Bonnierförlagen förvärvar Historiska Media

| 30 juni, 2022 | 0 kommentarer

Lundabaserade bokförlaget Historiska Media har en utgivningsprofil som kännetecknas av populärhistorisk och samhällsnära sakprosa, samt historiska romaner och deckare. Förvärvet stärker främst Bonnierförlagens facklitteratur och geografiska fotavtryck. Förlaget förvärvas i sin helhet.

Det är roligt att få välkomna alla medarbetare och författare på Historiska Media till Bonnierförlagen. Historiska Media har en spännande och tydlig profil på sin utgivning med många imponerande författarskap. De ligger dessutom långt fram inom digital utgivning och podcast kopplat till sin utgivning. Sedan går teamets kunskap om historiska berättelser i vid bemärkelse inte att matcha på den svenska bokmarknaden, säger Mattias Fyrenius, vd, Bonnierförlagen.

Historiska Medias nio medarbetare kommer fortsatt att vara verksamma i förlagets lokaler i centrala Lund. Historiska Media blir Bonnierförlagens första förlagsverksamhet som är lokaliserad utanför Stockholm.

─ Den geografiska aspekten är viktig för oss. Med Historiska Media får vi en intressant utgångspunkt utanför Stockholm som vi ser fram emot att utforska tillsammans med våra nya kollegor, med Christina Haugen och Lena Amurén i spetsen, säger Mattias Fyrenius.

Historiska Media ger ut cirka 70 nya titlar per år och har sedan starten år 1995 gett ut mer än tusen titlar av bland andra Antony Beevor, Dick Harrison, Bengt Liljegren, Ewa Klingberg och Maria Gustavsdotter.

─ Det är självklart med blandade känslor jag nu lämnar över Historiska Media i Bonnierförlagens händer. Det har varit fantastiskt att tillsammans med mina enastående kollegor bygga upp förlaget till vad det är i dag. Historiska Media är i dag välmående såväl publicistiskt som kommersiellt. Jag är övertygad om att Bonnierförlagen med sin tradition och kunskap är helt rätt som ny ägare att förvalta och utveckla verksamheten tillsammans med hela gänget i Lund, säger Erik Osvalds, styrelseordförande och grundare.

Historiska Media ingår i Bonnierförlagen från och med 1 juli 2022. I förvärvet ingår också poddbolaget A2C Productions AB som till 50 procent ägs av Historiska Media.

─ slut ─

För mer information, kontakta:
Mattas Fyrenius, vd, Bonnierförlagen, 073-340 18 47, [email protected]
Erik Osvalds, grundare, Historiska Media, 070-814 26 87, [email protected]
Rickard Andersson, PR-ansvarig, Bonnierförlagen, 076-695 83 47, [email protected]

Om Bonnierförlagen
Bonnierförlagen är Sveriges ledande förlagshus. Vår vision är att sprida berättelser som berör, upplyser, underhåller och utvecklar. Vi har en tillgänglig utgivningskatalog på 19 000 utgåvor varav 12 000 är digitala. År 2022 ger Bonnierförlagen ut ca 600 nya verk. I Bonnierförlagen ingår Albert Bonniers Förlag (med imprints Gondol och Panache), Bokförlaget Forum (med imprints Bonnier Fakta och Lovereads), Bonnier Carlsen, Bazar Förlag, Bokförlaget Hedvig, Bokförlaget Max Ström, Bonnier Audio, Bonnier Bookery, Fenix förlag, Historiska Media, Reseförlaget, Romanus & Selling samt Wahlström & Widstrand. I förlagshuset ingår också Bonniers Bokklubbar, agenturen Bonnier Rights och SelmaStories.

Om Historiska Media
Historiska Media är Sveriges främsta förlag för utgivning av historisk litteratur. Förlaget har en lång erfarenhet och djup kunskap om historia och bokutgivning. Uppemot 500 författare och över 1 100 titlar har bidragit till förlagets position idag. Från att ha varit ett renodlat fackboksförlag har förlaget utvecklats till ett allmänutgivande förlag med en växande skönlitterär utgivning. Vid sidan om den fysiska bokproduktionen är både e-böcker och ljudböcker en viktig del av utgivningen. Historiska Media står även bakom tre podcasts: Historia Nu, Militärhistoriepodden och En oväntad historia. Förlaget drivs av att utveckla berättelser med historia i fokus, har ett starkt samhällsengagemang och brinner verkligen för boken, i alla tänkbara format.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.