Connect with us

Marknadsnyheter

AniCura Västra Djursjukhuset öppnar för gratis vård av hemlösas djur

Published

on

Tisdagen den 13 februari arrangerar AniCura Västra Djursjukhuset Faktumdagen.

För sjuttonde året i rad öppnar AniCura Västra Djursjukhuset dörrarna för en hel dag av professionell vård av hemlösas djur. Samarbetet med Faktum inleddes 2008 för att hjälpa personer som lever i hemlöshet och socialt utanförskap och deras fyrfota vänner. Faktumdagen har blivit en tradition för både hemlösa och anställda på AniCura Västra Djursjukhuset.

– Djur är viktiga för oss människor och för personer som lever i utsatthet kan de vara rent livsavgörande. Den kärlek, värme och trygghet som ett djur kan ge kan vara det som gör att man orkar ta sig igenom en i övrigt väldigt tuff tillvaro, säger Emma Lindblad-Åström chefsveterinär på AniCura Västra Djursjukhuset.

Inför Faktumdagen bokas djuren in via Faktum och det kan handla om allt ifrån förebyggande åtgärder såsom seniorkontroller och kloklippning till mer omfattande åtgärder som utredningar och operationer. Alla hundar och katter som kommer blir vaccinerade om djurägaren önskar det och får med sig en påse foder efter besöket. Deras hussar och mattar bjuds även på fika.

– Vi vet också att man som djurägare alltid vill det bästa för sitt djur men i vissa fall finns inte den ekonomiska möjligheten. De som startade djursjukhuset upprättade redan då en Faktumfond och en Faktumdag för att på så sätt kunna hjälpa dem som verkligen behöver det. Detta är en dag som alltid förknippas med mycket kärlek och glädje hos oss som jobbar på djursjukhuset, säger Emma Lindblad-Åström.

Samarbetet med Faktum innebär också att personer som lever i hemlöshet och socialt utanförskap kan ansöka om gratis akutvård för sina djur året runt på AniCura Västra Djursjukhuset. All vård under Faktumdagen bekostas av djursjukhuset och under resten av året används pengar från Faktumfonden för att bekosta fri akutdjursjukvård av hemlösas djur.

För ytterligare information:

Emma Lindblad-Åström, Chefsveterinär på AniCura Västra Djursjukhuset, tel: 0761127103, mail: emma.lindblad.astrom@anicura.se

Om AniCura

AniCura är en ledande leverantör av veterinärvård i Europa. Sedan 2011 har AniCuras engagerade proffs gett sinnesro till miljontals husdjursägare och strävat efter att uppnå det bästa resultatet för varje husdjur som kommer i deras vård. AniCura föddes ur filosofin att dela resurser kan skapa möjligheter för bättre veterinärvård och resultat. Vårt fortsatta engagemang för denna sak och vårt breda spektrum av högkvalitativa tjänster har gjort AniCura till ett naturligt val för djurägare i hela Europa. Idag omfattar AniCuras nätverk nästan 500 kliniker i 15 länder i Europa som ger högkvalitativ vård till över 4,5 miljoner husdjur varje år.

Sedan 2018 är AniCura en del av Mars Veterinary Health, ett familjeägt företag som erbjuder djursjukvård. För information om hur AniCura arbetar för att skapa framtidens djursjukvård, besök gärna våra hemsidor www.anicura.se och www.anicuragroup.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Gå inte vilse på vägen – Grävkurs den 24 april i Stockholm

Published

on

By

En heldagsutbildning som riktar sig till både reportrar och arbetsledare. Kursen ger tips och verktyg för att jobba mer effektivt och strukturerat med gräv.

 • Vi går igenom grävprocessens olika faser och varför det är viktigt att inte bara rusa in i researchen.
 • Vi visar hur man kan jobba med idén och ta grävprojektet i mål – varje gång.
 •  Vi djupdyker i reporterns och arbetsledarens olika roller och arbetsuppgifter, och visar hur ett sammansvetsat team får bättre resultat.
 •  Kursen inkluderar workshops där deltagarna får spåna fram konkreta lösningar för just sin arbetsplats. Målet är att deltagarna ska komma hem med en grund till en grävplan för sin redaktion.

Kursledare: Jessica Ziegerer & Emma Johansson

Bra att veta 

 • Tid: 9–15
 • Plats: Helio Slussen
 • Kursen är kostnadsfri
 • Deltagare står själva för resa, lunch och eventuellt boende.
 • Vi uppmanar redaktioner att skicka en reporter och en arbetsledare för bästa resultat.  Ansök separat och skriv i din ansökan vem du söker tillsammans med.
 • Några ord om höstens kurs:

  ”Konkreta tips och roligt med exempel. Bra upplägg med arbetsledare och reporter tillsammans på kursen”

  ”Jag fick inspiration för att på riktigt dra igång ett strukturerat arbete med gräv”

  ”Jag och min arbetsledare fick ut väldigt många konkreta idéer under de diskussioner vi hade under kursen.”

Läs mer och sök här!

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Paulina Brandberg har tagit emot delbetänkande från Delegationen mot arbetslivskriminalitet

Published

on

By

Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg har tagit emot det tredje delbetänkandet från Delegationen mot arbetslivskriminalitet. I sitt tredje delbetänkande konstaterar delegationen bland annat att den strategiska styrningen av arbetet måste stärkas och att skyddet mot arbetskraftsexploatering brister i Sverige. Delegationen betonar den centrala roll arbetsmarknadens parter har för att motverka arbetslivskriminaliteten.

– Regeringen ser mycket allvarligt på att människor blir utnyttjade på den svenska arbetsmarknaden. Den ofta gränsöverskridande arbetslivskriminaliteten skapar stor otrygghet, snedvrider konkurrensen och är en del av den kriminella ekonomin. Jag ser särskilt fram emot att ta del av delegationens förslag om hur myndighetssamverkan mot arbetslivskriminalitet kan stärkas, säger jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.

Delegationen mot arbetslivskriminalitet tillsattes 2021 och leds av Ola Pettersson. 2022 beslutade regeringen om tilläggsdirektiv till delegationen. Genom tilläggsdirektiven fick delegationen i uppdrag att utreda förutsättningarna för en myndighetsgemensam tipsfunktion för arbetslivskriminalitet och lämna nödvändiga författningsförslag.

Kontakt
Emelie Franzén
Pressekreterare hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
076-771 09 51
emelie.franzen@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Viktig milstolpe för OXC-201 – patentet godkänt i Japan

Published

on

By

Patentet för OXC-201, Oxcias potentiellt banbrytande tillvägagångssätt för behandling av IPF (idiopatisk lungfibros), har nyligen blivit godkänt i Japan. Det är det första land patentet blivit godkänt i och en mycket viktig milstolpe. Japan och Asien generellt är centrala marknader för OXC-201. Asien uppskattas ha det största antalet sjukdomsfall av lungfibros i världen.

Ytterligare nationella och regionala patentansökningar är under granskning i USA, Europa (EPO – Europeiska patentorganisationen) Kina och Kanada.

Som kommunicerats tidigare, tilldelade EIC (European Innovation Council) i början av 2023 Oxcia AB ett bidrag på 2,5 miljoner euro inom EIC-Transition programmet för nästa fas av utvecklingen av OXC-201.
 

Om OXC-201

OXC-201 är en småmolekylär hämmare av OGG1. Genom att rikta in sig på DNA-reparationsenzymet OGG1 (8-oxo guanin DNA-glykosylas-1), hämmar OXC-201 bindning av OGG1 till DNA och därigenom moduleringen av gentranskription. OGG1 spelar en betydande roll i modulering av inflammation och fibrogenes; genetisk nedreglering eller kemisk hämning av OGG1 har visat sig skydda mot inflammation och fibros i flera experimentella sjukdomsmodeller.

 

För mer information vänligen kontakta:

 

Christina Kalderén, Pre-clinical Director

Email: christina.kalderen@oxcia.com
 

Eller:
 

Ulrika Warpman Berglund, CEO

Email: ulrika.warpmanberglund@oxcia.com

 

Kort om Oxcia AB

Oxcia AB bedriver nydanande forskning genom sitt unika sätt att utnyttja oxidativa DNA-skador och DNA Damage response(1) och på så sätt utveckla nya säkra behandlingar för patienter som lider av cancer eller kronisk inflammation. Oxcia har för närvarande två läkemedelskandidater, båda med potential att bli first-in-class läkemedel. OXC-101 befinner sig i tidig klinisk utveckling mot solida och hematologiska cancrar. OXC-201 utvecklas mot inflammations- och fibrosrelaterade sjukdomar, såsom lungfibros och allergisk astma, och befinner sig i preklinisk fas.

(Note (1): DNA Damage Response, DDR– kroppens processer för att på olika sätt reparera de skador som uppstår på DNA)

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.