Det första gemensamma Rosling-seminariet: Health Equity and Pandemics – a Moonshot for Sustainable Health

| 29 september, 2021 | 0 kommentarer

Onsdagen den 6 oktober arrangerar Världshälsoorganisationen WHO och Karolinska Institutet det första gemensamma Rosling-seminariet. Temat är jämlik och hållbar global hälsa i pandemins spår. Bland deltagarna: WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus, Melinda French Gates från Bill and Melinda Gates Foundation, Mariana Mazzucato, ordförande i WHO:s Council on the economics of health for all samt Ola Rosling, Gapminder Foundation.

Seminariet sker digitalt och är öppet för journalister.

Hur kan vi agera för en mer jämlik global fördelning av hälsa och skapa en mer hållbar utveckling i spåren av pandemin? Det är temat för det första gemensamma Rosling-seminariet, arrangerat av WHO och KI i samverkan. 

Hans Rosling (1948-2017) var professor i internationell hälsa vid Karolinska Institutet samt en av grundarna till och ordförande i Gapminder Foundation. Hans djupa engagemang i internationella hälsorelaterade frågor gjorde honom mycket känd och respekterad världen över.   

Seminariet är en del av det närmare samarbete som nu utvecklas mellan WHO och KI, med målet att bidra aktivt för att nå hållbarhetsmålet om bättre hälsa för alla i Agenda 2030. Läs mer om samarbetet på KI:s webbplats (text på engelska).

Seminariets deltagare:

Öppningssamtal:

Huvudtalare:

Paneldeltagare:

  • Soumya Swaminathan, Chief Scientist WHO
  • Mariana Mazzucato, Professor in the Economics of Innovation & Public Value at University College London (UCL)
  • Rhoda Wanyenze – Professor and Dean of Makerere University School of Public Health (MakSPH)
  • Cesar Victora, Emeritus Professor of Epidemiology at the Federal University of Pelotas in Brazil

Seminariet, som hålls på engelska, leds av professor Stefan Swartling Peterson, KI.

Tid och plattform:

Onsdag 6 oktober kl 11 – 13.30 (svensk tid). Digital länk finns på KI:s webbplats, där det också finns mer information. Seminariet är öppet för alla, det krävs ingen anmälan. 

Frågor från medier: [email protected]

Presstjänsten
08-524 860 77
[email protected] 

 

KAROLINSKA INSTITUTETS PRESSTJÄNST
Pressjour: 09.00-20.00 på vardagar, 09.00-17.00 helger.
Presstjänsten är stängd under jul-, nyårs-, påsk- och midsommarhelgerna. Karolinska Institutet – ett medicinskt universitet
ki.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *