Avtal om mödrahälsovård i Stenungsund och Tjörn förlängs

| 27 mars, 2020 | 0 kommentarer

Regionhälsan ansvarar idag för mödrahälsovården i samtliga kommuner i västra hälso- och sjukvårdsnämndens geografiska område utom i Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Där är det Nötkärnan som bedriver mödrahälsovården, genom avtal med västra hälso- och sjukvårdsnämnden respektive Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd (Öckerö).

Avtalen gällande Stenungsund och Tjörn löper ut den 31 december 2020 och kan förlängas i maximalt ett år. Avtalet gällande Öckerö löper ut den 30 november 2020 och kan inte förlängas.

Västra hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade vid sitt sammanträde 26 mars att nuvarande avtal med Nötkärnans Mödravård och Gynekologi AB om mödrahälsovård i Stenungsund och Tjörn kommer att förlängas fram till det att ett nytt avtal finns på plats, dock längst till 31 december 2021. Nytt ställningstagande till verksamhet kommer att tas på nämndens sammanträde i maj efter det att Regionhälsan lämnat in begärt anbud.

Gällande Öckerö beslutade nämnden att även där begära in anbud från Regionhälsan, men också att tillsammans med Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd ta fram ett underlag för att eventuellt kunna göra en upphandling av verksamheten. Nytt ställningstagande till verksamhet kommer även det att tas på sammanträdet i maj.

Socialdemokraterna och vänsterpartiet reserverade sig till förmån för yrkande om beslut enligt Koncernkontorets förslag, som innebar att verksamheterna i alla tre kommuner skulle tas över i egen regi.

Kontaktpersoner:

Nicklas Attefjord (MP) ordf. [email protected], 0707-14 89 96

Gunilla Lindell (KD) 1 vice ordf, [email protected],  0707-87 16 93

Tomas Angervik (S), 2 vice ordf, [email protected], 0730-78 51 59

Jörgen Andersson, kommunikatör, Koncernkontoret Västra Götalandsregionen, 076 – 112 21 68, [email protected]

Om västra hälso- och sjukvårdsnämnden

Västra hälso- och sjukvårdsnämnden är en av fem hälso- och sjukvårdsnämnder i Västra Götalandsregionen.

Nämnden företräder invånarna i Ale, Alingsås, Härryda, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Nämnden ansvarar för att göra behovsanalyser och prioriteringar. Kunskapen om vilka behov befolkningen har styr nämndens beställningar och avtal om primärvård, tandvård, sjukhusvård, folkhälsoinsatser och insatser för personer med funktionsnedsättning.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *