Balco tecknar avtal för leverans av balkonger till två kryssningsfartyg

| 26 mars, 2020 | 0 kommentarer

Växjö 26 mars 2020

Balco har tecknat avtal avseende produktion och leverans av balkonger till två kryssningsfartyg med Meyer Werft. Avtalen innefattar nya balkonger till ett värde om cirka 140 MSEK. Start av projekten kommer att vara i 2020 respektive 2021. Den ena ordern inkluderades i bolagets orderingång och orderstock i Q4 2019 medan den andra ordern kommer ingå i orderingången och orderstocken i Q1 2020.

Balco har tecknat avtal med Meyer Werft om produktion och montage av balkonger till två kryssningsfartyg. Ordervärdet uppgår till cirka 140 MSEK. Fartygen är kopior av de som Balco har levererat tidigare till samma kund. Ordervärdet för den ena båten kommer att ingå orderingången för Q4 2019 medan den andra båtens order-värde kommer att ingå i orderingången för Q1 2020. Projekten beräknas bidra till omsättningen från slutet av 2020, samt under 2021 och 2022. Respektive projekt bedöms ta ett år att färdigställa från projektstart.

”Ordern från Meyer Werft är ett kvitto på att vi har etablerat oss som en leverantör av kvalitativa produkter med en god leveranskapacitet även inom Maritim-segmentet. Vi ser fortsatta tillväxtmöjligheter inom detta segment.”, säger Kenneth Lundahl, vd och koncernchef för Balco, i en kommentar.

För mer information, vänligen kontakta:

Kenneth Lundahl, vd och koncernchef, 070-630 20 57, [email protected]

Michael Grindborn, CFO och IR-chef, 070-670 18 18, [email protected]

Balco är ett tillväxtbolag som erbjuder innovativa, patenterade och energibesparande balkonglösningar av hög kvalitet. Bolagets kundanpassade produkter bidrar till en ökad livskvalitet, trygghet och värdeökning till boenden i flerbostadshus. Balco kontrollerar, genom en decentraliserad och effektiv försäljningsprocess, hela sin värdekedja – från produktion till leverans. Företaget, som grundades i Växjö 1987 och har över 400 anställda, är marknadsledare i Norden och är verksam på ett flertal marknader i norra Europa. Omsättningen under 2019 uppgick till 1 221 MSEK. Balco är noterat på Nasdaq Stockholm.  

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *