Connect with us

Marknadsnyheter

Bokslutskommuniké för IMINT Image Intelligence AB 1 januari – 31 december 2020

Published

on

Fjärde kvartalet 1 oktober – 31 december 

  • Nettoomsättningen för kvartalet uppgick till 15,3 Mkr (11 Mkr)
  • Rörelsens kostnader för kvartalet uppgick till 15 Mkr (16,4 Mkr)
  • Resultat efter finansnetto för kvartalet uppgick till 2,7 Mkr (-1,9 Mkr)
  • Resultat per aktie för kvartalet uppgick till 0,30 kr (-0,21 kr) före utspädning och 0,29 kr (-0,20 kr) efter utspädning
  • Kassaflödet efter investeringsverksamheten för kvartalet uppgick till 0,8 Mkr (-0,9 Mkr)

 

Perioden 1 januari – 31 december 

 

Väsentliga händelser 1 oktober – 31 december 

  • Den 12 november 2020 håller bolaget en extra bolagsstämma, för beslut om två incitamentsprogram i form av utgivning av teckningsoptioner; ett riktat till personal och ledning, och ett till styrelseledamöter. Erforderlig majoritet om nio tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna saknades för beslut i båda förslagen.

  • Den 13 december 2020 meddelar bolaget att man tecknat ett licens- och underhållsavtal med ett mindre, snabbväxande amerikanskt bolag verksamt inom smarta glasögon. Affären representerar ett nytt marknadssegment för Imint inom industriell AR-teknik
  • Den 17 december 2020 meddelar bolaget att man mottagit en projektutvecklingsbeställning från ett stort mjukvarubolag med inriktning mot sociala medier. Utvecklingsprojektet förväntas pågå under cirka ett år, varefter en produktlansering kan komma att ske. Slutprodukten är inom kategorin bärbar konsumentelektronik. 
  • Den 23 december 2020 meddelar bolaget att man tecknat ett tilläggsavtal med kunden Xiaomi. Tilläggsavtalet ger kunden rätt att inkludera en ny funktion ur produktfamiljen Vidhance i kundens smartphoneprogram. Tilläggsavtalet löper över tre år, och uppskattas addera mellan 5-10% på omsättningen under 2021.

 

Väsentliga händelser efter periodens slut 

  • Den 19 januari 2021 meddelar bolaget att en valberedning inför årsstämman 2021 har utsetts. De ägare som accepterat att ingå i valberedningen har till representanter utsett Öjvind Norberg, Peter Ekerling samt Andreas Ullman. Öjvind Norberg är valberedningens ordförande.

 

VD-ord

Året 2020 går till historien som ett mycket annorlunda år. Med den motvind vi kände första halvåret är det med stolthet vi kan konstatera att vi gjorde en rejäl comeback under andra halvåret, och kunde stänga året med ännu ett rekordkvartal med en nettoomsättning på 15,3 mkr, en ökning med 39% över fjärde kvartalet 2019.

Den goda tillväxten under andra halvan av året gjorde att helåret 2020 blev vårt starkaste någonsin, med en omsättning på 48,8 mkr vilket är en tillväxt om 21% över 2019. Den goda omsättningstillväxten har skett med fortsatt god kostnadskontroll, vilket ger oss positivt årsresultat före skatt på 1,7 mkr. För kvartalet var farten framåt hög, och med god lönsamhet, vilket rörelseresultatet om 3,5 mkr och kassaflödet på 0,8 mkr i fjärde kvartalet vittnar om.

Vi har lyckats väl med att fördjupa samarbetet med flera viktiga kunder inom smartphonemarknaden. Vår ambition att bredda vår produktportfölj inom videoförbättring har slagit väl ut, och vi har ökat innehållet i vår leverans till flera kunder. En viktig produkt har varit Vidhance Selfie Mode, som anpassar videoförbättring när mobilens framkamera används. Vi har också lyckats väl med att komma djupare i våra kunders modellprogram, och därmed fortsatt få upp volymerna för telefoner med Vidhance integrerat. Dessa båda faktorer samverkar till det goda försäljningsresultatet.

Vi avslutade 2020 med tre viktiga affärer i december. Vi tecknade ett treårigt tilläggsavtal med vår kund Xiaomi för en ny Vidhance-funktion som ger bra intäktsförstärkning till vår basaffär.

Utanför smartphonemarknaden fick vi en ny intressant kund inom industriell AR-teknik, och ett mer långsiktigt utvecklingsuppdrag inom bärbar konsumentelektronik. Kunden i detta fall är framförallt positionerad inom sociala medier, men har även fysiska produkter i sitt sortiment. Båda dessa affärer har ingen stor kortsiktig effekt på vår försäljning, men representerar två spännande områden för framtiden. Affärerna är också en signal om hur vårt rykte om teknisk excellens och vårt varumärke växer vidare och blir känt för flera.

Under 2020 arbetade vi målmedvetet med kostnadskontroll och effektivitet, med målet om positivt kassaflöde för kärnaffären.  Vi uppnådde det målet med tydligt fokus på vår huvudmarknad och våra viktigaste kunder, och har därmed bevisat att vi kan generera värde. I december 2020 kunde vi stolt ta emot utmärkelsen om en 7:e plats på Deloittes lista ”Technology Fast 50”, men en tillväxt på 1630% mellan åren 2016-2019. Det gav oss också en bra signal om att vi i själ och hjärta är ett tillväxtbolag.

Så från en lönsam plattform och med ett mycket kompetent och sammansvetsat team, gör vi nu oss redo att öka investeringstakten på bredare front, för att skapa bästa möjliga jordmån för mångårig god tillväxt. Vi går in i 2021 med gott humör och framgång som mål.

Uppsala i februari 2021

Andreas Lifvendahl, VD

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jonathan Ekman, Finanschef Imint Image Intelligence AB (publ)    

Telefon: 018-474 99 90 E-post: jonathan.ekman@vidhance.com

Om Imint Image Intelligence AB (publ)

Imint Image Intelligence AB (publ) (”Imint” eller ”Bolaget”) är ett svenskt mjukvarubolag grundat 2007 vars mål är att inta en världsledande position för att analysera, optimera och förbättra video, till exempel i realtid direkt från kameran eller i live-strömmar, för att skapa mervärde åt konsument- och industrimarknaden. Imints mjukvaruteknologi Vidhance® har integrerats och sålts till internationella bolag inom krävande tillämpningar inom försvar och industri. Efter tydligt visat intresse från bl.a. globala mobiltelefontillverkare har Imints mjukvaruplattform, Vidhance, de senaste åren vidareutvecklats och anpassats till att adressera den snabbt växande marknaden för mobil video, som inkluderar smartphonetillverkare, social- och online media och globala appföretag, samt andra mobila kameraprodukter. Vidhance består idag av ett flertal olika och självständiga funktioner, delvis patenterade och med ytterligare patentansökningar på ingående. IMINT Image Intelligence AB:s aktie är noterad på Spotlight Stock Market sedan 2015-12-16 under kortnamnet IMINT och handlas via banker och fondkommissionärer

www.weareimint.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

SAS Trafiktal – April 2024

Published

on

By

2,1 miljoner passagerare reste med SAS i april

2,1 miljoner passagerare reste med SAS i april, en ökning om 12 procent jämfört med samma månad förra året. SAS kapacitet ökade med 7 procent och RPK (passagerarkilometer) ökade med 9 procent, jämfört med april 2023. Kabinfaktorn för april var 77 procent.

”Vi såg fortsatt positiv utveckling i april med 2,1 miljoner passagerare som reste med SAS, en ökning med 12 procent jämfört med samma månad förra året. Vi hade stabil produktion under april och nådde våra målsättningar för punktlighet och regularitet, trots påverkan från externa faktorer såsom stängningen av norskt luftrum den 25 april. SAS har under månaden också undertecknat ett alliansavtal med SkyTeam som innebär att SAS kommer att ansluta sig till SkyTeam den 1 september i år. Vi är glada över att ha nått denna viktiga milstolpe i SAS övergång till en ny allians. SAS kunder och EuroBonus-medlemmar kan nu se fram emot nya destinationer och förmåner med SkyTeam, vilket markerar början på en spännande framtid för våra kunder, partners och medarbetare”, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.
 

SAS total trafik (reguljär och charter) Apr24 Förändring1 Nov23- Apr24 Förändring1
ASK, säteskilometer (milj.) 3 695 7,4% 19 430 11,1%
RPK, passagerarkilometer (milj.) 2 853 9,4% 14 459 14,9%
Kabinfaktor 77,2% 1,4 pp 74,4% 2,5 pp
Antal passagerare (000) 2 115 12,0% 10 647 7,3%

1 Förändring jämfört med samma period föregående år, pp = procentenheter

Geografisk utveckling, reguljärtrafik Apr24           vs.          Apr23 Nov23- Apr24   vs.   Nov22-Apr23
RPK ASK RPK ASK
Interkontinentalt 14,0% 6,6% 20,3% 14,6%
Europa/Intra-Skand 8,6% 9,2% 17,7% 13,9%
Inrikes 3,6% 4,1% -1,6% -3,8%
Preliminär yield och PASK Apr24 Förändring1 Valutajusterad förändring
Yield, SEK 0,96 -4,3% -5,2%
PASK, SEK 0,74 -2,3% -3,2%
Apr24
Punktlighet (avgång 15 minuter) 85,6%
Regularitet 99,0%
Förändring av totala koldioxidutsläpp 18,8%
Förändring av koldioxidutsläpp per säteskilometer -0,6%

Definitioner:
RPK – Passagerarkilometer
ASK – Säteskilometer
Kabinfaktor – RPK/ASK
Yield – Passagerarintäkter dividerat med betalda passagerarkilometer, RPK, exklusive charter.
PASK – Passagerarintäkter dividerat med säteskilometer, ASK, exklusive charter.
Förändring av koldioxidutsläpp per säteskilometer – SAS passagerarrelaterade koldioxidutsläpp dividerat med totalt erbjudna säteskilometer (inkl non-revenue och EuroBonus-biljetter), rullande 12 månader gentemot rullande 12 månader året innan

Från räkenskapsåret 2020 rapporterar vi förändring av koldioxidutsläpp totalt och per säteskilometer (ASK) i linje med vårt övergripande mål att minska våra totala koldioxidutsläpp med 25 % till 2025, jämfört med 2005.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS press office, +46 8 797 29 44

SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, med knutpunkter i Köpenhamn, Oslo och Stockholm, flyger till resmål i Europa, USA och Asien. Inspirerade av vårt skandinaviska arv och hållbarhet, är SAS en drivande kraft inom hållbart flyg och i omställningen till flyg med nettonollutsläpp. Vi minskar kontinuerligt våra koldioxidutsläpp genom att använda mer hållbart flygbränsle, investera i nya bränslesnåla flygplan och genom partnerskap för innovation i ny disruptiv teknik– och på så sätt bidrar vi till branschens mål om netto noll koldioxidutsläpp till 2050. Förutom flygverksamheten, erbjuder SAS Aprktjänster, tekniskt underhåll och frakttjänster. För ytterligare information besök https://www.sasgroup.net

Continue Reading

Marknadsnyheter

LKAB beställer ytterligare 20 malmvagnar av Kiruna Wagon

Published

on

By

Kiruna Wagon och LKAB har tecknat avtal på 20 nya malmvagnar, utöver de 100 vagnar som beställdes 2022. Investeringen görs för att ersätta de vagnar som skadades i vinterns urspårningar på Malmbanan.

Sedan trafiken kom igång efter urspårningarna har LKAB lagt mycket arbete på att effektivisera flödet i malmleveranserna. Man snittar idag på 10 fullastade malmtåg per dag till Narviks hamn.

– Att vi nu gör en tilläggsinvestering på ytterligare vagnar för att ersätta de som skadats i urspårningarna gör att vi förbättrar våra förutsättningar att lyckas hålla ett högt leveranstempo till hamnarna, säger Caroline Wiss, vd på LKAB Malmtrafik.

– För Kiruna Wagon är detta en viktig tilläggsorder i en etablerad produktionslina. Samtidigt som vi är glada för beställningen känns anledningen till att vagnarna måste byggas inte lika rolig. Vi är väl medvetna om att järnvägslogistiken är att yttersta betydelse och en del i LKAB:s ”röda linje”, därför känner vi en stolthet att få fortsatt förtroende att leverera vagnar till Norrbottens motor LKAB, säger Fredrik Kangas, vd på Kiruna Wagon.

Av de 100 första vagnarna har Kiruna Wagon till dagens datum levererat 40, vilka nu är ute i trafik. Det levereras fortsatt 2-4 nya vagnar varje vecka. Till hösten beräknas den sista av de 100 vagnarna vara levererad och då påbörjas direkt tillverkningen av de 20 extra vagnar som LKAB nu beställt. Dessa ska levereras under oktober-december 2024.

– De nya vagnarna till trots är läget svårt för vår logistik. Banunderhållsperioden på Malmbanan har påbörjats, då underhållsåtgärderna är mer omfattande än tidigare, och därför är det mer utmanande för LKAB att hålla samma leveranstempo som de senaste veckorna, säger Caroline Wiss.

Totalt har LKAB idag 17 dubbellok av modellen IORE och cirka 1100 malmvagnar i drift.

Kontakt: Anders Lindberg, Presschef LKAB, Tel: 46 (0)72 717 83 55. E-mail: anders.lindberg@lkab.com

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av närmare 5200 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 43 miljarder kronor år 2023. lkab.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan till investerarpresentation – första kvartalet 2024

Published

on

By

Starbreeze AB kommer att offentliggöra sin kvartalsrapport för första kvartalet 2024 tisdagen den 14 maj kl. 06.45. Samma dag håller bolaget en webbsänd investerarpresentation kl. 10.00.

Jürgen Goeldner, tf VD, och Mats Juhl, CFO, kommer att presentera rapporten för det första kvartalet. I anslutning till presentationen finns det möjlighet att ställa frågor, eller ställ dina frågor på förhand via webben här.

Webbsändning
Tid: tisdag, 14 maj, kl. 10.00
Deltagande: För att ansluta till presentationen – klicka här.

För mer information, vänligen kontakta:
Jürgen Goeldner, tf VD
Mats Juhl, CFO
Tel: +46 0(8) – 209 229
E-post: ir@starbreeze.com

Om Starbreeze
Starbreeze är en oberoende utvecklare, förläggare och distributör av PC och konsolspel till en global marknad, med studios i Stockholm, Barcelona, Paris och London. Med det framgångsrika varumärket PAYDAY™ i centrum, utvecklar Starbreeze spel baserat på egna och andras varumärken, både internt och i samarbete med externa spelutvecklare. Starbreeze aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under ticker STAR A och STAR B.
För mer information, besök www.starbreeze.com.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.