Amerikanska Cooper University Health Care väljer Sectras IT-lösning som prenumeration

| 26 juli, 2022 | 0 kommentarer

Linköping – 26 juli, 2022 – Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) kommer leverera sin helhetslösning för medicinsk bildhantering till Cooper University Health Care i USA. De kommer att använda modulerna för radiologi och mammografi samt bildarkivet Sectra VNA för att granska och lagra organisationens samtliga radiologibilder, inklusive kardiologi. Med en sammanhållen bildhantering kommer vårdgivarna få en komplett patientöversikt. Mammografiläkarna kommer nu också kunna granska alla bilder, oavsett vilken modalitet de är tagna med, i ett och samma system.

Kontraktet tecknades i juni 2022 och omfattar Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering som en prenumeration (Sectra One). Det gör det lättare att skala systemet i takt med att antalet undersökningar ökar och gör det möjligt att enkelt expandera lösningen med andra medicinska specialiteter.

– Sectra kan ge vårdteamet på Cooper en effektiv granskningsprocess genom att konsolidera alla bilder, oavsett var de är tagna, i ett system, i en patientjournal, säger Isaac Zaworiski, vd för Sectra i USA. 

Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” nio år i rad.
 

Om Sectra
Sectra hjälper sjukhus världen över att effektivisera vården och myndigheter samt försvar i Europa att skydda samhällets mest känsliga information. På så vis bidrar Sectra till ett friskare och tryggare samhälle. Företaget grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Linköping. I dag har Sectra direktförsäljning i 19 länder och säljer genom samarbete med partners över hela världen. Omsättningen uppgick helåret 2021/2022 till 1 949 MSEK. Sectra (STO: SECT B) är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök Sectras hemsida.

Om Cooper University Health Care 
Cooper University Health Care är ett framstående akademiskt vårdsysteme med fler än 8 500 anställda och över 800 anställda läkare. Cooper University Hospital är det enda traumacentret på sin nivå i South Jersey. Årligen behandlas nästan två miljoner patienter på vårdsystemets huvudsjukhus, vårdcentraler, mottagningar för akutvård och de fler än 105 mindre mottagningar som finns i regionen. Cooper har blivit utsedd till en av ”America’s Best Employers” av Forbes, som ett av de tio bästa sjukhusen i New Jersey samt rankats högt nationellt i flera kategorier i mätningen U.S. News & World Report’s 2021-2022 Best Hospitals. De har också tagit emot utmärkelsen Healthgrades Patient Safety Excellence AwardTM fyra år i rad.

För ytterligare information kontakta:
Torbjörn Kronander, koncernchef och vd Sectra AB, 070 52 35 227
Marie Ekström Trägårdh, vice vd Sectra AB och vd Sectra Imaging IT Solutions AB, 070 82 35 610

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.