Åsa Sånemyr är ny varuhuschef på Åhléns City Stockholm

| 12 januari, 2022 | 0 kommentarer

Åsa Sånemyr har rekryterats som varuhuschef för Åhléns City Stockholm. Åsa har gedigen erfarenhet från flertalet ledarroller inom försäljning, marknadsföring och som vd för bland annat Hope och Lund Fashion och nu senast managemenkonsultbolaget New Day Stockholm. Hon tillträder som varuhuschef på Åhléns City Stockholm den 21 februari.

Åsa Sånemyr har rekryterats till rollen som varuhuschef för Åhléns City Stockholm med uppdraget att utveckla, förnya och leda varuhuset till att bli en ännu mer attraktiv destination där kundernas behov och drömmar uppfylls inom mode, hem och skönhet. Målet för Åhléns City Stockholm är att vara en engagerande och nytänkande mötesplats som inspirerar såväl kunder som samarbetspartners. 

– Det är fantastiskt roligt att Åsa Sånemyr nu kliver in i rollen som varuhuschef för Åhléns City Stockholm. Åhléns City är en fysisk manifestation av vårt varumärkeslöfte, med målet att alltid ha ett erbjudande och en köpupplevelse i toppklass som möter kundernas behov och drömmar. Vi står inför flera spännande utvecklingsmöjligheter som kräver en trygg och modig visionär ledare med passion för förnyelse. Vi är därför mycket glada över att just Åsa, med sitt goda ledarskap och gedigna erfarenhet av kundfokus och varumärkespositionering ska leda arbetet framåt, säger Annica Hagen, vd Åhléns.

Åsa har en lång bakgrund av olika ledande befattningar inom flera olika branscher vilket kommer att vara till stor nytta i Åhléns Citys fortsatta framtidsresa. Åsa har tidigare varit vd på bland annat HOPE Stockholm, Lund Fashion och Hammarby Fotboll. Hon kommer senast från det egna managementkonsultbolaget New Day Stockholm, som hon grundade 2020.

– Varuhuschef på Åhléns City Stockholm har alltid varit en drömroll för mig, bland annat då jag tidigare jobbat med varuhuset i egenskap av leverantör och för att jag är en frekvent kund. Jag tycker att Åhléns förändringsresa är superspännande och ser fram emot att få fortsätta utveckla, förnya och leda den ikoniska handelsplatsen som Åhléns City i Stockholm redan är. Jag hoppas kunna bidra med ett nytänkande och affärsinriktat ledarskap som kan inspirera medarbetare och stärka Åhléns Citys varumärke ytterligare, säger Åsa Sånemyr.

På Åhléns City i Stockholms erbjuds idag bland annat över 1000 varumärken inom hem, mode och skönhet och tjänster samt café- och restaurangutbud. Där finns Nordens största skönhetsavdelning och exklusiv Personal Shopping för den mode-, skönhet- och hemintresserade kunden. Varuhuset är en arbetsplats med 500 anställda som årligen möter 13 miljoner besökare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:  
Weronica Nilsson, PR- och kommunikationschef Åhléns,
e-post: [email protected], tfn: 070 198 11 23

Om Åhléns
Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 48 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Varuhuset Åhléns är en marknadsplats som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,3 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besökare. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandels-koncernen Axel Johnson AB. www.ahlens.se 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.