Crunchfish erhåller samfinansiering från Business Sweden avseende etableringsprojektet i Indien

| 26 mars, 2020 | 0 kommentarer

Crunchfish AB (“Crunchfish”) meddelade nyligen att bolaget avser öka marknadsbearbetningen kring mobila betalningar på den indiska marknaden genom ett avtal med Business Sweden i Indien. Crunchfish kan nu meddela att en ansökan om samfinansiering av projektkostnaderna har godkänts. Detta innebär ett bidrag till Crunchfish om totalt 200 000 SEK som kommer att finansieras av Business Sweden.

I slutet av februari meddelade Crunchfish att bolaget ökar takten på den indiska marknaden genom ett avtal med Business Sweden. Business Sweden kommer att bidra till Crunchfishs etablering i Indien inom framförallt tre områden; 1) bidrag med marknadsföring till bolagets målsegment, 2) etablering av kontaktnätverk med representanter från indiska regeringen och olika myndigheter samt 3) etablering av kontakter med viktiga aktörer inom den privata sektorn. I samband med att avtalet ingicks, ansökte Crunchfish även om samfinansiering av programmet från Business Sweden. Denna ansökan om 200 000 SEK har nu godkänts, vilket innebär att Business Sweden kommer att bidra med motsvarande 50 % av projektkostnaderna som sammanlagt uppgår till 400 000 SEK.

Om Business Sweden

Business Sweden ägs gemensamt av den svenska staten och det svenska näringslivet (genom Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening) med ett mandat och ett uppdrag att dels hjälpa internationella företag att få tillgång till den svenska marknaden, och dels att hjälpa svenska företag med expansion på internationella marknader. Kunderna spänner från nystartade företag, via små och medelstora företag, till multinationella bolag, med skräddarsydda tjänster som tillgodoser alla dessa segment. Business Sweden har en helhetssyn som erbjuder både praktisk support, strategisk och praktisk expertis och en unik förmåga att skapa tillgång där det är svårt att få tillgång, både i Sverige och genom sina 44 kontor i Europa, Nord- och Sydamerika, Mellanöstern, Afrika och Asien. Stilla havet. Business Swedens expertis, närvaro och exklusiva tillgång till nätverk och intressenter i både den offentliga och privata sektorn på dessa marknader ger en överlägsen förmåga att hjälpa kunderna navigera i regionala affärsstrukturer för att utöka sin verksamhet.

För mer information kontakta:
Joachim Samuelsson, VD Crunchfish
+46 708 46 47 88
[email protected]

Västra Hamnen Corporate Finance AB är Certified Adviser. Epost: [email protected] Telefon +46 40 200 250.

Om Crunchfish – crunchfish.com

Crunchfish utvecklar och marknadsför interaktionslösningar för mobil betalning i fysisk miljö. Crunchfishs närhetsbaserade teknologi kopplar kundens mobil till en betalväxel i en point-of-sale terminal hos handlaren och har även patentsökt uppfinningen att betala när kunden och handlaren inte är uppkopplad mot betaltjänsten. Lösningarna marknadsförs till betalappar, kassaleverantörer och handlare i Sverige och Indien, samt nyligen också till multinationella företag.

Bolaget utvecklar också interaktionslösningar baserad på geststyrning och har den teknologin integrerad i miljontals smarta mobiler på marknaden. Idag fokuseras utvecklingen av geststyrning mot smarta AR-glasögon.

Crunchfish har säte och huvudkontor i Malmö. Bolaget har även kontor i Stockholm och representation i Indien. Bolaget bedriver sina affärer från två helägda dotterbolag, Crunchfish Proximity för närhetsbaserad teknologi till mobil betalning och Crunchfish Gesture Interaction för geststyrning till smarta AR-glasögon. Crunchfish grundades 2010 och har idag 23 anställda.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *