Anna Ekström deltar vid konkurrenskraftsrådets möte i Luxemburg

| 9 juni, 2022 | 0 kommentarer

Fredag den 10 juni deltar utbildningsminister Anna Ekström när konkurrenskraftsrådet träffas i Luxemburg för att tala om forskning och rymdfrågor.

Unga forskare kan vara särskilt utsatta i kristider. Covid-19-pandemin och kriget i Ukraina har till exempel påverkat rekryteringsprocesser, mobilitetsprojekt, forskningssamarbeten och laboratoriemöjligheter för unga forskare. Under mötet kommer ministrarna med ansvar för forskning därför att hålla en riktlinjedebatt om stöd till unga forskare i kristider. De väntas även godkänna rådsslutsatser om europeiska uppdrag, värderingar och principer för internationellt samarbete inom forskning och innovation samt öppen vetenskap. 

Ministrarna med ansvar för rymdfrågor ska hålla en riktlinjedebatt om motstånds- och konkurrenskraften för EU:s rymdprogram. De väntas även godkänna rådsslutsatser om EU:s jordobservationsprogram Copernicus under perioden fram till 2035 samt om rymdtrafikledning.

– Sverige ska vara ledande i klimatomställningen. Rymdens och rymdverksamhetens betydelse för detta växer. Utvecklingen av en EU-gemensam strategi för rymdtrafikledning är ett viktigt steg framåt för en säker och hållbar rymdverksamhet i framtiden, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Kontakt

Anja L Sundberg, pressekreterare hos Anna Ekström, 076-116 77 45

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.