AF Bostäder höjer hyrorna för sina hyresgäster

| 12 november, 2021 | 0 kommentarer

I slutet av 2020 direktaviserade AF Bostäder en hyreshöjning på 2 procent inför 2021. Hyresgästföreningen avrådde hyresgästerna att betala den nya hyran. Nu är årets förhandling inför 2022 klar och en överenskommelse är uppnådd.

Överenskommelsen inför 2022 innebär två resultat, ett för de som valde att betala den direktaviserade hyreshöjningen 2021 och ett för de som valde att inte betala.

Den nya hyran höjs med 1,9 procent för de som betalade den direktaviserade hyran och 3,9 procent för de som inte betalat den direktaviserade hyran. De som motsatte sig direktaviseringen har under 2021 inte betalat den direktaviserade hyran och kommer inte behöva betala den retroaktivt.

–  Det är positivt att AF Bostäder nu fullföljer förhandlingen. Vi är nöjda med överenskommelsen som ger en rimlig hyreshöjning. Vi vill också passa på att tacka alla som stod på sig och motsatte sig den direktaviserade hyreshöjningen. Det visar att vi tillsammans kan göra skillnad, säger Anders Sjögren, förhandlingschef på Hyresgästföreningen. 

Region Södra SkåneRegional pressjour Södra Skå[email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *