E-handeln inom mat blomstrar

| 27 mars, 2020 | 0 kommentarer

I tider med stor smittspridning väljer fler svenskar att köpa sin mat online. På så vis slipper de lämna hemmet och utsätta sig för onödiga risker. E-handlarna inom mat konkurrerar nu om kunderna och lockar bland annat med lukrativa rabatter för alla nya kunder.

Vi är många som har upplevt hur dygnets 24 timmar inte alltid räcker till. I ett försök att frigöra mer tid försöker vi hitta nya lösningar. Det kan handla om att vi ber mor- och farföräldrarna om hämtning och lämning på förskolan, eller att vi anlitar städhjälp en gång i veckan. Något annat som blivit mycket populärt de senaste åren är att handla mat online.

Sedan det blivit möjligt att köpa mat online har marknaden fullkomligt exploderat. Idag kan du köpa både färdiga matkassar och plocka ihop din egen matkasse direkt via din dator. Maten levereras sedan hem till dörren och du slipper därmed tiden det tar att ge sig iväg till affären och springa runt bland hyllorna för att hitta det du ska ha.

De senaste veckorna har det skett en markant ökning av e-handel med mat i jämförelse med många andra branscher. Ökningen beror dock inte på att fler än vanligt vill spara tid på sina matinköp, utan i stället handlar det om att undvika den smittspridning som nu sker över stora delar av landet. Fler väljer att arbeta hemifrån och en del lämnar överhuvudtaget inte sina bostäder.

Hushållen har börjat med ett slags bunkringsbeteende för att vara säkra på att de klarar långa perioder utan matinköp. De varor som därför säljer allra bäst är torrvaror, konserver och andra varor med lång hållbarhet.

Bättre rabatter för nya kunder

E-handlarna inom mat har sett hur antalet kunder ökat de senaste veckorna och nu gör man allt man kan för att locka till sig de nya kunderna, bland annat genom att erbjuda extra förmånliga rabatter. Ett av alla företag som just nu erbjuder rabatter till nya kunder är Mat.se. Med en Mat.se rabattkod får du som ny kund hela 200 kronor rabatt på din första beställning. Företaget är dock inte ensamma om detta upplägg, även Coop, Linas Matkasse och många andra aktörer erbjuder förmånliga rabatter i dagsläget.

Den ökade andelen rabatter på mat skapar även möjlighet för dig som kund eftersom du kan spara en hel del pengar. Hos oss hittar du alla aktiva rabatter samlade på ett och samma ställe. Genom att ta del av rabattkoderna kan du spara både tid och pengar på dina kommande matinköp.

Ökade trycket leder till längre leveranstider

När trycket på matkassar ökat har även leveranstiderna blivit längre. Flera företag tvingas idag ta in extra bilar och personal för att kunna möta kundernas efterfrågan.

Leveranstiderna skiljer sig visserligen åt mellan de olika företagen men en leveranstid från ett par dagar till drygt en vecka är inte ovanligt i dessa tider. Många gånger får kunderna vänta längre än så på sina matkassar.

Särskilda leveranstider för äldre

I tider som dessa är det framför allt den äldre delen av befolkningen som bör utnyttja att det går att beställa mat online. De är den grupp människor som bör undvika att gå till mataffären. Men med långa leveranstider blir många ändå tvungna att ge sig ut till affären för att handla det allra nödvändigaste. Lyckligtvis finns det företag som insett detta och börjat erbjuda särskilda leveranstider för seniorer. På så vis kan även äldre handla mat online på ett enkelt och tryggt sätt.

Pontus Wiehager

Produktansvarig
0707285273
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *