ABB utökar portföljen med mikrovågsgivare för konsistens med en ny design och större genomströmningsalternativ

| 13 maj, 2022 | 0 kommentarer
  • ABB adderar en omdesignad modell med dubbla plattor för montering i processröret till sitt utbud av KPM KC7-mikrovågskonsistensgivare
  • Ny större mikrovågssensorer för genomströmning möjliggör montering i rördimensioner upp till 400 millimeter
  • Uppdateringen av portföljen ger marknadens mest kompletta sortiment för mätning av konsistens i processrör

ABB har uppdaterat sin KPM KC7-mikrovågskonsistensgivare med en större genomströmningssensor som passar processrör med en diameter på upp till 400 millimeter, vilket ger fler kunder möjlighet att mäta den totala konsistensen hos blandad massa med en genomströmningssensor. Teknikledaren har också lanserat en omkonstruerad insticksversion med en förbättrad sensor med dubbla plattor.

Båda alternativen kommer att användas i pappersbrukets mäldberedningsområde, som matar pappersmaskinens våtdel. Den utökade genomströmningsmodellen, som utökas från en tidigare maxstorlek på 300 millimeter, utökar ABB:s marknadsräckvidd till att även omfatta dem som har rör med större diameter och som tidigare endast kunde använda insticksversioner, men som nu kan överväga båda. Den större storleken, som fångar hela rördiametern, innebär det mest kompletta sortimentet för mätning på marknaden och ger exakta, tillförlitliga mätningar av total konsistens oavsett flödeshastighet för överlägsen processkontroll. 

För bruk som väljer intsticksversionen är den förbättrade dubbelplattanskonstruktionen den enda på marknaden med en valfri temperatursensor som kan dras in för slipande och icke-screenade processer, en funktion som också finns tillgänglig med genomströmningsversionen. De parallella antennerna undviker mikrovågsreflektioner i röret och genererar en självrengörande effekt, vilket eliminerar risken för kontamintering och ökar därmed tillgängligheten och minskar underhållskostnaderna jämfört med andra enheter.

Mikrovågsmätning blir alltmer populär på grund av dess låga kalibreringskrav, höga noggrannhet och förmåga att mäta total konsistens oberoende av processvariabler och fiberegenskaper. Till skillnad från optiska tekniker och tekniker med skjuvkraft påverkas KPM KC7 inte av både processförändringar, såsom flödeshastighet, tryck och turbulens, och variationer i massasorter, fiberlängd och freeness.

”ABB verifierar varje sensor individuellt innan den implementeras för att säkerställa hög noggrannhet, säger Karin Hermansson, Product Line Manager på ABB. ”Med denna uppdatering för att passa större rör, minska kontaminering och säkerställa jämna temperaturmätningar även för de svåraste processerna kan vi nu uppfylla de mest varierande kraven i den komplexa världen av papperstillverkning.”

Utvidgningen innebär att ABB:s KPM KC7-sensorportfölj nu är utrustad med en extra trycksensor – tillgänglig som reservdel – för att ytterligare förbättra diagnostiken. Utan rörliga delar eller krav på förebyggande underhåll gör de uppdaterade sensorerna – som är kompatibla med kopplingar från tredje part för enkla uppgraderingar och utbyten – att drift och underhåll är enkelt för att säkerställa en låg total ägandekostnad.

Användningen omfattar alla tillverkare av papper, mjukpapper, kartong och massa, från återvunnen massa till beredning av pappersmassa i slutet av maskinen, och kan även användas för kommunalt och industriellt avloppsvatten. KPM KC7 är särskilt bra för användare av återvunnen råvara och för grupper av pappers- och massafabriker som föredrar att mäta och kontrollera den totala konsistensen med mikrovågsteknik.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Process Automation: ABB:s affärsområde Process Automation är ledande inom automation, elektrifiering och digitalisering för process- och hybridindustrin. Vi tjänar våra kunder med en bred portfölj av produkter, system och end-to-end-lösningar, inklusive vårt # 1 distribuerade styrsystem, programvara och livscykeltjänster, branschspecifika produkter samt erbjudanden inom mätning- och analys, marin och turboladdning. Som den globala # 2 på marknaden bygger vi på vår djupa domänexpertis, vårt mångsidiga team och globala fotavtryck och är dedikerade till att hjälpa våra kunder att öka konkurrenskraften, förbättra deras avkastning på investeringarna och köra säkra, smarta och hållbara verksamheter. go.abb/processautomation

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 11 maj 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

ABB Sverige

Christine Gunnarsson
Presschef
+46 21 32 32 32
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.