Connect with us

Marknadsnyheter

ABB Formel E gör lysande framsteg i Diriyah

Published

on

  • ABB FIA Formula E World Championship återvänder till Saudiarabien
  • ABB:s teknik för energihantering hjälper startup-företag med banbrytande och hållbart jordbruk i Mellanöstern för ökad effektivtet
  • Den senaste videon i ABB:s serie om FIA Girls on Track finns här

ABB FIA Formula E World Championship återvänder till Diriyah, Saudiarabien till helgen med nattävlingar.

Den 2,49 km långa banan löper i 21 kurvor runt de historiska murarna till Diriyah, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, och belyses med det senaste inom energisnål LED-teknik. De 22 förarna ställs inför utmaningar som energihantering och strategier förbi en rad snabba kurvor och en lång raksträcka.

ABB Saudi Arabia har sitt huvudkontor i Riyadh och driver flera tillverkningsanläggningar, serviceverkstäder och säljkontor. Företaget har funnits i landet i över 70 år och spelar en viktig roll i stora industri- och infrastrukturprojekt.

Shurjil Husain, kommunikationschef, ABB Saudiarabien, säger: ”På ABB arbetar vi kontinuerligt för att hjälpa landet att uppnå målen i Vision 2030 genom att implementera våra hållbara tekniklösningar i en rad projekt. En nyckelfaktor för att uppnå dessa mål är energieffektivitet, vilket kräver en förmåga att effektivt övervaka och hantera energi.”

ABB samarbetar med Pure Harvest Smart Farms, ett startup-företag med banbrytande och hållbara smarta jordbruk i Mellanöstern, för att tillhandahålla den hårdvara och digitala infrastruktur som behövs för energiresurshanteringen. ABB AbilityTM Energy Manager hjälper till att optimera Pure Harvests IoT-klimat och säkerställer att växthusen drivs kontinuerligt och kostnadseffektivt. Systemet övervakar hela spektrat av energiförbrukning och eldistribution på jordbruksanläggningen, och ger insikter i realtid samt identifierar optimeringsmöjligheter.

För att digitalt ställa om driften har Saudiarabiens största privata gruvbolag Al Masane Al Kobra Mining Co (AMAK) valt ABB för att tillhandahålla sofistikerade elektrifierings- och processtyrsystem vid koppar- och zinkgruvan Moyeath. ABB:s lösningar bidrar till att minska energiförbrukningen samtidigt som koldioxidutsläppen avsevärt minskas, och dessutom säkerställs maximal tillgänglighet och tillförlitlighet av energi för att bedriva en hållbar gruvdrift.

Användningen av elfordon är också ett centralt element i Saudi Green Initiative 2030, som syftar till att säkerställa att 30 procent av alla fordon i Riyadh drivs på el. ABB E-Mobility försåg den saudiarabiska e-mobilitetsleverantören Electromin med elfordonsladdare för installation vid 100 bensinmackar runt om i Saudiarabien för att leverera landets första nationella laddnätverk.

En annan viktig fråga för Saudiarabien är vattenbristen, där mer än 60% av dricksvattnet i landet kommer från avsaltning. ABB har konstruerat och tillverkat en elektromagnetisk flödesmätare i superstorlek som ska installeras i projektet Yanbu – ett avsaltningsprojekt för havsvatten som kommer att förse staden Medina och dess omgivningar med dryckesbart vatten för mer än 1,5 miljoner människor.

ABB stöttar också hållbarhet i Saudiarabien genom satsningen på sociala framsteg. ABB Saudi Arabia sponsrade nyligen ett projekt att utbilda 40 saudiska kvinnor med funktionsnedsättningar som dövhet, blindhet och motoriska funktionsnedsättningar. Kvinnorna rustas med grundläggande arbets- och livskunskaper tillsammans med ett ökat självförtroende så att de kan klara sig på den lokala arbetsmarknaden.

Som en spegling av denna satsning stöttar ABB eventet FIA Girls on Track som äger rum på racerbanan. Eventet erbjuder flickor i åldern 12 till 18 år möjlighet att utforska de olika aspekterna av motorsportindustrin genom ett antal olika aktiviteter och workshops. För andra året i rad håller företaget en workshop som fokuserar på ABB:s robotteknik där man lyfter fram en av de mest innovativa kollaborativarobotarna – YuMi. Under den här säsongen lägger ABB, i egenskap av officiell laddleverantör för tävlingarna, också till ytterligare en workshop från affärsområdet Electrification som ska lyfta fram ABB:s laddteknik.

ABB har släppt en ny video i serien om FIA Girls on Track som presenteras av Hankook, en av ABB:s globala partners. Videon presenterar den saudiska racerföraren Reema Juffali, som berättar om sin karriär hittills, vilka utmaningar hon ställts inför och vikten av initiativ som FIA Girls on Track.

