Connect with us

Marknadsnyheter

Bokslutskommuniké jan-dec 2017

Published

on

ti, feb 27, 2018 08:12 CET

Sammanfattning av delårsrapport

Tolv månaderna (2017-01-01 – 2017-12-31)

  • Nettoomsättningen uppgick till 0 (0) KSEK.
  • Resultatet före skatt uppgick till -4 848 (-4 434) KSEK.
  • Resultatet per aktie* uppgick till -0,32 (-0,36) SEK.
  • Soliditeten** uppgick per den 31 december 2017 till 90 % (18 %). 

Fjärde kvartalet (2017-10-01 – 2017-12-31)

  • Nettoomsättningen uppgick till 0 (0) KSEK.
  • Resultatet före skatt uppgick till -1 066 (-1 246) KSEK.
  • Resultatet per aktie* uppgick till -0,07 (-0,10) SEK.

* Resultat per aktie: Periodens resultat dividerat med 14 940 686 aktier. Vid samma period föregående år hade Bolaget 11 967 117 aktier.

** Soliditet: Eget kapital i relation till total balansomslutning.

Belopp inom parentes: Jämförande period föregående år.

Väsentliga händelser under fjärde kvartalet 2017

  • Patentansökan i Indien dras tillbaka, då bolaget inte anser att ett patent i Indien är av tillräckligt strategiskt värde för att motivera kostnaderna.
  • Konvertering av lån och ränta motsvarande 1 605 KSEK med en ökning av antalet aktier med 642 000 st till totalt 14 940 686 st.
  • Uppdatering av utvecklingsplanerna bl.a. med senarelagda toxikologistudier för ett bättre utnyttjande av resurser.

Väsentliga händelser efter periodens utgång

  • Vidare analys av data ger att fler studier måste göras för att uppnå Proof of Mechanism.

VD Paul Hasselgren har ordet

  

2017 har varit ett mycket händelserikt år för NorInvent. Vi har sett att utvecklingen av XtriG går framåt, en lyckad nyemission, en strategiskt viktig organisationsförändring och vi har blivit ett noterat bolag.

NorInvent har fått en modern dynamisk organisationsstruktur och är nu en s.k. ”virtuell organisation” med ett minimalt antal fast anställda där kompetenser kontrakteras efter behov. För oss innebär den dynamiska strukturen att vi har möjlighet till snabbare resultat och att våra resurser kan utnyttjas effektivare. Samtidigt ger det oss tillgång till ett bredare spektrum av kompetenser och expertis inom varje relevant område.

Vi har i samarbete med ett fristående forskningsföretag (CRO, Contract Research Organization) genomfört lyckade initiala inbindingsstudier med pilotsubstanserna ibuprofen och nikotin. I början på augusti kunde vi meddela att även en tredje pilotsubstans, sildenafil, binder till delar av XtriG. Under hösten har vi också genomfört en lyckad frisläppningsstudie där vi visat att en aktiv substans binder till delar av XtriG sedan frisätts som intakt substans i saliv. Alla dessa resultat är mycket positiva och en förutsättning för vårt vidare arbete.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det gånga året har varit mycket positivt för NorInvent. De framgångar vi har uppnått – både vad gäller utveckling av XtriG men även organisatorisk förändring och anskaffning av kapital – skapar goda förutsättningar för att nå uppsatta delmål framöver.

Jag vill ta tillfället i akt och påminna om vad vår teknologi syftar till. XtriG är ett membran att lägga under läppen som möjliggör en snabbare, effektivare och enklare medicinering jämfört med att svälja tabletter. Det har varit känt sedan länge att medicinering under läppen är ett attraktivt administrationssätt men det är också erkänt svårt och det är bara ett fåtal läkemedel som framgångsrikt kan ges på detta sätt. XtriG löser ett svårt problem. Med XtriG-teknologin skulle många läkemedel kunna ges under läppen. Det skulle kunna innebära signifikant snabbare verkan, mindre belastning på inre organ och miljömässiga fördelar. Som någon så väl uttryckte det: för bättre hälsa och hälsosammare miljö.

Vi har under året jobbat mycket med strukturdelar av XtriG. Vi kommer att fortsätta med detta, samtidigt som de positiva resultaten gör att vi kan gå vidare med att ta fram en syntetiskt framställd variant av en hel XtriG-struktur. Vi kommer att använda desssa strukturer för vidare inbindnings-, frisättnings- och absorptionsstudier med en eller flera pilotsubstanser. Något längre fram ska en metod för större syntesskalor utformas och ett prototypmaterial ska utvecklas, för att användas till en inledande djurstudie under 2018. Under 2019 kommer fokus att vara på att nå vårt stora delmål; ”Proof of Concept”. Eftersom det är läkemedelsbolagen som är våra tänkta kunder, innebär Proof of Concept att NorInvent har nått en miljardmarknad.

För att nå denna stora marknad inom två år krävs resurser. Därför kommer bolaget, i enlighet med vad som meddelats i vårt noteringsmemorandum från maj 2017, att genomföra en nyemission under våren.

Paul Hasselgren – VD, NorInvent AB

Om NorInvent

NorInvent är ett innovativt utvecklingsbolag inom Life Science som utvecklar en unik läkemedelsplattform för snabbt läkemedelsupptag över munslemhinnan. Tekniken baseras på kolhydrater för snabbt och exakt upptag.

NorInvent utvecklar en helt ny teknik för hur läkemedel kan intas. Idag är den vanligaste formen tablett som sväljs och löses upp i magen där läkemedlet fortsätter vidare till tarmen för att tas upp och via levern slutligen nå blodomloppet. NorInvents XtriG plattform är baserad på ett membran som läggs under överläppen. Läkemedlet fästs vid membranet med hjälp av kolhydrater. Saliven frigör läkemedlet från kolhydraterna som tas upp i blodomloppet genom slemhinnorna under läppen. Frisläppning av läkemedlet vid slemhinnorna gör att upptaget blir snabbare än om man sväljer en tablett.

Principen bygger på att läkemedlet når blodet kort efter applicering och möjliggör snabbt tillslag/verkan. Exempelvis skulle ett XtriG membran med Ibuprofen mot tillfällig värk och feber ha effekt redan efter 5 – 10 minuter. Utöver snabbt tillslag så skulle tekniken kunna sänka dosen och på så sätt minska belastningen på kroppens organ samt minska miljöpåverkan genom att mindre läkemedelsrester går via våra avlopp till vattendrag och sjöar. NorInvents teknik är patenterad och skall under kommande år utvecklas för att kunna möjliggöra industriell användning. NorInvents målsättning är att erbjuda en generell läkemedelsplattform för upptag via munnens slemhinnor. XtriG skiljer sig från andra läkemedelsplattformar för munhålan genom att teknologin möjliggör ett ökat upptag av läkemedel över munslemhinnan vilket skapar förutsättningar för förbättrat läkemedelsupptag i munnen än det som finns idag.

Sammanfattningsvis har NorInvents XtriG plattform möjlighet att ge:

• Kortare tillslagstid – Tiden till effekt minskar från 30 – 45 minuter med tablett till 5 – 10 minuter.

• Lägre dos – Dosen kan minskas avsevärt för många substanser genom bättre biotillgänglighet.

• Mindre belastning – Den minskade dosen gör att belastning på kroppens inre organ.

• Mindre miljöpåverkan – Större del av läkemedelsdosen används i kroppen i stället för att fortsätta ut i avloppet.

Nya produkter på godkända substanser

NorInvent verkar i en bransch i förändring. Läkemedelsindustrin har under många år varit lönsam med mycket forskning och utveckling med riktning mot nya läkemedel. Idag har andelen egen forskning reducerats och de stora läkemedelsbolagen söker nya vägar i sin produktutveckling. NorInvents XtriG plattform har potential att möta delar av de utmaningar som de stora läkemedelsbolagen står inför. Genom att erbjuda utveckling av produkter baserade på XtriG plattformen, kan läkemedelsbolag relativt snabbt lansera nya produkter baserade på befintliga läkemedel till en låg kostnad. En viktig del av marknadspotentialen är möjligheten att erbjuda exklusivitet på XtriG för patenterade läkemedel som är på väg att förlora sitt skydd. Exklusiviteten gör det möjligt för en tillverkare att behålla marknadsandelar genom en nylansering av produkten.

Sammanfattningsvis vill NorInvent kunna erbjuda läkemedelstillverkare:

• Plattform för nya innovativa produkter med snabbare effekt, färre biverkningar och mindre miljöpåverkan.

• Kortare utvecklingstid

• Möjlighet att behålla marknadsandelar

Vår framtida potential

Målet är att XtriG plattformen skall vara generell och rikta sig till hela den globala läkemedelsindustrin som alternativ plattform till tabletter.

NorInvents framtida licenstagare står för kostnaden för utveckling och klinisk prövning av nya produkter som baseras på XtriG-plattformen. Det innebär att NorInvent inte kommer att ha någon större risk eller kostnader kopplade till licensintäkten. Kommande intäkter baseras på så kallade fasta ersättningar under utvecklingstiden för att efter lansering av en produkt övergå till royalty baserad på produktens försäljningspris. 

Utveckling i siffror fjärde kvartalet 2017

Omsättning

Under årets fjärde kvartal har NorInvent inte haft någon nettoomsättning och övriga rörelseintäkter uppgick till 15 (31) KSEK.

Resultat

Kvartalets rörelseresultat för Bolaget uppgick till -1 066 (-1 246) KSEK. Uppställningen av rörelsens kostnader har ändrats till funktionsindelad uppdelning i jämförelse med rapporterna från kvartal 1 och kvartal 2 2017. Den nya uppställningen ger en mer korrekt uppdelning utifrån den verksamhet som NorInvent bedriver, till skillnad från den tidigare kostnadsslagsindelade uppställningen. Under kvartal 4 har konvertibellån omvandlats till aktier och det innebar även en räntekostnad som kan observeras i den här perioden.

Finansiell ställning

Den 31 december 2017 uppgick Bolagets soliditet till 90 (18) procent. Eget kapital uppgick till 3 897 KSEK jämfört med 510 KSEK vid samma tidpunkt föregående år. Per den 31 december 2017 uppgick NorInvents likvida medel till 2 304 (652) KSEK. Totala tillgångar för Bolaget uppgick vid samma tidpunkt till 4 337 KSEK jämfört med 2 868 KSEK föregående år. Styrelsen arbetar kontinuerligt med att säkerställa verksamhetens behov av finansiering.

Kassaflöde och investeringar

Bolagets kassaflöde för årets fjärde kvartal uppgick till -912 (-491) KSEK. Bolaget har inför räkenskapsåret 2017 ändrat redovisningsprincip gällande immateriella anläggningstillgångar och har gått från kostnadsföringsmodellen till aktiveringsmodellen.

Verksamhetsrelaterade risker och osäkerhetsfaktorer

De risker och osäkerhetsfaktorer som NorInvents verksamhet exponeras för är sammanfattningsvis relaterade till bland annat konkurrens, teknologiutveckling, marknadsförhållanden, kapitalbehov, valutor och räntor. Under innevarande period har inga väsentliga förändringar avseende risk- eller osäkerhetsfaktorer inträffat. För mer detaljerad redovisning av risker och osäkerhetsfaktorer hänvisas till tidigare publicerat memorandum, offentliggjort i maj 2017.

Aktien

NorInvents aktie noterades på AktieTorget den 23 maj 2017. Aktiens kortnamn är NORI och ISIN-kod är SE0007870902. AktieTorget är en bifirma till ATS Finans AB, som är ett värdepappersbolag under Finansinspektionens tillsyn. AktieTorget driver en handelsplattform (MTF), vilket inte är en reglerad marknad. Per den 31 december 2017 uppgick antalet aktier i NorInvent AB till 14 940 686 stycken. Bolaget har ett aktieslag. Varje aktie ger en (1) röst per aktie och medför lika rätt till andel i Bolagets tillgångar och resultat.

Förslag till disposition av NorInvents resultat

Styrelse och verkställande direktör föreslår att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2017-01-01 – 2017-12-31. Årsstämma planeras att hållas 2018-05-31 i Lund.

Kommande finansiella rapporter

 

Granskning av revisor

Bokslutskommunikén har inte varit föremål för granskning av Bolagets revisor.

Principer för delårsrapportens upprättande

Delårsrapporten har upprättats enligt Bokföringsnämndens Allmänna Råd 2012:1 Årsredovisning och koncernredovisning (K3) och Årsredovisningslagen.

Denna information är sådan information som NorInvent AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 februari 2018. 

Paul Hasselgren
VD
0760 49 40 90
paul.hasselgren@norinvent.com

NorInvent AB (publ)
Medicon Village
22381 Lund
046 25 66 60
info@norinvent.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ryds Bilglas utökar verksamheten med ytterligare ett förvärv av en skadeverkstad i Varberg

Published

on

By

Ryds Bilglas, Sveriges ledande aktör inom reparation och byte av bilglas, har genom sitt helägda dotterbolag Sveaplans Bil Plåt och Lack AB tecknat avtal om att förvärva Sällstorps Plåt & Lack AB i Varberg. Förvärvet slutförs under februari.

Ryds Bilglas förstärker sitt nätverk av skadeverkstäder och gör sitt tionde förvärv inom skadeverkstadsbranschen i Sverige. Förvärvet av Autoklinik i Malmö AB markerade Ryds Bilglas inträde till branschen för plåt och lack och bolaget har sedan dess utökat sin närvaro på marknaden med ytterligare åtta skadeverkstäder i Stockholm, Visby, Malmö, Örebro, Eskilstuna, Staffanstorp och Vellinge. Nu förstärker Ryds Bilglas verkstadsnätverket ytterligare genom att förvärva Sällstorps Plåt & Lack i Varberg.

Sällstorps Plåt & Lack har varit en av de marknadsledande skadeverkstäderna i Halland i över 16 år. ”Sällstorps Plåt & Lack har en stark position i Varberg, och förvärvet möjliggör att vi kan hjälpa ännu fler kunder inom plåt- och lackskador i både Västra Götalands och Hallands län. Vi är stolta över att välkomna ett bolag med gedigen erfarenhet och expertis inom skadeverkstadsbranschen. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Andreas och hans team som nu blir en del av Ryds Bilglas.”, säger Gustav Wingstrand, Car Collision Manager på Cary Group.

Sällstorps Plåt & Lack är en så kallad allbilsverkstad i Varberg vilket innebär att de tar emot bilar oavsett märke. Bolaget startades som en lackeringsverkstad 2008 och har genom åren vuxit till en välkänd skadeverkstad i Hallandsområdet. Sedan 2021 har bolaget ägts och drivits av Andreas Karlberg och har idag 15 anställda i sina moderna lokaler i Varberg Nord.

 

 

Om Ryds Bilglas
Ryds Bilglas är en ledande aktör inom reparation och byte av bilglas och finns nära kunden med över 170 verkstäder i Sverige. Företaget grundades 1947 och är idag en del av koncernen Cary Group. För mer information besök gärna www.rydsbilglas.se

 

 

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nu åker Sverige till månen – historisk uppskjutning den 15 januari

Published

on

By

Onsdag 15 januari kl. 07:11 svensk tid skrivs historia när det svenska Månhuset lyfter från Kennedy Space Center i Florida. Efter fyra månaders resa genom rymden kommer det ikoniska röda huset med vita knutar att landa och bli den första byggnaden på månens yta. ”Det tog bara 25 år,” konstaterar konstnären Mikael Genberg, som följer uppskjutningen på plats.

moonhouse stor.pngPressmeddelande 2025-01-09

Uppskjutningen av Månhuset sker genom samarbete med japanska ispace och deras månrover TENACIOUS och månlandare RESILIENCE. Uppskjutningen livstreamas vid den aktuella tidpunkten på ispace hemsida: www.ispace-inc.com. Klockor som visar nedräkningen till ”take off” från Florida har placerats ut på allmänna platser runt om i Tokyo.

Visionen om Månhuset har redan färdats runt i världen genom Mikael Genbergs konstnärskap – högt upp i trädtoppar, i havets djup och ut i rymden till internationella rymdstationen med Sveriges första astronaut, Christer Fuglesang, som följeslagare. Nu har turen kommit till månen.

– Månhuset är ett fantastiskt projekt, vi är oerhört glada att vi får vara en del av att slutligen förverkliga det. Konstverkets vision smälter samman med vår egen; att utvidga vår planet och framtid, och förlänga det mänskliga livets sfär till rymden, säger Julien-Alexandre Lamamy, vd ispace Europe.

The Moonhouse and TENACIOUS.jpg

Se filmen från ispace här: Månhuset tillsammans med månrovern TENACIOUS och månlandaren RESILIENCE.

Flera tekniska utmaningar har övervunnits
Efter den fyra månader långa rymdresan i landarens lastutrymme, säkrad på fronten av rovern, placeras Månhuset ut på ett solbelyst område på månens norra halvklot. Placeringen av konstverket är noggrant utvald. Ett gediget arbete har gjorts för att förbereda huskonstruktionen för färden. Varje teknisk utmaning har tagits an med förhållningssättet att allt är möjligt – precis det Månhuset har handlat om från början.

– Erfarna ingenjörer har under de senaste två åren arbetat med Månhusets tekniska konstruktion. Huskroppen har genomgått omfattande stöt- och vibrationstester för att säkerställa att den klarar alla de påfrestningar och utmaningar som väntar under färden till månen och för att överleva intakt i sitt nya klimat. Vi har även gjort funktionella tester vid flera tillfällen för att simulera husets landning på månens yta, säger Emil Vinterhav, ansvarig för Månhusets tekniska team

– Enbart att hitta en hållbar röd färg till huset är en berättelse i sig. Saker i rymden är vita som astronautdräkter, guldfärgade som James Webb-teleskopet eller möjligtvis svarta. Till slut lyckades vi mot all förmodan identifiera en färg som uppfyllde alla hårda krav som följer med rymdverksamhet, fortsätter Emil Vinterhav.

Cirkeln sluts efter 25 år
Svenska Månhuset är en spektakulär berättelse om en 25 år lång ambition att placera ett rött hus med vita knutar på månens yta. Idén väcktes när Mikael Genberg år 1999 läste en artikel om att Sverige skulle bygga den första europeiska månsonden. Uppsändningen av huset har föregåtts av ett outtröttligt ideellt arbete och engagemang under två och ett halvt decennium. Nu förverkligas drömmen till slut tack vare ett 100-tal privatpersoner primärt från konstvärlden, rymdindustrin, näringslivet och idrottsvärlden som de senaste åren bidragit med expertis och resurser som har gett Månhuset ny skjuts. Som medskapare är de alla en del av ett storslaget äventyr. 

Få lämnas oberörda av Månhuset. Många tankar och sinnen har genom åren väckts om vad konstverket är och vad det betyder för personer som har inspirerats av det.

– Kanske kan det första huset på månen vara en symbol för livets eviga strävan att överleva och utvecklas, förflytta det mänskliga medvetandet och vara ett öga mot jorden. Är inte ett hus på månen exakt vad världen behöver just nu, frågar sig Mikael Genberg.

Klicka på länken för att se Mikael Genberg berätta om Månhuset: Månhuset av Mikael Genberg

För mer information vänligen kontakta:
Mikael Genberg, konstnär
E-post: info@mikaelgenberg.com, telefon: + 46 70 775 5393 

Emil Vinterhav, ansvarig Månhusets tekniska team
E-post: emil.vinterhav@themoonhouse.se, telefon: +46 70 555 1869 

Hans Elis Johansson, kommunikationsansvarig Månhuset
E-post: hans.elis@themoonhouse.se telefon: +46 70 513 6035

Julien-Alexandre Lamamy, VD ispace Europe
E-post: j-lamamy@ispace-inc.com, telefon: +352 621 239 733

För fler pressbilder och rörligt material: www.themoonhouse.com

Om konstverket Månhuset:

Månhuset blir det första platsspecifika konstverket på månen och skapas i det ögonblick huset placeras på vår närmaste himlakropp. Månen har i alla tider stimulerat människans fantasi med sin kalla skönhet och vetskapen att det står ett rött hus med vita knutar mitt i den ”magnifika ödsligheten”, som en av de första månfararna uttryckte det, har potentialen att förflytta det mänskliga medvetandet genom bilden av jordens obetydliga storslagenhet. Oavsett vilka tankar och känslor månhuset genererar hos var och en av oss så lämnar det ingen oberörd. För mer information om Månhuset besök: www.themoonhouse.com.

 

Om Mikael Genberg:

Konstnären Mikael Genberg är bosatt i Västerås och Virsbo, Sverige, och har alltid utforskat människans liv, perspektiv och boendemiljöer. Genbergs signum är att använda det svenska, klassiskt röda huset med vita knutar och placera det på ovanliga platser som trädtoppar, på vattnet, under vattnet, på Globens tak och till och med i rymden. Alltid med drömmen att en dag nå månen.

Mikael Genberg.jpeg
Om ispace:

ispace specialiserar sig på att designa och bygga månlandare och rovers. Företagets syfte är att förlänga det mänskliga livets sfär till rymden och skapa en hållbar värld genom att tillhandahålla högfrekventa och kostnadseffektiva transporttjänster till månen. ispace har verksamheter i Japan, Luxemburg och USA med mer än 300 anställda. För mer information, besök: www.ispace-inc.com.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Liten antikropp ger brett skydd mot influensa

Published

on

By

Forskare vid Göteborgs universitet har tillsammans med kinesiska kollegor hittat en antikroppsliknande molekyl som kan skydda mot flera olika influensavirus hos möss. Upptäckten kan bidra till både nya behandlingar och utvecklingen av bredare influensavaccin. 

– Vi har identifierat en liten molekyl som binder till virusets ytprotein och förhindrar infektion. Det rör sig om en så kallad nanokropp som vi kallade E10. Den skyddar möss från flera olika influensastammar inklusive de som orsakar årliga epidemier, säger Davide Angeletti, universitetslektor i immunologi på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet och studiens seniora författare.

Effekt mot flera influensatyper

Molekylen binder till en del av virusets ytprotein som är gemensam för flera influensatyper, inklusive fågelinfluensan H7N9 och vanliga mänskliga influensavirus som H1N1 och H3N2. När möss behandlades med molekylen kunde de motstå infektion. En vaccination som baserades på samma bindningsområde gav också ett ganska bra skydd.

– Det är ovanligt att hitta en molekyl som kan skydda mot så många olika influensavirus. Vi har dessutom sett att virus som försöker mutera för att undvika molekylen förlorar sin förmåga att växa effektivt vilket är en stor fördel, säger Davide Angeletti.

Även om resultaten är lovande är det fortfarande långt kvar innan upptäckten kan omsättas i en behandling eller ett vaccin. Före lansering måste behandlingen testas på fler djurmodeller och därefter i kliniska prövningar för att visa att den är säker och effektiv. 

Ett globalt hälsoproblem

Influensa är ett ihållande hot mot den globala folkhälsan. Dessa virusinfektioner orsakar säsongsbundna epidemier som årligen leder till hundratusentals dödsfall världen över. Upptäckten kan bidra till ett skydd under aktiva infektioner och dessutom bana väg för vacciner som omfattar flera varianter av influensa.

Arbetet har genomförts i samarbete mellan forskare i Sverige och Kina, och dess resultat publiceras i tidskriften Nature Communications. Förstaförfattaren Zhao-Shan Chen, doktorand från Kina, isolerade molekylen E10 från djuret alpacka. Detta gjordes i professor Qiyun Zhus laboratorium vid Kinas jordbruksakademi. Chen fortsatte sedan sina studier i Davide Angelettis laboratorium vid Göteborgs universitet där molekylernas skyddseffekt testades mot olika influensavirus.

Studie: Influenza A Virus H7 nanobody recognizes a conserved immunodominant epitope on hemagglutinin head and confers heterosubtypic protection, https://doi.org/10.1038/s41467-024-55193-y

Expertkontakter

Davide Angeletti, universitetslektor på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, tel. 0762 74 48 94, e-post davide.angeletti@gu.se

Zhao-Shan Chen, doktorand, Kinas jordbruksakademi, Kina, e-post zhaoshan.chen@gu.se – engelska

Qiyun Zhu, Professor, Kinas jordbruksakademi, Kina, e-post zhuqiyun@caas.cn – engelska

Presskontakt: Elin Lindström, tel. 0766 18 30 37, e-post press@sahlgrenska.gu.se

Pressbilder: Davide Angeletti (foto: Johan Wingborg) och Zhao-Shan Chen (foto: privat)

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.