Connect with us

Marknadsnyheter

Zenchef och Formitable går ihop för att bli Europaledande inom restaurant tech

Published

on

Zenchef, det Parisbaserade, ledande företaget inom restaurant tech och lösningar för restaurangbranschen – och Formitable, den Amsterdambaserade tillväxtplattformen som skapar bättre kundupplevelser genom lojalitets- och bokningslösningar, meddelar idag att de går samman för att skapa en europeisk föregångare inom restaurant tech.

Både Zenchef och Formitable har sedan starten åtagit sig uppdraget att stötta branschen med banbrytande lösningar samt programvara för att restauranger ska växa hållbart och bygga långvariga kundrelationer. Båda bolagen har gått i bräschen för branschens digitalisering och etablerat sig själva som nyckelpartners inom restaurangnäringen. Formitable har idag fler än 3 500 restauranger i 22 europeiska länder som kunder. Zenchef har tagit ombord 7 500 restauranger, däribland över 200 Michelinkockar i mer än 15 länder.

I Sverige har Formitables tillväxt varit stark. Ikoniska restauranger som Michelinprydda Restaurang ÄNG, Operakällarens Matsal och Glashuset, använder sig av Formitables tjänster. Tack vare sammanslagningen kan Zenchef och Formitable både skala upp sin inverkan och sitt värde för svensk restaurangbransch genom större produktsynergier, strategier och övergripande lärdomar.

Kompletterande lösningar, kunder och geografisk räckvidd skapar den största plattformen i Europa för restauranger och matälskare

Zenchef och Formitable erbjuder innovativa B2B2C SaaS-lösningar för restauranger och kunder som  vill förbättra kundupplevelsen, öka lojaliteten och maximera effektiviteten. Som grupp kommer Zenchef och Formitable erbjuda sina kunder mer innovativa lösningar och större värde än tidigare. Bolagen kommer att kunna utnyttja sina kompletterande erbjudanden, som plattformar och mobilappar, samt sin tekniska och go-to-market-expertis för att öka närvaron bland restaurangägare och konsumenter över hela Europa.

Tillsammans kommer bolagen att bli Europas största grupp att erbjuda ledande tekniska lösningar och ytterligare påskynda den digitala omvandlingen av restaurangbranschen i Europa. Företagen kommer att ha ett nätverk av 11 000 restauranger i 30 europeiska länder med en ledande position i Frankrike och Nederländerna. Dessutom kommer sammanslagningen att ge Zenchef och Formitable förutsättningar att fortsätta växa på nyckelmarknader i Europa.

Gemensam ambition att befästa ledarpositionen i Europa

Genom att utnyttja sina ledande tekniska lösningar, sitt omfattande nätverk och sin geografiska räckvidd samt strategiska förvärv, siktar Zenchef och Formitable på att nå 35 000 europeiska restauranger i slutet av 2025. Denna strategiska ambition kommer avsevärt att stärka gruppens ledande position i Europa.

Sammanslagningen går i linje med både Zenchefs and Formitables senaste insamlingsaktioner för att ytterliga påskynda sin internationella expansion. I september 2022 investerade ledande tillväxtaktiebolaget PSG Equity i Zenchef medan Formitable tog in Adriaan Mol som ny investerare. Efter bolagens sammanslagning kommer PSG Equity att bli majoritetsägare.

I det här skedet kommer Zenchef och Formitable att fortsätta sina verksamheter självständigt och behålla sina välkända varumärken separat. Xavier Zeitoun och Raymond Wilders fortsätter som VD:s för Zenchef respektive Formitable, med den gemensamma prioriteringen att fortsätta stärka båda plattformarnas ledande positioner på nuvarande och nya marknader. Med tiden kommer Zenchef och Formitable att ytterligare utnyttja sin expertis och starka innovationsförmåga för att tillsammans bli Europas största plattform för restauranger och matälskare.

Xavier Zeitoun, VD, Zenchef: ”Vår sammanslagning med Formitable är ett naturligt steg i vårt uppdrag att bli Europaledande inom restaurant tech-branschen. Vi delar samma vision, ambition och samma värderingar, samt en stark kultur i kund- och restaurangrelationen. Våra bolag tillsammans kommer att ha en större positiv inverkan på restaurangbranschen generellt genom att erbjuda ett utökat utbud av produkter och tjänster. Genom att gå samman kommer vi att kunna utnyttja våra styrkor och bredda vår räckvidd för att bli den största plattformen för restauranger och kunder i Europa. Vi ser framemot att samarbeta med Raymond och hans team för att fortsätta driva den digitala transformationen inom restaurangbranschen.

Raymond Wilders, VD, Formitable: ”Restaurangbranschen har utvecklats enormt sedan Covid och krögare över hela världen ser nu potentialen i sina verksamheter. Det är en extremt fruktbar mark för  programvaruutvecklare som Zenchef och Formitable. Genom att gå samman gör vi ett större avtryck i Europa, kan förnya oss mer effektivt och pusha branschen framåt med större genomslag. Vi är bara i startgroparna för att kunna hjälpa restauranger växa hållbart — och vi är stolta över att tillsammans visa vägen i Europa.

Formitable och Zenchef: två ledande innovatörer inom restaurant tech

 

Formitable är en hållbar tillväxtplattform för restauranger som idag hjälper över 3 500 kunder med kundupplevelse och tillväxt genom lojalitets- och bokningslösningar. Formitable är marknadsledande i Nederländerna – och verksamma i övriga Europa med starkt tillväxtfokus i Tyskland, Sverige och Danmark. Topprestauranger som ***Geranium (Första plats i Världens 50 Bästa Restauranger i år), ***De Librije, och **Coda använder Formitables tjänster.

 

2021 lanserade Formitable konsumentappen Table, som gör det möjligt för användarna att följa restauranger, göra nya kulinariska upptäckter och enkelt boka bord – även i sista minuten. Appen har redan över 150 000 användare och har blivit den främsta restaurangappen i Nederländerna och Belgien.

 

Zenchef har etablerat sig som en nyckelpartner i restaurangbranschen genom att erbjuda tekniska lösningar som underlättar kundupplevelsen och serviceverksamheten (hantering av bokningar och lokal, hemsida och digital meny, marknadsföringsaktiviteter, klicka-och-hämta-beställningar samt mobilbetalningar). Under tio år har Zenchef hanterat nästan 50 miljoner bokningar för sina partners, med ett resultat av cirka 173 miljoner restauranggäster, inklusive över 90 miljoner under 2022.

 

Zenchefs två huvudprodukter är en restaurangplattform som förbättrar kundupplevelsen, maximerar effektiviteten och ökar lojaliteten, samt plattformen och appen Zenchef för konsumenter, som sömlöst hjälper dem att hitta den bästa restaurangen, boka bord och betala notan.

 

###
 

Mediakit med bilder

 

Om Formitable

Formitable är en tillväxtplattform för restauranger och hjälper idag över 3 500 kunder att förbättra kundupplevelsen och växa med hjälp av lojalitets- och bokningslösningar. MT/Sprout gav nyligen Formitable titeln bäst-presterande SaaS-företag i Nederländerna. Formitable är marknadsledande i Nederländerna och verksam i övriga Europa med starkt tillväxtfokus i Tyskland, Sverige och Danmark. Topprestauranger som ***Geranium (Första plats i Världens 50 Bästa Restauranger i år), ***De Librije, och **Coda använder Formitables tjänster. 2021 lanserades appen Table. Med över 150 000 användare är Table den ledande restaurangappen i Nederländerna och Belgien.

 

Presskontakt Formitable

Rosemarijn Disseldorp – rosemarijn@formitable.com – +31 6 12 87 79 32

 

Om Zenchef

Zenchef grundades 2010 av Xavier Zeitoun, Thomas Zeitoun och Julien Balmont och är ledande inom restaurant tech i Europa. Zenchef har utvecklat en uppsättning tekniska lösningar för att stötta digitaliseringen av restaurangbranschen. Tack vare en strategi med restaurangägare i centrum, respekt för personlig information samt noll provision för bokningar har Zenchef fått förtroende från mer än 7 500 restauranger i över 15 länder.

 

Presskontakt Zenchef

Magali Bluzat – magali.bluzat@agencemelchior.com – +33 6 75 19 97 77

Continue Reading

Marknadsnyheter

Delårsrapport Q1 2024 – B3 Consulting Group AB (publ)

Published

on

By

Svag start på 2024

Januari – mars 2024

  • Omsättningen uppgick till 281,3 (324,6) MSEK, vilket motsvarar en minskning om -13,3 procent.
  • Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till 7,9 (40,9) MSEK med en rörelsemarginal (EBIT) om 2,8 procent (12,6). Rörelsemarginalen justerad för engångsposter uppgick till 3,8 procent.
  • Resultat efter skatt uppgick till 6,2 (33,6) MSEK.
  • Periodens kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -15,8 (36,9) MSEK.
  • Resultat per aktie efter utspädning uppgick till 0,63 (3,40) SEK.

Sverre Bjerkeli, tf VD och Koncernchef: Svag start på 2024, är botten nådd nu?

När vi stänger det första kvartalet 2024 kan vi konstatera att det svagare marknadsläget håller i sig. Omsättningen under det första kvartalet uppgick till 281,3 (324,6) MSEK, en minskning med 13,3 procent jämfört med samma period förra året. EBIT uppgick till 7,9 MSEK med en rörelse-marginal om 2,8 (12,6) procent. Det svaga resultatet beror på en lägre debiteringsgrad och färre konsulter i Q1. Vi känner fortsatt av en tuff marknad i Sverige medan vårt intressebolag i Polen rapporterar att marknaden har rört sig mot det bättre.

Kostnadsprogrammet “Hedgehog” på agendan, nya kostnadsinitiativ genomförs.
Framdriften i Hegdehog är tillfredsställande och i Q2 kommer vi gradvis ha uppnått 90 procent realisering av programmet. När den utmanande marknaden håller i sig, riktar vi nu också uppmärksamheten mot dotterbolagens overheadkostnader. Vi minskar antalet konsulter som varit obelagda en längre tid och kommer under en period prioritera marginal före tillväxt. När volymen faller behöver vi se över kostnader i våra dotterbolag. Vi har därför lanserat en fortsättning på vårt kostnadsbesparings-program som syftar till att säkerställa konkurrenskraft och finansiell hållbarhet i dotterbolagen. Målet är att förhindra att ”cost creep” i bolagen äter upp effekterna från Hedgehog i moderbolaget som går enligt plan. Det kommer troligen att ta två-tre kvartal innan vi har uppnått den önskade kostnadsnivån i de dotterbolag som nu har utmaningar. Målen med åtgärderna är att B3 ska komma stärkt och mer effektivt ur dagens svaga marknad. Om botten nu är nådd är svårt att säga, men debiteringsgraden i mars var något bättre än snittet för Q1. Ni kommer kanske ihåg att vi kommunicerade det motsatta i Q2 2023 där juni var svagare än snittet för Q2. En månad ’gör ingen sommar’, vi behöver flera mätpunkter för att vara trygga i att det vänder, men vi känner oss trygga med att det kommer vända.

B3s Magnificent 7 2023
Även om marknaden är svagare, finns det fortfarande flera ljusglimtar, och en av dessa är B3s Magnificent 7 som vi presenterade i B3s årsredovisning för 2023. Magnificent 7 är en term som ursprungligen härstammar från amerikansk westernfilm men det har också använts för en grupp av sju världsledande techbolag. B3s Magnificent 7 är sju av våra dotterbolag som växer 15 procent i snitt 2023, de är mycket lönsamma och de håller god fart in i 2024. Vi har valt att lyfta fram dem i rampljuset då de arbetar målmedvetet med att utveckla både bolaget och resultatet. I vår investerarsändning presenterar vi denna gång ett av dessa bolag, Rebel and Bird, och flera andra av våra M7-bolag har deltagit i tidigare presentationer.

Highlights i kvartalet
B3 hamnade på andraplatsen över mest attraktiva arbetsgivare för kvinnor inom IT i när Karriärföretagen presenterade resultaten från den senaste mätningen i mars. Vi har stort fokus på att vara en riktigt attraktiv och jämställd arbetsplats så resultaten gläder oss naturligtvis. Vi gläder oss också åt ett flertal nya kunduppdrag och ramavtal i Q1, bland annat med ett globalt industribolag.

Mobilisering och fokus inom generativ AI
I bokslutskommunikén berättade vi om B3s satsning på generativ AI där vi bygger en position som ett ledande konsultbolag. Vi strävar efter att nyttja kraften som finns i generativ AI, både för att själva bli mer effektiva och för att kunna hjälpa våra kunder att ta tillvara alla möjligheter som finns med AI.   

Ledarutveckling och optionsprogram
Vi har höga målsättningar för B3s utveckling och tillväxt och vi har också nyligen startat ett nytt 18 månader långt ledarskapsprogram för alla ledare i bolaget. I början av året kunde vi erbjuda våra ledare att investera i B3 genom att delta i ett nytt optionsprogram. Samtliga i ledningsgruppen och totalt 50 personer valde att ansluta till programmet. Totalt tecknades 270 000 optioner. Genom att involvera våra medarbetare som långsiktiga ägare, stimuleras ett fördjupat intresse för bolagets resultatutveckling.

Martin Stenström tillträder som ny VD
Det har blivit dags för mig att lämna över till Martin Stenström som nu tillträder som ny VD och koncernchef för B3. Med gedigen erfarenhet från både branschen och B3, är han en uppskattad kollega som tillsammans med alla våra kompetenta medarbetare kommer att leda B3 framåt.

Detta är därmed min sista delårsrapport och jag vill därför passa på tacka alla medarbetare och kunder för den här tiden som tf VD, även om jag kommer fortsätta mitt engagemang i B3s styrelse. Även om 2024 har börjat svagt kan vi ändå glädja oss åt flera ljusglimtar i kvartalet och genom de olika åtgärderna vi nu genomför stärker vi B3s konkurrenskraft och rustar för fortsatt tillväxt.

April 2024,
Sverre Bjerkeli

—————————————————————————————————

Presentation av rapporten

En presentation sänds via webb för investerare, analytiker och media den 25 april 09.00. Sändningen nås via www.b3.se/ir. Välj ”Se alla” under ”Rapporter och presentationer”.  Det finns möjlighet att via mejl ställa frågor via webbsändningen, såväl som i förväg via ir@b3.se

Shortly after publishing this quarterly report, it will also be available in English. Please click
on “En” in the top menu on our website www.b3.se

Om B3

B3 Consulting Group är ett expansivt konsultbolag med cirka 800 medarbetare. Med djup teknisk expertis och passion för innovation hjälper vi Sveriges främsta företag och organisationer att skapa morgondagens möjligheter genom digital transformation och verksamhetsutveckling. B3 har en prisbelönad företagskultur som värdesätter våra olikheter, erfarenheter och gemensamma energi. Vi strävar också efter att vara ett etiskt och transparent bolag med en positiv påverkan på samhälle, människor och miljö. B3 finns på nio orter i Sverige samt i Polen, med huvudkontor i Stockholm. Bolaget grundades 2003 och är sedan 2016 noterat på Nasdaq Stockholm på Small Cap-listan (B3). Omsättningen 2023 uppgick till 1 141 MSEK, med ett rörelseresultat (EBIT) om 86 MSEK. Mer information finns på www.b3.se.

Kalender

Årsstämma 2024 – 8 maj 2024

Delårsrapport januari-juni 2024 -16 juli 2024

Delårsrapport januari-september 2024 – 23 oktober 2024

Kontaktuppgifter

Sverre Bjerkeli, tf. VD och Koncernchef, +47 928 38 072, sverre.bjerkeli@b3.se
André Karlsson, CFO, 0738-35 14 20, andre.karlsson@b3.se
Katarina Lundqvist, Investor Relations, 0722-16 11 00, katarina.lundqvist@b3.se

Denna information är sådan information som B3 Consulting Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s Marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 24 april kl. 21.00 CET.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Klaria Årsredovisning 2023

Published

on

By

Sammanfattning av året

Kvarvarande verksamhet

– Nettoomsättningen uppgick till 0,0 MSEK (5,9 MSEK)

– Övriga rörelseintäkter uppgick till 0,2 MSEK (0,7 MSEK)

– FoU-kostnader uppgick till 4,5 MSEK (51,4 MSEK)

– Resultat efter skatt uppgick till -18,4 MSEK (-63,8 MSEK)

– Resultat per aktie uppgick till -0,18 SEK (-1,10 SEK)

– Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -4,8 MSEK (-49,7 MSEK)

– Eget kapital per den 31 december 2023 uppgick till 41,1 MSEK (76,1 MSEK)

– Likvida medel per den 31 december 2023 uppgick till 1,2 MSEK (16,8 MSEK)

– Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -5,7 MSEK

Verksamhet till försäljning

– Resultat efter skatt uppgick till -17,4 MSEK

– Resultat per aktie uppgick till -0,17 SEK

För mer information, besök Klaria Pharma Holdings webbplats klaria.com eller kontakta:
investor.relations@klaria.com
Tel: 08-446 42 99

Detta är Klaria Pharma Holding AB
Klarias (Klaria Pharma Holding AB) är ett svenskt noterat läkemedelsbolag som utvecklar innovativa, snabbverkande produkter. Genom att kombinera en patenterad teknologi en film som fäster i munslemhinnan med väl beprövade substanser, har företaget utvecklat ett koncept för läkemedelsdistribution med många fördelar och tänkbara användningsområden. Klaria är noterat på First North Growth Market under kortnamnet KLAR. FNCA Sweden är Certified Advisor 
(info@fnca.se, 08-528 00 399) för Klaria Pharma Holding AB. För mer information, se www.klaria.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Innovativa föreningar får LKAB:s stipendium 2024

