Scandinavian ChemoTech tecknar ett viktigt avtal med en av de mest prestigefyllda sjukvårdsorganisationerna i Indien

| 27 mars, 2020 | 0 kommentarer

ChemoTech har tecknat ett viktigt serviceavtal med HealthCare Global Enterprises Ltd. 
(HCG). HCG är noterat på Mumbai-börsen och en av de största och mest prestigefyllda privata sjukvårdsorganisationerna för cancervård i Indien med ett nätverk av mer än 20 cancercentra och sjukhus spridda över Indien. 

Genom att underteckna detta serviceavtal har ChemoTech och HCG ingått ett samarbete för att fastställa ytterligare viktiga kliniska data med IQwave™ och dess tumörspecifika elektroporation med hjälp av D-EECT-protokollet, utvecklat av ChemoTech. HCG:s intresse för IQwave™ involverar behandling av olika indikationer av cancer och för dem att inkludera D-EECT-behandlingar i sin portfölj för olika behandlingsalternativ mot cancer.

Avtalet inkluderar en validering av både kommersiella och kliniska aspekter för IQwave™ och D-EECT-behandling. ChemoTech kommer att leverera en IQwave™ till HCG under deras valideringsprocess. Det kommersiella intresset för ChemoTech är initialt att sälja behandlings-kit för engångsbruk. Leverans och utbildning av teamet på HCG kommer att påbörjas efter att Indiens COVID-19 ”lock-down” har upphört.

“We at HCG are optimistic that the ’HCG-Scandinavian Chemotech’ collaboration for offering Electrochemotherapy treatment will be extremely beneficial for cancer patients in India.  The Translational Medicine department at HCG and Chemotech will also work towards designing electrochemotherapy tools to reach deep-seated tumours and explore the immunomodulatory potential of electrochemotherapy.” – Dr. Radheshhyam Naik, Chair, Department of Translational Medicine, Head, Medical Oncology and Group Medical Advisor  HealthCare Global Enterprises Ltd. (HCG Oncology) 

”Detta kontrakt är ett av de hittills mest betydelsefulla för ChemoTech. Genom detta partnerskap med HCG, som har över 20 cancersjukhus i Indien och ett starkt renommé för klinisk excellens, ser vi en ypperlig möjlighet att fortsätta etablera IQwave™ och dynamisk elektrokemoterapi som ett effektivt behandlingsalternativ mot cancer i Indien. Vi ser fram emot att, tillsammans med HCG, initiera utredningar för att kartlägga och dokumentera de immunologiska effekterna av vår behandling. ”- Mohan Frick, VD

Om HCG-gruppen 
HealthCare Global Enterprises Ltd. (HCG) är en ledande sjukvårdsorganisation som är börsnoterat på Mumbai-börsen med huvudkontor i Bangalore. De har som fokus att leverera kvalitetsvård, optimala behandlingar och livskvalité till sina patienter. HCG och har blivit synonymt för det mest pålitliga sjukvårdsvarumärket i Indien och har en speciell position inom canceromsorg i landet.  

För mer information vänligen kontakta:

Mohan Frick, CEO
Tel: +46 (0)10-218 93 03
Mail: [email protected]

Certified Adviser: Västra Hamnen Corporate Finance AB, Tel: +46 40 200 250, E-mail: [email protected]

Denna information är sådan information som Scandinavian ChemoTech AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande fredagen den 27 mar 2020 kl 10.30 (CET).

Scandinavian ChemoTech AB (publ)

ChemoTech är ett svenskt medicinteknikföretag med säte i Lund som utvecklat en patenterad teknologiplattform för att ge cancerpatienter tillgång till ett nytt behandlingsalternativ, tumörspecifik elektroporation, som kan användas för behandling av både människor och djur. Det finns ett stort antal cancerpatienter vars tumörer av olika skäl inte kan behandlas med konventionella metoder men där tumörspecifik elektroporation kan vara en lösning. Därför utvärderar bolaget kontinuerligt nya möjligheter och applikationsområden för teknologin. ChemoTechs aktier (CMOTEC B) är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm och Västra Hamnen Corporate Finance AB är bolagets Certified Adviser. Läs mer på: www.chemotech.se.
 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *