Anläggningen hos Industrisupport i Åmål AB har tagits i drift

| 23 september, 2022 | 0 kommentarer

Det första kommersiella projektet i Sverige med Azelios energilagringslösning har tagits i drift hos Industrisupport i Åmål AB, Sverige. Ordern tillkännagavs 29 mars 2021 och innehåller två TES.POD-enheter som laddas med hjälp av solceller och flyttar överskottsenergi för att matcha efterfrågan och skapa förnybar baskraft. Systemet kommer också att förse Industrisupport i Åmål AB med värme som även minskar beroendet av fjärrvärmenätet

Det är mycket bra för Azelio att vårt första kommersiella projekt i Sverige nu har driftsatts. Sverige är inte en av våra initiala målmarknader, men att ha ett kommersiellt projekt i drift nästan på vår egen bakgård ger väldigt bra möjligheter att effektivt samla på oss värdefulla erfarenheter för att i förlängningen kunna optimera systemet ytterligare mot våra kunders behov”, säger VD Jonas Wallmander.

Industrisupport i Åmål AB äger ett industrihotell på 22 000 m2 där lokaler hyrs ut till industrikunder. Driften av lagringsenheterna kommer att hanteras av Azelio under de första tre åren.

Jag är mycket nöjd med att vi nu har vårt energilagringssystem i drift. Vi såg tidigt både den miljömässiga och ekonomiska potentialen i att kunna styra användningen av vår egenproducerade solenergi till tider som matchar vårt energibehov. Värdet i att få större kontroll över våra energikostnader har bara blivit tydligare under den senaste tiden”, säger Jimmie Karlsson, på Industrisupport i Åmål AB.

För mer information, kontakta:

VD Jonas Wallmander               

Email: [email protected]               

Tel: +46 722 01 88 00               

Om Azelio

Azelio specialiserar sig på lagring av energi med produktion av el och värme. Tekniken är revolutionerande genom att energin blir styrbar, vilket kan göra förnybar energi tillgänglig dygnet runt. Energin lagras i återvunnen aluminium varifrån den vid behov omvandlas till el och värme med en total verkningsgrad på upp till 90 procent. Lösningen är skalbar, miljövänlig och kostnadseffektiv från 0,1 MW upp till 20 MW. Azelio har sitt huvudkontor i Göteborg, produktion i Uddevalla och utvecklingscenter i Göteborg och Åmål, närvaro i Stockholm, samt regionchefer för Australien, USA, södra Afrika och MENA-regionen. Azelios aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market med FNCA Sweden AB som Certified Advisor. Mer information om Azelio: www.azelio.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.