Atlas Copco har förvärvat en tryckluftsdistributör i Nordvästra England

| 27 juli, 2022 | 0 kommentarer

Nacka den 27 juli 2022: Atlas Copco har förvärvat Glaston Compressor Services Ltd. (Glaston), en brittisk tryckluftsdistributör och serviceleverantör.

Glaston är ett privatägt bolag som grundades 1979. Företaget har 26 anställda och är baserat i Skelmersdale, Lancashire, UK. Företagets huvudsakliga kunder är såväl små som stora företag inom tillverkningsindustrin.

”Vi gör det här förvärvet för att ytterligare öka vår service- och försäljningsnärvaro i den här delen av England”, säger Vagner Rego, affärsområdeschef Kompressorteknik. ”Glaston Compressor Services är en väletablerad leverantör av trycklufts- och industrigaslösningar, med en bred kundbas.”

Köpeskillingen offentliggörs inte.

Det förvärvade företaget kommer att bli en del av servicedivisionen inom affärsområdet Kompressorteknik.

För mer information kontakta:
Daniel Althoff, Chef Investerarrelationer
076 899 95 97 
[email protected]

Amanda Billner, Presschef
073 582 56 70
[email protected]

Atlas Copco-koncernen
Våra industriella idéer hjälper kunder att växa och driva samhället framåt. Det är vårt bidrag till en hållbar framtid. Atlas Copco grundades i Stockholm 1873. År 2021 hade Atlas Copco en omsättning på 111 miljarder kronor och cirka 43 000 medarbetare vid årets slut. Mer information finns på www.atlascopcogroup.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.