Blågröna styret svänger – accepterar kraven från oppositionen om elsparkcyklarna

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Det blågröna styret i Stockholm meddelar idag att man svänger i frågan om elsparkcyklar och nu kommer gå med på oppositionens krav på att införa en tydlig reglering. Vidare anpassar man förslaget efter oppositionens synpunkter gällande antalet bolag som ska kunna söka tillstånd för uthyrning.

– Det är såklart mycket glädjande, men att det skulle ta nästan fyra år är en rejäl plump i protokollet. Kaoset och alla olyckor hade kunnat undvikas om detta gjorts tidigare. Det är bra att de skrotar sin idé om att begränsa antalet bolag som ska funna få tillstånd, där har man lyssnat på vår kritik. Det hade bara lett till långdragna domstolsprocesser. Vi måste begränsa antalet fordon, och det gör vi genom att sätta ett tak på hur många som får ställas ut, antalet bolag är helt irrelevant. Sen har de satt ett för högt tak, vi vill få ned det till max 8 000. Det säger Jan Valeskog, oppositionsborgarråd (S) i en kommentar.

Trafiknämndens vice ordförande, Rikard Warlenius (V), säger att det har tagit orimligt lång tid för majoriteten att få fram ett förslag för att reglera elsparkcyklarna, och ändå går det bara halvvägs.

– Även med deras förslag kommer fortfarande 12 000 elsparkcyklar kunna ställas eller slängas i princip var som helst i stan och fortsätta orsaka trafikkaos och olyckor. Vi vill se till att de endast kan hämtas och lämnas på bestämda platser, så kallade hot spots, säger Rikard Warlenius.

Presskontakt (S): Ömer Oguz 076-122 92 34 

Presskontakt (V): Siri Jonsson Montin 076-122 91 02

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.