Arbetsrättsexperten rekryterar känd förbundsjurist och företagsledare med svensk och internationell erfarenhet

| 14 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Arbetsrättsexperten har rekryterat en av landets absolut mest erfarna fackliga jurister – Bo Villner, som arbetat över 40 år med arbetsrätt, känd bland annat för Bastubadardomen från 1978.

Arbetsrättsexperten har också rekryterat Johannes Merbom, en erfaren företagsledare med över 17 års erfarenhet som företagsledare, bland annat för ett av Europas största kommersiella fastighetsföretag där han var Teknisk direktör för Rysslandsavdelningen, därefter VD i Sverige på bland annat Jämtlands tidning.

Ledningsgruppen vid Arbetsrattsexperten fick i augusti och september ett utomordentligt tillskott i form av Bo Villner, som en av två chefsjurister. Han har länge arbetat som förbundsjurist hos LO-TCO Rättsskydd samt som jurist på IF Metall, Elektrikerförbundet och Vårdförbundet. Bo Villner är mest känd för den sk. Bastubadardomen från slutet av 1970-talet. Den andra chefsjuristen är Katarina Andjelic som senast kommer över till byrån från Polismyndigheten.

Johannes Merbom som tillträtt som VD har sin bakgrund inom fastighetsbranschen, med ansvar för bolag med omsättningar över 300 miljoner kronor per år och ansvar för flera hundra anställda. I Sverige har han bland annat arbetat som VD på Östersundshem och därefter som VD på Jämtlands tidning.

Arbetsrättsexperten har vuxit till att bli Sveriges största arbetsrättsbyrå och handlägger idag (omräknat till 12 månaders mått) över 1500 ärenden per år, vilket beräknas ge en årsomsättning om lite i överkant av 55 miljoner kronor. Verksamheten har nyligen utökat stallet med flertalet vassa knivar, det rör jurister som Elisabeth Kempe som varit polisbefäl i över 28 år, hon tog sin juristexamen i 1993, Henrik Blosfeld som under de senaste 15 åren varit jurist bland annat med uppgifter att hantera Migrationsverkets EU-rättsliga frågor, och flera andra erfarna och duktiga jurister.

Arbetsrättsexpertens målsättning

  • Vi ingår i A.M.R-koncernen, en koncern med 4 bolag och vi har fått ett tydligt direktiv- det är att byrån ska leverera professionalitet och stor kundnytta. Vi har rekryterat chefsjurist Bo Villner, med över 40 års erfarenhet från LO-TCO för att hjälpa oss med just detta, en verklig legend i arbetsrättens Sverige och om detta är möjligt så finns det nog ingen som är mer lämpad som Chefsjurist än just honom. Tillsammans kommer vi att uppnå detta mål. Vår ägare var faktiskt själv anställd som jurist en gång i tiden vid en annan verksamhet som hon inte var särskild imponerad över och instruktionen till oss kommer väl direkt från hennes hjärta, kort och gott – ”Gör det bättre än någon annan, samla ihop de vassaste på detta område i Sverige och visa alla hur detta jobb ska göras, säger hon.” … Så det är vår målsättning, att vara den vassaste biten av spjutspetsen, säger VD Johannes Merbom.

Arbetsrättsexperten D.B.M & Partner AB,
https://arbetsrattsexperten.se/ledning/

VD Johannes Merbom

Presskontakt: [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *