Acrinova tecknar hyresavtal med JYSK i Löddeköpinge

| 29 juni, 2022 | 0 kommentarer

Acrinova AB (publ) (”Acrinova”, eller ”Bolaget”) meddelar att ett hyreskontrakt har tecknats med JYSK för en del av byggrätten gällande fastigheten Kävlinge Löddeköpinge 23:14.

Acrinova förvärvade handelsfastigheten Kävlinge Löddeköpinge 23:14 sommaren 2021, vilket är en av Skånes mest besökta handelsplatser. Utöver välkända hyresgäster som Åhléns Outlet, Dollarstore, Lager 157, Max Hamburgerrestauranger, Rusta och Bygghemma ingick även en byggrätt på cirka 3800 kvm.

 

Det första hyresavtalet gällande byggrätten är tecknat med detaljhandelskedjan JYSK. Avtalet löper från och med våren 2023 och omfattar totalt 1500 kvm, något Acrinova offentliggjorde i ett pressmeddelande 29 november 2021, då utan att namge hyresgästen.

 

Den nya byggnaden uppförs i enlighet med Acrinovas Nollvision, som innebär att den byggs för att bli klimatneutral så att den avger ett så litet klimatavtryck som möjligt.

 

Ulf Wallén, VD Acrinova AB, kommenterar:

”Vår plan för fastigheten i Löddeköpinge har hela tiden varit att utveckla den till en ännu attraktivare handelsplats med högre genomströmning av besökare. Genom att knyta till oss ännu ett välkänt varumärke bygger vi vidare i enlighet med vår vision. Vi för dialog med ytterligare intressenter gällande den resterande delen av byggrätten.” 

  

Sara Winblad, Development Manager Real Estate, JYSK Sverige, kommenterar:

”JYSK befinner sig i en expansiv fas och under de kommande åren ska alla våra butiker byggas om till vårt senaste koncept. Vår butik i Löddeköpinge är i dagsläget för liten för att implementera det nya konceptet och för att möta efterfrågan bland våra kunder. En flytt till en helt ny butik som är optimal i storlek med en stor kundgård för visning av trädgårdsmöbler kommer att öppna upp nya möjligheter för både våra kunder och medarbetare. Den nya placeringen känns helt rätt, med grannar som kompletterar varandra och skapar en helhet för besökarna.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ulf Wallén, VD
0708-30 79 90   

[email protected]
www.acrinova.se

Certified Adviser
Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB
Telefon: +46 11 32 30 732
E-post: 
[email protected] 

Acrinova är en fastighetskoncern med fokus på södra Sverige och på kommersiella fastigheter. Bolaget erbjuder helhetstjänster som ägare, förvaltare och utvecklare inom fastigheter. Acrinova har sitt huvudkontor i Malmö. Bolaget är sedan 2019 noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.