AIK Fotboll lanserar världens mörkaste kostym på årets ljusaste dag

| 21 juni, 2022 | 0 kommentarer

Idag, tisdagen den 21 juni, infaller årets ljusaste dag. I samband med detta lanserar AIK Fotboll – ett av få lag i världen som spelar i svart – och modevarumärket Oscar Jacobson världens mörkaste kostym, The Phantom Suit. Lanseringen frontas av herrlagets chefstränare Bartosz Grzelak som debuterar i rollen som modell.

”Störst, bäst och vackrast är vår signatur” är en återkommande fras som AIK:s supportrar skanderar under hemmamatcherna på Friends Arena. För andra kan fenomenet framstå som självgott och provocerande – men faktum är att AIK har blivit kallade för ”Världens stiligaste lag” och är en av få klubbar i världen som bär svarta matchställ. Med detta som bakgrund lanserar AIK Fotboll och Oscar Jacobson världens mörkaste kostym – på årets ljusaste dag.

– AIK är motsatsen till lagom och det genomsyrar allt vi gör. Om vi ska ta fram en kostym så tar vi inte fram en vanlig, mörk kostym. Då tar vi fram världens mörkaste kostym, säger Tobias Larsson, Kommunikationschef på AIK Fotboll.

Kostymen går under namnet The Phantom Suit och är sydd i den sällsynta textilen IR Flock Sheet som är utvecklat av det japanska företaget KoPro. Det är ett sammetsliknande material som absorberar 99,7% av allt ljus, vilket i praktiken innebär att ögat inte uppfattar dess konturer och att det framstår som mycket svartare än en “vanlig” svart färg. Framtagandet har krävt ett noggrant hantverk, något som Oscar Jacobsons skickliga skräddare har bidragit med. Utöver samarbetet med The Phantom Suit har företaget under säsongen klivit in som kostymleverantör till AIK Fotbolls herr- och damlag.

– Både AIK och vi är varumärken som funnits med länge, mycket tack vare att vi båda alltid vill framåt och utvecklas. När AIK Fotboll presenterade den här idén hoppade vi på direkt. Den befinner sig i skärpunkten mellan tradition och innovation. Och det är precis där vi ska befinna oss, säger Richard Woodbridge, VD och koncernchef för Oscar Jacobson.

Frontfigur för lanseringen av The Phantom Suit är AIK Fotbolls herrlags chefstränare Bartosz Grzelak.

Kostymen är custom made och går att beställas i Oscar Jacobsons butik i Mall of Scandinavia. Pris: 29 998 kronor.

Om Oscar Jacobson
Oscar Jacobson grundades 1903 och är ett av Sveriges mest anrika herrmodeföretag. Hög kvalitet i design, tyger och passform kombineras med både tidlös elegans och ett attraktivt mode för stilmedvetna män i alla åldrar. Bolaget har försäljning i Europa med fokus i Norden. Försäljningen sker via cirka 150 återförsäljare, tolv egna fysiska flaggskeppsbutiker, fyra outlets samt i egen e-handel. Oscar Jacobson ägs av Mellby Gård sedan 2018. För ytterligare information kring Oscar Jacobson besök oscarjacobson.com.

Länkar
Kampanjfilm: https://youtu.be/awNmG0Akhlo
Pressbilder och kampanjfilm för nedladdning: https://we.tl/t-yDgmpyiBYP

För mer information, kontakta:
Tobias Larsson, Kommunikationschef på AIK Fotboll
Mobil: 070 – 431 12 01
E-post: [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.