Concentric AB offentliggör omräknad segmentsrapportering

| 2 maj, 2022 | 0 kommentarer

Efter förvärvet av EMP och en intern översyn av organisationen och rapporteringen, beslutade styrelsen att Concentric AB ska rapportera per tekniksegment, närmare bestämt Motorer och Hydraulik, i stället för geografiska regioner, vilket är i linje med både hur verksamheten kommer att styras och rapporteras internt framöver. Motordivisionen innefattar alla Concentrics, Licos och EMPs motorprodukter, inklusive royalties och nettoresultat från vårt joint venture Alfdex. Hydraulikdivisionen innehåller Concentrics och Allieds hydraulikprodukter.

Förändringen träder i kraft från den 1 januari 2022 och kvartalsvisa jämförelsesiffror för 2021 har räknats om.

För ytterligare information kontakta Marcus Whitehouse, telefon +44-121-445 6545

Concentric AB är en innovatör inom flödeskontroll och flödeskraft, och är en leverantör till ledande tillverkare av lastbilar, lantbruksmaskiner, industriprodukter och entreprenadmaskiner. Koncernen har en global närvaro med tillverkning i Storbritannien, USA, Tyskland, Sverige, Indien och Kina. Concentrics fokus är att skapa ledande teknologi genom innovativa lösningar och därigenom möta våra kunders hårda hållbarhetskrav. Concentric erbjuder motorprodukter som smörjmedels-, kylmedels- och bränslepumpar, hydraulikprodukter som omfattar kugghjulspumpar och hydraulaggregat, och även flertalet lösningar för den snabbt växande marknaden för el- och hybridfordon. Koncernen hade under 2021 en omsättning om 2 115 MSEK och cirka 1 100 anställda. I slutet av oktober 2021 förvärvade koncernen Engineered Machined Products, Inc. (”EMP”), en ledande amerikansk producent av elektriska och mekaniska vatten- och oljepumpar, elektriska fläktar, kylsystem och precisionsbearbetade komponenter. Under 2021 EMP hade över 400 anställda och en omsättning om 1 011 MSEK. Inklusive EMP för hela året 2021, Concentric skulle ha haft en kombinerad omsättning om 2 958 MSEK.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.