Bonava förvärvar cirka 370 byggrätter i Umeå

| 12 november, 2021 | 0 kommentarer

Bonava har tecknat avtal om förvärv av cirka 370 byggrätter för flerbostadshus i Umeå av Motorcentralen. Slutlig köpeskilling baseras på planlagd bostadsyta och erläggs i samband med att detaljplanen vinner laga kraft, preliminärt i slutet av 2023. Produktionsstart är beräknad till 2024.

– Bonava har en stark position i Umeå och har goda erfarenheter av att verka i kommunen. Det här stora markförvärvet ligger i ett riktigt attraktivt läge och stärker vår position ytterligare, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef, Bonava Sverige.

I Umeå och i det attraktiva Haga kommer Bonava att konvertera mark som idag inrymmer lokaler för bilförsäljning till ett nytt bostadsområde, endast en kilometer från Umeå centrum. Det kommande grannskapet har närhet till ett friluftsområde, kommunikationer, skolor, detaljvaruhandel och citypulsen.

För närvarande är Bonava engagerad i utvecklingen av Tomtebo gård, där bolaget etappvis fram till 2024 uppför cirka 450 bostäder, både bostadsrätter och hyresrätter.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Hammarbäck, Presschef
[email protected]
Tel: +46 739 056 063

Carolina Strömlid, Head of Investor Relations
[email protected]
Tel: +46 708 807 173

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa som skapar hem och grannskap där människor har högsta möjliga livskvalitet. Bolaget är den första bostadsutvecklaren i Europa att få sina klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Med sina 2 100 medarbetare utvecklar Bonava bostäder i Tyskland, Sverige, Finland, Danmark, Norge, S:t Petersburg, Estland, Lettland och Litauen, med en nettoomsättning om cirka 17 miljarder kronor år 2020. Bonavas aktier och gröna obligation är noterade på Nasdaq Stockholm.

För mer information om oss, besök: www.bonava.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *