Claes Janson tilldelas 2021 års Thore Ehrling stipendium

| 20 december, 2021 | 0 kommentarer

Sångaren Claes Janson tilldelas Thore Ehrling stipendium för sin skarpt profilerade bluesröst och musikaliska gärning inom jazz, blues och visa.

Claes Janson har sedan 1960-talet varit en av de skarpast profilerade bluesrösterna på denna sida av atlanten. I grupper som Good Morning Blues, Gugge Hedrenius Big Blues Band och andra musikaliska sammanhang har Claes formulerat ett uttryck lika skarpt som de bästa i USA. Nu tilldelas hans 2021 års Thore Ehrling stipendium för sin musikaliska gärning.

– Claes har också förmedlat ett lika äkta uttryck i visor och populärmusik på svenska samt genom sin generösa personlighet underhållit sin publik oavsett vilket musikaliskt uttryck som stod på programmet. Claes har genom hela sin karriär verkat helt i den anda som kännetecknade Thore Ehrling, skriver juryn i sin motivering.

Thore Ehrling-stipendiet delas varje år ut till trumpetaren, kompositören, arrangören tillika kapellmästaren Thore Ehrlings minne. Fonden förvaltas av bland annat Musikerförbundet, Ifpi, SKAP, Folkets hus och parker och Musikförläggarna.

För ytterligare information kontakta John Högman, ordförande Thore Ehrlings minnesfond:
[email protected]
0705-89 56 04 

Musikerförbundet är fackförbundet för professionella musiker och artister. Vi arbetar för förbättrade upphovsrättsliga och arbetsrättsliga villkor och för att våra medlemmar ska få en rättvis del av de värden de skapar i samhället.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.