B3 blir Almis nya IT-leverantör

| 26 mars, 2020 | 0 kommentarer

B3 Consulting Group har som enskild leverantör fått förtroendet att ansvara för Almi Företagspartners fullständiga IT-miljö. Uppdraget innebär att B3 kommer att flytta Almis IT-miljö till Microsofts molntjänst Azure samt därefter ansvara för driftmiljö, system och servicedesk. En viktig uppgift blir också att stötta Almis medarbetare i det dagliga IT-arbetet och effektivisera verksamheten med hjälp av verktygen i Microsoft 365 som möjliggör nya sätt att samarbeta och dela information digitalt. Avtalet gäller för sex år med möjlighet till förlängning.

– Vi är glada att vi fått förtroendet att bli en komplett IT-leverantör för Almi, och att få realisera deras strategi kring Cloud- och SaaS-tjänster. Almi har en mycket betydelsefull roll för tillväxtföretagen i Sverige, och det ska bli spännande att nu få skapa den flexibla och kostnadseffektiva IT-miljö som deras verksamhet behöver, säger Sven Uthorn, VD och Koncernchef för B3 Consulting Group.

Almi erbjuder finansiering och affärsutveckling till företag i Sverige med tillväxtpotential, både företag som är i startfas och befintliga företag. Organisationen har cirka 500 medarbetare på ett fyrtiotal orter över hela landet. Almi sökte en partner för att effektivisera IT-miljön och få ett samlat helhetsåtagande för IT-miljön och B3 har nu fått det förtroendet.

B3 kommer initialt att ansvara för att flytta Almis samtliga IT-tjänster till Microsofts molnplattform Azure och därefter ta över servicedesk och hantering av driftmiljö, med ett totalt ansvar för systemen och all kunskapsöverföring. En annan viktig del i uppdraget blir att stötta Almis medarbetare i det dagliga IT-arbetet med nätverk, datorer och utskriftshantering samt i att nyttja potentialen i Office 365 som möjliggör nya sätt att samarbeta och dela information digitalt samt arbeta på distans.

– Vi är stolta och glada för möjligheten att med modern Cloud-teknologi bygga framtidens drift och övervakning för Almi och ser även fram emot att utveckla Modern Workplace för medarbetarna, säger Ronnie Eliasson, Microsoftansvarig på B3.

För mer information, kontakta gärna:
Sven Uthorn, VD och Koncernchef B3 Consulting Group, 070-899 36 70,
Ronnie Eliasson, Microsoftansvarig B3 Consulting Group, 070-860 23 50.

B3 Consulting Group är ett av Sveriges snabbast växande konsultföretag och har idag över 700 medarbetare. Vi hjälper Sveriges främsta företag och organisationer att skapa morgondagens möjligheter med hjälp av digitalisering och verksamhetsutveckling. Vi strävar också efter att bygga upp en företagskultur som värdesätter våra olikheter, erfarenheter och gemensamma energi. Nöjda kunder tillsammans med toppresultat i Great Place To Work (GPTW) och fem DI Gasell-utmärkelser ser vi som ett kvitto på en hållbar framgångsmodell. Omsättningen 2019 uppgick till 839,5 MSEK, med ett rörelseresultat om 31,3 MSEK. Kontor finns i Stockholm, Borlänge, Gävle, Göteborg, Jönköping, Linköping, Malmö, Sundsvall, Örebro och Warszawa och Krakow. B3 är noterat på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på www.b3.se 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *