Embracer Group förvärvar Easy Trigger

| 5 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Embracer Group AB (”Embracer”), genom sitt helägda dotterbolag Coffee Stain Holding AB (”Coffee Stain”), har ingått avtal om förvärv av 100 procent av aktierna i Easy Trigger AB (”Easy Trigger”), studion bakom den kritikerrosade titeln Huntdown.

”Vi har redan arbetat tillsammans med Easy Trigger under ett antal år i samband med Huntdown och är imponerade över den talang som finns i studion. Vi kommer att fortsätta att arbeta tillsammans med teamet och är förväntansfulla över att välkomna dem till Embracer-familjen”, säger Anton Westbergh, medgrundare och VD Coffee Stain.

Bakgrund och motiv

Easy Trigger är en spelutvecklingsstudio som grundades 2016 och har sitt huvudkontor i Trollhättan. Studion består av fem anställda som har samarbetat med Coffee Stain under utvecklingen och lanseringen av den kritikerrosade titeln Huntdown. Easy Trigger leds av grundaren och VD:n Tommy Gustafsson samt medgrundaren Andreas Renberg (lead programmer). Bolaget var helägt av de två medgrundarna, som kommer att vara kvar i sina befintliga roller efter transaktionen.

Genom förvärvet välkomnar Coffee Stain ett talangfullt team som kommer att lyfta utvecklingen av ”1st party”-IP inom koncernen. Framöver kommer Easy Trigger att samarbeta med Coffee Stain för att utveckla Huntdown-IPn samt skapa nya indie-titlar.

”Vi ser fram mot att fortsätta partnerskapet med Coffee Stain och ytterligare ta fasta på den kunskap och erfarenhet som finns inom Embracer-koncernen i syfte att accelerera Easy Triggers tillväxt och fortsätta skapa stora spel” säger Tommy Gustafsson, medgrundare och VD Easy Trigger.

Köpeskilling

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra transaktionsvillkoren. Köpeskillingen utgörs av en initial del och en 8-årig tilläggsköpeskilling, vilka består av en blandning av kontanter och nyemitterade B-aktier i Embracer. Transaktionen görs till villkor som är i enlighet med tidigare Embracer-transaktioner.

Slutförande av transaktionen

Transaktionen är inte föremål för några ytterligare villkor och genomförs per den 5 augusti 2021.

Rådgivare

Ernst & Young AB tillhandahåller transaktionsrådgivning och Baker McKenzie legal rådgivning till Embracer i samband med transaktionen.

För mer information, vänligen kontakta:

Lars Wingefors, grundare och VD Embracer Group AB

Tel: +46 708 47 19 78

E-mail: [email protected]

Anton Westbergh, grundare och VD Coffee Stain Studios AB

E-mail: [email protected]

Om Embracer Group

Embracer Group är ett moderbolag till företag som utvecklar och förlägger PC-, konsol- och mobilspel för den globala spelmarknaden. Koncernen har en bred spelportfölj med över 240 ägda varumärken, som till exempel Saints Row, Goat Simulator, Dead Island, Darksiders, Metro, MX vs ATV, Kingdoms of Amalur, TimeSplitters, Satisfactory, Wreckfest, Insurgency, World War Z, Borderlands och många fler.

Bolaget har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de åtta operativa koncernerna: THQ Nordic GmbH, Koch Media GmbH/Deep Silver, Coffee Stain AB, Amplifier Game Invest, Saber Interactive, DECA Games, Gearbox Entertainment och Easybrain. Koncernen har 69 interna studios och fler än 7 000 medarbetare och kontrakterade utvecklare i fler än 40 länder.

Embracer Groups aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market Stockholm under kortnamnet EMBRAC B. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB som nås via [email protected] +46-8-528 00 399.

Prenumerera på pressmeddelanden och finansiell information: https://embracer.com/investors/subscription/?lang=sv

För mer information, vänligen besök: https://www.embracer.com

Webcast presentation för investerare, analytiker och media

Representanter från Embracer Group kommer att delta i en webcast presentation idag klockan 09.00 CET. Inbjudan och detaljer for deltagande vid presentationen kommer att skickas ut i ett separat pressmeddelande.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *