Atlas Copco har förvärvat en Sydostasiatisk distributör

| 4 juli, 2022 | 0 kommentarer

Nacka den 4 juli 2022: Atlas Copco har förvärvat Bireme Group, ett Singaporebaserat företag specialiserat på behandling av tryckluft och gas.
 

Bireme Group är ett privatägt företag baserat i Singapore med ett försäljningsnätverk i Sydostasien.

Företaget är specialiserat på behandling av tryckluft och gas för ett brett spektrum av industrier som elektronik, mat och dryck, kemiska raffinaderier och sjukhus. Det har sitt huvudkontor i Singapore och ett servicecenter i Malaysia, och har 20 anställda.

”Biremes expertis, tekniska kunnande och geografiska täckning gör att företaget passar bra in i vår struktur,” säger Vagner Rego, affärsområdeschef Kompressorteknik. ”Förvärvet kommer att öka vår lokala närvaro och hjälpa oss utveckla vår verksamhet i Asien och Stillahavsområdet.”

Köpeskillingen offentliggörs inte.

Det förvärvade företaget kommer att bli en del av divisionen Industrial Air inom affärsområdet Kompressorteknik.

För mer information kontakta:
Daniel Althoff, Chef Investerarrelationer
076 899 9597 
[email protected]

Amanda Billner, Presschef
073 582 56 70
[email protected]

Atlas Copco Koncernen
Våra industriella idéer hjälper kunder att växa och driva samhället framåt. Det är vårt bidrag till en hållbar framtid. Atlas Copco grundades i Stockholm 1873. År 2021 hade Atlas Copco en omsättning på 111 miljarder kronor och cirka 43 000 medarbetare vid årets slut. Mer information finns på www.atlascopcogroup.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.