elektrisk anläggning för kalktillverkning vid något av våra stålverk i Norden.”

Sedan slutet på november förra året har verksamhet pågått vid SaltX:s test- och forskningsanläggning (ECRC) i Hofors med två primära målsättningar; intrimning och tester av teknik och system samt att påbörja materialtester, SaltX:s Vd Carl-Johan Linér:

“Att vi nu fått positiva och verifierade resultat, bland annat från tester där SSAB varit involverat i utförandet, är av största vikt för oss. Jag ser stora möjligheter där min förhoppning är att vi tillsammans med SMA Mineral, kan uppföra anläggningar för SSAB:s räkning och på så sätt förstärka deras ledande position inom fossilfri ståltillverkning.”

Del två i förstudiearbetet har inletts och det slutgiltiga resultatet avseende lämplig plats för uppförandet av en ny anläggning förväntas vara klart under 2024.

För mer information:
Carl-Johan Linér, VD, +46 70 532 08 08
 cj.liner@saltxtechnology.com
 Tomas Hirsch, Director & Head of Energy and ETS, +46 70 535 63 91
 tomas.hirsch@ssab.com

Om SaltX:
SaltX är ett svenskt Greentech-bolag som utvecklar och marknadsför hållbar teknik som ska göra nytta för kunder, klimat och samhälle. Företaget bedriver verksamhet inom elektrifiering av utsläppsintensiva industrier såsom kalk- och cementindustrin. SaltX Technologys aktie är noterad på Nasdaq First North Premier Growth Market. För mer information, besök: www.saltxtechnology.com.

Om SSAB:
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag som bygger en starkare, lättare och mer hållbar värld genom förädlade stålprodukter och tjänster. Tillsammans med våra partners har SSAB utvecklat SSAB Fossil-free™ steel och planerar att återuppfinna värdekedjan från gruvan till slutkunden, vilket i stort sett eliminerar koldioxidutsläpp från vår egen verksamhet. SSAB Zero™, ett till stor del koldioxidutsläppfritt stål baserat på återvunnet stål, stärker ytterligare SSAB:s ledande position och vårt heltäckande hållbara erbjudande oberoende av råvaran. SSAB har anställda i över 50 länder och produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com

Om Electric Arc Calciner (EAC): 
EAC är en patentskyddad teknik för elektrisk kalcinering, en industriell process där material hettas upp till mycket höga temperaturer i syfte att förändra dess karaktär. Tekniken ersätter fossila bränslen med förnybar energi och separerar och isolerar den koldioxid som frigörs från materialet vid upphettningen vilket möjliggör en helt utsläppsfri tillverkningsprocess.

Om ZEQL:
ZEQL [sequel] är ett industriellt partnerskap för elektrifierad tillverkning av bränd kalk som samägs av SMA Mineral och SaltX Technology. Tillverkningsmetoden och fabrikskonceptet innefattar ny innovativ elektrifieringsteknik med tillhörande CO2-separering. Den första fabriken planeras att stå klar 2025. www.zeql.com
 

Continue Reading

Marknadsnyheter

SaltX, SMA Mineral och SSAB inleder fas två i förstudie – planerar för uppförande av elektrisk anläggning för tillverkning av fossilfri kalk

Published

on

By

Bolagen inledde ett förstudiearbete i februari 2023 med syftet att i första delen av studien utreda hur bränd kalk från SaltX:s nyutvecklade process (EAC) skulle kunna användas i SSAB:s ståltillverkningsprocess. Utredningen har visat goda resultat vilket gör att bolagen nu tar nästa steg i förstudien för att undersöka möjligheterna att uppföra en elektrisk produktionsanläggning (ZEQL – Zero Emission Quicklime) för fossilfri kalk vid något av SSAB:s stålverk i Norden.

SSAB är världsledande inom tillverkning av fossilfritt stål och har utvecklat två typer av stål – SSAB Fossil-free och SSAB Zero – som produceras i stort sett utan fossila utsläpp. Som ledande aktör arbetar bolaget för att hela värdekedjan skall bli fossilfri. Bränd kalk står för en större andel av CO2-utsläppen från insatsråvaror (scope 3) vid ståltillverkning så det är viktigt att hitta lösningar för fossilfri tillverkning av bränd kalk. Tomas Hirsch, Director and Head of Energy & ETS, Group Technology på SSAB, berättar:

“Kalk är en viktig insats vid ståltillverkning och det är med stor glädje vi konstaterar att förutsättningarna ser goda ut och att vi därför, tillsammans med SaltX och SMA, kan ta nästa steg i samarbetet, där målsättningen är att undersöka möjligheterna att uppföra en elektrisk anläggning för kalktillverkning vid något av våra stålverk i Norden.”

Sedan slutet på november förra året har verksamhet pågått vid SaltX:s test- och forskningsanläggning (ECRC) i Hofors med två primära målsättningar; intrimning och tester av teknik och system samt att påbörja materialtester, SaltX:s Vd Carl-Johan Linér:

“Att vi nu fått positiva och verifierade resultat, bland annat från tester där SSAB varit involverat i utförandet, är av största vikt för oss. Jag ser stora möjligheter där min förhoppning är att vi tillsammans med SMA Mineral, kan uppföra anläggningar för SSAB:s räkning och på så sätt förstärka deras ledande position inom fossilfri ståltillverkning.”

Del två i förstudiearbetet har inletts och det slutgiltiga resultatet avseende lämplig plats för uppförandet av en ny anläggning förväntas vara klart under 2024.

För mer information:
Carl-Johan Linér, VD, +46 70 532 08 08
 cj.liner@saltxtechnology.com
 Tomas Hirsch, Director & Head of Energy and ETS, +46 70 535 63 91
 tomas.hirsch@ssab.com

Om SaltX:
SaltX är ett svenskt Greentech-bolag som utvecklar och marknadsför hållbar teknik som ska göra nytta för kunder, klimat och samhälle. Företaget bedriver verksamhet inom elektrifiering av utsläppsintensiva industrier såsom kalk- och cementindustrin. SaltX Technologys aktie är noterad på Nasdaq First North Premier Growth Market. För mer information, besök: www.saltxtechnology.com.

Om SSAB:
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag som bygger en starkare, lättare och mer hållbar värld genom förädlade stålprodukter och tjänster. Tillsammans med våra partners har SSAB utvecklat SSAB Fossil-free™ steel och planerar att återuppfinna värdekedjan från gruvan till slutkunden, vilket i stort sett eliminerar koldioxidutsläpp från vår egen verksamhet. SSAB Zero™, ett till stor del koldioxidutsläppfritt stål baserat på återvunnet stål, stärker ytterligare SSAB:s ledande position och vårt heltäckande hållbara erbjudande oberoende av råvaran. SSAB har anställda i över 50 länder och produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com

Om Electric Arc Calciner (EAC): 
EAC är en patentskyddad teknik för elektrisk kalcinering, en industriell process där material hettas upp till mycket höga temperaturer i syfte att förändra dess karaktär. Tekniken ersätter fossila bränslen med förnybar energi och separerar och isolerar den koldioxid som frigörs från materialet vid upphettningen vilket möjliggör en helt utsläppsfri tillverkningsprocess.

Om ZEQL:
ZEQL [sequel] är ett industriellt partnerskap för elektrifierad tillverkning av bränd kalk som samägs av SMA Mineral och SaltX Technology. Tillverkningsmetoden och fabrikskonceptet innefattar ny innovativ elektrifieringsteknik med tillhörande CO2-separering. Den första fabriken planeras att stå klar 2025. www.zeql.com
 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.