Bonava säljer 123 hyreslägenheter i Finland

| 29 juni, 2022 | 0 kommentarer

Bonava säljer 123 hyreslägenheter i Esbo, Finland, till investeraren ICECAPITAL Housing Fund VI Ky. De första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det tredje kvartalet 2024.

– I och med den här affären inleder vi den sista och avlutande fasen av Vermonniitty. Det är med stolthet som vi nu går in i slutskedet av produktionen av detta grannskap, säger Riku Patokoski, affärsenhetschef, Bonava Finland.

I Esbo bygger Bonava sedan 2016 grannskapet Vermonniitty, om cirka 760 bostäder fördelat på nio etapper. Hyresprojektet Sadehelmi utgör den sista etappen av bostadsområdet vilket har ett centralt läge med närhet till service, kommunikationer, skolor, förskolor och sport- och kulturfaciliteter. Det aktuella projektet kommer att ha energikass A och ska utrustas med solpanelen på hustaken.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Hammarbäck, Group Head of Press and Public Affairs
[email protected]
Tel: +46 739 056 063

Anna Falck Fyhrlund, Head of Investor Relations
[email protected]
Tel: +46 707 604 914

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i Europa med syftet att skapa lyckliga grannskap för fler. Bolaget är den första bostadsutvecklaren i Europa att få sina klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Med sina 2 100 medarbetare utvecklar Bonava bostäder i Tyskland, Sverige, Finland, Norge, S:t Petersburg, Estland, Lettland och Litauen, med en nettoomsättning om cirka 15,5 miljarder kronor år 2021. Bonavas aktier och gröna obligation är noterade på Nasdaq Stockholm.

För mer information om oss, besök: www.bonava.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.