Published

on

By

Idag delade LKAB ut sina årliga stipendier inom idrott, kultur och samhällsengagemang på Vetenskapens Hus i Luleå. Idrotts- och kulturstipendierna har delats ut sedan 80-talet till föreningar och personer som utmärkt sig eller gjort värdefulla gärningar inom sitt fält. Våren 2023 instiftade LKAB ett nytt stipendium inom samhällsengagemang som komplement.

Stipendierna är på 75 000 kronor styck. Förutom det nya stipendiet inom samhällsengagemang öppnade LKAB också förra året upp för allmänheten att nominera de kandidater som de tycker är värda att uppmärksammas på någon av LKAB:s verksamhetsorter i Narvik, Kiruna, Svappavaara, Gällivare eller Luleå. 
– Vi blir så glada av alla som tar sig tid att skicka in nomineringar och uppmärksammar oss på personer och föreningar som bidrar till attraktiviteten på våra verksamhetsorter. De tre pristagarna i år är bra exempel på några drivna eldsjälar som vars initiativ gör skillnad, säger Anna Skogh, ansvarig för sponsring och samhällsengagemang på LKAB.

Årets kulturstipendiat:
Studio Strössel

Motivering – Med Studio Strössel har Kulturfrämjarna i Gällivare skapat en kreativ och kulturell mötesplats som välkomnar alla och skapar liv i Gällivare centrum. Förutom att erbjuda lokaler för kreativt skapande och kulturella verksamheter arrangeras olika evenemang såsom utställningar, samtal, workshops, musikcafé, poetry slam och mycket mer. Ett initiativ som ger kulturen mer utrymme i Gällivare.

– Vi är otroligt stolta och glada för att vårt arbete med att främja kultur och kreativitet i Gällivare uppmärksammas. Med hjälp av vår kulturella och kreativa mötesplats Studio Strössel vill vi bredda utbudet av aktiviteter i Gällivare och lyfta fram våra lokala kreatörer. I vår förening arbetar styrelsen ideellt och en stor utmaning är att hinna med att skapa innehåll och arrangemang så att vi når många målgrupper. Med hjälp av stipendiet tar vi nu sikte på att erbjuda ett inspirerande program med aktiviteter för Gällivares barn- och ungdomar tillsammans med bland annat föreningens medlemmar.

Årets idrottsstipendiat:
Luleå Roller Derby

Motivering – Som ett av Sveriges mest framstående lag inom en växande idrott har Luleå Roller Derby både vunnit elitserien och skickat tre spelare till junior VM. Förutom sportliga framgångar pågår ett ständigt arbete med inkludering. I en sport som utmanar normerna om kvinnligt idrottande välkomnar föreningen alla oavsett hur du identifierar dig, vilken ålder du är eller vilka förutsättningar du har.

– Vi är mycket stolta och väldigt glada. Vi gör ju det här med en stor passion för sporten men det är också mycket hårt arbete som ligger bakom och då är det roligt att uppmärksammas för det vi gör och står för. Och pengarna blir ett bra tillskott till alla resekostnader vid bortamatcher och träningsläger 

Årets stipendiat inom samhällsengagemang:
Soutujärvibygden i utveckling

Motivering – Som en resurs för bygdens utveckling ger Soutujärvibygden stöd till de föreningar och verksamheter som verkar i de lokala byarna mitt i Malmfälten. Genom att driva projekt för utveckling och tillhandahålla samhällsservice som gynnar bygdens invånare och besökare skapar man gemensamhet och framåtanda. Och allt går att läsa om i bygdens egna nyhetsmagasin Soutunytt.

– Det är genom samarbete och engagemang från både föreningsmedlemmar och lokalsamhället som vi kan fortsätta att göra skillnad och bidra till en blomstrande framtid för Soutujärvibygdens alla invånare. Vi är stolta över att vara en del av en bygd där föreningens goda arbete uppmärksammas och värderas, hälsar styrelsen i Soutujärvibygden och tackar.

Kontakt: Anna Skogh, ansvarig för sponsring och samhällsengagemang, Tel: 46 (0)980 726 28. E-mail: anna.skogh@lkab.com.

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av närmare 5200 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 43 miljarder kronor år 2023. lkab.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.