Efter tävlingarna i Diriyah fortsätter serien till Hyderabad i Indien den 11 februari för landets första E-Prix-tävling. Hyderabad är, tillsammans med Kapstaden, São Paulo och Portland, en av fyra nya värdstäder i säsong 9-kalendern som innehåller 16 tävlingar på 11 ställen runt om i världen.

ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 130 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.  www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 25 januari 2023, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

 Formel E och ABB FIA Formula E World Championship:

Världens första helt eldrivna tävling FIA World Championship, och den enda sport som certifierats för nettonoll-utsläpp sedan början, innebär att ABB tar de dramatiska tävlingarna till stadskärnorna i världens mest ikoniska städer. Det ger världens ledande biltillverkare en elitmotorsportsplattform i syfte att accelerera innovationen för elfordon.

Formel E-nätverket för team, tillverkare, partners, tv-bolag och värdstäder förenas av en passion för sporten och en tro på potentialen att accelerera en hållbar utveckling och skapa en bättre framtid för människor och planeten. www.FIAFormulaE.com

För mediefrågor om Formel ber vi er kontakta media@fiaformulae.com

ABB Sverige

Christine Gunnarsson
Presschef
+46 21 32 32 32
press@se.abb.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sedana Medical publicerar sin årsredovisning för 2023

Published

on

By

Sedana Medical AB (publ) publicerar sin årsredovisning för 2023. Årsredovisningen beskriver väsentliga händelser och finansiell information för 2023, samt bolagets framsteg på sina strategiska huvudprioriteringar under året.

”Under 2023 tog Sedana Medical flera viktiga steg mot att bli ett långsiktigt lönsamt och välmående bolag. Vi har återgått till en stabil försäljningstillväxt efter den utmanande perioden efter covid, vi har tagit avgörande steg mot att nå lönsamhet i vår verksamhet utanför USA och vi gör framsteg mot lansering i USA – vår enskilt största tillväxtmöjlighet och en avgörande milstolpe för bolaget”, säger Johannes Doll, vd för Sedana Medical.

 

Årsredovisningen finns tillgänglig på www.sedanamedical.com.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johannes Doll, VD, 076-303 66 66
Johan Spetz, CFO, 0730-36 37 89
ir@sedanamedical.com

 

 

Denna information är sådan information som Sedana Medical är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 15 april 2024 kl. 21:00 CEST.

 

Om Sedana Medical

Sedana Medical AB (publ) är en pionjär inom medicinteknik och läkemedel med fokus på inhalationssedering för att förbättra patientens liv under och efter sedering. Genom kombinationen av den medicintekniska produkten Sedaconda ACD och läkemedlet Sedaconda (isofluran), tillhandahåller Sedana Medical inhalationssedering för mekaniskt ventilerade patienter i intensivvård.

 

Sedana Medical har direktförsäljning i Benelux, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Norden och Spanien. I andra delar av Europa liksom i Asien, Australien, Kanada och Syd- och Centralamerika arbetar företaget med externa distributörer.

 

Sedana Medical grundades 2005, är noterat på Nasdaq Stockholm (SEDANA) och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Bio Vitos Pharma meddelar styrelseledamots avgång

Published

on

By

Bio Vitos Pharma meddelar att Igor Lokot avgår som styrelseledamot i bolagets styrelse per idag.

Jag avgår på egen begäran då övriga uppdrag inte gör det möjligt för mig att avsätta nödvändig tid och engagemang som uppdraget kräver, säger Igor Lokot.

Efter Igors avgång består styrelsen av två ledamöter, ordförande Richard Wall och Bo Ziedén. Kallelse till årsstämma den 14 maj är redan utfärdad, där val av ny styrelseledamot ska genomföras.

Bolaget riktar ett stort tack till den tid Igor lagt ned sedan han tillträdde som styrelseledamot för bolaget.

För ytterligare information, kontakta:

Bio Vitos Pharma AB (publ)

Jesper Birgemo, VD

Tel: +46 (0) 70 895 39 34

Om Bio Vitos Pharma AB

Bio Vitos Pharma utvecklar, producerar och kommersialiserar järnsuccinat för behandling av järnbrist inom ramen för moderbolaget samt en tjänst för patientnära upptäckt av hemolys i blodprover inom ramen för ett helägt dotterbolag, Hemcheck Management AB. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

FNCA Sweden AB är Certified Adviser till bolaget.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sensys Gatso Group publicerar årsredovisning för 2023

Published

on

By

Sensys Gatso Group AB, en global leverantör av trafiksäkerhetslösningar, har offentliggjort sin årsredovisning för 2023 och denna finns tillgänglig på företagets webbplats:

https://www.sensysgatso.com/se/investors/investors/investors/financial-reports/2023/%C3%A5rsredovisning-2023

Den tryckta versionen av årsredovisningen distribueras med post till aktieägare och andra intressenter som begär att få ett tryckt exemplar.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 april 2024 kl. 19.50.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: investors@sensysgatso.com

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Saudiarabien, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 302 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.